- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Mobil flották
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
nagyon is egyetértek azzal amit leírtál!
A tökéletességre viszatérve: Ebben is igazad van, akkor ugy fogalmazok, hogy az aktuális igényeimnek tökéletes. A G egyébként lassan 2 éve megvan, annyira bejön a formája és a "pure android" oprendszer, hogy az elmúlt 2 évben tényleg nem is jutott eszembe más alternatíva amire lecserélném... Ha most össze tudnék rakni egy "tökéletes" telót magamnak akkor az ilyen lenne: Moto G 1gen jelenlegi specifikációval + egy jobb 8MP kamera. Sebessége nekem vígan megfelel, az energiahatékony hosszú akkus működést szeretem, így nyilván örülnék egy kevesebbet fogyasztó SOC-nak, esetleg egy kicsit nagyobb akksinak, de ezek már csak hab lennének a tortán. NFC-t nem használok, és Qi töltés se egy nagyon fontos dolog, de mint kihasználatlan lehetőség esetleg ezek is belekerülhetnének, később még jól is jöhetnek akár, most pont akarok is asztali lámpát venni, az ikea meg itt van a szomszédban:
-
Kroni1
veterán
Hát tény, hogy tökéletes telefont lehetetlen találni szinte, főleg annak akinek nagyon konkrét igényei vannak! Nekem a 4.5"-os Moto G majdnem tökéletes, egyedül a kamerája lehetne jobb kicsit.. A 2 gen. persze jobb kamerát kapott, de az meg már túl nagy nekem.. Az iPhone egyszerű, buta mivoltában is tetszene, (persze negyedáron) de abból meg a Nexusokból hiányozna az FM-Rádió mert azt sokat hallgatom. Még tesóm Z1 Compactja is megfelelne tudásban, de az meg nem ér 2x annyit mint amennyibe a Moto G került..
-
Kroni1
veterán
Engem nem zavar, és nem csak azért mert sose lesz S6-osom.. De az asszonyt se zavarja az iphone-ban, és nekem is elég a Moto G beépített tárhelye, zenére használjuk csak, arra tökéletesen elég nekünk ennyi. De írtam azt is, hogy ez egy presztizskészüléknek készült. Akinek kevés a 32GB az vegyen 64 vagy 128GB-osat és kész. ilyen a fogyasztói társadalom, próbálják ráderőltetni h ne mástól vegyél olcsón SD-t, hanem tőlük nagyobb telót. Akinek ez nem jön be az nem számít bele a samsung célközönségébe, az vegyen mondjuk egy kínait, vagy másik gyártó telefonját.
-
-
Kroni1
veterán
Ez németeknél egy max félhavi fizetés, de jellemzően inkább negyed fizu. Gondoljon mindenki bele, ha az ő fizujának 25-50%-áért meg tudná venni akkor drágának mondaná? ugye....
-
Kroni1
veterán
Nekem is tetszik! Amúgy bár sokat nem ad hozzá a telóhoz az edge kialakitás, azért nekem bejön, tök egyedi és felismerhetövé teszi a telót. Sztem ezt kellett volna csak kiadniuk, a sima árában... Talán az iphone klón szöveget se kapnák meg annyira.
Windz: nekem a moto g-re kijött már a lolli, elöször örültem is , de pár hét után én is és sokan a topicból mások is visszatértünk kitkatra, mert az tökéletesen stabil, ellenben néhány jo mellett a lolli hozott egy csomó rosszat is, és képey rendesen belassulni. Ilyen áron inkább nem kell uj funkció.
-
Kroni1
veterán
válasz
dilajoska1 #288 üzenetére
Jaja vágom, a kérdés nem konkrétan neked szolt.. Engem vhogy nem érdekelnek ezek annyira mint a megbizható stab müködés, lehetőleg alacsony fogyasztás mellett. És látom mégis sokan ugy kezelik, mintha kardinális kérdés lenne.
Amugy a video alapján nekem is gyorsabbnak és megbizhatőbbnak tűnt a samsung mint az ip6-os..
-
Kroni1
veterán
És minek egy olyan rendszert frissiteni ami stabilan, tökéletesen működik?! S2 szerintem nagyon jo példa. Asszony iPhone 4S-e megkapta a 7, 8, 8.1-es frissitéseket amivel egyre lassabb lett. Apple topicban is a 6-ost tartjág máig a leginkább hozzá illőnek, és sokan azt mondják a frissitést arra használják apple-ék, hogy ösztönözzenek az ujabb iphone megvételére, mert azon már nem lesz olyan lassú a legujabb ios sem. Ez persze lehet csak összeesküvéselmélet, de el tudnám hinni róluk.
-
Kroni1
veterán
válasz
dilajoska1 #277 üzenetére
Egyébként ez tényleg lényeges kérdés a mai átlag usereknek hogy az ujjlenyomat olvasó 0.4 vagy 0.7 másodperc alatt oldja fel a képernyőzárat? Mert ha igen akkor én nem vagyok az..
-
Kroni1
veterán
A vízállóságra én ezt tudom mondani, ahogy már korábban is írtam:
"A vízállóság meg szerintem nem került bele hivatalosan, de majdhogynem biztos vagyok benne (már csak a nem cserélhető akku miatt is) hogy több más telóhoz hasonlóan ez is elég jól ellenáll a viznek, legalább cseppálló, és csak egy későbbi active verzió miatt nem kapott hivatalosan vizállóságot. (tapasztalatból mondom, pl. az iphone 4 is nagyon jól birja a vizet, és a Moto G is, pedig ezek sem vízállóak hívatalosan)"
Ha lesz pár bátrabb tesztelő a youtubeon akkor okosabbak leszünk!
FefeeX: egyetértek, nekem még egy okostelómban sem kellett soha akksit cserélni, még élettartam csökkenést se vettem észre, pedig van itthon 2-3-4 éves telefon is, és sokszor vannak nyúzva net, zene, film, sőt gyakran egész napos navira is..
-
Kroni1
veterán
válasz
Graphics #193 üzenetére
Miért lenne sok?! Rendes apple store-ban az iPhone-nál se drága. Akinek meg nincs rá 2-3e Ft-ja annak tényleg nem értem miért kell 2-300ezres telefon...
De mint mondtam, ezt nem a userek szivatása miatt csinálják a komolyabb gyártók, hanem a robosztusabb, egységesebb, ellenálóbb összeszerelésért, hogy ne lötyögjön és essen ki egy leejtésnél, esetlegesen a jobb vízállóság miatt. Aki meg fogott már csavarhúzót a kezébe az képes lesz maga is kicserélni, youtube-on vszleg erről is lesz hamarosan disassembly videó..
-
Kroni1
veterán
Az S2 nem egy mai telefon. És eddig ha jól értem egyszer kellett az akkut kicserélni benne. Ez sztem nem olyan nagy gond, ha egy 200k-s telónál 2 évente megveszel egy eredeti akksit 5-8k-ért akkor még 1-2k-ért kicserélik. És mint mondtam, Nexusok, iPhone-ok mind ilyenek mégsem nyavajog érte senki! Az én Moto G-mben is fix az akku, nem zavar, sőt örülök, mert nem lötyög nagyon masszív és teljesen vizálló a telefonom! De amugy abban simán meg lehet oldani 2 perc alatt az akku cseréjét, tehát ha valaki nagyon nem akar ezért szervizbe menni, az otthon is meg tudja csinálni magának.. Cserébe sokkal jobb a telefon összeszerelése, a vizállósága, és ha leejted nem esik nyolc felé a hátlap meg az akksi..
-
Kroni1
veterán
válasz
Cyberpunk #146 üzenetére
Egyetértek, hogy a másolás vádját elkerülje a következőt talán kryptonitból kéne csinálnia a samsungnak, de még azt is lenne olyan aki lefikázza..
(#138) AS: Nekem a mellette lévő LG jobban tetszik formára, a Moto G-m kavics formája óta imádom ezt a lekerekítést, ahogy más is irta itt feljebb, a legkényelmesebb fogású telefonok ilyenek!
-
Kroni1
veterán
Aztán olyan nagy dolog egy 200k-s telefonnál, hogy párezerért kicseréltesd egy szervízben az akksit mondjuk 2 évente?!
De mint irtam, aki ilyet vesz az javarészt pár éven belül ugyis lecseréli és megveszi az ujabb aktuális csúcstelefont.. Ez nekem kicsit olyan, hogy veszel egy BMW-t, és utána a szervízben meg felháborodsz, hogy drágább az olajcsere mint a legutóbb a Dacia-nál..
Aki hord magánál pótakkut annak érthető, hogy ez gond, ez az egyetlen felhasználói csoport ahol értem a problémát, de ez tényleg csak 1-2% lehet. A többiek meg szerintem vagy minden este töltik, vagy hordanak magukkal töltőt, powerbank-ot, esetleg autós töltőt..
-
Kroni1
veterán
Nem értem én sem miért sírnak itt sokan az SD kártya hiánya miatt, holott teljesen érthető lépés, ráadásul a google referencia Nexus készülékei és az iphone-ok sem bővíthetőek! Végre a samu is kukázta ezt a plusz hibaforrást, ami lassulást vagy inkompatibilitást is okozhat akár. Elhiszem, hogy olcsóbb megvenni egy 64GB-os SD-t mint a nagyobb tárhelyes S6-ost, de aki nem tudja megvenni a neki megfelelőt, annak nem való 200k-s csúcskészülék..
Az akksi cserélhetősége meg a másik. Most őszintén, okostelefonban ki cserélt valaha akksit azért mert tönkrement? Kb a userek 1-2%-a szerintem! Hamarabb lecserélitek a készüléket, minthogy ez problémát jelentsen. Nekem van 4 éves telefon is a családba mégsincs semmi gond az akksival..
A vízállóság meg szerintem nem került bele hivatalosan, de majdhogynem biztos vagyok benne (már csak a nem cserélhető akku miatt is) hogy több már telóhoz hasonlóan ez is elég jól ellenáll a viznek, legalább cseppálló, és csak egy későbbi active verzió miatt nem kapott hivatalosan vizállóságot. (tapasztalatból mondom, pl. az iphone 4 is nagyon jól birja a vizet, és a Moto G is, pedig ezek sem vízállóak hívatalosan)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Mobil flották
- Napelem
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- További aktív témák...
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged