MWC 2017: A Huawei regionális vezetőjével beszélgettünk az újdonságokról

Mr. Yanmin Wang visszatérő vendég a Mobilarena hasábjain, a Huawei régiónkért felelős vezetőjével ugyanis szinte minden nagyobb kiállításon lehetőségünk nyílik interjút készíteni, de az ideit már csak azért is nagyra értékeltük, mert bőven munkaidőn túl fogadott minket a szemmel láthatóan nagyon fáradt Mr. Wang. Épp ezért nem is szerettük volna videóinterjúval terhelni, a mikrofont elég hamar elraktuk, de egy fotónk azért van.

Mr. Yanmin Wang a 2017-es Mobile World Congress-en
Mr. Yanmin Wang a 2017-es Mobile World Congress-en [+]

Mobilarena: Az első kérdésem a P10-zel és a P10 Plus-szal kapcsolatos. Elég sok különbség van a két modell között, és úgy tűnik, hogy az újdonságok túlnyomó részét csak a P10 Plus kapta meg. A P10-be ezeket miért nem raktátok bele?

Yanmin Wang: A két termék eltérő célközönséget szólít meg, a P10 Plus abszolút a prémium szegmensbe lett belőve, míg a P10 egy felsőkategóriás készülék a szélesebb közönség számára; egy kisebb kijelzővel rendelkező, kompaktabb készülék. Ezért tér el a tudásuk.

Mobilarena: Ez érthető, ugyanakkor a felhasználók úgy érezhetik, hogy a sima P10 csekély előrelépést jelent a P9-hez képest. Pedig a P10 Plus funkcionalitásával ez máshogy lenne.

Yanmin Wang: A P10 Plus-szal összehasonlítva jogosan érezhetik úgy a felhasználók, hogy a sima P10 nem a legnagyobb tudású a készülék. Ugyanakkor mi úgy érezzük, hogy a P10 így is komoly előrelépést jelent a P9-hez képest, még ha ez első nem is tűnik így. Teljesen új a rendszerchip, megújult a szoftveres környezet, és fejlődött a képalkotó képesség is. Ezek talán a legfontosabb részek ma egy telefonban, és ezekre koncentráltunk a P10-nél.

Mobilarena: Eddig nem igazán használtatok QHD kijelzőt az okostelefonjaitokban, kivéve ugye a Porsche Design Huawei Mate 9-et. Ez egyben azt jelenti, hogy előbb vagy utóbb számíthatunk egy VR-megoldásra a Huawei-től?

Yanmin Wang: Kifelejtetted a Nexus 6P-t, ami szintén QHD felbontású megjelenítővel rendelkezett, azt is mi gyártottuk, meg ugye a Mate 9 Próban is ilyen panel van. Egyelőre vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy érdemes-e saját VR-megoldással piacra lépnünk, ennél többet sajnos nem mondhatok.

Mobilarena: Hadd kérdezzek a Huawei Watch 2-ről, amit szintén itt jelentettetek be az MWC-n. Külsejét tekintve ez az eszköz nem olyan, mint az elődje, kevésbé elegáns, inkább sportos, mint a konkurens modellek. Mi az oka ennek a váltásnak?

Yanmin Wang: A kutatások. Az okosórákat használók többsége sportos életet él és erre is használják az óráikat, ezért kellett változtatnunk a dizájnon, hangsúlyosabbnak kell lennie a sportosságnak, mint a divatosságnak. Persze nem csak a dizájnról van szó, a tudásnak is igazodnia kell a felhasználók igényeihez, vízállóság, megfelelő szoftverek, ezekre is figyeltünk.

Mobilarena: Mi ezt ettől függetlenül sajnáljuk, hiszen talán a Huawei Watch volt a legegyedibb Android Weart használó okosóra a piacon.

Yanmin Wang: Valóban, de azért így is vannak egyedi tulajdonságai az órának, van belőle eSIM-et és normál SIM-et használó verzió is, valamint piacra kerül kizárólag Bluetooth-t használó változatban is. A második generációs Huawei Watch technikai oldalról nézve lett egyedi.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Előzmények

  • Huawei Y6 II Compact - ki a kicsit nem becsüli...

    A Huawei belépő szériájának tagja sok hasonlóságot mutat az elődjeivel, pár aprósággal többet tud náluk, ami még így sem sok, de megbocsájthatatlan problémák nincsenek.

  • Huawei P9 - 9 pont, feketén-fehéren

    A színes és monokróm szenzorral is rögzítő, dupla Leica kamerás P9 a Huawei eddigi legjobbja, és a Kirin 955-ös SoC is hozza a csúcssebességet a mutatós készülékházban.

Hirdetés