- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Francia AI-t használ a világ egyik legnagyobb autógyártója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
slimshady
senior tag
+1
Nekem speciel a vízállóság alap szempont és a konkurenciát tekintve náluk sem ártana.
üdv.: SlimShady
-
törölt tag
Ahogy pár képet próbáltam, de, fejlödött a kamera. A P9-nek a tesztelök felrótták a 4K video hiányát tavaly. Idén meg felesleges? A SoC GPU része hatalmasat fejlödött, ami sok esetben jöhet nagyon jól.
#18 Romvr: az ugye megvan, hogy tesztek alapján az egyik legjobb low light meogldást pont a Huawei dupla kamerás megoldása tette le az asztalra? Hála a monokróm kameramodulnak, plusz az egy pixelre jutó dupla akkora szenzorfelületnek, így fénynek.
[ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
Azt is megkérdezhetnétek, miért tesznek egyre több memóriát a telefonjaikban, mikor a rendszerük úgysem engedi kihasználni? Az általuk vélt 0,5-1 óra plusz akku idő miatt (ami egyébként nem igaz) folyamatosan kilövi az alkalmazásokat akár a 3 GB-os verziókban is, akkor is ha az le van tiltva.
Miért tették előre a ujjlenyomat olvasót, mikor a gyakorlatban 90%-ban hátul lehet kényelmesen használni? A hírek szerint erre a Samsung is rájött, és a bemutatott készülékek több min 90%-ban is hátra kerül. -
Romvr
őstag
Hát bevallom a P10 nagy csalódás. Számomra csak az üdvözítő hogy előre tették az ujjlenyomat olvasót. Kamera nem nyűgözött le, lényegében növelték a képméretet és raktak egy stabilizálót, de még mindig csak verő fényben jöhet szóba a paramétereivel. Low Light kamerát eddig csak a Samsung és az LG tett le az asztalra így nagy előrelépés lett volna ha ők sem erőltetik a 2.2-es értéket.
CPU-GPU nálam nem lényeg mert nem szoktam telefonon játszani és a P9 is veszett gyors minden másban.
Hiányolom az IP védettséget és egy nagyobb felbontású akár VR-ra is használható kijelzőt. De legalább egy QHD kellett volna, ha nem is 4K.Lényegében a P10Plusz paramétereit kellett volna ráhajtogatni a P10 méretére, 600€ árban hogy egyáltalán fontolóra vegyem a vásárlást. Ez így inkább egy Huawei P9.1 amit max P8-ról váltás esetén éri meg. Bár még az se, mert 130k HUF környékén már ki lehet fogni bolti, bontatlan P9-et, míg a 600€ jóindulattal számolva is 210-220 HUF-ra jön ki. Az a 80 ezer forint különbség pedig nagyon nem éri meg.
A P10Plus pedig az 5,5"-al már más célközönség. Mikor tanulják már meg hogy attól hogy valami FlagShip nem kell akkorának lennie hogy tényleg vízre lehessen szállni vele?
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
hemaka
nagyúr
Én még mindig azt mondom, ha valaki épp most akar mobilt venni és tetszik a p10 vegye. De p9-ről a váltás már nem tűnik akkora biznisznek.
mudi︎️ • Fuji GFX 50s/35-70/110 • MBP M4Max • Syno DS3622xs+
-
Shyciii
veterán
Légyszíves fejtsd már ki azt a jóval több kamerábant, mert a felsorolásod fantasztikus, csak éppen száraz adat, és semmi más.
A kamera abban fejlődött csak, hogy van OIS, de az aperture mérete (ami az egyik legfontosabb a fényképezésben), az maradt ugyanaz. Innentől kezdve tök mindegy hogy az elektronikán, szoftveren mit hegesztettek, mert ha az alapot elrontják, akkor abból csodát nem lehet csinálni. És igen, innentől kezdve ilyen lencsével a hybrid zoomodat is feltolhatod, mert így semmit nem ér. A 20MP-s lencsével se érsz sokat, ha az aperturája ugyanúgy 2,2. A 2160p szintén csak látszat előny, mert azonkívűl hogy sok helyet foglal, nincsen értelme. Egy szép részletes 1080p bőven elég kamerázni. a Kirin 960 előnye sem akkor mint azt te beállítod. Már a P9 is veszett gyors. Olyan helyzetekben is, ahhol pl a Galaxyk kicsit nyögvenyelősen mennek. Egyedül a 4GB memória üdvözlendő, na de azt már a P9-nél is meg kellett volna lépniük, ergo inkább egy lemaradást pótoltak be nagy nehezen.
[ Szerkesztve ]
-
gianone
őstag
Én biztos azt kérdeztem volna meg tőle, mikor fognak eltűnni a frissítési anomáliák. Pl. miért nem rakják ki az összes OTA-n elérhető full ROM-ot a honlapjukra. Huawei Novához egyetlen egy ROM sincs kint a magyaron. Az egész EU-ban a bolgároknál van egy. Vagy hogy a kártyafüggetlen EU ROM-os Honor 8 SIM-mel és SIM nélkül sem akart frissíteni OTA-n, viszont letiltott SIM-mel azonnal. Miért jó az, hogy Huawei-közösségben össznépi játék lett a Firmware Finder-es keresgélés, frissítés?
Olyan apróságokon már nem is érdemes rágódni, hogy a telefonos ügyfélszolgálatnak nincs közvetlen kapcsolata a pesti központi szerviz-ügyfélszolgálattal, és végül sosem kaptam választ a kérdésemre.
Szóval magyarán mondva, mikor lesz normális support, amit megérdemelnének ezek a készülékek?Nokia 1610i Huawei Nova
-
MMMMMM
tag
És a P10 javara kifelejtettem a Corning Gorilla Glass 5-öt, de ez mar a külsőre vonatkozik és a szoftveres különbsegeket se felejtsuk (pl Camera app). És 4K-ba is vesz fel videot már.
[ Szerkesztve ]
-
MMMMMM
tag
Ez megy minden forumon, kozossegi oldalon, röhejes. Hamár nem vagytok képesek utananezni akkor tessék, csak nektek a különbsegek összeszedve:
P9:
HiSilicon Kirin 955
Octa-core (4x2.5 GHz Cortex-A72 & 4x1.8 GHz Cortex-A53)
Mali-T880 MP4
32 GB, 3 GB RAM
Dual 12 MP, f/2.2
1080p@60fps, 1080p@30fps,
8 MP, f/2.4P10
HiSilicon Kirin 960
Octa-core (4x2.4 GHz Cortex-A73 & 4x1.8 GHz Cortex-A53)
Mali-G71 MP8
64 GB, 4 GB RAM
Dual 20 MP + 12 MP, f/2.2, OIS, hybrid-zoom 2x
2160p@30fps, 1080p@60fps
8 MP, f/1.9A wifi modulban is különböznek ha jol tudom.
599EUR németben, durvan 185ezer, a P9 is 180 ezerről indult. Nem drágább mint az elozo modell és nem is nyujt kevesebbet sem pedig ugyanazt hanem joval többet kamerában, videokártyaban, tarhelyben is. -
törölt tag
válasz
Inkvizitor1 #9 üzenetére
A P10Plus valamennyire már az. Gyakorlatban annyi pedig elég szerintem.
A Plus kihangosítója úgy működik, mint az előd esetén vajon?
-
palesz53
senior tag
Legközelebb nyugodtan rövidítsétek az első kérdés - válasz után a résztvevők neveit monogrammal (pl jelen esetben M és YW).
vezess, kövess, vagy takarodj az útból
-
Inkvizitor1
tag
Arról, hogy mikor lesz vízállóság nem akart nyilatkozni? Szerintem az LG és az S8 a minimál kávával és maximum képernyővel elviszi a showt
The old world is dying, and the new world struggles to be born; now is the time of monsters
-
modd3r
őstag
Azért azt megkérdezhettétek volna, hogy mikor jön az AW 2.0 Huawei Watch 1-re...
[ Szerkesztve ]
-
Ami még mindig bőven flagship kategória. És jó-jó a P10, de még 600 is sok. Szerintem...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Ezt akartam megfogalmazni, egy lényegi ponttal megtámasztva: a P10 ára bőven a flagshipek szintjén van (650 euró), miközben az általad is említett módon alig mutat többet, mint a P9, amely 2/3-ad ennyiért kapható...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Shyciii
veterán
"Yanmin Wang: A P10 Plus-szal összehasonlítva jogosan érezhetik úgy a felhasználók, hogy a sima P10 nem a legnagyobb tudású a készülék. Ugyanakkor mi úgy érezzük, hogy a P10 így is komoly előrelépést jelent a P9-hez képest"
Hát öregem te más csatornát nézel, vagy agymosáson mentél keresztül, mert az új Kirin chip 1GB-al több memória minden, csak nem komoly előrelépés. És az, hogy te "csak" felsőkategóriás készüléknek titulálod a P10-et ezért nem kapott meg sok mindent, ezzel a P10-et ledegradáltad olyan szintre, ahol viszont nem állja meg a helyét más készülékhez viszonyítva.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A P10, a P10 Plus, valamint az új Huawei okosóra is szóba került.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest