- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab0729
tag
Erről is hallottam már, ill. olvastam róla, mivel érdekelnek a repülős és autós szimulátorok, amikben - főleg az előbbiben - elengedhetetlen a jó körültekintés, aminek az érzését pl. a hat-switch nem tudja rendesen visszaadni, de ezekhez is mind szükséges a webkamerán kívül egy külső infra-forrás és még így sem túl kielégítő a felbontásuk, érzékenységük, reakcióidejük és gyorsaságuk.
A tisztán optikai elven - tehát a látható fény tartományában - működő arcfelismerő eszközök rengeteget javultak, de tudtommal még nem sikerült olyan algoritmust alkotni, ami ne jönne zavarba pl. a fényviszonyok megváltozása, csillogó arcbőr vagy esetleg egy tükröződő szemüveg - egy szóval vagy kettővelkülső zavarók - esetén. Az én elgondolásomban biztosabb megoldásnak tűnik az, ha egy nehezebben "befolyásolható" tartományban dolgozik a készülék. (Persze ennek is meglehetnek a hátrányai ha valaki "besegít" egy távirányítóval miközben nagyban gémelsz
) Minden esetre várjuk a szoftveres áttöréseket is a témában
, mert azok nélkül ugye nem fejlődik igazán az informatika.
Más: még az jutott eszembe, hogy konkrétan a Nintendo 3DS esetén nem az érzékelt tárgy mozogna, hanem maga az érzékelő(pont fordítva mint a srác videójában, amit belinkeltél mellesleg akit érdekel a téma látogasson el a weboldalára, belenézegettem és sztem érdemes szentelni neki egy kis időt). Mondjuk ez nem túl nagy gond, mert a Wii-nél is az érzékelőt mozgatjuk és az IRED-ek állnak.(az lenne az igazi Wii-fit, ha a gépet kéne lóbálni ide-oda) Egy szó mint száz gyanús nekem az a lyuk a kütyü közepén.
-
szab0729
tag
Wow, ez lenyűgöző és mégis milyen egyszerűen kivitelezett
(de még mindig igényel az érzékeléshez a fejre helyezett IRED-eket, mennyivel egyszerűbb lenne a kiberélet, ha a homlokunkra gyárilag IRED-ek nőnének)
On:
Nagy valószínűség szerint a Sharp parallex barrier nevű csodával felszerelt LCD-it fogja használni, ami logikusnak is tűnne. Legalábbis más site-okon ezt vélik rebesgetni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest