- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Azonnali mobilos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eami
veterán
válasz
trblaise #3995 üzenetére
arra is érdeme odafigyelni hogy milyen körülmények között produkálja ezt. A billentyűzetre külön beállítás van hogy milyen fényviszonyok között kapcsoljon ki/be. viszonylag kevés fény is elég neki hogy lekapcsolja.
Persze ha full korom sötétben produkálja ezt, akkor ott már lehet hogy vmi komolyabb gond van:/
-
eami
veterán
lusta vagyok úgyhogy át emelek ide egy (saját) commentet az új CMről
nos, nekem a legújabb CM port van fent. About szerint ugyanaz a kernel verzio szám mint a vivo leakben. Direkt nem birizgáltam semmi beállítást (cpu overclock,vm heap size, stb) hogy megnézzem mit bír az akksi..
Korábban egy éjszaka alatt képes volt 30%ra lemerülni (750mhz). Most az új kernellel 900Mhzen, 9 óra után még mindig 80%. 0db restart. Úgy érzem végre van egy normális froyo build
) persze idővel még kiderül
-
eami
veterán
válasz
addamka #3792 üzenetére
jó neked, nekem kb napi 2x kell tölteni ha a 2.1es normál használatot néztem... igaz most fut rajta egy extra probram ami kicsit jobban húzza az akksit, de ugyenez egy htc legenden nem okoz gondot...
nagyon kell egy a fixed kernel szerintem, hogy normális akksi időnk legyen. Mondjuk már az is eszembe jutott, hogy lehet az akksi kezd meghalni ezekben.
Ugyanis ha visszagondolok a motorolás telefonjaimra, tényleg korrekt minőségű volt mind, de az akksik hamar tönkrementek.
Úgy érzem nálam az official Froyo alapú CM + új akksi lesz a nyerő. Remélem át tudom ugrani a milestone 2 és majd beruházok egy milestone 3ra
-
eami
veterán
max annyiban biztonságos hogy nem tudnak egyből felcsatlakozni, de ma már simán lehet klónozni a MAC címet.
Amúgy ha nem használsz titkosítást akkor kb mindegy is... wifit is lehet sniffelni,,,, indexen is volt nemrég vmi hogyan nyúljuk le a facebook/twitter accot másoktól videó, na kb olyan könnyen lehet adatokat szerezni a netezgetésedről ha nincs titkosítás...
3778: wpa2/psk törésről tudsz valamit linkelni?
amúgy nekem megy az AES is gond nélkül. -
eami
veterán
válasz
Cyberpunk #3774 üzenetére
csak azért kérdeztem, mert ha már elevel rootolt 2.1 volt fent a telón akkor check this:
http://mobilarena.hu/tema/re_motorola_milestone_nem_adtak_fel/hsz_3326-3326.html
-
-
eami
veterán
válasz
klasszsrac #3616 üzenetére
ezek mondjuk csak theme-től függ szerintem amiket alap CM portra is fel tudsz rakni
-
eami
veterán
válasz
klasszsrac #3605 üzenetére
hanyas OR van? nekem régebbi OR tolt ilyet GOTra is
-
eami
veterán
válasz
domedee #3538 üzenetére
azért arra figyelj hogy olyat ne nagyon nyomj át SDre ami aktivan fut (akár a háttérbe) pl. launcher pro, mert akkor standbyban nem kapcsolja ki az sd kártyát és bizony elég sokat fogyaszthat.
amúgy laucher proban( menu /preferences / general settings / keep in memory) be tudod állítani hogy tartsa a memóriában és akkor nem kell többet várnod arra hogy kirakosgassa az ikonokat
-
eami
veterán
mivel bootloadert/recoveryt nem tudsz cserélni, így elég kicsi az esélyes hogy hazavágod, mert ha mégis akkor még mindig működik a recovery (és a bootloader is) hogy visszaállítsd az eredetibe
nyilván én is mint mindenki más is csak azt mondhatom hogy csak saját felelősségre
-
eami
veterán
válasz
manowarkill #3382 üzenetére
nem feltétlenül a standby ami gáz, hiszen akkor nem csinál semmit a proci... amint használni kezded úgy sokkal jobban merül mint korábban :/ bár éjszaka így is 30%ot esett az akksi .(
-
eami
veterán
válasz
manowarkill #3378 üzenetére
azt nem tudod/tudja vki, hogy miért van az hogy ha az alap overclock alá állítom (CM), akkor elviselhetetlenül lassú? olyan akadások vannak benne hogy nem lehet használni érdemben.
Pedig nekem jó lenne az is ha kicsit lasabb, csak az akksi bírja tovább
-
eami
veterán
válasz
manowarkill #3331 üzenetére
igen, csak épp ha a motorola nem ad ki egy 2.3 romot, akkor nem tudjuk majd alápakolni... froyo is csak azért van (félig/meddig) mert kiszivárgott vmi béta... milestone nagyon nem ugyanaz a kategória mint a n1/g1
-
eami
veterán
válasz
manowarkill #3267 üzenetére
Annyival kiegészíteném az írást hogy amennyiben eleve rootolt rom van fent, mondjuk az írásban szereplő, akkor sokkal kevesebb lépésből fel lehet dobni a CM 6.0t:
(Semmilyen felelősséget nem vállalok az írásomért, mindenki saját felelősségére próbálkozzon.)
1. lépés: androidiani-openrecovery letöltése http://code.google.com/p/androidiani-openrecovery/downloads/list
Cyanogen mod letöltése http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=784750 + google apps HDPI letöltése http://wiki.cyanogenmod.com/index.php?title=Latest_Version#Google_Apps
2. lépés: androidiani-openrecovery zip tartalmának másolása sd kártya gyökerébe, Cyanogen + apps zip(!!!) másolása /sdcard/OpenRecovery/updates-be
3. lépés: telefon bekapcsolása a következő módon: X + PWR, ezután egy háromszög fog megjelenni a képernyőn, utána Volume UP + Camera, bejön a beépített recovery ott kattintás az update.zip-re -> betölt a custom recovery
4. lépés: Nandroid backup készítése (kb 400 mega) - ajánlott (tömörítés nem ajánlott mert 10-30 percet vehet igénybe)
5. lépés: root-olás (főmenü)
6. lépés: Full WIPE (!!!) - ha ezt nem csinálod meg boot közben meg fog halni a telefon és kezdheted újra a 13. lépéstől (ekkor a 14-es kihagyható)
7. lépés: Update menü, először cyanogen, utána apps
8. lépés: Reboot
9. lépés: ProfitVégeredmény: Motorola Milestone Android 2.2.1 Cyanogen [beta 0.04-10.11.29]
nyilván ha valaki teljesen nulláról kezdi, akkor az eredeti írás az irányadó
-
eami
veterán
elég gyakran látom hogy emlegetitek hogy van akinek CM van fent? CM mint CyanogenMod? csak mert a hivatalos oldalon semmi info hogy milestonera is lenne CM...
lehet én értettem félre valamit. GOTon kívül mi más lehetőség van Froyora? -
eami
veterán
válasz
likeaRAINBOW #3148 üzenetére
egyik sem... launcher pro plust nem marketen keresztül tudod megvenni hanem paypallal lehet fizetni közvetlenül a fejlesztőnek. Ő majd küld neked egy regkeyt ami device független
amúgy az appban/weblapon le van ez írva.
(én még ezen a linken keresztül vettem, követve az instrukciókat)(#3168) Phoenix0523: vagy 2 hete volt hír hogy súlyos biztonsági hibát talált egy csapat az androidban, amit január elején közzétesznek. Addig van idejük javítani a hibát... elképzelhető hogy csak ezt kapják meg hamarosan. (és remélem ugyancsak ez az oka hogy a milestone froyo is csúszik)
-
eami
veterán
válasz
addamka #3091 üzenetére
sajnos tényleg előfordul hogy 1-1 app a deviceid/androidIDhez köti a regkeyt (általában akkor ha nem marketen keresztül fizetsz), de a többség amit marketen tudsz megvenni az google accounthoz kapcsolja ami device független és később gépváltásnál is megmarad az app. érdemes duplán csekkolni
-
eami
veterán
válasz
Phoenix0523 #3088 üzenetére
ezt pont nekem írták miután megpendítettem hogy az évben már nem lesz belőle semmi... amúgy tipikus válasz... majd szólnak (mondjuk dec 29én) ha mégsem....
-
eami
veterán
válasz
petipetya #2657 üzenetére
ha jól emlékszem paypallal lehet fizetni, nem tartom kizártnak hogy a srác elfogad sima átutalást is de akkor két dolgot érdemes figyelembe venni:
- többe kerül neked mert külföldi átutalás
- több idő míg megjelenik a számláján így több idő míg megkapod a kódotjavaslom a paypal regisztrációt, mert nem tart sokáig ugynúgy megadhatod oda is a webkártya számod (így duplán biztonságos). Paypal általában garanciát/biztosítást vállal arra ha esetleg nem kapod meg azt amit kifizettél. Sok más egyéb helyen is jól jöhet még (pl allítólag android market is hamarosan kap paypalos kieget).
-
eami
veterán
válasz
drzsoo1 #2650 üzenetére
szerintem erre gondolsz:
home / menu / setting / applications / manage applications /menu fillter / all / --> kikeresed a "home" (vagy launcher pro ha épp azt akarod hogy ne az legyen az alapértelmezett) és ott clear defaults. --> home gome és kiválasztod melyik legyen az alapértelmezett.
-
eami
veterán
válasz
petipetya #2646 üzenetére
én megvettem.... amúgy elég gyakran jön a frissítés marketen keresztül. Lehet árméretezni is, de őszintén szólva nem sok értelmét látom, ha egyszer megvan milyen méretre terveztek valamit...
OFF
szvsz elég ciki nem kiadni érte $3 azért ami a telefonod alapja, gondolom nem vágna földhöz ha már milestoneal tolod...
de nem akarok flamewart, csak nem bírtam nem megjegyezni
ON -
eami
veterán
válasz
Rickazoid #2633 üzenetére
ha 3G-n van akkor nem kellene hogy megszakítsa, de vedd figyelembe hogy ez a házibarkács tethering nem épp standard módon osztja a netet. Találkoztam már olyannal is vele hogy a gépre kapcsolta a hívást. Szóval simán elképzelhető hogy normális ennél a megosztási módnál a net szakadása. Froyoval official tetheringel nem hiszem hogy fennál majd ez a probléma..
-
eami
veterán
válasz
K!sCs0k333 #2626 üzenetére
szerintem lesz 180is az a 120
-
eami
veterán
válasz
petipetya #2504 üzenetére
"A Spicában anno a hátlap és aksi eltávolítása után ott volt az indikátor matrica, de a Milestoneban nem látom, biztos eldugták valahová. Kár, mert így nem tudod megnézni, hogy történt-e beázás. "
Ha leveszed a hátlapot akkor a hátlap által takart terület bal felső sarkában ott a beázást jelző matrica (sim,microsd kátyától balra).
-
eami
veterán
válasz
klasszsrac #2501 üzenetére
power gomb + füles csatlakozó
-
eami
veterán
nekem kifejezetten tetszik ez a forma, és nem is igazán szeretném ha ettől eltérnének, tehát csak a belbecs ami miatt megérheti áttérni. Jelenleg a proci, belső 8gb memória ami húzó ennél. Azt sem árt elfelejteni hogy ha minden igaz akkor a 2re lesze 3.0,3.5 is. Mienkre meg kb. tuti nem
mondjuk az egészen biztos hogy 3.0 előtt nem frissítek. Meg kell nézni mivel tud majd többet és a szerint mérlegelni, mert mindezek ellenére nagyon meg vagyok elégedve a milestonenal
-
eami
veterán
válasz
Rickazoid #2355 üzenetére
érdekességnek akartam megjegyezni, ugyanis Székesfehérváron eddig sehol sem kaptam, pc boltban sem. Egyik helyen mondták hogy tudnak rendelni 4500ért... miniUSBből van rengeteg, az "új szabvány" microból nincs
amúgy már az is érdekes hogy miért a microusb lett kijelölve mint követendő példa, ugyanis a telefonomon kívül semmi máson nincs (és nem csak nekem) :/
-
-
eami
veterán
Ne haragudj meg, ha kicsit erősebb a válasz, de:
-minek kell neked android ha nem akarsz mellé netet?
-miért nem kötsz mellé vmi olcsó és "korlátlan" netet és akkor nem húzogat le semennyi forintot.Amúgy ha kiszeded az APN beállításokat akkor garantáltan nem generál semmi forgalmat
-
eami
veterán
válasz
Rickazoid #2031 üzenetére
nem sokkal lejjebb írtam, ezt próbáltad már?
http://mobilarena.hu/tema/re_motorola_milestone_nem_adtak_fel/hsz_1883-1883.html -
eami
veterán
válasz
Phoenix0523 #2019 üzenetére
persze, csak épp az USAban ilyenért simán perre megy egy nyugdíjas nagymama is... európában nem hiszem hogy vki is perelne... :/
-
eami
veterán
egyelőre a droid sem kapta meg. ha a droid nem kapja meg akkor USAban olyan pert akasztanak a nyakukba, hogy azt nem teszik zsebre... ugyanis a mai napig flash10 mint feature szerepel a specifikációban, ami ugyebár Froyo függő. Szóval a droid szerintem tuti megkapja, ha a droid megkapja nem hiszem hogy a milestone ne kapná meg..
-
eami
veterán
Hali, gratulálok és üdv a csapatban
1) errefele nem szeretik a warezt, úgyhogy röviden: igen, meg lehet venni a mapot, akár csak magyarországot is.
2) igen, simán letudod majd tölteni, bár gyanítom hogy hamarabb flesheljük majd mint OTAn érzkezik.
3) én a gyári ébresztőt ajánlom. 3 időpontot is be tudsz állítani, csak előtte kell egy kernel csere (telus-ra lásd korábbi posztok) hogy időben keltsen. -
eami
veterán
Itt egy kis segédlet az mms témához:
http://mobilarena.hu/tema/re_t-mobile_g1_gyonyoru_android/hsz_231-231.html
ha nem vodás nyilván változik 1-2 dolog, de a logikája remélem lejön
/ami fontos, hogy 2 külön APN kell hozzá és az APN type megfelelően legyen megadva/
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing phone (2) - Fehér 12/256 Gb
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest