- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
igen.
Nálam Asrocknál pl lehet olyat hogy CPU internal Offset vagy external offset. Aztán ugye ott a Power MAsterr Mode,meg még pár apróság.
e MSI A85XA-G65-nél az UEFI DigitAll Power alatt is sok funkció volt állítható. Ilyenek hogy ferekvenciaváltás a PWM-nek x kHZ-től y kHz-ig és hasonlók. Na már most ez az új MSI cuccban abszolút nincs benne,nyílván a gyengébb PWM vezérlő IC okán. -
Vartanus
őstag
Megnéztem az MSI-t, de a G45 Gaming nem lehet méltó utódja régi FM2-es A85XA-G65-ös alaplapomnak. A G65-ösön található 6+2-es IOR vezérlésű digitális VRM-hez képes a G45-Gaming egy igen szerényke 4+2-es ISL vezérlésű VRM-et kapott. A biosban a G65-nél volt egy olyan opció,hogy DigitALL,amiben VRM beállításait teljesen saját igényre lehet szabni,ahogy láttam ez is hiányzik a G45-ből (nyilván azért mert az az ISL 6377-as IC jócskán elmarad az IOR IR3567A IC tudásban, de még az Asrockon lévő IR3565A is simán veri). A feszültség mérő pontok is sokkal jobbak az A885X G65-ön.
Ezeknek okán én hiányolok az MSI-től egy G65-ös lapot. Mert ez így kb a G1 Sniper szintjén van(igaz MSI-n van még plusz egy PCI-E 3.0-ás X8-as slot,meg istnat gombok de ennyi) és még is a legdrágább, sőt az Asrock Killer is ott van még mind kettő kb 10K-val olcsóbb mint az MSI,de a csúcs Asus is olcsóbb pedig az jócskán ráver. Asrock Ext6+ meg nem is beszélve.
-
Vartanus
őstag
Ez főleg ram runingnál jönne jól. Ha mondjuk 2133nál stabil,de 2400on nem,akkor a ref.órajelet felhúzni és úgy belőni monjuk 2250-re. Én 115-ig próbáltam az MSI-n utána föladtam. Asrockot kivéve a többieknél mindenkinél van a csúcs lapon Asus Pro-n,Giga UP4-esen,MSI Gaming-en is. Az FM1-es érában még az Asrockokon is volt,aztán FM2-es lapokon máár nem,okát nem is sejtem.
-
Vartanus
őstag
Ja az az External Clock.gen. helye, ami az Asuson és MSI-n van. Elvileg így jobban lehet húzni a ref.órajelet. Nekem az előző MSI lapomon volt,de 105Mhz fölött(külső órajel generátor ide vagy oda) összeomlott mindig. Az Ext.6+ lapom is ennyit bír(amiről ugye hiányzik-lehet pont ezért mert rájöttek Asrocknál hogy azzal sem lehet jobban húzni??) szvsz én nem tudom hogy akkor mire jó...
-
Vartanus
őstag
A zenék vegyesek de tényleg,van lossless(ilyenből csak 1-2 albumnyi) van MP3 320Kbps (kb 80%) és van MP3 128Kbps is a felhozatalban.
A mintavétel is változó a legtöbb 44.1-es igen,de van 96 is.
Az nyílván való hogy a 20K fölöttiektől elmarad,de szerintem egy Xonar DG(X) vagy DS(X)-teljesítményét hozhatja.
Mondjuk tény a legnagyobb változást a Winamp>Foobar2000 váltás hozta meg a zene minőségében. -
Vartanus
őstag
válasz
Mercutio_ #104 üzenetére
van egy pioneer HI-Fi fejesem,ami elég jó úgy gondolom én azzal teszteltem, igaz nem Xonart,hanem Creative SB X-Fi Platinum hangkarit és nem sok különbséget
éreztemhallottam. Ha még jobb is szerintem nem akkora a különbség,amiért megérné a XonarDG(X),de ez az én véleményem. Az Asrock LGA 1150-es alaplapok topikjában is volt aki eladta a Xonart mert bőven jónak talált azt ami a lapon van,szóval nem én vagyok az egyedüli. Azt én sem vitatom hogy egy DX,DIIX,vagy netán STX(II) simán ráver,de azoknak az áruk is 20K körül nyit. -
Vartanus
őstag
Killer árban kb 12-13K-val lesz olcsóbb mint az MSI Gaming,a hangkártya kb ugyanolyan lehet,nekem is az Ext6+ olyan hangzást ad hogy már nem is kell nekem se Xonar se X-Fi. MSI-n extra az instant alaplapi gombok és feszmérő pontok,és az teljes mértű ATX lap. A slotokban is kicsit jobb az MSI 3 fizikailag X16-os PCI-E(X16,X8 PCI-E 3.0@X4 PCI-E 2.0 elektronikailga) míg a Killer csupán egy X16-os PCI-E 3.0-at és egy X4-es PCI-E 2.0-ás konfigot ad dVGA-knak. Teljesítményben kb egy szinten vannak.
-
Vartanus
őstag
De árban elég jó
Ami miatt Asrockot vettem az az ár,ezen kívül a 2 kivehető bios chip,post kode,jó audio,no meg a 8+2-es VRM.Snipernél jó a PCB és az audio,viszont csak 4+2-es,a PCB-szélességéből lespóroltak 2cmt,ami miatt 3 rögzítőcsavarral kevesebb,azt sem mértem miért csak 2 sata port van elforgatva,és a bios kicsit kevés opciót ad.
Asusnál már minden profi,csak ott nincs daulbios,instant gombok,nincs tuningolt audio,és ez az új arany szín..rosszul leszek tőle.
MSI-nél egyedül a 4+2-es VRM és a 35K-s ár zavar.
Nagyon sokat örlődtem egyébként hogy melyik lenne jó.
Neked melyik a legszimpatikusabb? Az Asus?
-
Vartanus
őstag
Giga lapnál ez állt:
Ebből a két zöld színű tartozik az APU-hoz, melyekkel x8-x8 konfigurációban a CrossFire is megoldható, FM2+ tokozású modell mellett akár 3.0 szabványú átviteli sebességekkel
Szerintem ez félrevezető. A hivatalos oldalon is ez áll:
1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)
(The PCIEX4 and PCI Express x1 slots conform to PCI Express 2.0 standard.)Ezek szerint a Sniper csak egy PCI-E 3.0-ás csatolót kapott amit az APU vezérlője hajt meg. A 2. fizikai X16-os slot csupán 2.0-ás és elektronikailag X4-es,amit az FCH hajt meg.
Én először Snipert akartam de megláttam a Bios fapados mivoltát - ha az UP4 bios opcióit megkapná,már az lenne befutó - (minimális mennyiségű beállítás,a feszültségeket csak emelni lehet)és az Asrock mellett döntöttem.
Miután BlueAthlon kollég rájött,hogy Kaveri alá nagyon kel a bios Power Master Módja,még jobb választásnak érzetem az Asrockot,ugyanis jelenleg ezen gyártó 2 lapjában van a funkció. Sem a Gigánál,sem Asusnál,sem MSI-nél nem láttam EDDIG,remélhetőleg hamarosan ők is pótolják.
Oliverda:
Az Asrocknál a hiányérzet csupán a bios miatt volt,vagy szerinted mag az alaplap hardveres minősége sem jó?[értem ezt az alatt, hogy rosszabbaknak tűnnek a forrasztások,silányabb a PCB(könnyebben deformálódik),vagy ferdék a kondik,vagy egyéb valami].
FM2-nél nekem az MSI csúcs lapja volt, most az Asrock Ext6+, én magában az alaplap minőségében problémát nem találtam,pl PCB stabilitása érezhetően jobb volt,mint anno MSI-nél, 1-2 helyen volt kisebb zsiros ujjlenyomat,de semmi más. A biosnál viszont én is gondba ütköztem ami miatt most is szervizben van. Nálam konkrétan az volt, hogy bizonyos idő után a bios lefagyott/összeomlott,ezen kívül bármit bárhogy állítottam az UEFI Tech Service, az internet alapú bios és driver frissítés sem működött. Folyton azt dobta a gép,hogy Network error, holott Win alól simán ment a net.Régen lap teszteknél volt RMAA eszt is. Most - ahogy másik cikkedben említetted - aa gyártók jobb híjján sok esetben az alaplapi audio minőségre gyúrnak rá részben, hiányolom kicsit. A teszt 3 modellje is kapott okosítást, kíváncsi lett volna rá,hogy az Asrock féle Purity Sound hogyan viszonyul a Giga féle AMP-UP okossághoz,vagy az MSI által kifundált Auido Boosthoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged