- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
CYBERIA
őstag
válasz
Lolka Bolka #29 üzenetére
A CRT-s időkből úgy rémlik, hogy a hasznos felület átlóját hívták (helyesen vagy helytelenül) átmérőnek , ami a káván belülre esett.
-
Goblin12
őstag
válasz
CyberPunk666 #33 üzenetére
Ausztriában.
Elmész és elhozod.
Midnen adóval meg stb-vel együtt.
-
TK36
aktív tag
Nem adnék ezért ennyit.
-
TK36
aktív tag
válasz
Lolka Bolka #29 üzenetére
"Nem tudok róla, hogy 4K felbontásban lenne kör monitor....átmérője ugyanis annak van." - Köszi.
Jogos, de mentségemre más informatikával foglalkozó internetes portálon is így írják.27 colod panelnél már jól nézne kis a 4K?
Azt lehet tudni, hogy a következő Windows operációs rendszer(ek) megbirkózik - normális képet fog adni - már a nagyobb felbontásokkal? -
Goblin12
őstag
Hányszor is említettem ezt a monitort a a milyen monitort vegyek topikban? Szerintem 10x minimum.
Az az ár meg szerintem elírás, mert 1234 €-ért már kapható. azért az a 300€ sem mind1.
-
nrminimal
újonc
Hát az ár tényleg húzós
-
Lolka Bolka
aktív tag
Nem tudok róla, hogy 4K felbontásban lenne kör monitor....átmérője ugyanis annak van.
Mondjuk amíg az egyik nagyobb boltban is átmérővel illetik pl a TV-ket, ami szerintem über gáz
Addig nem is csodálkozom ezen.
-
Neovenator
senior tag
válasz
-=RelakS=- #16 üzenetére
Még most is van pár ilyen, csak egyik sem a budget kategória sajnos...
-
TK36
aktív tag
A 4K felbontásnak mekkora minimális átmérőjű monitornál van már értelme, 29 col?
-
orbano
félisten
válasz
macilaci78 #25 üzenetére
háááááát, aki erre számít az rossz portálon keresgél, itt néha benyalósabbak a cikkek, mint a termék saját PR anyaga
-
macilaci78
nagyúr
válasz
BazsiBazsi #14 üzenetére
Azt hittem, egy szakmai portál nem szakbarbár-képző, hanem azoknak is segít, akiknek a marketingbullshittől pontosabb infókra van szükségük.
-
AAAgold
senior tag
válasz
Neovenator #22 üzenetére
no-no, a gugli nem ír cikkeket, ahhoz hogy legyen mit megtalálni, valakinek el kell készítenie a cikket
persze, jobb lenne, ha mégtöbb infó lenne (bár lehet, egyeseket meg a túl sok infó zavarna), de nem egy világvége, ha egy viszonylag baromi egyszerűen kideríthető infó nincs odaírva
-
Isual
veterán
válasz
CyberPunk666 #19 üzenetére
Persze, az internetes tartalmakról nem is beszélve. Azért lenne egy olyan tökéletlen kompromisszum, amivel már bevállalnék egy 4k monitort, Full HD-ra skálázva, 23-24"-ban. Természetesen IPS. Lehetőleg NEC.
-
Neovenator
senior tag
madgie, AAAgold, CyberPunk666, BazsiBazsi:
Látom, nem világos a lényeg.
Nem arról van szó, hogy én ne tudnám kiszámolni a pixelekből a képarányt, hanem arról, hogy egy portálon megjelenő tájékoztató cikk tájékoztasson...azzal a gondolatmenettel, amivel előálltatok, tulajdonképp a felbontást se kéne beleírni, elég lenne az UHD megjelölés...egy szakmai portál előfeltétele, hogy az mit jelent, nem? Sőt, tulajdonképp nem kéne semmit írni a cikkbe, csak annyit, hogy megjelent az XY termék...a többit úgyis ki lehet gúglizni, nem?
-
CyberPunk666
senior tag
Az a baj, hogy az OS-ek sem, és egyes programok sem mennek normálisan felnagyítva, tehát az egyedi GUI-val megáldott programok használhatatlanok lesznek.
Évekbe fog kerülni, mire minden használt programból lesz olyan új verzió, amit lehet normálisan skálázni és menni fog
Sajnos ehhez az OS még kevés. Ott lesz a legnagyobb gányoltság, ahol vegyesen vannak szabványos és saját elemek.
-
Isual
veterán
Megfelelő OS-sel, bizony kéne.
-
Na végre üde szinfolt a sok TN paneles 4k monitor mellet, végre egy minőségi is.Az ára miatt biztosan nem lesz széles a vásárlórétege.Igaz a NEC monitorok inkább profi célra készülnek.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Neovenator #5 üzenetére
Sajnos annyira rákattantak a szórakoztató elektronikai képarányra, hogy 16:10-es monitort nem igen találni manapság, a 16:9 21:9 között meg egy vak is különbséget tud tenni.
Pedig milyen jó is volt az 1920*1200. Pont illett az 1600*1200-hoz
-
CyberPunk666
senior tag
Nem lenne ez rossz monitor, csak 24" esetében nagyon pici lesz minden, és így kellene hozzá normálisan skálázódó oprendszer és normálisan skálázódó programok sem ártanának.
-
BazsiBazsi
aktív tag
válasz
Neovenator #10 üzenetére
Egy szakmai portál feltételei hogy tudod mik a képarányhoz tartozó felbontások. Nem értem mi ezzel a probléma.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Neovenator #10 üzenetére
De, feltétlenül. Ráadásul standard felbontások vannak, és nem csak úgy összevissza a nagyvilágba.
Nagy silabizálás nem kell, az 3840 az pont 2*1920 a 2160 meg pontosan 2*1080...
Tehát olyan, mint az 1920x1080 azaz 16:9A 16:10 az 2*1920x2*1200, ami 3840x2400.
-
madgie
titán
válasz
Neovenator #10 üzenetére
Végülis egyszerűbb két teljes hozzászólást írni, mint három másodperc alatt kigúglizni.
-
madgie
titán
válasz
BazsiBazsi #7 üzenetére
Valamiből meg kell élni a látszerészeknek is
-
Garada
őstag
Az árán még dolgoznia kell az időnek.
-
BazsiBazsi
aktív tag
Nem lesz túl nagy az uhd 24 colra? Vagy olyan nincs?
Itt a windows scaling problémájára gondolok főleg.
-
SkodaDuda
tag
válasz
Neovenator #5 üzenetére
Felbontásból azért elég egyértelmű..
-
Neovenator
senior tag
Nem tudom, miért kezd kiveszni a monitorokkal kapcsolatos cikkekből a képarány feltüntetése...nekem ez például 16:10-nek tűnik, de láttunk már érdekes promó fotókat ezelőtt is, amikből marhára nem lehetett megállapítani a valós képarányt.
-
törölt tag
Ha feketében venném, ki tudnám cserélni a mostani monitorommal. Így észre sem vennék otthon, hogy 1560Eurót költöttem.
Ez nagyon-nagyon..
-
Tutu7030
veterán
Minden paramétere tetszik, csak az ára nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged