- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
A cikkbeli videón látható megoldás nem a térhatás újabb alternatívája! A képernyő ettől még sima 2D-s marad(na), csak "interaktívabb" lenne tőle (kb. mint a linkelt iPhone-os megoldás). A térhatáshoz mindenképp kell valami "trükk" (speciális képernyő vagy ilyen-olyan szemüveg).
Nem hinném, hogy a HD-ből kifogyott volna a szufla, hiszen növekednek az eladások és egyre többen jönnek rá, ez mennyivel jobb tud lenni, mint a sima DVD.
Azért tudnak csak most rászállni a 3D-re (is), mert most ért el oda az LCD- és plazma-technika, hogy át lehet állni a minimum 100/120 Hz-es megjelenítőkre, illetve az elektronika is oda, hogy olcsón gyárthatók az dupla képet és az új kódolást lekezelni tudó chipek.
Úgy tűnik, nem nagyon láttál még térhatású képet, mert akkor nem mondanád, hogy ez csak egy triggerszó...
(#24): A linkelt videók (első kettő) is Cellesek és szerintem épp elég hatékonyak...
A korábbin ezt értedded? Ezen mi "nem valami hatékony"?
-
dezz
nagyúr
Egyébként ez a head trackinggel egybekötött játéktérgenerálás a Wii-s megoldással egyidőben PS3-on is megvalósításra és bemutatásra került, még 2007 vége felé: [link], [link]
És még csak nem is kell LED-eket a fejünkre aggatni, mint az említett Wii-s megolással, egyszerűen csak egy PS3 Eye (ez egy sok fps-es kamera) kell hozzá, az arcfelismerést a Cell végzi.Abban viszont nem vagyok biztos, hogy egy kézikonzol elég erős-e hozzá... Szóval, én valószínűbbnek tartom, hogy itt simán "csak" térhatásról van szó, nem head-trackingől.
-
dezz
nagyúr
Lehet, de ez önmagában még nem teszi térhatásúvá, csak nem lesz olyan statikus, mint eddig.
(#18) szab0729: Vagy az, vagy egy lentikuláris (hosszanti) lencséket tartalmazó lapot tesznek elé (kb. mint a "dimenziós vonalzók/matricák"). Ilyen rendszerű tévéket és monitorokat is szoktak mutogatni, de nem annyira tökéletes a kép, mint a szemüveges megoldásokkal, ráadásul csak bizonyos pozíciókból látható rendesen a kép, néhány cm-rel elmozdulva már nem.
Egyébként nekem is van egy ide vonatkozó megoldásom, hamarosan bemutatom.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Energiaital topic
- Formula-1 humoros
- Kerékpársportok
- Videós, mozgóképes topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Fehér / White Moduláris Tápegység
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung HW-QS700F 3.1.2 Hangprojektor (BONTATLAN!)
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest