- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Légies iPhone halvány színei
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1988 üzenetére
Döglesztő volt, az tuti!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1977 üzenetére
Jujjj, ezt nagyon szeretem! Ma meg is nézem a filmet.
-
finest
addikt
válasz
old rocker #1971 üzenetére
Szerintem a két történet összefügg. Aunty Kate Jane pasijának, uncle Andy-nek a felesége, röviddel mielőtt meghalt, jól bekente alul a csábítót. A bírósági ügy végét sajnos nem érte meg.
-
finest
addikt
válasz
old rocker #1968 üzenetére
Elkapta tőle.
Persze vannak ilyen esetek. Négy mondatba össze is foglaltad. Így jó is.
Volt egy ötven-ötvenöt éves kollegám, Imre. A feleségével, Évikével, nagyon szépen éltek, mindent megtett érte a nő, irígylésre méltó volt az odaadása, türelme, humora, gondoskodó természete. A gyerekeik már felnőttek, és mégis mindenféle közös terveik voltak, s pénzt akartak gyűjteni. Évike kiment Hollandiába ápolónősködni, mert itthon alig keresett valamit. A férj itthon vezette a vállalkozását. Évike már egy éve volt kinn, amikor szólt nekem az egyik kollégám, h ha még akarok beszélni Imrével, menjek be a kórházba, mert nagyon rossz állapotban van. Rákos volt, és mikor felfedezték már késő volt, pár hét alatt el is vitte. Évike még éppen tudott vele beszélni, amikor hazaért, Imre megvárta, másnap, h beszéltek, ment el. Rá egy évre Évike is meghalt hirtelen.
Mi a tanulság?
Semmi, minden. Ettől igaz.
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #1966 üzenetére
Egy bajai tanár pl. SM beteg volt. 15 év kortörténet után kezdett markánsan romlani az állapota. A felesége elvált tőle. A sors iróniája, hogy 3 év múlva a feleségén is kijöttek az első tünetek.
-
finest
addikt
válasz
old rocker #1966 üzenetére
De pont az a bajom, h nem igaz, de annak állítják be.
Múltkor kaptam mailen egy hasonlót, egy egyszerű poénért ennyit olvasni, tiszta időpazarlás, s mire a végére ér az ember, nem is igazán tudja értékelni a poént. Legalább annyira valós, mint Jane és a szeretője története.
*Kati néni tipikus falusi asszony volt. Színes kendővel a fején, köténnyel a
ruháján, karjában az elmaradhatatlan kosárral gyakran találkoztunk Vele,
amikor bóklásztunk a siklósi erdőben.*****Gyermekfejjel is különösen tiszteltük. Nagyon okos asszony volt - úgy a
maga nemében. Sok mindenhez értett és előszeretettel tanítgatta a környék
gyerekeit a természetből tanult dolgokra. Tavasszal akác, meg bodza virágot
szedett, nyáron gombát, meg szedert és megtanította velünk, hogyan kell az
akác virágjából különlegesen finom bort készíteni, ami majdnem olyan finom,
mint a híres Tokaji aszú.****
A barátomat és engem különösen kedvelt, mert mi érdeklődő gyermekek
voltunk, érezte rajtunk, hogy nagyon tiszteljük. Ez valóban így is volt.****Tizenhat (!!!) gyermeke született úgy sorban, mint a libák sorakoztak
egymás után, mégis jutott ideje a környék összes gyerekére. Hihetetlen
türelme volt!****Hanem azért Kati néninek volt egy nagy hibája! Borzasztóan féltékeny
volt a férjére és ezt nem is szégyellte nekünk, gyermekeknek sem elmondani.*
***Gyakran hallottuk, hogy ha őt a férje valaha is megcsalná, bizony
elégtételt venne a sérelmén, de nem is a hites urát bántaná, hanem azt az
asszonyt, aki elcsavarta annak a fejét!****- Mert tanuljátok meg gyermekeim, sohasem a férfi a hibás, hanem a nő!
-mondta kacarászva nekünk.****Teltek az évek, szép lassan felnőttünk, vége lett a gyermekéveknek, és
bizony sokáig nem találkoztunk Kati nénivel. Egyik nap nyílt az irodám
ajtaja és irulva-pirulva, ám leszegett fejjel Kati néni lépett be rajta.
Megörültem neki, pillanatok alatt végig futottak bennem a gyermekévek.****- Mi járatban erre Kati néni!?****
- Édes fiam, nagy bajban vagyok. Csak te tudsz segíteni! Nagy ember lett
belőled, te már csak tudod a törvényeket, hiszen jogtudós vagy!****Gyorsan hellyel kínáltam az akkor már ugyancsak a hatvanas éveit taposó
idős asszonyt, aki zavartan kezdett bele mondókájába.****- Drága fiam! Zaklat a rendőrség. Naponta be kell járnom a
kapitányságra, mert folyton kihallgatnak, újra meg újra. Pedig már annyiszor
elmondtam és le is írták, de mindig más és más rendőröket küldenek értem, és
amikor bevisznek a rendőrségre mindig elmondatják velem, hogy mi is történt,
egészen részletesen. Legutóbb azt mondták, hogy ebből bíróság lesz, nem
úszom meg, és ott is el kell majd mesélnem pontosan mi is történt.****- Jól van Kati néni, akkor hadd halljam én is, és ha tudok, segítek.****
- Hát fiam az úgy volt, hogy megtudtam, hogy megcsalt a férjem****
- Az András bácsi? És ez mikor történt?****
- Hát úgy három-négy hónappal ezelőtt.****
- De hiszen az András bácsi már hetven éves is meg van!****
- Meg, a fene a képét! Már az őszön lesz hetvenhárom.****
- Nem gondolja komolyan Kati néni, hogy ilyen idős korban nők után
szaladgál a férje!****- De bizony fiam, be is vallotta a vén kujon! Ráadásul egy negyven éves
asszony vetett rá szemet az én hites uramra! De meg is adtam neki a magamét!
****- Kinek? András bácsinak?****
- Dehogy fiam! A nőnek!****
- Ahá, szóval erről van szó! Kati néni megverte a nőt, aztán az
feljelentést tett a rendőrségen.****- Valahogy úgy! - sütötte le szégyenkezve szemét a kis öregasszony.****
- Jól van. Bemegyek a Rendőrségre és meglátom, mit lehet tenni. Megnézem
az iratokat.****Elkészítettük a meghatalmazást, aztán másnap bementem a rendőrségre.
Amikor elmondtam az illetékes "bakternak", mi járatban vagyok, éktelen
röhögésbe kezdett. Nem értettem a dolgot és keményen rendre utasítva kértem,
hogy belenézhessek a meghallgatási jegyzőkönyvekbe, ám arról tájékoztatott,
hogy az már át lett adva a bíróságnak, de a röhögést csak nem hagyta abba.**
**A bíróságon közölték velem, hogy épp időben vállaltam az ügyet, mert a
tárgyalás már másnap lesz. Igaz, Kati néni erről bölcsen hallgatott, de
gondoltam: megcibálta a nőt. talán egy két pofot is lekevert. nem lesz nagy
ügy. A kihallgatási jegyzőkönyvek átnézésére egyéb tárgyalásaim miatt nem
volt időm, de - sebaj, gondoltam - úgyis el kell mondaniuk pontosan mi
történt. Pár szó jegyzetelés. és megvédem Kati nénit.****Meg volt az adategyeztetés, megjelent a sértett is, - szemrevaló,
festett szőke hajú negyvenes nő, meg a szegény vádlott, Kati néni is.
Furcsának tartottam, hogy a bíró és az ügyész időnként cinkosan egymásra
néznek. Látszott rajtuk, hogy nevetésüket alig bírják visszatartani. A bíró
tájékoztatta a jelenlévőket, hogy Kati néni ellen a vád előre megfontolt
szándékkal elkövetett súlyos testi sértés. Nem értettem a helyzetet és
türelmetlenül vártam, hogy Kati néni meséljen. El is kezdett. Biztonságba
érezte magát, hiszen ott voltam mellette, így elpárolgott a zavartsága, és
előtérbe került a sértett női büszkeség.****A bíró felszólította, hogy részletesen mesélje el a történteket. És Kati
néni elkezdte.****- Amikor rájöttem, hogy megcsal az uram, elhatároztam, hogy elégtételt
veszek. Meglestem, mikor megy haza ez a céda, és a sarki bozótnál elkaptam.
Nagyon meglepődött, mert nem számított rám, így könnyű volt a földre
tepernem. Kell neked az én férjem?! - mondtam neki, majd letéptem a bugyiját
és a zsebembe előre elkészített méreg erős csípős paprikával az egész
"sunáját" meg "valagát" bekentem! Na volt nagy üvöltés! Kicsődült az egész
falu, de ez a cemende az üvöltést csak nem hagyta abba. Kihívták a mentőket
is, az meg elvitte a kórházba. Állítólag napokig égette a paprika, tán még
most is széttett lábakkal jár.****De akkor is megérte, és nem is bánom, mert mér veti a szemét más
férjére! Én kérem negyvenöt évet éltem az urammal, mégse csaltam meg!****Miközben Kati néni mesélt, úgy belelendült sérelmének ecsetelésébe, hogy
észre sem vette, hogy a bíró is, az ügyész is., de még jómagam is,
fuldoklunk a nevetéstől.****Hát. Kati néni így vett elégtételt., a súlyos testi sértését némiképp
sikerült enyhíttetni, de az esetet hosszú évekig emlegette az egész bíróság.
no meg persze a rendőrség, akik készakarva naponta hallgatták ki, csak hogy
újra és újra végig hallgathassák egészen részletesen a történteket.**** -
finest
addikt
válasz
old rocker #1959 üzenetére
Ez annyira nyálas. Ha már egyszer irodalom: [link]
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1959 üzenetére
Elgondolkodtató történet.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1957 üzenetére
Az előző hippisek se rosszak, de Knopfoló rulez!
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #1955 üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1952 üzenetére
Niko, a dobos...
Párbajtőröző? Naháááát...nem is tudtam.
Freeeeedom! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1950 üzenetére
Attól, hogy régi, egy kis nosztalgiázásra még jó lehet.
Ezt is jó néha hallgatni.
Temple of the King - szuper! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1946 üzenetére
De jó szöveg!
Én is a jó időre várok. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1944 üzenetére
Hallgatom...Hűűű, de jó szöveg!
Hamupipőke, te sosem alszol? -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1942 üzenetére
Hangulatos-ritmusos-gitáros...
Santanás. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1940 üzenetére
Ez jóóóóóóóó!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1937 üzenetére
Ezek szerint a marketingeseik nem brillíroznak...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
old rocker #1935 üzenetére
Pedig a téma rengeteg embert érdekel, nyilván százezrek olvasnák szívesen. Könyvtárak rendelik?
-
válasz
old rocker #1927 üzenetére
Én is gratulálok!
És, ehhez még hozzátartozik, hogy a TOP5 első négy helyezettje hivatalos tankönyv az orvosi egyetemeken. Azt nem tudom, hogy az-e mind a négyen, de Pesten, és Pécsen biztos. Ezeket a könyveket minden medikusnak illene megvennie, így a helyezésük inkább ennek köszönhető, és nem a tartalmuknak.
Tehát, ilyen szempontból nézve, még szebb ez az eredmény. Csak így tovább! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1929 üzenetére
Igen. De sokan rendelnek neten, gondolom...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1927 üzenetére
TOP 5. Gratulálok, ez igen!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1924 üzenetére
Ebben van valami...!
Csak most találtam ezt az oldalt és elkezdtem olvasgatni ezeket a régi leveleket.
Pl. ezt -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1915 üzenetére
Leginkább a szeretetről szól ez a hét kötet. De nem ám gügyögős-bugyután, hanem elképesztően bűbájosan, varázslatosan...Zseniális, lenyűgöző. A varázsvilág a maga törvényeivel, ahogy sorra kiderülnek a titkok, amelyekről az első részben csak halvány utalások, félmondatok vannak...
Olvastam már egypár könyvet, de ez...elbűvölt.
Ha a 6. részre vártam volna, hogy megjelenjen fordításban, ma csak éppen hogy pedzegetném az angolt. Dadogósan olvasnék. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1915 üzenetére
Nono!
Egyszer Voldemort belebújt Harry lelkébe és az ő hangján szólalt meg. Könyörgött Dumbledore-nak, hogy ölje meg! Harry tudta, hogy itt a vég. Pillanatokon belül meghal. A szeretteire gondolt és arra, hogy újra láthatja őket a halála után. Melegség öntötte el szívét, szeretettel idézte fel a sok-sok szép emléket. Voldemort ezt nem bírta elviselni és elhagyta Harry testét-lelkét. A The boy, who lived - A fiú, aki túlélte (mármint egyéves korában a halálos átkot) - így menekült meg. A szeretetre való képessége által, ami legyőzte Voldemort brutális kegyetlenségét. Ennél zseniálisabbat senki sem tud kitalálni. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1913 üzenetére
Tanácsom a következő: Hagyj fel az érdekfeszítő orvosinterjúk írásával - tudom, könyvben jobb, mint in real life! - és hívd fel Szpílberget vagy azt a másik izét...(ja, Coppola már maghalt...RIP) és kezdj el forgatókönyvet írni! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1910 üzenetére
Áááá, dehogy! Clinton az interjú idején már a felesége szekerét tolta ezerrel.
Szerk. Sztívszegál fujj.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1907 üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1904 üzenetére
Naháááát! Ez jobb, mint az eredeti sorozat!
Abban egyáltalán nem volt szex, csak az utolsó évad vége felé, de az is csúnyán végződött. Jack lakásán (épp ejakuláció után! Ohh!) egy orosz terrorista orgyilkos távcsöves puskával a kb. 400 méterre lévő házból az ablakon keresztül mellbe lőtte Jack kolléganőjét, vagyis szerelmét, akivel épp aznap jött össze. Jack azonnal kórházba rohant vele, de már nem tudták megmenteni. Megrázó jelenet volt, mikor Jack a műtőasztal mellett megsiratta szerelmét, akinek aznap ez már a második aktus volt, mivel előzőleg önfeláldozóan lefeküdt egy terroristával, (akinek a bandájába be volt épülve) csak azért, hogy megtudja, hol vannak az urániumot tartalmazó rudak, amit egy iszlám terrorista csoport akart megvásárolni a Vörös Tér nevű orosz terrorszervezettől.
Jack elkapta az oroszt (aki lelőtte Renét), és vallatni kezdte. Nem volt kíméletes, még lángszórót is használt! Rájött, hogy az orosz lenyelte a mobiljának a sim-kártyáját, amin a többi terrorista telefonszáma volt (és így megtudhatták volna azt is, kinek telefonált utoljára, illetve kikkel állt kapcsolatban (Mint utóbb kiderült, az orosz elnök is rajta volt a híváslistán és ő szervezte meg az egész támadást az amcsik ellen). Nem cicózott, simán kibelezte az oroszt. Közben egy amcsi újságírónő sikoltozott a háttérben, aki tanúja volt e jelenetnek, hogy ne tegyen ilyet, mert óhh jajj, ez törvényellenes! Nincs joga megkínozni a foglyot! Jacknek persze óbégathatott! Kivégezte a fickót! Bosszút is állt Renéért és felgöngyölítette a szálakat, az atombomba ismét nem robbant fel! Másodperceken múlott, hogy Manhattan nem lett atomsújtotta terület.
Amúgy, mindig Jacket küldték, ha forró helyzet alakult ki és az aktuális terrorista makacskodott. Ezért később be is idézték egy szenátusi meghallgatásra, aminek a végén vádat emeltek volna ellene a "foglyok" kínzásáért. A meghallgatás épp tartott, mikor az Efbíáj Jackért jött és a segítségét kérte, mert egy terrorista csoport elrabolta a mérnököt aki a tűzfalat (amin áttörve a terroristák hozzájuthattak a várost érintő összes rendszerhez és ezáltal megmérgezhették volna az ivóvizet, repülőgépeket téríthettek volna el ( amit meg is tettek) tervezte.
Szóval, amikor "piszkos munkáról" volt szó, akkor kellett nekik Jack, akiről tudták, hogy megbízhatnak benne és aki bármit megtesz a haza védelméért.
Később a szenátor - aki a vizsgálatot indította ellene és mindenáron le akarta csukatni (persze ő is meghalt, lelőtte egy terrorista!) - kérdésére, hogy megbánta-e tetteit (mármint a kínzásokat), azt felelte Jack, hogy ő csak azt bánja, hogy a világnak szüksége van ilyen emberre, mint ő. -
old rocker
veterán
válasz
old rocker #1904 üzenetére
P.s: bocsánat, csak közben hasmenésem volt az izgalomtól és lejárt a szerkesztési idő.
Szóval ezekhez az izgalmakhoz képest eltörpül a Tudorok, ahol minden részben átlag két versenyzőt felakasztanak, egyet megégetnek, kettőt felakasztás után felnégyelnek és kibeleznek, 1-3 versenyzőt lefejeznek, ezen kívül átlagosan 6 percenként vadul kefélnek. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1902 üzenetére
Képzeld, a Cromwellt játszó színész szerepelt a 24-ben! Megmentette Kiefer (Jack Bauer) életét.
Sajnos aztán meghalt, mert Jack feláldozta őt a "nagyobb jóért", vagyis a haza védelme érdekében. Nehéz döntés volt.
A szitu: Paulra rálőttek, mikor Jack elé ugrott, véletlenül. Saját bevallása szerint azt se tudta, mit csinált, csak ösztönösen cselekedett.
Épp operálták, mikor betoltak a műtőbe egy kínai fickót, aki komolyan megsebesült, azonnal műteni kellett, csak úgy élhette túl. Ő tudta egyedül, hogy hol van a terroristák (akik atombombát készültek robbantani 1-2 órán belül) búvóhelye. Csak egy orvos volt az elhárításnál, aki épp Pault műtötte. Jack pisztollyal kényszerítette a dokit, hogy abbahagyja az operációt. Drámai jelenet volt. Egy jó embert feláldozni a terroristák segítőjéért (a kínaiért). Aki persze túlélte, elárulta a rejtekhelyet, lekapcsolták a terroristákat, a bomba nem robbant fel (illetve igen, de nem érte el a célpontját), Los Angeles, benne 10 millió ember megmenekült. Jack magánélete ráment erre a döntésre. De hát...ilyen a tragikus hősök sorsa. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1900 üzenetére
Ez biztos így van, majd egyszer megnézem az elejétől a végéig. Csak pár részt láttam eddig belőle.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1898 üzenetére
Giliszta uraság
Köszi, ez egy jó oldal, látom, a Borgiák is megvan. Abból is és a Tudorokból is láttam jó pár részt TV-ben, de így, egymás után több részt megnézni jobban szeretek.
"a politika, a mocskos intrika semmit sem változott, csak az eszközök lettek civilizáltabbak."
Igen, ezt Merle óta, ill. mióta olvastam a Francia históriát, azóta tudom. Elképesztő, már akkor is mikre voltak képesek a hatalomban lévők, nem ritkán csak azért, hogy ott is maradjanak. És ez mindig is így lesz. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
old rocker #1894 üzenetére
Nem láttam még.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1889 üzenetére
Ez jó, nem ismertem.
Philoxenia A Rare Earth-öt sem. Tetszik!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
old rocker #1889 üzenetére
Remélem jó válasz....
Kicsit hosszú, de a hosszú számok a gyengéim...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1881 üzenetére
"Faludy György-ös változat
Mikor Big Bill, a Bull megállt a Szajna
Partján, min ível át a Mirabeau,
Arra gondolt, minden tehén s üszőke szajha –
Csülkét szétrakja, aztán kirabó’.Pedig kedvelte ó a ringó tőgyű nőket,
A sok pucsító, szeplős feneket.
Meghintáztatta, és szarvára tűzte őket,
Hogy fülük szétállt, aztán leesett.S hogy végigment egy kékes árnyú allén,
Míg almabort szitáltak rá a fellegek,
Eszébe tűnt, hogy sírt egyszer Mallarmén,
Mert nem értette egy sorát se meg.S eltűnődött, az alkonyt a nap mért festi rőtre,
Hogy eljön értünk úgyis a kaszás,
Mint egy versében ezt megírta Goethe,
S hogy jólesne egy kiadós baszás.Elandalgott hát egy rosszhírű helyre,
Hol szűzlányként sikkant a harmonika fel.
Megnyílt neki egy kajla szajha kelyhe –
És folyt, csak folyt a forró bikatej."Mindegyik zseniális, de ez...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1883 üzenetére
Nekem is.
Nem tudom, akkor mit írt és mit nem. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1881 üzenetére
Ezt most olvastam: [link]
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1878 üzenetére
Scorpions
De rég hallgattam őket! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1859 üzenetére
Most olvastam a szerkesztés utáni két mondatot.
Szeretem a lovagokat. Még ha csak miniváruk van, akkor is.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1857 üzenetére
Ez jóóóóóóóó!
Dio hasonlít Alice Cooperre, nem? [link] -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1855 üzenetére
Az utolsó mondata: "Ígérem, hogy fogságba élve nem kerülök...Várjuk tehát most a páncélosokat és ezzel finita la comedia"
Megrázó. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1853 üzenetére
Nem mondtam, hogy rosszak, csak nem a kedvenceim.
Ez igen! ezt nem tudnám megunni... -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1850 üzenetére
Tudsz te ezeknél jobbat is mutatni...
szerk. Na látod! Moonchild...YESSSSS!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1848 üzenetére
Nem mondom, hogy rossz, csak ez a szám kissé elcsépelt. Van, amit soha nem unok meg hallgatni. Ez nem ilyen.
Ez az!szerk. Ezt a Twisted-re írtam!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1846 üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1843 üzenetére
De a szám (a zeneszám :-) nagyon jó!
Ezek közül a Don't let it end és a Viking a két kedvencem. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1841 üzenetére
Bezonyám!
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #1840 üzenetére
jav: tánczene helyett... (lejárt a limit)
De a nyálzene helyett kaptunk rapet, tuc-tuc, house és egyéb sz@rt.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1838 üzenetére
Igen, a gyökerek.
Lehet, hogy azért (is) szeretjük, mert (a rock mellett) komolyzenén "nőttünk fel" ? -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1830 üzenetére
A D moll Toccatát én megtanultam zongorán. Nem könnyű, de akkoriban Bach mániás voltam. Bach darab mindig volt feladva, eleinte nem szerettem - az első pár évben - , meg kellet érni hozzá.
A Pink Floyd-ot most hallgatom, tetszik.finest Ha irodalomról van szó, rettentően toleráns tudok lenni. Általában mindenben találok valami érdekeset, még akkor is, ha aztán nem lesz a kedvencem, vagy ha első olvasatra kissé bizarrnak tűnik. Pl. a Malacpúder.
Zenében pont ellenkezőleg. Végig se bírom hallgatni, ha első blikkre nem tetszik. Sőt, ideges leszek, ha nem tudom kivédeni és rám erőltetik (a munkahelyemen sajna előfordul). Kínszenvedés, de komolyan.
A bugyis versike legalább szellemes. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1818 üzenetére
Ezt a filmet már meg akartam nézni korábban, csak mindig elfelejtem.
Vicc: LOL! A nő vajon mit suttogna, fordított helyzetben?finest Én is el vagyok maradva sok mindennel, de majd elolvasom azt a verset, most csak belenéztem. Jó hosszú!
philoxenia A könyv általában jobb, mint az abból készült film.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
old rocker #1818 üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1814 üzenetére
Ez szép, szeretem.
Nekem ez a kedvencem: [link] -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1811 üzenetére
finest Ez jó vers, köszi! /Jobban szeretek olvasni, mint hallgatni. Úgy valahogy jobban oda tudok figyelni. Örülök, hogy felbukkantál.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1807 üzenetére
Nézd meg ezt is!
-
ijjájom
tag
válasz
old rocker #1047 üzenetére
Szerintem nem kell ahhoz fa töve!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1796 üzenetére
Rézangyal a fogyókúráról, részlet:
" A vékony szeletek művészete
Ez a trükk a szervezetet kívánja kijátszani. Mert ha a szervezeted mindenből kap, csak egy kicsit kevesebbet, nem kezd el pánikolni, hogy: "te jó ég, mi lesz itt?". Kár, hogy betarthatatlan. Két szelet helyett egyet. Remek megoldás lenne, de holtbiztos, hogy innen kezdve a te szeleteid lesznek a legnagyobbak a közép-európai térségben. Ennek az eljárásnak van egy kifinomult változata, melynek lényege, hogy a darabok számát nem csökkented, épp ellenkezőleg. A húst olyan vékonyra szeleteled, mint a mikroszkopikus metszetet, és így akár öt szeletet is megehetsz belőle. Én például a sajttal vagyok így. Fogok egy szép negyedkilós darabot, és a kedvenc vékony pengéjű késemmel megpróbálom papírvékonyságúra szelni. Ez nagy koncentrációt és bizonyos manuális rutint igényel, így érthető, hogy az első szeletek kicsit vastagabbra sikerülnek. Ezeket gyorsan bekapom, hogy ne is emlékeztessenek a bénázásomra. Ezután viszont hihetetlenül szép, szinte átlátszó szeleteket készítek, amelyeket lassan, komótosan elfogyasztok. (Mert sietni nem szabad, ez alapszabály!) A végén pedig marad egy vastagabb darab, amelyet tovább szelni már nem lehet. Ezt rendszerint egyetlen falásra eltüntetem, hogy ne okozzon kudarcélményt."
"...A cél pedig az lenne, hogy emésztőrendszerünk jó hatásfokkal működjön, mindig egy-egy táplálékféleségre koncentrálva. Hasonlóan gondolkodunk, mikor fogyókúránk során szétválogatjuk a különféle táplálékokat, vagy ha például húst eszünk, lemondunk a tésztáról és a krumpliról. És fordítva. A módszer hívei arról számolnak be, hogy emésztésük könnyebbé, gyorsabbá válik, elmarad a kellemetlen telítettségérzet. Az egyetlen vitatott kérdés, hogy a különféle ételtípusok fogyasztása között mekkora szünetet kell tartani. Az elszántabbak egy teljes napban szabják meg ezt az időtartamot. Van azonban olyan iskola is, amelyik einsteini alapokon állva az időt is teljességgel viszonylagosnak tekinti, s a kötelező szünetet 0,7-1,2 másodpercben határozza meg."
-
válasz
old rocker #1784 üzenetére
Jah. Mekkora buli már, amikor a robbanás viszi ki az összes ablakot egyszerre...
Egyébként, ablak nyitva, én a ház előtt, szóval jöhet! De, gyújtósat kérek! Aztán majd éneklem az alattam lakónak, hogy "The roof, the roof, the roof is on fire..."
"Váááárj, még ne ugorj!!!"
Neeeem ugrok. Ahhoz nem elég magas a második emelet. Csak fájna..."nem lopom én az illegális önvédelmi eszközökre valót..."
Én se... műtrágya, gázolaj, újság, csapágygolyó. Minden jobb kertes háznál megtalálható kellékek.
Aztán majd a helyiek tökéletesítik, és eladják. (Persze, részesedésem lesz belőle.)moonlight115: Egye fene. Mit szólnál 10%-hoz?
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1788 üzenetére
Ja, a kapott összeg felét küldd el nekem,
a bakveleddel együttmivel én voltam az értelmi szerző és a felbujtó! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1786 üzenetére
Eladja a japcsiknak, a fele pénzt átutalja neked... Nagyobb buli, mint a könyvírás.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1778 üzenetére
A belsőség számít!
Mutasd a vakbeled, megmondom ki vagy! -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
old rocker #1768 üzenetére
Hát csak annyi, hogy mostanra kifejlődött a szépérzéke....
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1774 üzenetére
Akkor egyél macsót! Az majd feldob...Nem kell ezen annyit filózni.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1772 üzenetére
Homo habilis. Az még nem volt bölcs, csak ügyes.
Sapienti sat - A bölcsnek elegendő. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1770 üzenetére
Mizantróp bőrbe bújt filantróp.
Én meg homo sapiens leszek. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1768 üzenetére
Nézzük csak...Hogyan neveli azt a kölköt...? Hm. Talán jó ízlésre?
Már ha lehet egyáltalán jó ízlésre nevelni valakit. És a "jó" is elég tág fogalom. Ízlések és pofonoák...
Milkipapa, ha a te humorodat örökölte, nem lesz vele gond!Kinek mi jár a fejében?
-
ijjájom
tag
válasz
old rocker #1759 üzenetére
Köszi! El fogom olvasni, igaz ezek nincsenek meg nekem, de kikölcsönzöm, ha már így rákaptam az olvasásra ismét!!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1755 üzenetére
Érdekes, hogy az üres lapokról kinek mi jut eszébe...Neked Ozzy - izgalmas könyv lehet, nem folytatta?
- nekem a tabula rasa (tiszta lap), persze átvitt értelemben, az újrakezdés, meg egy emlékkönyv, amibe nem akartam, hogy akárki írjon, mert új volt, és addig őrizgettem, míg üresen maradt.
Psyho85 Jó ez a dalszöveg, nincs kedved lefordítani angolra? (Vérrel, verítékkel
) Örülök, hogy végre te is felbukkantál!
Ijjájom A láthatatlan hidat nem olvastam, még mindig A titánok bukásánál tartok, ez is jó hosszú, - az ilyeneket szeretem! - izgalmas. Mostanában szoktam én is vissza az olvasásra (pláne magyarul). A netezés nagyon elvette az időmet, de már próbálok kevésbé függő lenni. Az elátkozott királyok első része megvan nekem, majd belekezdek abba is, jó, hogy eszembe juttattad!
A műtét után biztos több időd lesz olvasni, öröm az ürömben.Lapozni félkézzel is tudsz majd, na meg persze ide írogatni is! Remélem.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1749 üzenetére
Csodagyerek.
mave13
Pontosan, a technikai tudás megszerzéséhez kell irtó sokat gyakorolni. A gitárhoz nem értek, de mikor én zongoráztam és Liszttel próbálkoztam, nem ment. A balkezes futamok...huhh. Később hallottam, hogy az még a művészeknek is kemény dió. Hozzá képest a Chopin keringők laza, könnyed ujjgyakorlatok. Szerintem nem az abszolút halláson múlik, zongoránál legalábbis semmiképp. -
válasz
old rocker #1749 üzenetére
Laza.
Nekik vajon abszolút hallásuk van? Vagy, hogy tanulják meg ezeket a rohadt bonyolult szakaszokat? Érzésből nem lehet egy szólót így lenyomni, csak iszonyatosan sok gyakorlással, még ha a technikai képzettsége/tehetsége meg is van hozzá. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1747 üzenetére
Na jó, az errrrrrrrrrrrrrrrrr...errrrrrrrrrrrrr...rrrrrrrrrrrrrrrrrrr az jó benne!
mave13 Ez igen! Jól csinálja!
-
válasz
old rocker #1743 üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1743 üzenetére
Ez igen! Ügyes. De nekem akkor sem tetszik, bármennyit is tollászkodik.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1727 üzenetére
Parancs! Értettem! - ( vizipók futólépésben el...)
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1725 üzenetére
Bezony ám...!
Majd egyszer lefordítom a Dylan számot. Az elsőt, amit linkeltél. Persze, biztos van már fordítása, de nem fogom megnézni. Így nem befolyásol. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1723 üzenetére
Nekem is teccik! A videók és a szövegek is.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1720 üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1718 üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1716 üzenetére
Mit..mit...? Hát hajlakkot!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1714 üzenetére
Tudom, hogy az efféle sztorik nem túl publikusak, de mesélhetnél még...
Realradical Te mit szívsz?
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1710 üzenetére
Ez így van. A költő a jövőbe látott...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1702 üzenetére
Hááát, ez EKKORA!
"Félek a felhőktől és a tücsköktől..." LOL!mave13 A bash.hu is szuper!
A UPC-s válaszlevél...
-
válasz
Köszi. Ez hatalmas!
Utoljára a bash.hu-n röhögtem ekkorát.
-
Realradical
őstag
válasz
Óriási!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1699 üzenetére
A yeti. You tube yeti.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1697 üzenetére
Igen, olyan tisztára malmsztínos.
A yt. küldte nekem.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1695 üzenetére
Malmsteen - Spellbound - new album
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1692 üzenetére
Óóóóó...Tudod, minek van jó üteme? ennek!
elfajzott álrokker, elgegesedett álhippi... -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1690 üzenetére
De nem merem, mert már ez is olyan hatással volt rám, hogy azt hittem, a dobhártyámon törnek össze egy üvegtigrist, ami csörömpölve ér földet, többször egymásután.
szerk.: tényleg pörgetik...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1688 üzenetére
Huhh...1.40-ig bírtam hallgatni. Inzultus, de még zeneinek sem nevezném.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1685 üzenetére
Én tegnap kezdtem el olvasni Ken Follett - A titánok bukása c. könyvét. Még az elején járok, tetszik. Persze Follett nem is lehet rossz.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1678 üzenetére
"P.s.: a néger változatban Füles farka hosszabb."
Tudom, olvastam róla kritikát, amit egy laszvegaszi gogógörl írt. Elég terjengősen nyilatkozott az említett farokról, amit pillanatragasztóval rögzített egy mesztic sámán. A kommentekben lehurrogták, hogy ez nem autentikus. Én már nem tudom, mit higgyek. Az is lehet, hogy a szomáliai titokban ragasztógyáros, és így akarja reklámozni a termékét. Szerinted?
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1671 üzenetére
Az olvasóit is???
Realradical Még egyiket sem olvastam. A Rowlingot biztosan elolvasom majd, de lehet, hogy az Imaginary friend-et is. Szerinted a The casual vacancy van olyan jó, mint a Potter?
-
Realradical
őstag
válasz
old rocker #1668 üzenetére
Ismerős az érzés. A legjobb amikor az übertitkos céges számomon keresnek ilyesmikkel.
Ha kínozni akarod a céget aki macerál akkor kérdezz rá a Robinson listára és kérd meg, hogy tegyenek rá.
A Magyarországon hatályos törvények (1995. évi CXIX. törvény) szerint minden direkt marketinggel foglalkozó vállalkozás kell, hogy ilyen listát vezessen.Ha nincs ilyen lista ki lehet rájuk küldeni a NAV-ot. Ha rátesznek a listára és megint megkeresnek ugyancsak ki lehet rájuk küldeni a NAV-ot. Volt már ahonnan nekem a redzseres visszatérő telefonok ennek hatására szűntek meg.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1654 üzenetére
Nem jó érzés, hogy az embert figyelik. Mindegy, ki és milyen céllal.
Még az email-eket is figyelik.
A barátnőm ilyeneket írt a múltkor: minden agyban dől el, erre ilyen hirdetéseket kapott: a siker fejben dől el....blablabla...Milliomos észjárás tanfolyam...A fodrászat, hízás, fogyás is szerepelt a levelében, erre: hajápolás, helyrehozzuk elrontott frizuráját ..LOL!...narancsbőrre ezt ajánljuk...Ezek azt hiszik, a fogyástól narancsbőrös lett???+ zsírleszívás most x% kedvezménnyel...Mivel angoltanár, és ezt is megemlítette a levelében, erre: kommunikáció angol nyelven...jelentkezzen tanfolyamunkra...ingyenes önismereti teszt...
A "csajok" szóra vajon masszázsszalonos hirdetést kapna???Elképesztő.
Realradical Idegesítő, hogy most már a Natgeo és hasonló csatornákon is egyre több a reklám.
És a múltkor a Coop-os boltban kérdezték, akarok-e pontgyűjtő kártyát. Mondtam: kösz, nem. Erre addig-addig agitált az ismerős pénztárosnő, míg ráhagytam, oké, adjon. Ja, az nem úgy megy, töltsem ki a papírt hozzá. Hát, azon még olyan kérdés is volt, hogy hány szobás a lakásunk, hány évesek a családtagok, persze előbb név, cím, szül.idő, épp csak azt nem kérdezték, mikor voltam utoljára nőgyógyásznál.
Félig elolvastam, aztán visszaadva a kérdőívet megkérdeztem, miért olyan kíváncsiak minderre? - Hát, ő nem tudja, de csak töltsem ki! Mindenki kitölti! - És furcsán nézett, mikor mondtam, hogy kösz, de én inkább nem. -
Realradical
őstag
válasz
old rocker #1656 üzenetére
Igen, érzékeltem, hogy nem azonosultál a tartalommal, csak olyan széljegyzetként jegyeztem meg én is a véleményem.
A reklám hegyek miatt nem nézek TV-t már pár éve. Az idegeimmel nincs baj, de konkrétan felhúz egy megasztár vagy akármi más tömegbutító baromság pl. valóvilág, vagy hal a tortán. A szomorú, hogy az emberek bekajálják és közben dúdolnak az Ariel reklámra... -
Realradical
őstag
válasz
old rocker #1654 üzenetére
Ezeken a bejegyzéseken mindig jót mosolygok. 27 darab szupppershop pontért az emberek ezeket a jogaikat önként és danolva dobálják oda vadidegeneknek. Amikor kiderül, hogy a whispernet az Amazonnál megnézi mit olvasol és ebből esetleg összeállítja, hogy mi érdekelhet és ahhoz optimalizálják az oldalukat/terméklistájukat amivel nem csak maguknak, hanem nekem is kedveznek, akkor kitör az emberekből a lelkes jogvédő.
Ha a cikkírót nem találtam volna meg guglin/facebook-on akár még hiteles is lehetett volna... -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1649 üzenetére
Nem, a lovagok kémkedtek.
Még banánjuk sem volt.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1647 üzenetére
IV.Henrik meg kiéheztette Párizst. Gyertyát ettek még a hercegnők is, mikor már elfogytak a macskák meg az egerek. Ráadásul minimum háromszor tért ki a hitéből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpársportok
- EAFC 25
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Honor 200 Pro - mobilportré
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Steelseries Apex Pro TKL - UK ISO
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Fehér / White Moduláris Tápegység
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung HW-QS700F 3.1.2 Hangprojektor (BONTATLAN!)
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest