Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya87
őstag
válasz
fatpingvin
üzenetére
Mert hasonló áron még a kokainban is több SATA/PCIe csati van...
-
fatpingvin
addikt
jó, én is túlgondoltam
viszont ha M1 szint kell, miért nem M1? az Asahi projekt már egészen előrehaladott állapotban van, headless szerverként már teljesen használható, a GPU driver meg már simán tud 3D renderelni is. szerintem még fél és és az M1 is egy fullos Linux desktop vas lesz. -
golya87
őstag
válasz
fatpingvin
üzenetére
Én ennyire nem vittem el magam. Nekem csak valami M1 szint+2.5G+PCIex4 jó lenne. Sajna CM4 kevés.
-
fatpingvin
addikt
-
Alaaf Pi
őstag
Az NVLink-C2C-ben a C2C core to core, chip to chip, vagy valami más jelentéssel bír?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano
üzenetére
Nagyjából ez egy középút.
Nem hiszem, hogy az AMD-t ez érdekli. Ők a klasszikus adatközpontokra pályáznak, mert az több nagyságrenddel nagyobb piac.
Az AMD már most használja a V-Cache-t, de ez egy elég bonyolult tokozási technológia, szóval nem olyan egyszerű implementálni. Persze idővel mindenki megold majd valami hasonlót.
#2 golya87 : Leginkább soha. Ez nem a Jetsonok piacára való. Túl sokat fogyaszt. Majd oda lesz külön hardver.
-
golya87
őstag
Ebből a Grace-ből várható halandóknak szánt változat? Vagy csak max a valamilyen Jetson variáns?
-
Petykemano
veterán
Abu!
kérdésem:
- Jól sejtem, hogy tulajdonképpen ez egy köztes megoldás a HBM2E/HBM3 és a DDR5 között. Tehát lényegében az lesz, hogy
DDR5: nagy kapacitás, alacsony sávszélesség
LPDDR5: közepes kapacitás, közepes sávszélesség
HBM: alacsony kapacitás, nagy sávszélesség?- Nem tudom, mekkora keletje van az ilyen specifikus megoldásoknak: 500GB/S sávszélesség, de 500GB kapacitáslimit. Mennyiből tartana az AMD-nek a szerver megoldásainál az IO lapkából olyan változatokat (is) készíteni, ami a fenti lehetőségeket mind lefedi?
- Jól sejtem, hogy akkor így néz ki a landscape:
= Intel: DDR5 + HBM külön termékként így lefedve két use-case-t
= Nvidia: LPDDR5 - egy köztes, kompromisszumos megoldás (nyilván jól átgondolva)
= AMD: DDR5 + és a nagy sávszélesség esetének lefedésére HBM helyett 3D V-cache-t fogják használni? Ami persze lehet, hogy nem biztosít akkora sávszélességed, mint a HBM, de az effektív sávszélesség van olyan jó, mint az LPDDR5 esetén, miközben nem kell kompromisszumot kötni a kapacitás terén?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Napelem
- Ubuntu Linux
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Crimson Desert
- Projektor topic
- További aktív témák...
- MSI Z390 Tomahawk + Intel I7 9700K + Be Quiet torony + 2x16GB DDR4 3000Mhz (Garancia)
- I5 8500 RTX 2070 16GB DDR4 500GB NVME 1TB HDD NOCTUA HŰTŐ
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- Z840 - 2x E52697 v4 18 core 2.3GHz - 1125W tap - 32 GB DDR4 - 3 év garanciával
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- HP Victus Ryzen 7 8845HS /16GB DDR5 RTX 4060 / 1TB / 144Hz
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 32GB 1TB FHD+
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
viszont ha M1 szint kell, miért nem M1? az Asahi projekt már egészen előrehaladott állapotban van, headless szerverként már teljesen használható, a GPU driver meg már simán tud 3D renderelni is. szerintem még fél és és az M1 is egy fullos Linux desktop vas lesz.
egy ARM konfig ami tud GPGPU nyelven számolni... kb ami a Jetson volt csak bikább kivitelben, használható rendszerbuszokkal (PCIe, CXL...) hogy rá lehessen bökni extrább perifériákat, mint HBA-k, hálózti vezérlők meg hasonló. akár plusz GPU-k