Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
válasz
Realradical
üzenetére
Az olyan fogalom, hogy tulajdon, kb a civilizált emberiség kezdete óta van. Ha nem az államé, akkor egy emberé vagy egy közösségé...igaz, az ősembernek még lehet nem kellett az erdő egésze. De ha megfelel neked az a szint, akkor hajrá. Vagy lehetsz király is. Nem én csak egy jogász vagyok, aki ezt tanulta.
-
mike1334
veterán
válasz
Realradical
üzenetére
Nem személyeskedésnek szántam, egyszerűen nem tudtam máshogy elképzelni, mert vagy ez vagy troll vagy. Az meg, hogy mobilon mellényúltam egy szónál..na ez az igazi szint

A gravitációban se kell hinni, mégis csak úgy működik...ugyanez van a társadalommal.
-
mike1334
veterán
válasz
Realradical
üzenetére
Jó üzeneltesse magáncég...de akkor vegye is meg vagy bérelje, aminek a díját hárítsa át rád. Azt nem fogod fel, hogy kb MINDEN állami tulajdon, pusztán nem építik be az árba a teljes használati díjat, mert fizetnek az emberek adót. Nem tudom hány éves vagy, de gyanítom olyan ált-közép iskola környékén lehetsz, hogy ennyire nincs meg, hogy működik az állam. Nézd meg, hogy mik tartoznak a kizárólagos állami meg önkormányzati tulajdonba. Kezdetnek mondjuk a nemzeti vagyonról szóló törvényt olvasd el. Majd próbáld elképzelni, hogy mennyibe kerülne, ha ezeket mind magáncég működtetné, de az állam teljes árú díjat kérne érte, amit neked ki kellene fizetni.
-
válasz
Realradical
üzenetére
Ott is köt ki, amiket elvileg az állam választ ki, versenyeztetés útján. És ha kicsit is jól működne az állam, akkor ez ugye úgy nézne ki, hogy nem elsikkasztják az összeget, hanem abból a megfelelő pályázót fizetik ki.
Ne egy rosszul működő államszervezetből induljunk ki, ami itthon van. Nyugatabbra is nagyon sok minden ki van szervezve, ami állami feladat, működik a dolog - és van állami kontroll.
Amúgy mit nem lehet hatékonyan megoldani : Normális közegészségügy, tömegközlekedés. Ezek ugyanis, amennyire én látom, mindig veszteségesek, mert pl. a kis falvakba csak horror áron lehetne pl. buszokat járatni, nem fizetné meg senki.
Csakhogy ott nem is a megtérülés a lényeg, hanem hogy a közös pénzt a köz javára fordítjuk - részemről rendben is van, hogy erre fizessek adót, mert azért fizetem. -
válasz
Realradical
üzenetére
Közművek hol jönnek magáncégtől? Víz, gáz, stb., az kb. annyi, hogy az állam engedélyezi a szolgáltatást cégeknek. Az Internet részben magáncucc, de ugye ha a UPC megszüntetné a netszolgáltatást, akkor kamillázna pár ember. A Telekom meg a volt Matáv.
A tömegközlekedés ugyanígy megy, vagy állami tulajdon, vagy ki van adva üzemeltetésre.Az utakat senki más nem tojja le (de amikor ráz a busz, vagy a sínek állapota miatt késik a vonatod, akkor csak nem tojod le).
-
mike1334
veterán
válasz
Realradical
üzenetére
A magánorvosnál felírt gyógyszereken biztosan nincs tb támogatás (de). A gépek amiket használ az orvosod 90%ban állami cucc. Internet, közművek többsége helyi önkormányzati vagy állami tulajdonban van, csak bérlik. Gondolom járdán se sétálsz, repülsz a légtérben..ami szintén állami tulajdon. Kb mindenen van állami támogatás, azért kerül annyiba, amennyibe...az állami bevételek túlnyomó többsége az adóból van, a nélkül nem lenne állam. Megfordítanám...nem tudsz olyat mondani, amit ne befolyásolna valamilyen szinten az állam.
-
Realradical
őstag
válasz
Realradical
üzenetére
Még esetleg a rendfenntartás? Na ami tapasztalataim vannak a Mo.-i biztos urakkal, azok nélkül alapból csak jobb lenne a helyzet.
Magán biztonsági cégek sokkal eredményesebbek, mint egyes lakóparkoknál. -
mike1334
veterán
válasz
Realradical
üzenetére
Egyszerűen fogalmazva: nem tudnád. Egyszerűen túl sokba kerülne. Tudom van olyan ország, ahol pl nincs kötelező tb, mint pl az USA, de adó ott is van. Adó nélkül lehetetlen elképzelni az életet. Ha mindenki befizetné normálisan az adóját, na akkor lehetne csökkenteni a mértékét. De mivel itthon kb nemzeti sport az adóelkerülés, így nyilván nem lehet alacsonyabb adómértékkel szamolni. Azok az országok, ahol alacsony az adómérték, jellemzően sokkal civilizáltabban viselkednek ebből a szempontból. Sajnos valamiért ilyen a morál, ha az áfa egyik napról a másikra 15% lenne, akkor is csalnának vele sokan, max bosszankodnának, hogy kevesebbet sikerült lopni. Mert bizony ez is lopás...nincsenek Rúzsa Sándorok meg magyar Robin Hoodok...az összes áfacsaló büdös tolvaj. Aki ráadásul mindenkitől lop, tőled is. Később lesz megcsinálva a kátyu a házad előtt, a gyereket messzebb lévő óvodába lehet csak vinni, mert a közelit be kellett zárni, stb. Az adóhatóságnál most van egy szemléletváltás (jogszabályi háttérrel megtámogatva, mert a nélkül cseszhetnék a szándékot), próbálnak különbséget tenni a csalók és a "bambák" között. De ettől még nem lesz kevesebb adócsaló szvsz. Szépen növelni kellene a büntetési tételeket, hogy ne érje meg csalni...igenis fájjon a bírság jobban. Illetve aki nagyban játszik, azt tegyék el pár évre vmlelyik közpénzből fenntartott börtönök valamelyikébe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ubuntu Linux
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yettel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Crimson Desert
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen /12Hó garancia / Akku: 100%
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM4 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4538
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4453, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest