Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
-
zseko
veterán
válasz
whatwhatwhat #30 üzenetére
Ez a kialakult helyzet pont hogy a Google/Android hibája.
-
jUUh
addikt
Nincs ebben semmi meglepő, az összes Android ilyen lassan terjed el.
-
Dilikutya
félisten
A drágábbat sem frissítik. Az előző telefonom, a Samsung Galaxy SIII Mini 4.1.1-el jelent meg a piacon akkortájt, amikor a korabeli Nexusokon már 4.4 futott, és csak egy 4.1.2-re futotta végül a fejlesztőktől. Pedig az nem 50 ezres kategória volt. Az A5 (2017) jobban teljesít, 6.0.1-el jelent meg, és az Oreo még jön rá, bár szerintem az a 6.x csak alibiből került rá, hogy ne előbb legyen rajta Nougat, mint az S7-en.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
whatwhatwhat #40 üzenetére
Az ár itt sokat nem játszik, ha 1-2 hónap lenne a One telefonokra portolni az reális lenne, de S8-ra is jön még ebben a hónapban vagy február elején, tehát megkapta max 1hónapal elöbb hát az nem sok.
-
Soleco
tag
válasz
Sajnos nem lát senki a jövőbe, így nem tudja hogy a Sony meg a Huawei xy.-ik modelljét kell választani, mert abban lesz potenciál, és azt fogják támogatni. Az android one készülékek meg szinte nincsenek is. Évente 1-2 piacra kerül, pedig igény lenne rá. Xiaomi mi A1 is keményen befutott, de akinek 5.5 col túl nagy, vagy jobb kamerát szeretne, vagy akármi az úgyis kompromisszumokkal marad a szűk választék miatt.
-
whatwhatwhat
aktív tag
-
FroZone99
aktív tag
A LineageOs is már az oreot portolja (8.1-et) bár az nem jelenik meg a hivatalos statisztikákban.
1.5 millió eszköz használja most a 7.1.2-t és várja a kekszet -
adabra
senior tag
Lassan (nagyon) javulni fog a helyzet a project treble térnyerésével.
Ezt azonban a Google csak az eredetileg 8.0 vagy későbbi verzióval kiadott készülékekre követeli meg. És a nagyobb gyártók (pl. samsung, oneplus) "tartják magukat" ahhoz, hogy a korábbi készülékek az oreo frissítésével sem fogják támogatni a project treble megoldást.
És ezt valószínűleg nem csak technikai okok, hanem üzleti megfontolások miatt is teszik... -
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
Viktor0610 #33 üzenetére
Egy szóval sem mondtam, hogy tudok neked mondani 50k-ért olyat amit szeretnél. De mivel, hogy egyik konkurens oprendszer(szóval egyedül az ios) sem biztosít neked ilyet, ezért ha erről beszélünk, akkor csak arról beszélünk, hogy miben lehetne jobb az android. Attól, hogy nincs ilyen, attól még nem lesz rossz az android, egész egyszerűen azért mert nincs alternatíva ami ezt biztosítja. Nem mondhatod, hogy egy autó, pl egy suzuki, milyen szar mert nem tud repülni, mert hát egyik autó sem tud.
De ettől függetlenül, még az is lehet hogy van neked 50kért normális android one-os telefon, csak én nem tudok róla. -
-
aujjobba
addikt
válasz
Viktor0610 #33 üzenetére
Folyamatosan frissíteni egy 50ezer forintos készüléket nem kifizetődő, egyszerűen nem hoz annyi hasznot a gyártónak, mint amennyit a fejlesztők elvinnének a frissítés elkészítésével. Pont.
Innentől kezdve hiába nyomjátok a "megérdemelné", "elvárható" és hasonló érzelmi alapú mantrát.Az iOS készülékeket folyamatosan frissítik, nyilván annyiba is kerülnek.
Ha droidon is ezt szeretnéd, ugyanabban az árkategóriában keresgélj.
Alatta nem éri meg.Ha te mondjuk építési vállalkozó lennél, felhúzol valakinek egy házat.
Utána évekig ingyen cserélnéd neki a tetőt, amikor kijön az újabb jobb fajta tetőcserép? -
válasz
"De nektek ettől függetlenül meg van a lehetőségetek, hogy olyat válasszatok ezekből amikre kaptok frissítést."
Mondanál, kérlek pár példát? Ne menjünk a legalsó kategóriába, elég, ha az 50000 forintos készülékek közül nevezel meg olyat, amit a gyártó/Google/akárki hivatalosan támogat normál, elvárható ideig. -
SkyS1gn
félisten
válasz
Android One os MI A1 is most kapta meg csak így nemtudom mi értelme az egész projektnek... hiába néz ki úgy mint a stock.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Akárhányszor olvasok ilyen cikket, meg a kommenteket, sosem tudom feldolgozni, hogy mi a baja az embereknek azzal, hogy ezer gyártó van és a legtöbben nagyon sok féle telefont gyártanak. Igen, a valóság az, hogy ebből a nem tudom hány féle készülékből csak keveset támogatnak.
De nektek ettől függetlenül meg van a lehetőségetek, hogy olyat válasszatok ezekből amikre kaptok frissítést. Első sorban ott van persze a Pixel, de ott vannak az Android One-os telefonok is. Mégcsak nem is kell csúcskategórásat választani, ahhoz, hogy megkapjátok a hosszú távú gyors frissítéseket. De ezek mellett még van azért pár gyártó, aki saját magától gyorsan ad ki frissítést, pl OnePlus, de ha jól emlékszem a Sony is adott ki oreot már, meg itt a kommentben is olvasom, hogy a Huawei-re is érkezett már oreo.
Tehát meg van a lehetőségetek, hogy ha fontos nektek a frissítés, akkor olyatn eszközt válasszatok ami ezt biztosítja. Egyszerűen érthetetlen, hogy miért zavar bárkit, hogy amúgy a többi telefonra nem jön frissítés. Nem teljesen mind1 nektek?
Ez, hogy minden egyártó adjon ki gyorsan és hosszú távú frissítést, olyan mintha odamennék az Apple-höz és azt követelném, hogy adjanak ki olcsó telefont is. Mert milyen dolog már, hogy nincs olcsó alternatívájuk. Nem. Nem adnak. Mert nem erre fektetik hangsúlyt. Ahogy pl a samsung nem a frissítésekre, főleg nem az olcsóbb telefonjaik frissítésére. Ha gyors frissítéseket akarok, nem veszek Samsung-ot és társait, ha pedig olcsó telefont, akkor nem veszek iphone-t, és így tovább. Persze mindenkinek lehetnek kívánságai, hogy milyen jó lenne ez meg az. Szerintem is tök jó lenne, ha mindenki adna ki frissítést, de nyilván nem így működnek. De ez az egyes gyártók hibája és nem az android-é mint oprendszer, ha nem tetszik az üzletpolitikájuk nem kell őket választani, főleg ha van alternatíva. -
SkyS1gn
félisten
válasz
glspeter1 #28 üzenetére
0 hibát találtam 8.1-ben eddig.
Standby a Sony telóm óta nem volt ilyen szép egyenes KItkaten Staminával.
Kijelző idő 7-8 óra semmi megszorítással.
[link] [link]
[link]Maga a kijelző nem olyan rossz mint beharangozták, a blue shift picit megvan de már el is felejtettem, nyilván a kijelző samun a legjobb.
Viszont minden másban meg szerintem sokkal jobb, számomra.
3-év day0 szoftverfrissítés.
2021ig tömörítetlen Google Photos tárhely.Nekem ezek többet jelentenek mint hogy van e jack vagy tud e wireless töltést. Egy Note8 pl 1-2 év mulva már le lesz maradva kitudja mikor lesz frissítve.
-
glspeter1
őstag
Nexus 5-t imádtam és használtam is sokáig, DE!
S8 abszolút de vállalható akár stock android után is. Szerintem.
A pixel vonaltól viszont hányni tudok, szóval még csak tesztet se nagyon néztem róluk.
(Kinek a pap, kinek a papné.)Amúgy is, valakinek tesztelnie kell ahhoz, hogy mi nem gyári droidosok a csiszolt rendszert kapjuk.
-
zizidor
őstag
Ez nem sokat jelent. Mennyiségileg a Samsung uralja a piacot, és ők k.va kényelmesek tudnak lenni a szoftver frissítésekkel. Inkább csak az aktuális csúcs példányok részesülnek belőle.
-
SkyS1gn
félisten
Mekkora többlet erőforrás kellene hogy egy cég pl választhatóvá tegye hogy AOSP vagy a saját sz*r skinnel kéred a telefont?
És akkor lefrissülne egyből, a skinnel meg szarakodhatnának fél-3/4-ed évet.
Én rájöttem nem bírom ezt, S8+ után ujra megváltás a stock a Pixelen.
Hiába az azonos belső, akksi stb... meg nem akad akármit csinálsz, akksi idő sokkal de sokkal jobb.
Ennyit tesz a sok sallang.
Valamit mindeképp tennie kell a Google vagy a OEM-eknek.
(#25) aujjobba
Az sem lesz olyan fenékig tejfel mint ahogy elképzeltük sajnos.
-
aujjobba
addikt
válasz
Viktor0610 #21 üzenetére
Az Oreo-t elég erősen átstruktúrálták annak érdekében, hogy lényegesen könnyebb legyen róla frissíteni.
Nyilván ahhoz hogy ennek a hatását elkezdjük érezni, először el kellene érni Oreo szintre.Mindenesetre az irány jó, ahogy jönnek az új Oreo-s gépek, lassan kikopnak majd a régiek, és beérik ez az egész.
-
Hát jah.
Mikor a 6.0 alapú MIUI8 után kijött a MIUI9 a Redmi 4 Prime-ra, vártam az osztott képernyőt, mert olvastam olyat, hogy megkapja így is.
Aztán jött a feketeleves, miszerint csak a 7.0 alapú MIUI9-verziókba kerül bele ez a feature.Az tény, hogy sok funkció benne van, de azért csak jobb lenne egy frissebb főverzió a frissebb MIUI alá...
-
törölt tag
válasz
Viktor0610 #21 üzenetére
Teljesen mindegy hány szereplős, ha a szereplők kiadnak 3 modelt fejenként és törődnek vele. Azzal hogy kiadnak 20at és foglalkoznak a harmadával, vagy még annyival sem... na az pont ilyen diagramokat szül.
-
joey04
titán
egyes esetekben (pl. MIUI) a felület újításai ráadásul nem feltétlenül kívánják meg a zöld robotos generációváltást.
ha-ha-ha. dehogynem kívánnák meg. pont a miui-nál volt olyan, hogy a 9-es bizonyos újdonságait csak azok a frissült készülékek kapták meg, amiknél aránylag friss volt az android verzió is, pl osztott képernyő. ráadásul a motorháztető alatti google reszeléseket sem kapják meg így. -
-
atike
nagyúr
Ez a statisztika minden egyes verzió után konkrétan ugyanígy néz ki a legfrissebb rendszer tekintetében. Fél év után is (pár százalék), és egy év után is (tíz százalék körül)...
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Meteorhead #12 üzenetére
Jelly Bean 4.3 (2012) - 5,6%
KitKat 4.4 (2013) - 12,8%
Lollipop 5.x (2014) - 25,1%
Marshmallow 6.x (2015) - 26,8%
Nougat 7.x (2016) - 26,3%
Oreo 8.x (2017) - 0,7% -
válasz
cskamacska #13 üzenetére
"általában kutya közönséges biztonsági frissítések sem elérhetők a droidos telefonokra"
Így van, de ha zavar, szinte biztosan találsz friss főzött ROM-ot, vagy veszel egy új készüléket! Én tuti nem fogok lovagolni ezen, inkább megoldom a problémát, ha zavar. A régi készülékeket le lehet cserélni beszámítással, illetve el lehet adni; talán akkor fájó valamennyire a dolog, ha valaki tényleg nagyon ragaszkodik egy adott készülékhez, de az meg egyre ritkább.
-
válasz
Meteorhead #12 üzenetére
Segítség: a kezdőbetűkből kitalálható, melyik jött melyik után. Az ábécé betűivel kezdődve jelöli a google az egyes verziókat.
-
Tin
veterán
huawei a mate 8-ra se hozza ki. alig több, mint 1 éve vettem, a telefon pedig 2 éves modell. ha erre sincs már oreo, akkor mire akarják kiadni. szomorúbb, hogy biztonsági patch sincs rá. pedig ez a 6s/s7 generációja, teljesítményben is.
de amíg a gyártók 1 évre adják el a felsőkategóriás telefonokat, nem is tudom, mit várunk. huawei is jön felfelé, és ahelyett, hogy a márkahűségre építene, szépen bemutatja a felhasználóinak, hogy ha ilyet veszel, 1 évig érdekelsz minket, utána vegyél újat.
-
cskamacska
addikt
Megéljük még hogy mobilos botnetek fognak országokat borogatni.
Mivel nem hogy verzióváltás, de általában kutya közönséges biztonsági frissítések sem elérhetők a droidos telefonokra.
Meteorhead: Wikipedia - Android version history
-
Meteorhead
aktív tag
Windows 10 Mobile felhasználóként nem ismerem az összes Android verzió fantázianevét, ezért tök jó lett volna, ha az infografika vagy tartalmazza a verzió számokat is, vagy a cikk kicsit egyértelműbben lett volna megírva. Mivel 3 kiadás is 25% körüli részesedéssel bír, tökre nem egyértelmű, hogy ha a 7.x jobban áll, mint az 5.x, akkor azok melyikek is?
Ha jól látom, akkor talán részesedés szerint van sorba rendezve a torta, de talán a hozzám hasonló kóbor apácák kedvéért lehetett volna időrendbe tenni a kiadásokat. Vagy épp hogy úgy van? Pici bónusz magyarázat elfért volna, mert amúgy még érdekelt is volna, milyen a verziók eloszlása Droidon. Mea culpa ha csak én vagyok ilyen értetlen.
-
csongi
veterán
Csak a szokasos
-
DraXoN
addikt
Ez addig kb igaz, amíg vannak alkalmazások a storeban.
pl. van egy 4.4-es androiddal ellátott tabletem (tesco open dott).
még működik, de sok alkalmazás ami korábban futott rajta már nem telepíthető (úgy jöttem rá, hogy csináltam egy rendszer visszaállítást gyári állapotba, mert a 3 év azért már megérződött a korábbin).. és több dolgot nem tudtam storeból felrakni ami korábban rajta volt..
Úgy kéne összevadásznom régebbi verziót ha mindent visszaakarnék rakni.. így csak a fontosabbak kerültek vissza.De egyébként úgy vagyok a dologgal, hogy tényleg nem halálos ha nem az utolsó változat van... csak.. a biztonsági hibákat javíthatnák azért rendszeresen.
-
Huawei mate 10 pro-n kb semmit nem érzek abból hogy oreo van rajta. Sőt! Előző telóm xiaomi volt marshmallowal és több funkcióval bírt hála a miuinak. A huawei saját felülete miatt lényegében véve mindegy hogy milyen androidom van.
-
Nincs ezzel semmi baj, aki akar, vált, akinek meg jó a régebbi is, marad azon!
-
Zsocy155
őstag
válasz
aprokaroka87 #4 üzenetére
Én akkor sem vennék iPhone-t.
-
Elstartolt? Hol? Kinek? Pixel? Ne viccelj...
-
Moonline.
aktív tag
iOS-nél ez már bőven 90%+ lenne. Bárcsak egyszer eljutna az Android is erre a szintre.
-
Persze, hogy nem terjed, ha több gyártónak fel kell függesztenie a kiadást, mert ilyen-olyan hibák lépnek fel.
Ami lehet akár a gyártó sara is, de sokszor olvasni a Pixelekre kiadott verziókkal kapcsolatos hibákat.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Továbbra is 1% alatt a nyáron elstartolt Android Oreo elterjedése a zöld robotos térben, pedig jó pár készülékre megérkezett. Csak nem a legnépszerűbbekre.
- One mobilszolgáltatások
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xbox tulajok OFF topicja
- Túra és kirándulás topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple Watch
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- Samsung Galaxy S25 Ultra jetblack 512gb CSERE IS
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest