Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hadeska22

aktív tag

LOGOUT blog

válasz HUTCHDB #42 üzenetére

Hát, rendben. Látom a vicces süti itthon is terjedőfélben van :D , majd küldj nekem is kérlek :DDD

Nekem HTC One X+ készülékem van és most készülök másodjára szervizbe küldeni, miután a kamerája instant instagramos képeket lő még mindig..(szép, elmosódott fostalicska képek-fairy tale effekttel megspékelve..., olyannyira hogy az ember azt is hihetné-hogy ez egy alíz csodaországban edísön a cucc..)

A készülék nem volt olcsó (akkoriban az LG O4XHD került a djuicenál 70 ezer kerek mátyásba kártyásan, míg az én onex+-m meg 157 ezerbe). Ha nem kaptam volna rá ilyen-olyan kedvezményt biztos hogy nem ezt a készüléket választom- lévén Tegra 3 miatt vettem.)

Gondolom szerinted a sense megér ennyi felárat, hogy majdnem 2x annyiba kerül :K .Ha meg nem, kérlek áruld már el hogy miért is került több mint 2x kevesebbe egy alig rosszabb telefon, mint a HTC-é .

- talán az anyagminőség?...Hát, nem tudom, nem éreztem lényegi különbséget egyik modellnél sem.
    -droidverzió?... Hu, ez megkapta a 4.2-t, míg a 4XHD meg nem, sokkal előrébb vagyok.valóban.Több akkor sem lesz.
    -Akkumulátor?.Hát.. Itt volt nálam tesztelésen az optimus bő 1.5 hónapig, és lehet meglepő, de mindkettő lemerült 1óra 30 perc alatt , még csak nem is intenzív használat mellett...
    -kijelző?.. Az x+ kijelzőjét verőfényes napsütésnél max fényerőnél sem lehet érdemben látni, ha csak direkt nem úgy takarom a kezemmel. Ennél még a régi S2-m is jobb volt, pedig az sem garantált nem tudom milyen produktumot.Az optimusé, pedig derekasan helytállt, miután azt 60% fényerőn is tökéletesen láttam, bármilyen körülmények között.
    -sense?-A gpad feature-jei után nekem elég fapadosnak hat.Amúgy abban egyetértek mindenkivel hogy nagyon szerethető, és tényleg a legszimpatikusabb GUI, de, ennyi felárat akkor sem ér egy modell sem ami ezzel van felszerelve.
    -Belső tárhely?- Na jó, ez tényleg elég fasza, mert 64gb (55) mindenre elég, és hozzá a 90Gb dropbox meg bőven elegendő.

mondjuk ez tetszett. "Mindegyik hibàtlan összeszerelésű, minőségi termék, hihetetlen stabil, megbizható esztétikus szoftverrel, remek optimalizálással.".
    -vélhetően azért fossa össze magát ez a cucc is (jelzem- itt hever mellettem most egy des.500 teszt jelleggel.) cirka 1-2 naponta, és mindkettő képes szépséges momentumokat okozni nekem, főleg amikor a launcher úgy beakad hogy csak a 30 seces bekapcs.gomb nyomás segít rajta.exactly.
    az egyetlen pozitívum, hogy olyan gyorsan kapcsol be hogy ez példamutató lehetne a többi gyártó számára is.

A One amúgy tényleg jól sikerült, volt is nálam bő 1 hónapig, és megvoltam vele elégedve nagyon is. Kár hogy az említett elődmodelleket így elbaxták.

Mondjuk attól még arra várok hogy megjelenjen a htc One 2, mert akkor végre lemegy a dual (active) simes One ára, ami meg már egész baráti lesz.

B.C Rich...Jackson...Ibanez(?)

• zack

nagyúr

válasz HUTCHDB #42 üzenetére

Remek telefon lett a One. Talán az eddigi nem kevés felső kategóriás telefonom közül a G2 után a második számú. Az a baj, hogy nagyon prémium érzést keltő telefont akartak csinálni, prémium árazással.
    Példák garmada...

Jó a lézeres CNC-vel 1 tömbből mart ház, de "elcsúsztak" a festéssel. Mindegyik úgy kopik, mintha kötelező lenne. Nálam is, pedig aztán aki ismer, az tudja, 1 éves telefonokat is karcmentesen adom el az aprón. Nem lehet rá eléggé vigyázni, hiába a hiper-szuper ház, mert ha kopott, oda a prémium érzés.

Remek kijelzőt kapott, magas pixelsűrűséggel, de ha sűrűn előfordulnak pixel hibák (ami tény) akkor ez megint egyet előre kettőt hátra.

Az Ultra Pixel technológia is önmagában véve jó, innovatív, de nem ezzel a pixel mennyiséggel. Egy full HD monitorra kitéve elő is jönnek a kevés megapixelből adódó problémák.

A support és szerviz hálózat egy okostelefon szerves része, és prémium árazás mellé minimum a vevők seggének nyaldosása dukálna, ami a HTC-nél szintén elmarad (több gyártónál is, ez nem egyedi HTC-s probléma).

Végül pedig az ár érték arány ami sosem ment nekik. Ha megnézzük hogy jelenleg egy One 123k GSM garival, az az még 3k marad is a zsebemben, az LG G2-vel szemben, a Note3 pedig csak 15k-val több, akkor nem csoda hogy nem csak a maga idejében nem fogyott kellő mennyiségben, de most se, mivel az árcsökkentést a HTC még hírből sem ismeri.Ennyiért nem jó vétel. Ezt kár is ragozni.
    De említhetném a One Max-ot is 150k-ért. Ahhoz azért elég vastag bőr kell legyen az orcájukon, hogy egy S600-al kiadott telefont jelenleg ennyiért lehet megvenni, ami hardverben azért jócskán elmarad a One-tól.
    És akkor csodálkoznak ha nem veszik? Nem hülyék az emberek. :U
    Meg kell nézni egy LG árazást, le kell másolni, és mindjárt venni fogják. A 32GB G2 eleve 160k nyitóárról indult, ami 1 hónapra rá bekúszott kicsivel 150k alá. Jelenleg pedig 120k-ért vesztegetik, ami a piac egyik legjobb vételévé avanzsálja.

Ami abszolút pozitívum a One-nál az a szoftveres oldal, mert tényleg ezt az optimalizáltságot csak az iPhone tudja, Androidos berkeken belül pedig a mai napig nincs párja. Ebből is látszik, hogy nem az Androiddal van a baj, csak az optimalizálás hiányával, ami szinte minden Androidos készüléknél felfedezhető kisebb-nagyobb mértékben. A másik remekül sikerült dolog, a külső hangszórók, amit szintén semelyik gyártó sem tudott még überelni, de még csak megközelíteni sem.

Konklúzióm, hogy amit megálmodott a HTC az zseniális, csak a kivitelezésen csúsztak el, mert a sok pozitívum mellé rengeteg negatívum is generálódott, ami belerondít egyrészt a prémium árazásba, másrészt a prémium érzésbe.

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

Új hozzászólás Aktív témák