- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iOS alkalmazások
- Hammer Watch 2 - na szia, engem kövessél ezennel, bitte!
- iPhone topik
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- IFA 2025: Tank, pók és egyéb furcsaságok az Oscal standján
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
PDA_FAN
tag
Bár huszonsok éve használok Linuxot az itthoni maszek gépeimen, távol álljon tőlem, hogy másokra erőltessem a számomra szimpatikus disztrókat. Elrettentésül leírom ugyan, hogy eddig mit műveltem, és mindenki vonja le belőle magának a tanulságot :-)
Valamikor a 90-es évek vége felé a Suse és a RedHat volt az a két disztró, ami mindenféle újság lemezmellékleten felbukkant, és viszonylag egyszerűen telepíthető volt. Ugyebár akkoriban sokunknak nem volt otthon internete, floppykon, esetleg winyó rack-eken cipeltük haza a munkahelyen letöltött szoftvereket.
Sokáig a Suse volt az, ami bejött, amit egyszerű és kényelmes volt belakni, használni. Később, miután a disztrót megvette a Novell, jött az OpenSuse. Ezidő tájt már kísérleteztem az Ubuntuval is, és volt, hogy egyik gépemen ilyen, a másikon olyan disztró volt. Akkoriban még egy főverzió váltás simán együtt járt az oprendszer részleges vagy teljes szétcseszésével, így inkább egy idő után felhagytam az upgrade-ekkel, és a windowsos userek mntájára jóízű újratelepítésekkel töltöttem a szabadidőmet :-(Később maradt az Ubuntu, Lubuntu, Xubuntu, Edubuntu, meg az Ubuntu Studio, ami egy pár évig derekasan teljesített, de aztán jöttek ott is a gondok. Időnként rejtélyes hibaüzenetek, elindulni nem akaró programok, ilyesmik. Egy ideig próbáltam a bugreportokat túrva orvosolni, majd inkább feladtam, és új disztró után néztem. Nem részletezném a különböző szívásokat, jöjjön a lényeg: jelenleg Linux Mint fut az összes itthoni gépemen. Egyrészt megtetszett a Cinnamon is, másrészt ninscenek rejtélyes hibák, nincs szükség állandó bitreszelésre, hogy működjön. Az upgrade-ek simán lefutnak, nincs fejreállás, letérdelés.
Nagy örömömre a KDE Plasma is jól működik, pedig a KDE 3.5 után ami jött, abban sokáig nem volt köszönet. Igazából a Plasmára azért néztem rá nagyon sok év KDE-mentesség után, mert utamba került az MX Linux is, és azt KDE-vel használtam. Tulajdonképp az MX Linux lenne a másik kedvenc disztróm, és csak azért került le a gépeimről, mert amikor kipróbáltam, a hplip épp nem támogatta (annak ellenére, hogy Debian alapú). Így a HP multifunkciós miatt is maradtam a Mint-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Apple MacBook Air M2 (2022) hibátlan, magyar billentyűzet, csak külső monitorral használt!
- Eladó Apple iPhone 11 128 GB hibátlan állapot + Apple Care Plusz!
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- I7-11700K-Gigabyte Z590 Aorus Ultra
- Szuper áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 Touch /Ryzen 5 PRO 4650U/16GB/256 SSD/FHD/IPS
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E752 - i5-3GEN I 8GB I 320-500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3301
- Apple iPhone 14 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest