- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- iPhone topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonlight115
őstag
válasz
ijjájom #1799 üzenetére
Ez is Réz:
"Harc a cubákért
A világ általunk lakott fertályán az elhízás népbetegség. Kiváltója a mozgáshiányos életforma, a magas kalóriatartalmú ételek, de alapvetően egy rossz ősi program. Ez még akkor íródott be az emberiség génjeibe, amikor eleink vadászva-gyűjtögetve próbálták megszerezni a napi betevőt. (Ez például már önmagában véve is elég lótás-futással járt együtt ahhoz, hogy ne hízzanak el.) A sok rohangálás közben pedig annyira megéheztek, hogy még többet kellett volna vadászni-gyűjtögetni...Ne is gondoljunk bele! Az mindenesetre az ősember számára is világos volt, hogy a zsíros falat táplálóbb falat. A vadak viszont - főképp azért, mert az ősember állandóan hajkurászta őket - nem voltak igazán zsírosak. Logikus, hogy a zsírnak magas volt az értéke a korabeli piacon, és minden ősasszony azzal szívatta a férjét, hogy: bezzeg más asszony ekkora cubákokat kap, ni! A férj viszont azzal csesztette az asszonykát, hogy próbáljon célirányosabban gyűjtögetni. A bogyók és egyebek tartalmazták ugyanis a másik fő energiahordozót, a cukrot. S bár a bokrok és a fák - a vadakkal ellentétben - nem rohangáltak, a termésnek nem volt ideje kellő mennyiségű cukrot felhalmozni. (Egy kiló kristálycukorért minden ősasszony az ölünkbe omlott volna.)
Noha az emberiség bizonyos tekintetben elképesztően feledékeny, ezekre a régi szép históriákra még génből emlékezik. Ezért imádjuk a csokit, amely zseniálisan elegyíti a zsiradékot a cukorral. Ezért aztán, ha jól belegondolunk, a fogyókúra nem más, mint ősi emberi lényegünk feladása. Talán ezzel magyarázható az is, hogy aki fogyókúrázik, olyan lesz, mint egy fölöttébb elvadult állat." -
old rocker
veterán
válasz
ijjájom #1757 üzenetére
Az elátkozott királyokat az első 2-3 kötetig tartottam érdekesnek, utána valahogy... Javaslom még hozzá Shelby négy kötetesét, A sötét lovagok, hiú királyok, farkas a kertek alatt, a sátán széttörte láncát. 1066 táján kezdődik a történet, Szentföld, Jeruzsálem, Szaladin, Richard, II. Henrik, Fakardú János... Tömörebb Druonnál, ugyanakkor mégis elég részletes.
-
-
moonlight115
őstag
Igen, az a 4.rész volt, A tűz serlege. Csoda, hogy nem olvastad tovább, én nem tudom, hányszor olvastam, egyszerűen imádom!
Tényleg, Irwin Shaw még szóba se került itt. Oroszlánkölykök, Gazdag ember, szegény ember, Ken Follett-et is sokat olvastam, a Katedrális a legjobb. Bronte: Üvöltő szelek, csodálatos. Rejtő szintén az egyik kedvencem volt régen.
-
moonlight115
őstag
Megvolt nekünk régen, de nem olvastam. Tudom, hogy Indiában játszódik, hallottam már róla, biztos jó könyv.
A nap szerelmesét olvastad? Munkácsy életéről szól, és az Aranyecset is, az a 2.kötet. Rám gyerekként nagy hatással volt.Az elfújta a szél is, az még filmben is jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- XPEnology
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- One mobilszolgáltatások
- Akciós ingyen digitális tartalmak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- iPhone 13 Midnight-128Gb-90% akku-2026.10.05. garancia
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,SSD,Jó akku,szép állapot
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest