Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
válasz
philoxenia #15 üzenetére
+1
(#14) cinemazealot(#11) Redneck Miután az "anyatopik" mégiscsak a barkács és gány, ezért nem tenném off-ba.
Na kérlek. Osztott felületnél mindig másként kell fújni, attól függően, mennyire és hogyan osztott. Motorfelni esetében két irányból érdemes megfújni. Ha fektetve csinálod, akkor ugye a felni feléig fújod igazából. Ekkor kis íves, a felni görbületét követő mozdulatokkal szórod a festéket, méghozzá úgy, hogy a feléd eső peremet és szemben a felni belsejét fújod. Arra kell csak beállni a kezednek, hogy ne folyjon meg sehol a festék. A szórástávolság függ a hőmérséklettől, a festék sűrűségétől és a szórás sebességétől. Lassan húzod, akkor messzebbről, ha gyorsabban akkor közelebbről. Én általában az előírt távon belül fújok, mert a szórópisztolynál így szoktam meg.
A másik verzió, hogy élére állítod egy deszkán, majd egyik oldalról elkezded fújni alul a belső peremet, felül a külsőt, esetleg a az ott lévő küllőt és lassan görgeted arrébb a felnit, mikor kész vagy egy-egy ilyen körcikkel. Ha körbe értél, akkor átsétálsz a másik felére és ugyanezt megismétled visszafelé.
Ha bátortalanul állsz neki, akkor előbb csinálj egy próbafestést. Akár egy kartondoboz oldalára is fújhatsz, hogy lásd mit és mennyire kell, hogy ne folyjon meg, de takarjon. Mondjuk érdemes lesz kétszer lefújni szerintem.
A felület előkészítés nem különösebben para. Ha festve volt már, akkor elég egy száraz mosogató szivacs dörzsis részével átsuvickolni. Vagy az apróbb első festés hibái miatt, finom csiszolópárnával átcsiszolod. Ha nagyon gáz a felület, akkor két lépésben csiszolópapírral menj neki. Elsőre 180 - 240 szemcsefinomságúval, másodikra 600 - 1000sel. Ha szennyeződés, zsír, olaj is van rajta, akkor először alaposan lecsutakolni jó mosogatószeres vízzel, alaposan leöblíteni és száradás után enyhébb hígítóval (szintetikus, H100-H200, lakkbenzin) vagy valami alkoholos cuccal (akár arcszesz is lehet) Teljes száradás és tisztára törlés után mehet a festés. Garantáltan nem lesz benne hiba
Ha rám hallgatsz és az időrended engedi, akkor reggeli órákban csinálod meg, mikor még nem tombol a szél, nem röpködnek a bogarak és nem száll bele ez a .....nyárfavirág. -
cinemazealot
addikt
válasz
philoxenia #12 üzenetére
"...elég a mindig kéznél levő Magyar helyesírási szótárba belekukkantani: ebben nem találjuk meg sem az (I)amblokk(/I), sem az (I)ámblokk(/I), sem az (I)am Block(/I) írásmódot – ellenben az (I)en bloc(/I) szerepel. Ezek szerint – legalábbis a helyesírás szabályzói szerint – a szó még nem gyökeresedett meg a magyarban, ezért meg kell őrizni az átadó nyelvre jellemző írásmódot: ez pedig a francia."
Én sem tudtam egyébként, pontosan hogyan kell írni.
-
Redneck
nagyúr
válasz
philoxenia #12 üzenetére
Légy kedves és ha tudod módosítsd, bele sem gondoltam, 36 órája vagyok fent!
Ma már csak az Újbeszél megy maximum.
Szerk:
A metrón az előbb 2 percenként ismerős arcokat véltem felfedezni, és majdnem vaktában köszöntem az "ismerőseimnek"!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest