Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

LOGOUT blog

válasz Penge_4 #59 üzenetére

"De az állam nem így gondolkodik, hanem úgy, hogy": szóval amikor egészen közelről láttam, hogy az állam hogyan gondolkodik, én azt láttam, hogy az állam a saját hülyeségének a fogja. egyszer kitaláltak valamiféle folyamatokat, amiket az idők során toldoztak-foldoztak, de mindenki ragaszkodik hozzájuk, mert ebből lesz a fizetése. ezért a folyamatok értelmetlenül bonyolultak. egyeztetés itt, véleményezés ott, küldözgetés jobbra-balra, ettől lesz vízfejű az államigazgatás, meg lassú a folyamat.

ha hirtelen elküldenék az emberek harmadát a hivatalokból, akkor rögtön el lehetne küldeni a másik harmadát is, csak amiatt, hogy megszűnik a sok felesleges ember, illetve az ő irányítási igényük.

a többihez: sok szolgáltatást több okból sem lehet magánkézben üzemeltetni:
    1. a kiépítése drága, nem olcsó finanszírozni.
    2. a kiépítéséhez szükséges erőforrások gyakran jelentős része állami tulajdonban van. tehát akárhogy erőlködsz, az állam benne lesz a buliban. pl. autópálya építéshez gyakorlatilag a föld az, ami számít, az meg vagy állami tulajdon, vagy ha magántulajdon, állami segítség nélkül nem tudod megszerezni.
    3. a magánszféra jelentős befektetések esetén nem ismeri azt a fogalmat, hogy non-profit kft. így mindig drágább, mint egy jól menedzselt állami, mert a magáncég profitját is ki kell fizetni.

a falvakat elnépteleníteni rossz ötlet, mert egy csomó feladat van, amit máshonnan nem lehet megoldani. pl. a földművelés sem hatékony nagyobb távolságokról. ráadásul a mezőgazdaságra az eu rálőcsölte a vidékfejlesztést is (nem normális dolog szerintem), azt meg hogy csinálod Pestről? sehogy.

Új hozzászólás Aktív témák