- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16670 üzenetére
Szia!
Ne sopánkodj, szinte mindenki így kezdte annó! Tudod, Docendo discimus!
Nos, ha fel is tettél egy jpeg csomagot, az valószínűleg nem a megfelelő volt, mert egyetlen csomag van, ami jó, az pedig a fonz (s) féle libjpeg. Viszont a fonz repó halott jelenleg. Nos, be lehetne linkelni Neked a cachelt verziót, de arra gondoltam, hogy inkább forgatok Neked (jobban mondva a Jenkinsem
) egy frisset. Így felkerült a repómba a libjpeg 9b verzió, amit tudsz slackerből telepíteni a
slacker -UaA mrdini:libjpeg
paranccsal. Kivéve, ha még nincs hozzáadva a repóm a slackerhez, amit egyébként ezzel a paranccsal tudsz megtenni:
echo -e "mrdini\thttp://users.atw.hu/mrdini/packages/" >> /ffp/etc/funpkg/sites; slacker -U
-
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #16666 üzenetére
Szerintem az asztali mód nem változtat a user-agenten. Azt PC-n úgy lehet változtatni Firefox esetén, h beírod a címsorba, h about:config, rámész és ott kikeresed a user-agentet és átírod mondjuk egy windows-éra. Aztán bármilyen nézetben a PC-s nas felület fog bejönni.
-
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #16544 üzenetére
No, ránéztem a tákolmányra.
Azt nézi, hogy az orientation ne legyen undefined és, hogy a user agented legyen Android, Windows phone, blackberry, IOS stb... Tehát ha a user agentet engedi a böngésző cserélni (asztali firefox alatt le lehet, akkor gondolom pl a mobilos is tudja).
Tegnap átnéztem az egész webGUI-t és annyira gáz néhány JS kód benne... Szerintem aki írta, az akkor tanulta meg a nyelvet alapsziten kb...
-
Mr Dini
addikt
válasz
hodostamas #16659 üzenetére
Ja, jó ez a leírás, csak a start helyett először még ezt is ki kell adni:
/ffp/start/plexmediaserver.sh install
-
Mr Dini
addikt
válasz
interstate76 #16638 üzenetére
Igazad van! Nah, az utóbbi időben kicsit sok LG eszközzel találkoztam...
-
Mr Dini
addikt
Nincs ezzel probléma, ott írja, hogy mi a gond.
Mégpedig, hogy az egyik repóhoz, azaz a fonz repóhoz nem tud hozzáférni, mert jelenleg halott...
Szvsz: le kell futtatnod az uwsiteloader-t megint, úgy, hogy a memiks és fonz repót nem csillagozod meg. Aztán menni fog a slacker és az én leírásom is... (Már ha nincs csomag a két repóból...)
Ui.: webOS-os, vagy Tizenes TV-d van? Már, ha Samu...
Gari számít?
-
Mr Dini
addikt
válasz
macilaci78 #16582 üzenetére
FTPS-t a Tweaks csomagban tudsz engedélyezni, vagy Neked kell ftp szervert konfigolni FFp-n.
-
Mr Dini
addikt
válasz
macilaci78 #16575 üzenetére
Szia!
Írj a ZyXEL supportnak, általában készségesen segítenek.
Egyébként ha dinamikus dns kell, ott a noip teljesen ingyé'.
-
Mr Dini
addikt
válasz
interstate76 #16566 üzenetére
Szia!
Ha az FFp fent van, akkor szinte teljesen ugyan úgy kell eljárnod, mint a 310 esetében, annyi különbséggel, h az ARMv7-es csomagot tallózd be neki.
Sőt az ARMv7-es proci miatt találhatsz friss plexet is a nasodra.
-
-
Mr Dini
addikt
válasz
FefeeX #16534 üzenetére
Nézz át a 325v2 topikjába, ott nemrég kifejtettem a dolgot.
Az FFp nem csak SSH, meg telnet. Rengeteg plusz csomagot tudsz alá feltenni, míg a gyári SSH alá nem, mert ott nincs natív gcc (ebbe most nem mennék bele jobban)...
De FFp alá pl van már rég Tm 2.92 is.
És sajnos egy csomag sincs optimalizálva az 5**-ra. A régit teszi fel ugyan úgy. Ezért nem tudja kihasználni a procit teljesen. De pont most gyártottunk Anonymus23-mal egy 520-ra készült Tm-met pl.
-
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #16532 üzenetére
Az ublock origin egy adblocker plugin, legalábbis én annak használom...
@M_AND_Ms
Ok, az rendben van, pl Firefox alatt is lehet használni desktop módban, de van olyan böngésző ahol nem válik be ez a trükk. Mert a nas nem a User agent-ből dönti el, hogy desktop, vagy mobil nézetet továbbítson, hanem a képernyőfelbontásból (is).
Ezért lenne jó, ha az egészet nas oldalt le lehetne tiltani. Elvégre minek az?
-
Mr Dini
addikt
válasz
FefeeX #16524 üzenetére
Szóval a lényeg, FFP-t tudok rajt futtatni, Transmission 2.92-t tudok telepíteni és futni fognak, ugye?
Jep.
És később, ha újrafordítjátok az anyagot, akkor csak updatelni kell rajt, és felgyorsul...
Igen, feltéve, ha sikerül a dolog.
A ZyXEL kontakt kapcsán, már kaptam pü-ben visszajelzést, de köszönöm!
-
Mr Dini
addikt
válasz
interstate76 #16518 üzenetére
Ja, én a Zyxel Cloud-ra gondoltam, erről a mobilappról tudok.
Én, meg szerintem Somatom is a távoli elérésre gondolt(am).
-
Mr Dini
addikt
válasz
interstate76 #16516 üzenetére
Hmmm, hogy mit, hogy?
Hanyas fw-n? Ezek szerint a 320S-re is létezhet?
-
Mr Dini
addikt
Igen, csak kernel fordítással tudod leforgatni a modulokat sajnos.
Ezt a megoldást írtam már én is, de szerintem elegánsabb, ha egy profile szkriptben állítom a PATH-t. Így megspórolom az admin belépést és a
su
parancsot is...(#16502) Somatom
Nincsen. A zCloud csak a 325v2-től elérhető.
-
Mr Dini
addikt
Igen, képzeld, a legkorszerűbb okostelefonokba mind-mind ARM proci dolgozik, hasonló RAM és NAND memóriát is előszeretettel használnak a telefongyártók OS tárolásra.
A kondenzátorokra, tranzisztorokra, diódákra stb. nem céloztam, de ezt már leírtam. Sorry, ha nem volt világos, mondom, hw terén laikus vagyok...
-
Mr Dini
addikt
-
-
Mr Dini
addikt
Én ha ránézek a lapra (320S), mindig mobil feelingem van. Én inkább hasonlítanám mobilra, mint PC-re. Hiszen ki használ manapság PC-ben ARM procit (igen, tudom mi volt eredetileg, nagy fanja vagyok az ARM-nak), meg ilyen ramot...
Mint mondtam, egyedül a HDD ami fogyaszthat, az valóban nem a mobilplatform kelléke... Ettől függetlenül az "alapgép"-nek pont a kis fogyasztás lenne a célja.
A ZyXEL-nek az volt direkt a célja, hogy minél jobban lecsökkentse a fogyasztást a NAS esetében.
És ugyebár két dolog van, ami az asztali PC-k esetén a legnagyobb zabáló, a CPU és a GPU (ez nas esetében jelentéktelen). Namost, az, h ARM procit használtak, a lehető legjobb döntés volt fogyasztás szempontjából! Ennél már csak max a mips fogyaszt kevesebbet (pici túlzással persze).
-
Mr Dini
addikt
A vicc az, hogy ezt is mobilba szánt dolgokkal (pl arm proci) szerelték fel. Így az egyetlen ami sokat fogyaszthat, az a HDD...
Ui nem konkrétan Neked: a többi felmerült kérdésre is majd válaszolok, kérlek benneteket, h ne írjatok ezért külön még pü-ket is. Mostanában picit el vagyok havazva...
Ezer köszi!
-
Mr Dini
addikt
válasz
hodostamas #16437 üzenetére
Én meg közbe kipróbáltam. Létrehoztam egy test felhasználót, csináltam neki egy testing adatbázist, nyomtam neki erre egy Grant all-t és létrehoztam egy táblát Inserttel betettem egy elemet és kiirattam egy mezei php szkripttel.
Gyönyörűen kiírta az tartalmát.
Kodi alól is használom, illetve többek közt a freeradius usereimet is itt tárolom, minden szempontból tökéletes.
Én inkább a php motorra gyanakodnék, mivel alapból a db nincs felrakva, azt azt hiszem én is pear-rel tettem fel. Egyébként van egy jó kis apache csomagom FFp alá, én azzal használom, amióta megvan, nem volt vele gond. A gyári php lehetőségei igen korlátozottak, viszont ha az én csomagom választod, egy kicsit túrnod kell a konfigot, hogy menjen minden. De ebben tudok segíteni!
-
Mr Dini
addikt
válasz
hodostamas #16432 üzenetére
Szia!
Próbáld a nas ipcim:3306-ot megadni szervernek és tesztelésképp root felhasználóval konfiguráld a php-d. Nekem így elsőre ment. Ha pedig megy így, de a létrehozott más userekkel nem, akkor a jogokat kéne átnézni a phpmyadminon keresztül.
Bár gondolom ezzel nem mondtam sok újat...
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16399 üzenetére
Szia!
1. Probléma, hogy az uwsiteloaderben kijelölted a jelenleg halott memiks repót. Futtasd le még egyszer, az uwsiteloader.sh parancsot, de a memiks repót ne csillagozd meg!
2. sbni-t írtál az sbin helyett.
3. Ezek mik
?:
root@NAS520:~# Updating package lists...
sh: Updating: command not foundMiért futtattad le?
Ui.: teljesült a jóslatom!
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16375 üzenetére
Kérlek engedd meg nekem azt a mókát, hogy ezen hsz idejére had legyek TV2-s jós.
Tehát, ha kiadod ezt a parancsot:
slacker -U
Ami a kristálygömböm szerint valami ilyesmit fog mondani:
wget: invalid option -- 'N'
BusyBox v1.19.4 (2016-06-14 10:34:36 CST) multi-call binary.
Usage: wget [-c|--continue] [-s|--spider] [-q|--quiet] [-O|--output-document FILE]
[--header 'header: value'] [-Y|--proxy on/off] [-P DIR]
[--no-check-certificate] [-U|--user-agent AGENT] [-T SEC] URL...Igaz?
Ha igen... Az új ZyXEL féle fw-kben a PATH úgy néz ki, hogy a /usr/sbin előbb van, mint a /ffp/bin. És mivel a /usr/bin alatt talál egy Busyboxos wget binárist, így nem az FFp féle mókát fogja használni... Azaz, ha szeretnéd rendesen használni, akkor vagy lépj be SSH-n admin felhasználóval és onnan, egy su parancs után használd mindig a slackert, vagy állítsd át a PATH-t ideiglenesen a root felhasználóval:
su; export PATH="/ffp/bin:/ffp/sbin"
, vagy olvasd el a ZyXEL NSA325v2 téma összefoglalóját, ahol (szerintem) részletesen leírtam, hogy hogy lehet véglegesen fixálni a dolgot.
Ja és, ha ezeket megcsinálod, akkor utána mennie kell a slacker -UaA br2:minidlna parancsnak is.
-
Mr Dini
addikt
Persze van Pi-m, Kodi-t használok minden TV-n, függetlenül attól, hogy okos-e, vagy sem, de LG smart tévé kapcsán már rengeteg rossz tapasztalatom volt sajnos. Azt kell, hogy mondjam, hogy a Tizen oprendszerű Samsung tévék már elgondolkodtatnak a Kodi leváltásán.
Nagyon bejövös a Tizen SDK (fejlesztői környezet).
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16368 üzenetére
Tedd fel az FFp-t a listából, majd keress rá itt az uwsiteloader-re, add hozzá vele az összes repót a memiks kivételével. Aztán követve a hasznos eszközök egy írást fel tudod tenni a minidlna-t ugyan úgy, mint a 3** széria esetében.
-
-
Mr Dini
addikt
Mivel egy pure HTTP Get-tel kapja a médiát a DLNA kliens, így max úgy tudnám elképzelni, ha levágná a film elejét a DLNA szerver. Csak ugye ahhoz kevés a nas, meg akkor nem lehetne visszapörgetni a film már korábban megtekintett részére, amit előzetesen kivágott.
Ettől függetlenül lesek rá egy pillantást a napokban!
-
Mr Dini
addikt
Nah, ne haragudj, nem írom le azt a novellát újra... Az egész elveszett, mert a logout éppen nem elérhető...
Oss alatt azt értettem, h az oss drivert használja e kimenetnek az mpd a konfig szerint, vagy az alsa-t. Mert utóbbi szaggatós és szabályozhatatlan hangerő szempontjából ezen a nason...
De itt az én konfigom.
Valószínűleg Win alól lett szerkesztve a konfig és kapott a sima Unixos LF sortörés mellé egy CR-t is... Ezért azt javaslom, linux alól pl mc-vel módosíts rajta, vagy Notepad++-al, esetleg WinSCP-vel Win alól.
-
Mr Dini
addikt
Ok, feltettem ide a csomagot.
Telepítés:
wget users.atw.hu/mrdini/packages/needed/samba-4.1.13-arm-1.txz -O /tmp/samba-4.1.13-arm-1.txz; funpkg -u /tmp/samba-4.1.13-arm-1.txz; rm /tmp/samba-4.1.13-arm-1.txz
De ez csak akkor működik, ha frissítessz egy régebbi smb csomagot. Egyébként ezt kell kiadni:
wget users.atw.hu/mrdini/packages/needed/samba-4.1.13-arm-1.txz -O /tmp/samba-4.1.13-arm-1.txz; funpkg -i /tmp/samba-4.1.13-arm-1.txz; rm /tmp/samba-4.1.13-arm-1.txz
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16341 üzenetére
De a kliens jegyzi meg.
Az, amit tapasztalsz azért van, mert a DLNA ugye HTTP linkeket generál stream elérési útnak. Nos, a minidlna pl egy számsorral látja el a médiát (pl 8195.avi), a Twonky pontosan nem tudom hogy, de úgy gondolom, hogy ezt a számsort változtatja minden stream lekérésnél. A TV pedig a fájlnév szerint jegyzi meg, hogy hol tartassz a filmben.
Nem 100%, hogy ez a magyarázat, mivel Twonky szerver forráskód még nem volt előttem, meg nem is nagyon foglalkoztam vele, de annó a mediatomb kapcsán szívtam vele eleget.
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16337 üzenetére
Szia!
Elméletileg a MetaRepository-s FFp telepítés megy az 5**-okon is.
Tehát lépj be a \\NASod hosztneve\admin\zy-pkgs mappába (ha a zy-pkgs mappa nem létezne, hozd létre!). Csinálj egy kiterjesztés nélküli web_prefix nevű fájlt ezzel a tartalommal:
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
Aztán lépj be a webes felületre, frissítsd a csomaglistát, majd a megjelenő MetaRepository-t tedd fel. Aztán ismét frissíts és megjelenik (többek közt) az FFp is a listában, mint telepíthető csomag.
Onnan meg már gyerekjáték feltenni a minidlna-t.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Boxi88 #16316 üzenetére
Szia!
Sajnos az 520 nem fogja szeretni a 3** szériára "felkészített" HDD-t. Bár ez igaz minden vasra (általában) főverzió váltásnál.
Szóval nem fog menni
, max FFp-s trükközéssel. De akkor meg pár gyári funkció nem lesz elérhető (már ha az első HDD slotba pakolnád a mostanit).
-
Mr Dini
addikt
Igen, az egyből leesett, hogy a /etc egy ramdisk, de én nem arra gondoltam. Hiszen ez pl egy "backup" exports fájl crontabbal/start szkripttel való felülírásával megoldható...
Hanem, hogy ha az nfs szerver konfigjában (ami tegyük fel, read only-ban van felcsatolva), chrootnak meg van adva a /i-data/md0/nfs például (ugye biztonsági okokból, l. FTP), akkor már nem megy az egész. Viszont azt nem tudom, most hirtelen, hogy hogy is néz ki a konfigja.
-
Mr Dini
addikt
Igaza van @Tonyk úrnak.
A gyári NFS szervert nem tudod rábírni, hogy bármit megosszon, mivel a chrootja azt hiszen a /i-data/azonosító/nfs mappára mutat...
De FFp alól a pár hsz-szel feljebb kitárgyalt unfs-sel, vagy nfs-utils csomaggal és a /ffp/etc/exports szerkesztésével olyan mappákat osztassz meg, amiket csak akarsz.
Persze ilyenkor a gyári nfs szervert le kell tiltani!
Ui.: azt viszont nem tudom, hogy ha kézzel a /etc/exports-ba beleszerkesztessz egy mappát, ami nem az nfs-en belül van, akkor menni fog-e...
-
Mr Dini
addikt
válasz
Petike168 #16294 üzenetére
Üdv!
A két csomag közt annyi különbség van, hogy az unfs már NFS 3-at használ, ami gyorsabb és több eszköz is támogatja. Az NFS-utils csomag pedig 2-es NFS szerver, tehát a gyári zy-pkg-s NFS csomagra hajaz.
Egyébként azt nem tudom pontosan, hogy az nfs-utils hol keresi az exports fájlt, de én úgy emlékszem, hogy ő a /etc/exports-ot veszi csak figyelembe. Ellentétben az unfs-sel, ami a /etc/exports és a /ffp/etc/exports-ot is figyelembe veszi.
Egyébként a symlink error valamilyen félrekonfigolási hiba szokott lenni... Hogy néz ki az exports fájlod?
Ui.: én is unfs-t használok LibreElec-kel, Pi2-n.
-
Mr Dini
addikt
Ennek nem sok köze van a ZyXEL-hez, inkább linuxnak, vagy FFp-nek sorolnám be.
2. A magam nevében beszélve, én nem érzem magam "guru"-nak, maradjunk annál, hogy érdekelnek az ARM architektúrájú procik és ezáltal előbb-utóbb valamennyire meg kellett ismernem a NAS-omat is.
De barmalej2, @Tonyk és Mijzelf sok-sok segítsége nélkül még ennyit se tudnék! Respect nektek ezúton is!
-
Mr Dini
addikt
válasz
zsolt734 #16285 üzenetére
Szia!
Telepítsd újra a miniDLNA-t!
slacker -UaA br2:minidlna
És lesz konfig fájlod.
Ui.: /ffp/etc/minidlna.conf a pontos elérési út. A \\-rel kezdődő elérési utak általában (samba) megosztást jelentenek, ami nem ugyan az, mint egy "fizikai" elérési út (a fizikai is túlzás, mert a /ffp egy symlink a HDD-re...).
@Syl
Minden más fórumozót ki is zársz a válasz lehetőségéből?
-
Mr Dini
addikt
válasz
Hunsaman #16276 üzenetére
Szia!
Lehetséges, hogy a 2.7-es barmalej féle pythonnal már nem kompatibilis a yt-dl (sőt a hibaüzenetből exaktul látszik), szóval azt ajánlom, hogy töröld a mostani python, setuptools és pip csomagot, illetve kézzel a /ffp/lib/python-2.7 mappát (nem muszály, ha később még kellene) és tedd fel az én 3.5-ös pythonom (repómban python/ mappában egyébként, de slackerrel is felrakható), ami tartalmaz egy friss pip-et, setuptools-t, meg egy csomó bugfixet, nomeg egy naprakész python-t
. És tedd fel onnan, ugyanúgy ("pip install youtube-dl") a youtube-dl programot.
Sőt, ha a pip-es megoldás nem tetszik, akkor a repómban van egy precompiled (előre lefordított) stabil Yt-dl, ami megy a python 3.5 csomagommal stabilan.
De majd módosítok picit azon a leíráson ezzel kapcsolatban!
Ui.: hejj, nem tetszik ez az új, minden hsz-re külön válasz szabály!
-
Mr Dini
addikt
Nem a firmware-től függ, hogy megy-e a telnet, hanem az FFp-től.
Annyi változtatott Mijzelf kolléga az FFp általa kiadott programcsomagosverziójában annó, hogy a telnet start szkriptjét (talán /ffp/start/telnetd.sh) nem tette futtathatóvá, cserébe viszont ugyanitt az sshd.sh-t meg igen, tehát rebootkor (jobban mondva az FFp felállásakor) csak az sshd fog elindulni.
-
Mr Dini
addikt
Nem. Ha a @Syl által írt web prefixet teszi a nasra, akkor először valóbam fel kell tenni a MetaRepository-t (ez lesz az egyetlen csomag a listában), aztán ha fent van és egyszer manuálisan frissítette a listát, akkor fog szépen megjelenni az FFp és társai.
Amire Te gondolsz, az az ftp2.zyxeltech szerver(azt hiszem).
-
Mr Dini
addikt
válasz
WindofWinter #16265 üzenetére
Nem. Világos a hibából, hogy rossz a PATH-od.
Ezt próbáld ki:
su; export PATH="/ffp/bin:/ffp/sbin"
És menni fog minden, hidd el. Viszont ez csak a terminál ablak bezárásáig marad meg (kivéve pl screen esetén), vagy egy exit után visszaáll a PATH alapra. Ezért írtam oda lehetséges megoldásokat a PATH környezeti változó fixálására.
Illetve ennek a parancsnak a hátránya, hogy csak az FFp-s binárisokat/szkripteket fogod tudni teljes elérési út nélkül futtatni. De a wget-elés menni fog!
-
Mr Dini
addikt
válasz
WindofWinter #16263 üzenetére
Üdv!
A 325v2 topik összefogalójában úgy vélem, megleled a választ!
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz
szegabapuci #16251 üzenetére
Ez az üzenet normális. Azt jelenti, h most nem streamel, tehát egy dlna eszköz sincs rajta aktívan.
-
Mr Dini
addikt
válasz
szegabapuci #16248 üzenetére
Ok.
Akkor a http://nasip:9000-en tolj egy médiatár frissítést és meg fog javulni.
-
Mr Dini
addikt
válasz
szegabapuci #16246 üzenetére
Szia!
Reboot nem oldja meg?
Mivel osztod meg a tartalmat? Dlna? Ha igen, melyik (Twonky, minidlna, vagy mediatomb)?
-
Mr Dini
addikt
válasz
SutPet #16232 üzenetére
Ha semmi sem elérhető, akár azt is el tudom képzelni.
De ha összekötöd a géppel és ott megy, akkor nem a nas a ludas.
Vagy nem lehet, h a TM veszi el a sávszélt és a nas is csak azért nem érhető el, mert le van terhelve?
A routert ilyenkor el tudod érni? Ha igen, látszik a nas az aktív eszközöknél?
-
Mr Dini
addikt
Wow, ez egy nagyon jó ötlet!
Köszi!
De én még tennék rá ssl-t.
Illetve asszem webdavként is el lehet érni, tehát linux/win alól is el lehet érni, mint hálózati meghajtó (bár mondom, ebben nem vagyok biztos), arra meg nem hat a rewrite engine és azt tölt le/fel bárki, amit szeretne.
De az alapötlet nagyon tetszik és ezeket is ki lehet küszöbölni htaccess moddolással, úgyhogy köszi még egyszer!
-
Mr Dini
addikt
válasz
stroge #16206 üzenetére
Jah, azt hittem a terminált tudod elérni a webről és azt furcsálod... Bár írtad is a myweb-et.
Egyébként sajnos erre nincs lehetőség (a jelszavazásra) a zyxel guiból. Ott csak SSL-t lehet bekapcsolni. De ha van a zyxel apache szerverében fordított basic auth modul, akkor akár a jelszavazást is meg lehet oldani, ha nem riadsz vissza egy kis terminálozástól.
Egyébként van egy webdavos cikkem, ami hasonló dologgal foglalkozik.
-
Mr Dini
addikt
válasz
stroge #16204 üzenetére
Szia!
Nem lehet, h a MetaRepo-s anytermet tetted fel és azért tudod elérni webről? Azt asszem nem lehet lejelszavazni, de ha letörlöd a csomagot, akkor megszűnik a webes elérés. Akkor már csak sshról tudsz belépni.
Ui.: a screenshot lemaradt.
Itt, a Ph!-n be is kell illeszteni/linkelni a hsz-be a feltöltött képet.
-
Mr Dini
addikt
válasz
hosszug #16195 üzenetére
Szia!
A python egy programnyelv, és a nason rengeteg python kód fut, szóval ha teljesen letiltod, akkor a nasodon sok minden nem fog menni. Megkockáztatom, h rendesen be sem fog bootolni.
Szóval valószínű, hogy valamelyik szkript beragadt, mert sajnos a változókkal a zyxel fejlesztők nagyon bénán bántak...
Szóval orvosolni a Twonky szerver letiltásával tudod (ha kell dlna, akkor tegyél fel helyette minidlna-t). Ha pedig még ez után is nagy a prociterhelés, akkor tedd fel a MetaRepo-t és onnan a Tweaks nevű csomagot, amivel le tudod tiltani a procizabáló, felesleges python szkripteket.
-
-
Mr Dini
addikt
válasz
Geripapa #16187 üzenetére
Szerintem úgy értette, hogy legyen a fájlon megfelelő jog. Pl, h nem roottal hoztad létre a fájlt és nem csak az van rajta, h az owner tudja csak módosítani, hanem például a samba guest user is. Ilyen esetben egy ls -la <problémás fájl/mappa elérési útja> parancsot adj ki SSH-n, oszt nézz rá, h rendben van-e.
Szerk.: most rá is gugliztam az ACL-re és szerintem jól tippeltem.
-
Mr Dini
addikt
Ezen leírás sajnos már nem működőképes. Frissebb változat itt!
Üdv!
Írtam korábban arról, hogy ha érdekel valakit, akkor írok egy picit az mpdről. Nos, sajnos nincs sok időm jelenleg cikket írni róla, de egy kis szösszenet a lényegről még belefér!
Kell hozzá egy hangkártya, az mpd és a hangkari driverek. A leírás megy az összes NSA3**-al, de a 326-tal nem biztos!
Tehát első lépés, az mpd telepítése. Ehhez szükséges a br2 repó, amit uwsiteloaderrel tudtok hozzáadni a nas slackerjéhez.
Ha ez megvan, akkor tegyük fel az mpd-t, a modulokat és egy kmodot, ami betölti majd a hangkarink moduljait.
slacker -UuiA mz:zyxel_modules-2.6.31.8 br2:{kmod,mpd}
Illetve szükség esetén (ha régi az uClibc-nk) frissítsünk rá az uClibcre és a gcc-re is!:
slacker -uiA br2:{uClibc,uClibc-solibs,gcc/gcc,gcc/gcc-solibs}
Ok, ha ez megvan, akkor pl mc, nano, vagy winSCP használatával nézzünk bele a /ffp/etc/mpd.conf-ba és frissítsük fel angoltudásunkat egy kis konfig finomhangolással. A konfig alapból is működőképes, de érdemes átnézni, hogy van-e olyan dolog, ami nekünk nem megfelelő.
Ha megvan, akkor cseréljük le a "gyári" start szkriptet egy általam módosítottra, ami a modulokat is betölti:
wget http://users.atw.hu/mrdini/scripts/mpd.sh -O /ffp/start/mpd.sh; chmod a+x /ffp/start/mpd.sh
Majd dugjuk be a hangkártyát és adjunk egy
reboot
-ot a nasnak.Ezután már el is érhetjük a lejátszót különféle remote programokkal. Pl winre az Auremo-val, de Androidra és linuxra is írtak rengeteg ilyesmit.
Ennyi lenne a telepítés, most térjünk rá a beígért Youtube stream lejátszásra!
Tehát ehhez szükségünk lesz még pár programra, ezeket tegyük is fel:
slacker -uiA br2:python/; wget http://users.atw.hu/mrdini/packages/testing/mpcl-0.27-arm-0.txz -O /tmp/mpcl-0.27-arm-0.txz; wget http://users.atw.hu/mrdini/packages/testing/libmpdclient-2.9-arm-0.txz -O /tmp/libmpdclient-2.9-arm-0.txz; funpkg -i /tmp/{mpcl-0.27-arm-0.txz,libmpdclient-2.9-arm-0.txz}; rm /tmp/{mpcl-0.27-arm-0.txz,libmpdclient-2.9-arm-0.txz}
Illetve magára a youtube-dl-re, ami a zene linkjét fogja átadni az mpc-nek, ami átadja az mpd-nek, ami lejátssza a stremet.
:
pip install youtube-dl
Ha megvan, akkor szükségünk lesz még egy profilra is, hogy minél egyszerűbb legyen majd a lejátszás. Ezt így szerezhetjük be:
wget http://users.atw.hu/mrdini/scripts/ytplay.sh -O /ffp/etc/profile.d/ytplay.sh; chmod a+x /ffp/etc/profile.d/ytplay.sh; source /ffp/etc/profile.d/ytplay.sh
Ha pedig ezt a parancsot is kiadtuk, akkor készen is volnánk!
Mostantól ha le szeretnénk játszani egy Youtube-os zenét, akkor csak ezt kell kiadni:
ytp <youtube link>
Pl:
ytp https://www.youtube.com/watch?v=3wjb3HtD32c
És már szól is a zene!
Ui.: Ha kicsit hangosan, akkor az mpc-vel lehet (többek közt) halkítani (is), pl így:
mpc volume 20
Illetve érdemes kiadni ezt:
mpc help
, ha kiváncsiak vagyunk, hogy mit tud a program még.Uui: a függőségeket kihagytam, mert nem volt időm végigbogarászni. Ha lenne olyan, ami egy repóban sem lenne meg, akkor szóljatok és feltöltöm belőle az én verziómat is!
Sok sikert és köszi, hogy elolvastad!
Mr Dini
Ezen leírás sajnos már nem működőképes. Frissebb változat itt!
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
Mr Dini
addikt
válasz
Anonymus23 #16173 üzenetére
Áh, nem hiszem, hogy az fw-vel lenne a gond, hiszen a bad szektorokat ki tudta olvasni. Ha 0% lenne a kondíció, akkor egyértelműen a HDD fw-je nem kezeli jól a cuccot, ezért nem tudja átadni a hdsentinelnek az értéket. Sajnos én itt egy lelohasztott HDD-t látok...
De a remény hal meg utoljára!
#16175 jojoker08
Ok, de előbb mikrózd meg. Az a biztos!
-
-
Mr Dini
addikt
válasz
jojoker08 #16169 üzenetére
Persze, az is fontos, ha ezerrel torrentezel egy gyenge hdd-re, akkor akár azt is el tudom képzelni, h azért hal meg.
De, h ki is tudd deríteni, add ki a top parancsot, miközben leszedsz egy torrentet és nézd meg, h nyúzza-e valami a procit.
Illetve itt találsz egy leírást a hdsentinelarm-ról, amivel meg tudod nézni a HDD-k állapotát. Nameg a webgui-s csomagok közt ott a SMART is, azzal is ránézhetsz.
Előfordulhat, hogy csak egy rossz darabot fogtál ki. Ide nem tudom, h jár-e 326 tulaj, de a 325v2 topikban szerintem meg fognak erősíteni, h ez a nas nem ilyen. Attól, h a dmesgben nem látszott semmi érdemleges, lehet, h egy hibás darabot fogtál ki... Ha van gari, esetleg próbáld meg visszavinni, vagy megkérdezni a ZyXELtől, h mi a teendő.
Egyébként csak akkor fagy, ha be van kapcsolva a torrent?
@Somatom
Megnyitod a pastebin.com-ot, majd a vágólapról simán beilleszted a logot. Ha akarod, még a nyelvet is kiválaszthatod, h kiemelje a szintaxist, illetve szükség szerint elnevezheted a "fájlt". Ezután kiválasztod, h public legyen-e (azaz, h a pastebin főoldalán bárki megtekintheti), vagy nem listázottat szeretnél. Ja és még lejárati időt is be lehet állítani.
Ha ez megvan, akkor leokézod, oszt behozza a "fájlod". Ennek a linkjét kimásolod, aztán beilleszted ide.
Ennyi kb... Ja és ha regisztrálsz is, akkor tudod módosítani/törölni a pasteket.
Ps: van rá Tasker szkriptem, ami a vágólapom beolvassa (a logot), majd felteszi pastebinre, aztán csinál a kész linkből egy PH kompatibilis linket.
-
Mr Dini
addikt
válasz
jojoker08 #16164 üzenetére
Torrent ügyben nem vagyok otthon, így ebben a kérdésben csak hasraütésszerűen letöltésnek ~9 megát írnék, partnerkorlátnak meg 200-at. De veheted feljebb is, mert szerintem egy 11 megát is simán kibír, csak a 9 a biztos.
Igen, ha megvan a forrás, abban minden benne van.
-
Mr Dini
addikt
válasz
jojoker08 #16161 üzenetére
Más nem fog hozzáférni semmidhez sem, amíg egy router megfogja a nasod és nincs kirakva egy csomó port forward. Biztonságban pedig sok különbség nincsen. Ez is linux, mint a debian.
Ami az fw-t illeti:
Tehát a nasod alapból rendelkezik egy NAND memóriával, amiben csücsül a mostani rendszere.
De ahhoz, h az fw be tudjon töltődni, először egy u-boot nevű bootloader töltődik a memóriába és megpróbálja beindítani a neki megadott fw-t(jobban mondva a kernelt, de nem akarom még jobban megkavarni). Namost, alapból logikusan a ZyXEL féle nandba "égetett" rendszert fogja bootolni ez az u-boot nevű bootloader (BL). Ahhoz pedig, hogy Te pl egy Debian-t tudj bebootolni, meg kell változtatni egy boot flag-nek elkeresztelt változót, h pl egy a nasra dugott pendriveról bootoljon inkább a nand helyett. Így el lehet intézni, hogy a pendriveon található debian kernelt töltse be.
Nade ebbe az u-bootba nem tudsz csak úgy belenyúlni. Erre kell a TTL kábel, amit ha a nas "alaplapján" található portra csatlakoztatsz, majd a másik végét USB-n a gépre dugod, akkor bele tudsz nyúlni közvetlenül az u-bootba.
Ha pedig nincs ilyen kábeled, akkor a nast gyári fw-vel bootolva az fw_printenv és fw_setenv-vel tudsz belenézni/belenyúlni ezekbe a flagekbe.
Ja, h a Tm váltja ki a fagyást. Ezt eddig nem közölted!
Vedd lejjebb a partner- és sebesség korlátot!
Szerk.: a GPL forrás pedig cakli-pakli tartalmazza a gyári fw-t. Így ha valamit elbaltáznál (velem már előfordult sokszor...
), akkor onnan vissza tudod állítani. Régen nyilvánosan meg voltak osztva a zyxel fórumán ezek a források, de manapság már csak e-mail útján adják ki...
-
Mr Dini
addikt
válasz
jojoker08 #16159 üzenetére
Persze, bár azt nem tudom, hogy a 326-on ki van-e vezetve a soros port.
Ha igen, akkor a legegyszerűbb, ha veszel (/gyártassz) egy ttl kábelt, aztán keresel egy debian kernelt/rootfs-t, aztán átírod a bootflageket és mondjuk egy pendriveról/hddről bootolod be a debiant a gyári fw helyett.
Mondjuk ezt ttl kábel nélkül is meg lehet oldani az fw_setenv binárissal, de az is már picit nagyobb falat.
326 esetén könnyebb dolgod van, mert a fentebb említett kernelt&rootfs-t könnyebben be tudod szerezni, mert nagyobb eséllyel gyártottak armv7-re ilyet, így Neked csak minimális módosításokat kell eszközölnöd, h felmenjen a nasra is és pl tudja kezelni a hálókártyát.
Abszolút megéri lecserélni a gyári agyonswappelős rendszert egy smooth debianra, de elég kockázatos dolog, friss tulajoknak én nem javaslom...
Ennek ellenére nekiállhatsz, de az első legyen az, h írsz a ZyXEL-nek, hogy adják oda Neked a 326 GPL forrását. Mert ha bármi gond lenne a Debiannal, akkor a GPL forrás tartalmaz mindent, amire szükség lehet helyreállításkor.
Ps.: mit értessz biztonság alatt?
Ja és ha beröffentessz egy Transmissiont, mondjuk egy linux lemezképpel seedre és leveveszed a max sebességet 1 kb/s-re. Akkor remélhetőleg soha nem fog hibernálódni.
-
Mr Dini
addikt
válasz
jojoker08 #16157 üzenetére
Nos, a dmesged rendben van, szóval a NAND hibát kizárhatjuk.
Ugyan az nsa326 GPL forrása nincs megosztva még, de ha jól gondolom, a tünetek alapján szoftveres gond lesz ez. Az első, ami lehetséges, hogy elsiették a ZyXEL-esek az fw frissítést és megint elbaltázták a kerneled, ezért hal meg egy idő után. Ha ilyen előfordulna, akkor pár napon belül kiadnak egy, már jó updatet. Tehát első körben nézd meg, hogy van-e frissítés.
Utána pedig csekkold le, hogy az eco mód, meg mindenféle áramkimélő cucc ki van-e kapcsolva. Annó én belenéztem a 320S forrásába, aholis szembesültem azzal, h milyen bugos ez a funkció. Nekem is csinált olyat, hogy ha nem használta napokig a hdd-t, akkor lement eco módba (összes led világított, vagy villogott), de nem tudott visszatérni...
Ilyenkor csak áramtalanítás segített... De sajnos a hibát nem sikerült elkapni, mert amikor ráaggattam a TTL kábelt, akkor bezzeg nem csinálta. Így nem tudtam kideríteni, hogy mi okozza...
De azóta áttértem Debianra, ott nincs ilyen gondom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó/Trust Gamin 4Az1-ben készlet!!!
- 1080p modern Gamer gép, Garanciás
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest