Új hozzászólás Aktív témák
-
cannibal
senior tag
Jó teszt! Már régóta vártam egy ilyen összehasonlitást! Gondolom majd jönnek hogy ez meg az kimaradt,de sztem így is megállja a helyét!
Kérdés: gondolom az ár térképszoftverrel együtt értendő? -
Lompos48
nagyúr
Kitűnő összehasonlítás. Gratula!
Egy csoportképre se sikerült összecsődíteni mind a nyolcat? -
piqla
őstag
Hat engem hidegen hagy ez a tema, de az a video, az nagyon ut, gratulalok!
Szereted az állatokat?
-
rudi
nagyúr
Ez a videó a vegén, ez
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
wolruf
őstag
Kis apróság, a garminoknak eddig is TopMap térkép volt az alapja
(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
kohi
tag
Nagyon tetszett Ez a video valami haláli
Egyébként ateszt is jó volt és épp aktuális -
Mosqu!to
addikt
A teszt végén a Novogo tetszett plecsnije alatt "Novogo N627" felirat szerepel. Kéretik javítani a nyomdahibát
Mindemellett köszönjük a jó tesztet.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
kp78
addikt
Pesten a nagyobb épületek között nem veszítenek könnyen műholdat ezek a PNA-k??
Egy haver mondta, hogy az övé Pesten sokszor nem talál műholdat, bár neki már jó pár éves a navija.
Én most lassan gondolkodom egynek a beszerzésén, de nem tudom melyiket is vegyem„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
bLaCkDoGoNe
veterán
A Bluepanther miért kapott 31 pontot, amikor a pontokat összeadva csak 26 jön ki?
Hiba: "Avatott szemek azonnal észreveszik a hasonlóságot a MyGuide 4300-as modelljével való hasonlóságot." (Bluepanther)
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
villem
csendes tag
Tudom mennyi sok munka van egy teszt írásában, és nem is célom a szándékos kritizálás, de több kardinális hiba miatt mégis megteszem.
1, Miért a BluePanther nyert?
Számoljunk egy kicsit
Bluepanther 99000 (1) 5 480x272 (5) 3 MP3, képnézegető, útnyilvántartó, számológép, jegyzet (5) 3 4 31
Tehát: 1+5+5+3+5+3+4=31 az írója szerint, de szerintem csak 26 :-)2,
Szabad-e összehasonlítani egy 3,5"-os és egy 4,3"-os PNA készüléket? Mert szerintem nem. Teljesen más a kijelző meghajtó driver és teljesen más a műszaki felépítés.
Aki a kisebb kijelzőt részesíti előnyben bármi oknál fogva nem hasonlítható ahhoz aki a nagyobbat kedveli! Lehet épp romló szeme miatt vesz nagyob kijelzőt.
De technikailag nem összevethető csak szubjektíven.3,
Ha már a kijelző szóba jött a BluePanther és a Nüvi felbontás tekintetében miért kapott különböző pontot mikor mindkettő ugyanaz vagyis 480x272 WQVGA?
Szedett-e szét a cikkíró már ilyen készüléket?
Az LCD panel a Bluepanther és Neverloss esetében ugyanaz! Sőt a waytek N710 vagy Dreimgo 200 DG készülékben is ugyanaz a TopSun LCD panel van.
A Garmin más panelt használ ami ezekkel összevetve egy tűző napon ég és föld a Garmin javára! Ez az itteni pontozásban nem jött ki!4,
Szétszedés okán egy ilyen tesztben redkívül fontos lenne a háttér vizsgálata is! Mennyire megbízható egy júniusban megalakult 2 fős kft vagy a több éve hazánkban kimagasló jó híréről ismert Navigate Kft?
Nincs-e kizárva, hogy a könnyű meggazdagodás reményében elárasztanak bennünket a kinai szemetekkel szervíz és supportot figyelmen kívül hagyva!5,
"A Nüvi nem iGO-val navigál. Ez nálam mínusz pont, tekintve, hogy a Nav'n'go megoldásával voltam eleddig a legjobban megelégedve."
Ez a kijelentés nagy hozzánemértésről árulkodik, ugyanis a Garmin kezdetek óta a TopMap térképeket használja a Naviguide Magyarország termékében.
"Ugyanazt" a TopMap alapanyagot amelyet a NavNgo is megvesz.
A NaviGuide Magyarország 4.6-os verziója ma Magyarország tekintetében a legfrisebb alapanyaggal rendelkezik.6,
Térkép frisesség valamint az igo klónokat is illendő lett volna megnézni ugyanis van a felsoroltak között olyan amelynek M.O. alapanyaga 2006.10 havi.
Igaz, hogy példának okáért van a felsoroltak között olyan is amelyben 2007.07-08.15-i M.O térkép van de nem mindegyikben!7,
Frissíthetőség?
Melyik PNA esetében volt jellemző a többszöri az ingyenes frissítés. Hát nem nagyon. A NaviGuide Magyarország ezidáig a 4.x változatában hatszor frissített ingyenesen
amely hasonló példa egyetlen PNA-ra sem hozható fel.8,
Történt-e háttérinformáció begyüjtés?
Gondolok itt arra, hogy a Tibo az a másodosztájú visszaminősített myguide alapanyagokból szerelődik össze. Szándékosan nem írok példát de beazonosítható, mely készülékből :-)
Kereskedői körökből történő visszajelzések adott készülékről, például ugyanis a BluePanther híres fagyásáról.9,
Minden navigáción túli készülékteszt nem történt.
Ugyanis nagyon lényeges, hogy ezek a készülékek egymást között az eltérő processzor és rendelkezésre álló ram tekintetében nem egyformák ergó teljesen más sebességük van.
Ez egymás mellett laikusnak is feltűnik egy esetleges újratervezés "homokórázás" közben.10,
Miért nem pontoztátok függetlenül a sebességadatokat (lásd: gxmark, tcpmp,spbbenchmark) tesztje alapján.
A készülékek között hatalmas különbségek vannak.11,
Akkumulátor kapacitás?
Miért nem volt pontos számadatokkal alátámasztott lemerülés teszt és pontozás?
Nem mindegy, hogy adott készülék külső áramforrás hiányában 3 vagy 7 órát megy egy teljes feltöltés után.12,
Miért nem néztétek meg és pontoztátok a gps chiset és patchantenna jóságát.
Erre kifinomult módszerek és programok vannak ami szintén egy-egy készülék jóságát minősíti.Remélem ezen az oldalon nem csak marketingszagú írások jelenhetnek meg és remélem a kritikát is építő jellegűnek veszik és nem úgy viselik mint egyes oldalon
ahol ezeket azonnak kitörlik. Véleményem szerint ez a teszt fentiek hiányában erősen szubjektív kategória ami alkalmas vásárlói megtévesztésre akár önhibán kívül is.
Gondolom nem ez a cél vagy nem "fizetett tesztként" készült.Magával a teszttel összességében semmi bajom csak nem árt tisztázni, hogy ez a nagyon laikusoknak vagy a jövendőbeli vásárlóknak vagy épp a szponzoroknak készült?
-
Frenky87
aktív tag
így is vezetett a tesztelő bácsi?
nem semmi látvány lehetett kintről
amúgy a teszt tetszik!
[ Szerkesztve ]
///
-
Gubro
senior tag
Kedves villem,
próbálok röviden, pontokba szedve válaszolni:
1. A hibát javítottuk.
2. Igen, szabad. A felhasználó szubjektív. Meg a pénztárcája is.
3. Nem, nem szedtünk szét ilyen készüléket, mert nem feltétele a tesztelésnek. Ha végigolvastad a tesztet, akkor láthattad, hogy leírtam a Nüvi kijelzőjének kiemelkedő mivoltát.
4. Nem a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség vagyunk, hanem egy internetes portál.
5. A hozzá nem értés (így 3 szóban) ügyében: azt gondolod, hogy a TopMap térkép már önmagában meghatározza a felhasználói élményt? Szerinted ugyanazt a kávét főzi két különböző kávéfőző ugyanabból a kávéból?
6. A teszt első oldalán leírtuk, hogy nem foglalkozunk az iGO-val, linkeltünk számos egyéb tesztet.
7. Lásd hatos pont
8. Ez bizonyíték nélkül hitelrontás. Nem gondolom, hogy erre a szintre kellene süllyednünk.
9. Navikat teszteltünk navigáció közben.
10. Mindez a felhasználót kevésbé érdekli. A teszt nem a szintetikus tesztekről kell szóljon.
11. Ezek a készülékek elsősorban autós navigációra tervezett darabok, mint ilyenek kevésbé hangsúlyos az akkumulátoros üzemidő.
12. Ismét csak szintetikus tesztek.A kardinális hibákat elfelejtetted leírni.
Üdvözöljük a Te szponzoraidat is.
[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Á, nem is vagy elfogult, néhol politikusokat megszégyenítően tudsz mocskolódni.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
KrAt
veterán
Hatalmas teszt, grat hozzá Az a videó meg a végén vmi fergeteges
-
Gr3ddy
tag
Köszönöm a tesztet, nekem mint laikusnak elég útmutatót adott, és pont ez a lényeg
win7 élményindex 7.3 :)
-
Zsolto
őstag
Jó sok meló lehetett vele, érdekes írás volt. Nekem a Novogo tetszik a legjobban, pont a sok hardveres gomb miatt -- meg főleg, hogy még világítanak is
Kérdés: A videón mi az a zöldesen világító kütyü lejjebb a középkonzolon?
Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
-
falevél
csendes tag
Amit a hitelrontásról írtatok: meg kellene nézni először is, hogy amit villem írt a 8-as pontban, annak igenis erős valóságtartalma van. Mellesleg amit a Tibo művel az I-GO névhasználatával kapcsolatban, az több, mint undorító.
-
villem
csendes tag
"A teszt első oldalán leírtuk, hogy nem foglalkozunk az iGO-val, linkeltünk számos egyéb tesztet.
Navikat teszteltünk navigáció közben."A két mondatod egyszerűen értelmezhetetlen.
Ha nem foglalkoztatok az iGO-val akkor hogyan lehet PNA készülékeket ->navikat tesztelni navigáció közben?A kardinális hiba vagy kihagyás kérdéskörben ismét megkérdezem, hogy teszt-e az vagy csak egy termékbemutató leírás
ami ezeknél az eszközöknél kifelejti:
- adott eszközökben lévő térképprogramok jóságát, frisseségét, frissíthetőségét, (valóban nem számít, hogy alapanyaga 1 éves vagy 2 hónapos ;-) )
- adott eszközök mögött álló supportot, szervíztámogatottságot, általános ismertségét,
- adott eszközök alkatrészeinek jóságának, milyenségének vizsgálatát," Mindez a felhasználót kevésbé érdekli. A teszt nem a szintetikus tesztekről kell szóljon."
Épp ezért hívják azt az írást tesztnek!
Ne akard már bemagyarázni, hogy ezek nem számítanak?- adott eszközök sebességtesztje igenis kihat adott naviprogram használhatóságában, "a sebességében" meglátszik!
Sőt
- adott készülék adott időpontban rögzített trackloganalitikája gps vevőjének jóságára utal!Minden olyan kimaradt a termékbemutató leírásból ami valóban objektív és amely alapján valóban egzakt módon összehasonlíthatók lennének mint pl az alma az almával!
Sajnálom, hogy írásom csak egy "politikusokat megszégyenítően tudsz mocskolódni" jelzőt érdemelt.
Azt hittem gondolkodó emberekkel vagyunk körülvéve.
Elnézést, hogy kritikát mertem írni ehhez a leíráshoz.
A továbbiakban sok sikert és jó forumozást kívánok. -
Bocha
HÁZIGAZDA
-
Bog
HÁZIGAZDA
Nos, ez már azért kicsit erős.
Egyrészt: kritikai észrevételeidre a szerző reagált. Az abszolút jogos hibák javításra kerültek.De:
Az mitől nem megy be a fejedbe, hogy az iGO szoftverről nem akartunk írni egy olyan tesztben, ahol a nüvi kivételével minden gép ezt használta, és rengetegszer írtunk már magáról a szoftverről? Ezt miért olyan istentelenül nehéz megérteni?
A tesztkészülékekre nem fogunk hekkeléssel sebességteszt programokat fellőni, mert ezekre hivatalosan nem lehet (WinCE) ilyesmit telepíteni. Ugye ebben azért egyetértünk???
A teszt már csak ezért sem szól a szintetikus sebességtesztekről. Másrészt pedig egy PNA-nal leginkább a használhatóság, a burkolat minősége, a kijelző láthatóság, a kezelhetőség és az esetleges extrák számítanak a felhasználóknak. Tudod, ők azok, akik olvasnak minket. Az kevéssé fogja zavarni a júzert, hogy az útvonalat 10 másodperccel tovább tervezi a kütyü, ha 500km-nél nagyobb a távolság.
Mitől objektív a cikk? Mert egyszerre tudtuk összehasonlítani az összes kütyüt, a tartóikat, a tartozékaikat, a láthatóságukat, az extra funkcióikat, és a navigálás élményét. Ugyanakkor egy cikknek szubjektívnek is kell lennie a szerző saját benyomásainak és ízlésének megfelelően.
Sajnálom, hogy írásom csak egy "politikusokat megszégyenítően tudsz mocskolódni" jelzőt érdemelt.
Na, ez frankón nem volt egyenes dolog tőled, a szerző és/vagy a szerkesztőség részéről pont nem ezt kaptad, hanem egy strukturált választ. Grats. Éljenek a gondolkodó emberek.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
falevél
csendes tag
A mendemondákra annyit: elég megkérdezni néhány olyan vásárlót, aki emiatt elég rendesen meg lett sz.patva. De próbálj meg valamit, és mindjárt megalapozott lesz:
Menj fel az I-GO oldalra, és próbáld meg lefrissíteni. Ha sikerült, légyszi értesíts, hogy ne borítsa rám a pultot egy különösen csalódott vásárlóm. Ja, és ez a vásárlóm még Csehországban is szeretne a készülékével autózni. Próbálj meg Te is. Az I-GO logó használata még nem egyenlő azzal, hogy az valójában I-GO is. -
falevél
csendes tag
Gondolod, hogy én nem kerestem még meg őket?
-
Bog
HÁZIGAZDA
Ez itt egy újság. Éppen ezért nekünk official, hivatalos, megerősített, ellenőrzött válaszok kellenek, nem pedig egy "próbálj meg Csehországban navigálni". Pláne, hogy hát nyilván óránként ugrom ki Csehországba navigálni. Frissíteni meg a MyGuide-ot sem lehetett sokáig, most már lehet.
Úgyhogy engedelmeddel megérdeklődjük a forgalmazótól a Tibo-val kapcsolatos kérdéseket, s az arra adott válaszokkal kiegészítjük a cikket.
-
falevél
csendes tag
Nem azt mondtam, hogy Te ugorj oda ki (mint ahogyan én sem járok oda 2 naponta), hanem az a szerencsétlen júzer akar odamenni (mivel ott van dolga neki).
Esetleg a MyGuide frissítésekről is adhtnál némi tájékoztatást, mert ez legalább olyan érdekes kérdés.
A forgalmazó főként arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy mi a fészkes fenéért nem lehet az I-Go oldaláról frissíteni, hogy ha I-GO. De reméljük, hogy kellő hozzáértéssel nektek sikerül kicsikarni ezt az információt. A frissítési díjat sem tartom elfogadhatónak, mivelhogy az I-GO (mert mint tudjuk az van benne - vagy mégse? ) ingyenesen frissült eddig, és ha ezért pénzt akarnak kérni, akkor ez újabb átb...s.Mondok példát: a Mio c310-ben I-GO van. Igazi I-GO, és ennek a frissítésével nem is volt sem probléma, sem pedig jogvita. Most ezt hasonlítsuk össze a Tibo-val. Ha igazi I-GO, akkor ennek is ugyanúgy kellene megvalósulnia, mivelhogy a vásárló a frissíthetőségnek a tudatában választja ki a készüléket.
Én mára lassan elköszönök, mert hosszú volt a hét, jövő héten már annak birtokában folytathatjuk az eszmecserét, hogy beszéltél a forgalmazóval.
-
Native
csendes tag
a pna illetve pda téma engem sem érdekel, de a videó az taccsra vágott megnéztem egy párszor, és nem gyengén könnyesre röhögtem magam
-
Bog
HÁZIGAZDA
Szia,
nos, mint megtudtam, a forgalmazó (Infopatika) sehol nem vállal felelősséget a frissítésért a Tibo kapcsán, de állítólag az LCP Systemsnél (Angol utca 34) némi pénzmagért cserébe frissíthető a térkép, plusz a cseh map is elérhető.
Még utánakérdezek, hogy a többi modellt is lehet-e így karbantartani, mert ha általánosságban ez megoldható minden iGO-alapú cuccal, akkor az igen hasznos.
-
falevél
csendes tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy mi köze az LCP-nek a Tibo-hoz?
"mert ha általánosságban ez megoldható minden iGO-alapú cuccal"
Na, látod, ez az, ami nem fog menni. Legalábbis nem minden esetben...
-
Bog
HÁZIGAZDA
Gondolom semmi az égvilágon. Ők hozzák be a Mio és az Altina cuccokat (illetve utóbbit hivatalosan a TMS), ezért van némi hozzáértésük. Nyilván ezért is fizetős itt a frissítés és nem free. És ezért is gondolom, hogy a legtöbb iGO alapú cuccal elbánnak.
-
falevél
csendes tag
De Te az előző hozzászólásodnál (azaz a 39-ben) is csak annyit mondtál, hogy állítólag és gondolod, de nem tudod.
Különben is hogyan lehet úgy forgalomba hozni valamit, hogy utánakérdezéskor kiderül, hogy egy másik cég "állítólag" majd pénzért (ha én ezt a vásárlónak elmondom, TALÁN nem borítja rám a pultot) tudja frissíteni. Az is legyen világos a tisztelt fórumozók előtt, hogy az LCP nem fog más szarával tökölni, amikor van más dolguk is.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Figyu,
én utánakérdeztem, ezt a választ kaptam.
Te viszont velem veszekszel, holott én valószínűleg nem fogom a szememmel frissíteni a Tibo-t, bár örülnék egy ilyen tulajdonságnak, mert bekerülhetnék vele akár a Fókuszba is.
Így valóban élmény megpróbálni megkeresni a megoldást, tényleg. Nyilván, ha az lett volna a válasz, hogy az LCP mondjuk ingyen frissíti, akkor sem lett volna neked jó, de szuperül veszekedhettél volna ezen is - velem.
-
falevél
csendes tag
Nem veszekszem senkivel. Egyszerűen rávilágítottam egy tényre, miszerint egy termék frissítése és terméktámogatása nem megoldott. Ennyi. Sajnálom, hogy ezt nem látod be. Nem nehéz belátni, hogy lassan már két hetes (én már ennél jóval többet) küzdelmet vívunk azért, hogy valahogyan kiderítsük, mi lesz a Tibo térképeinek sorsa a későbbiekben. Ennek fényében az a fő probléma, hogy ezen terméket lényegesen jobb tulajdonságokkal felvértezett termékekkel hoztátok (közel) azonos pontszintre.
-
Motion_Blur
félisten
"Úgy nyomta le fényerőben és láthatóságban a többit, mint az utolsó helyről rajtoló Raikkönnen a Super Aguri versenygépeit"
Ez jó
Nekem csak Mio C720-al vannak tapasztalataim, de azzal elégedett voltam
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Rick4
félisten
olvasom a tesztben a dula core processzoros blue panthert...az érdekelne, hogy ebben egy samsung ss 2440-es proci van, ugyan olyan, mint sok más modellben, de a black pantherben mitől dual core, és a többi miért nem?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
béla12
tag
Engem a BluePanther N4410 említett fagyása érdekelne. Egyedi eset vagy tipushiba? Mivel elég jó paraméterei vannak és most jó áron van az e.d-nál full eu térképpel, gondolkodom a vásárlásán. Viszont nem szeretném, ha fagyogatna.
Feltelepítettem a Win '98-at. Most cserélem a Reset gombot... elkopott...
-
sza2
csendes tag
Hali,
Ahogy Rick4 is felvetette, tud valaki valamit a dual core-os BluePanther-rol? A tesz ugyan nem rola szol, de a V350-rol az egyik webes aruhaznal ezt irjak. Mashol meg nem lattam kiirva. Az osszes SS2440-es dual core-os? A V350-esbol lattam S3C2440-est is. Az utobbi az adatlapja alapjan nem tunik ketmagosnak. Az SS2440-rol viszont nem talatam datasheet.
Kicsit mas. Talan off topic. Low end PNA-k. Vasaroltam egy 'Alpha Navigo A-N318'-as PNA-t (sajnos sehol egy oldal ahol bovebben leirnak mi is van benne). Keresgeltem Bluepanther V350-est a neten. Talaltam Wayteq N400-at. Es gondolom vannak meg sokan.
Erdekes, ugy tunik szinte pontosan ugyan ott vannak a csatlakozok, gombok, hangszoro mindegyiken. SS2440 hajtja oket, 64M ROM/64M RAM, stb.
Ezek vajon ugyanazok a boardok? Csak mas teszi oket dobozba?
/sza2
Új hozzászólás Aktív témák
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest