Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Magisk
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
"De az állam nem így gondolkodik, hanem úgy, hogy": szóval amikor egészen közelről láttam, hogy az állam hogyan gondolkodik, én azt láttam, hogy az állam a saját hülyeségének a fogja. egyszer kitaláltak valamiféle folyamatokat, amiket az idők során toldoztak-foldoztak, de mindenki ragaszkodik hozzájuk, mert ebből lesz a fizetése. ezért a folyamatok értelmetlenül bonyolultak. egyeztetés itt, véleményezés ott, küldözgetés jobbra-balra, ettől lesz vízfejű az államigazgatás, meg lassú a folyamat.
ha hirtelen elküldenék az emberek harmadát a hivatalokból, akkor rögtön el lehetne küldeni a másik harmadát is, csak amiatt, hogy megszűnik a sok felesleges ember, illetve az ő irányítási igényük.
a többihez: sok szolgáltatást több okból sem lehet magánkézben üzemeltetni:
1. a kiépítése drága, nem olcsó finanszírozni.
2. a kiépítéséhez szükséges erőforrások gyakran jelentős része állami tulajdonban van. tehát akárhogy erőlködsz, az állam benne lesz a buliban. pl. autópálya építéshez gyakorlatilag a föld az, ami számít, az meg vagy állami tulajdon, vagy ha magántulajdon, állami segítség nélkül nem tudod megszerezni.
3. a magánszféra jelentős befektetések esetén nem ismeri azt a fogalmat, hogy non-profit kft. így mindig drágább, mint egy jól menedzselt állami, mert a magáncég profitját is ki kell fizetni.a falvakat elnépteleníteni rossz ötlet, mert egy csomó feladat van, amit máshonnan nem lehet megoldani. pl. a földművelés sem hatékony nagyobb távolságokról. ráadásul a mezőgazdaságra az eu rálőcsölte a vidékfejlesztést is (nem normális dolog szerintem), azt meg hogy csinálod Pestről? sehogy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Arc Raiders
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest