- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Béééla
őstag
válasz
#86973952 #281 üzenetére
De továbbra sem értem, mi baj a zárt OS dologgal - iOS-t végképp nem tudod semmire se felhegeszteni, mégis elég szép eladásokat produkál az iPhone.
Az android meg nyílt, és meg is kapta a gánydroid jelzőt - hiába akar a Google jó droidos telókat ha a keleti barátaink újra és újra megpróbálkoznak a negatív rekordot belepréselni a telefonba hardverügyileg és ráhegeszteni a droidot annyira, hogy bebootoljon, vagy épp ergonómiai állatorvosi lovat TouchWiz néven lenyomni az emberek torkán.
Mérnök ismerős meg panaszkodott hogy a droidos telójáról hiányzik a régi vágású app lista, mondtam nosza tölts le egy új launchert. Na azért annyira nem hiányzott neki. Na most ha egy one-click telepítésre egy mérnök nem képes, mit várunk az átlagembertől? Majd túrja a forrást? Én túrtam, amikor a natív VoIP lehetőséget lőttem vissza (a franc se töltsön le egy appot ha az OS tudja csak a drága szolgáltatók miatt tiltva van, majd megoldom hogy menjen, amúgy egy isvoipenabled=true szintű dolog volt csak újra kellett flashelni)
De JóskaPista NEM fog túrni. Ma megint láttam egy Galaxyessötöt a gyári háttérrel. Na most ha az emberek ennyire nem akarnak személyre szabni, akkor mi a fene is az a hatalmas előny?
A legtöbb felhasználó akivel találkoztam max betesz egy hátteret, saját csengőhangot, kedvenc appjait leszedi, zenéit fel, és befejeződött a túrás. Én még WP7 alatt is rendeztem a Beállítások menü sorrendjét, pedig ott nem igazán lehet gyárilag.A felhasználónak telefon kell fészbúkkal-böngészővel-viberrel-wifivel, fingzongorával meg minyonos animált háttérrel.
Most ezek után magyarázhatod hogy feleannyit fog enni az OS, leszarja. Tetszik neki hogy fehér és vesz egy fehér telefont, akármennyire gány. Asszonynak úgy vettem 620-as lumiát, hogy "Nézd cica, ehhez van fekete, fehér, sárga, zöld, kék, ciklámen meg mindenféle hátlap" és meg is tetszett neki, boldogan használja, de még mindig ott kell állni mellette, mert "nem tudom hogy kell" például naptárba új bejegyzést csinálni, de ha odaállok mellé és rápirítok, hogy OLVASS, rögtön megy minden elsőre. A legtöbben a Beállítások menübe be se mernek lépni, nehogy elrontsanak valamit. Na most akkor minek nyílt a rendszer? Hogy legyen androidos kenyérpirító? Aki meg hivatalosan ráhegeszti a vasra az OS-t, úgyis kap dokumentációt legyen szó nyílt vagy zárt rendszerről.
-
Béééla
őstag
válasz
#86973952 #269 üzenetére
A WP-n egyáltalán nem ugyanaz a szoftveres helyzet, az elejétől kezdve sem.
Hallottál a gyártófüggő áruházról?
Anno WP7-en már ment a dolog, ha HTC-ről jelentkeztél be, akkor a HTC alkalmazásait is elérhetted (saját note, zseblámpa, kutyafüle, HTC Hub) viszont már akkor is odatett a Nokia a térképpel, és sokan hegesztették a WP-s telójukat úgy, hogy Nokiának látszódjon kifele, mert akkor ugyan a korábbi piacteret elvesztették, de jött az ingyen navi és ezer más alkalmazás.
Na ez nem tűnt el. Azért a legjobb ár-érték arányúak aNokiákLumiák, mert azon felül hogy faja vas van benne egységáron, Nokia Camera,NokiaHere Maps és kismillió egyéb jár hozzá "alanyi" jogon.Továbbra se akarnak a gyártók beszállni a versenybe; most hogy MS-nek is van saját dzsunkája ahol hardvert gyárthat és a szoftver meg az övék, tényleg szinte esélytelen beszállni a játszmába, főleg hogy a Lumiák szoftverezettsége már durva előnyre tett szert, tapasztalt vén róka WP alkalmazásfejlesztő meg szerintem nem sok akad, de az igényt se látom hogy tolonganának a cégek hogy WP-re fejlesszenek.
Na majd a karácsonyi szezon után kell nézni egy eladási statisztikát.
-
tomboy0013
veterán
válasz
#86973952 #275 üzenetére
Az MS egyébként szerintem csinálhatna egy ügyes húzást a telefonjai támogatottságából. Reklámokban leközölné, hogy aki új Windows-os telefont vesz mondjuk vásárlástól számítva minimum 3 évig garantáltan a legújabb szoftvert kapja a telefonjára ezzel naprakész tud maradni egy elavultabb telefonnal is a felhasználó. Holott ez azért nem teljesen igaz, de a piacot is el tudná mozdítani egy kicsit másabb irányba(minőségibb telefonok gyártása). Nagyobb piaci részesedést tudna szerezni, elvéve azt azon droidos gyártóktól akik csak hányják ki a telefonokat de támogatni már nem támogatják őket. Ha egy átlag felhasznló agyával gondolkodik az ember nem hülyeség a dolog, hiszen ő csak annyit lát a reklámból, hogyha vesz 30-ért egy telefont akkor 2 év múlva is a legújabb Win11 fog rajta futni szinte kompromisszumok nélkül és ez mennyire király. Kapna egy vérfrissítést a piac is hiszen így oda kellene figyelni a gyártóknak a szoftver támogatásra ami nekünk csak jó. Ügyes marketinggel értékké tudná tenni a támogatottságot a mobil piacon, ezt úgy tudom direktbe még senki nem lépte meg. Az Apple se hiába igaz az ő telefonjaikra is a dolog.
Ez csak egy gyors és nem túl átgondolt ötlet szóval ne hülyézzetek le rögtön -
törölt tag
válasz
#86973952 #275 üzenetére
DE ugye itt jelen esetben arról van szó (és bocsi, de lejárt a szerkesztési), hogy adott 2 telefon:
1. XY
- 48.990 HUF
- 13 megapixel
- Egész jól néz ki
- A mérete is jó
- Végre nem 512 mega RAM, hanem 1 giga2. MS
- 38.990 HUF
- 20 megapixel
- Egész jól néz ki
- A mérete is jó
- Szintén 1 giga RAMAkkor MS lesz. Amire nagy valószínűséggel azt fogja mondani, hogy Nokia, ami tuti jó. VAGY hogy ez Microsoft? Huuu az nagyon nagy cég, biztos jó telefon, és még olcsóbb is, vagy esetleg jobb a kamera. Na ez kell nekem. Ja és a megapixel az nagyobb, az biztos hogy jobb. Vagy csak szimplán tudja (esetleg mondják is neki), hogy jobb képeket csinál.
Persze ezek csak torzított, nem létező értékek, de így jobban látszik mire gondolok.
-
tomboy0013
veterán
válasz
#86973952 #273 üzenetére
Csak te meg azt nem veszed figyelembe, hogy a felhasználói igények nem állandók hanem folyton változnak. Volt idő mikor a billentyűs telefonokra esküdtek az emberek holott a techinka már jóval régebb óta megvolt az érintős telefonokhoz. A jövőben ugyanígy változhat az, hogy egy átlagfelhasználónak fontos legyen az, hogy sokáig kapja a telefonja a frissítéseket, hiszen az átlag az aki nem minden évben vesz telefont így oda fog figyelni ezen készülékek támogatotságára. Az internetnek köszönhetően az átlag ember is egyre okosabbá válik ilyen téren is így elkerülhetetlen a folyamat. Egy jó vállalkozás arra épül, hogy milyen igényeket kell majd a jövőben kiszolgálni és hamarabb lép nem pedig csak a jelenben él, mert akkor úgy jár mint a Nokia. A kínai gyártók most tarolnak az olcsó telefonokkal mert erre van igény, de ez nem fog hosszú ideig így maradni, muszájak lesznek fejlődni és az olcsó telefonok támogatása egy igeny jó irány lehet. Ezért lesz idővel a Microsoft is egy eredményes gyártó a mobilpiacon, mert tudják, hogy még a jelenben nem sikeresek de az út jó amit kiszemeltek és tőkét is invesztálnak a dologba tudván azt, hogy idővel profitot kezd generálni. A Huawei ezen a ponton bukik (mert rövid távon gondolkodik plusz tőkebefektetés nélkül) és nem ők lesznek az egyedüliek. Olyan sikeres vállalkozásokról akik nem kockáztatnak néha nem igazán tudok. Ez természetesen mind feltételezés, semmi sem biztos de én valószínűnek tartom.
-
tomboy0013
veterán
válasz
#86973952 #269 üzenetére
"Ez egy fix dolog. Droid meg egy nyitott OS..."
Látom nagy szaki vagy te is a témában. Kérdem én, hogyan volt képes például a Nokia a Microsoftos rendszerfrissítések mellé külön frissítésekkel plusz funkciókat adni a rendszerhez(Black, Amber, Cyan, stb.)? Vagy ha nem is ennyire mélyen nyúlnának a rendszerbe akkor legalább plusz alkalmazásokkal színesítenék a kínálatot a saját telefonjaikon akár a Nokia tette. Ezt meg tudná másik gyártó is ugyanúgy tenni csak nem akarják, de ők például az Androidos telefonjaikkal is egy rossz irányt képviselnek, rövid a készülékeik támogatása(vagy egyáltalán nincs), ez a hozzáállás hosszú távon nem működöképes egy vállalkozásnál.
-
Pearce
aktív tag
válasz
#86973952 #267 üzenetére
"Senki (szinte) nem fogja megvenni az XY márka készülékét, ha kevesebbért, kevesebb lemondással jobbat vehet az MS -től."
Akkor a többi márkának kellene valami exkluzívat nyújtani.
Érdekes, hogy droid fronton mindegyik nagy gyártó tud valami különlegeset beletenni a saját telefonjába, akkor itt miért nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Építő/felújító topik
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Gumi és felni topik
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest