- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3186 üzenetére
mindegyik az. bétóven meg süket vót
te meg egy élő zenei inzultus
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3181 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #3179 üzenetére
Nekem talán így igazibb....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #3177 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #3174 üzenetére
Hát... Hat volt, öt lett, maradhat?
Duet Ha már sátáni.....
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3174 üzenetére
nem publikus.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3172 üzenetére
Az. Értékelnéd.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3169 üzenetére
Nekem is támadt egy sátáni ötletem, de az már szinte beteges.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3169 üzenetére
Akkor nem csak Teleki halt volna meg ónkezűség által...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3163 üzenetére
Az előző érának elsősorban "forradalom" volt és ezért kapta fel saját politikai lózungjaihoz; a mostanI éra pedig mind a kettőt használja arra, hoy 48-tól vissza-vissza példálózhassanak napjaink történelmi eseményeire.
Rákóczi elsősorban államigazgatási szinten értékelhető, a diplomáciai erőfeszítéseivel; de a trencsényi csatában nem csak a lova botlott el, hanem az egész szabadságharc, hiába húzták ki még vagy 3 évig.
Rákócziékat tehát nem lehet annyira beilleszteni, mint lelkesít0ő példaképet a napi politikába.Ugyanakkor... Rákóczi franciabarát politikája Trianon óta nem etalon...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3161 üzenetére
vágod a lényeget, hóember. Mellesleg, szerény vélemé[nyem szerint a Rákóczi szabadságharc méltatlanul mellőzve van a 48/49-es szabadságharccal szemben, még akkor is, ha hadászatilag jelentősebb történések zajlottak alatta. Rodostóban az üszkürük pl. nagy becsben, emlékhelyként kezelik Rákóczi házát.OFF]
Magyar hazafias érzet meg kétféle létezik (általában) napjainkban: vagy olyan, mint a tiéd, vagy olyan, mint Vónáé. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3159 üzenetére
Ja. Az, hogy 1730 óta megtanulták magyarul kornyálni ezt a népdalt, azóta is kötelező nekik megtanulni és hivatalos ünnepségeken is ezt éneklik a hülye ejtőernyős francia huszárok, az tényleg lóf@sz, nem hagyománytisztelet...
Feküdj vissza a világpolgári álmaidba, ketteske
Egyáltalán, megnézted mind a két linket, vagy sürgős angolulolvasni valód akadt harriplotterből? -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3152 üzenetére
Gallagher éppenséggel nem a legszuperebb hangú énekes, pl. a Philbyt koncerten itt-ott hamisan énekli, de ettől még nagy tehetség. Az említett koncertfelvételen a m.m. away-t kifejezetten kellemes, tiszta és lágy hangon énekli.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3150 üzenetére
Most a Lumiát tapízom: Gallagher koncert van.... Áldom a sorsom, hogy a Million Miles Away-ről ezt az ír koncertváltozat MP4 formátumát be tudtam szerezni: egyrészt sehol sincs meg, másrészt jobban szól, mint az MP3. (CD minőség.) Rory ezen a koncerten nagyon játékos kedvébe volt, mert már az elején lenyomott egy szólót, később kezdi az éneket (hotel bar...), aztán később még teletűzi szólókkal, fantasztikus, hányféleképp tudja intonálni a gitár hangját....
You are moonchild
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3148 üzenetére
ez viszont nem jelenti azt, hogy a BlÖff vagy a ponyvásVincent nem zseniális, de teljesen más kategória. Mint ahogy Vincent szerint a lábmasszírozás nem ugyanaz a kategória, mint benyalni valakinek, pedig mind akettő jó. Bár lábmasszírozás eseté n vitathatatlanul az akceptornak jobb.
Neked egyénként, bebizonyosodott, se a Blöff, se az Argó, se a Vincent, de Varju Jankó se való.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3146 üzenetére
Láttam mindkettőt. A Varjunemzetség szokatlan. Szokatlanul jó. Archaikus, de nem avitt. De nem neked való; ez nem a kíferlandkölyök világa.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3143 üzenetére
Frászt. A gyűrűk ura, angolul, meg a Harry Plotter, ismétlés gyanánt. A Varjunemzetség túl hideg, túl komor, leírásaiban értelmezhetetlen számodra. Csak nehogy összetéveszd a Gyűrűk urát A legyek urával, mert az se neked való.
Ralph, s.k.
"Öld meg a malacot
vágd el a torkát,
idd ki a vérét." -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3141 üzenetére
jóvanpityu. Ne olvasd tovább, nem neked való könyv.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3139 üzenetére
Komornak komor, de hogy hideg... még a hegyeket is megszemélyesíti; keretben, teljesen képszerűen ír.
"De én tudom, hogy az öreg hegyek élnek."...felhőket, aki az ormok körül tekereg és közel van az isten. Talán ezért nem szeretik az emberek a hegyeket.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3137 üzenetére
kevésbé dallamos??? neb@zmá... kevésbé rockos, de több köze van a klasszikus zenéhez ... még egy kis Vivaldi is van benne
-
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3130 üzenetére
rocknagypapik
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3128 üzenetére
nem. Csak szeretem tapizni.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3126 üzenetére
na és, én meg Konfúciust olvastam eredetiben, meg Horatiust. (Nem Coclest ...)
A legnagyobb manó te vagy a harriplotterban, te ... te .... te.... te griffendél. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3121 üzenetére
A film ettől még drámai marad... vannak benne még fordulatok, jelenetek, amelyek miatt érdemes megnézni. Al waterlooi csatáról is sokszor olvastam, mégis újra és újra elolvastam, hátha olyan leírást találok, ami még paraszthajszálabbá teszi Wellington győzelmét...
[link]Itt egy magyar nyelvű változat... nekem sz@r, mert kiheréli az eredeti szöveget; neked az a fontOsabb, hogy utálod a német nyelvet... hát ebben nincs a végén, hogy Gut. Gutt johann. Sehr gut.
Ja, és bocsánat, "csak" 30 000 veszett oda... bár más forrásból én 36-ra emlékeztem...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3119 üzenetére
Ósdi? Hm. Kb. hasonló csattanó befejezés, mint az Oroszlánkölykökben Christian Diestl: "Isten hozott Németországban! - mondta a hirtelen ajkára toluló angol szavakat és figyelte az amerikait, ahogy az felemelte a kezét a géppisztollyal."
A Das Boot történetének tragikus volta is a befejezés: két támadást és hosszú hosszú vízibombázást megúszva ("Mélyebbre! Még mélyebbre! ... csinálunk egy hurkot ... egy hurkocskát, mondta az Öreg) a gibraltári áttörésnél éri őket az az éjszakai légitámadás, amelynek következtében 230 + méter mélyre süllyednek a tengerfenékre. (Az U-Bootok 90 méter mélységig voltak hitelesítve...) "A jóisten rakott egy lapát homokot a tőke alá"... Az Öreg ugyanis, miközben a repülőről legéppuskázott Pilgrim elgépészt mentik le mellőle, majd: Merülés!!!! még orral az afrikai partok felé fordíttatja a hajót. (A német hadvezetés gondosan eltitkolta, hogy a brit repülőgépek már fel vannak szerelve radarral, így képesek az éjszakai tűzvezetésre.) Több, mint 24 órás heroikus küzdelem után sikerül a károkat helyrehozni, a sérült akkumulátorokat a főmérnöknek kiiktatni, majd a hajóba betört több tonna vizet vödörrel kéz a kézből átmeregetni a hajó farába és onnan kifúvatni. Miközben a ránehezedő nyomás bármikor tojáshéjként összeroppanthatja a tengeralattjárót. El tudod te képzelni azokat az embereket, akik kimerülten aludtak néhány órát a felmerülési kísérlet előtt, kálipatronnal az orrukon, a levegő fogytán, mit éreztek akkor, amikor az Öreg kiadta a parancsot: Fúvatni! Maradt-e még sűrített levegő a tartályokban... s amikor recsegés, ropogás közepette megemelkedik a hajótest? 220 méter! 210 méter! 200 méter! ... stb. mire végre: felmerüléshez felkészülni! és a hajóba beáramlik a friss levegő. "Elgépekkel? (elektromos gépekkel) - A dízelekke! - és felszíni menetben teszik meg vissza, a franciaországi kikötőbe az utat azok, akiket a főparancsnokság már a veszteséglistára írt. Miután mindezt túlélték, a zenekar játssza az indulókat, folyik a kihajózás, akkor éri őket az angol zuhanóbombázó támadás.
Hát attól dől a vér az Öreg szájából. A bombázásban - többek között - meghal a főmérnök is, akinek partra tételét a haditudósítóval együtt a gibraltári áttörés előtt Vigóban kérvényezte az Öreg, de a főparancsnokság elutasította. ("Gibraltár... szűk, mint egy szűzlány ... be kell vazelinoznunk a hajót, hogy átcsúszhassunk a tommyk között") (A főmérnök felesége terhes.)
Az egészhez tudni kell még: A német haditengerészet volt a legmentesebb a náci eszméktől. A tisztek között még néhány zsidó is akadt. Reader pl. kifejezetten megtiltotta a karlendítéses köszöntést. A háborús veszteségek között elenyésző 36 000 ember; mégis drámai, ha az arányokat nézed: "A német hadvezetés a negyvenezer fős tengeralattjáró állományból 36 ezret küldött a biztos halálba." -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3115 üzenetére
Nyertél. Nagyon jó könyv, illetve a belőle készített filmet a kritika minden idők legjobb háborús filmjének ismerte el. (Bár ez azért kicsit túlzás .... (Szakasz).
....Ekkor megpillantottam az Öreget. Rongyos pulóvere még szakadtabb volt. Térdre rogytunk egymással szemben a repedezett betonon, mint két szumó birkózó. Az Öreg eltátotta a száját, mintha ordítani akarna. De csak vér volt, ami a szájából dőlt.
(Az Öreg: az U-Boot parancsnoka volt. Buccheim impresszionista gyűjtő, aki a II. Világháborúban haditudósítóként szolgált a haditengerészetnél; saját kérésére helyezték át a tengeralattjárósokhoz. Ezekből az utakból íródott A hajó.)
Olvasd el, utána vigyorogj.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #3113 üzenetére
Ja én ezt tengeralattjáró címen olvastam....
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3109 üzenetére
én: Les miserables, Oroszlánkölykök, Meztelenek és holtak, A legyek ura, Csendes Don, Virágot Algernonnak, Holtsáv, Ragyogás, A hajó1, Szerelem és halál óráján, Nyugaton a helyzet változatlan, Két nap az élet, Madrapur ...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3107 üzenetére
Nagyon akartam... Az egész könyvet szerettem volna a régies írásmódja miatt, de az ciki lett volna. A rosszak éccakája ez... Szelíden mosolygó őszi délután, mikor eccer hóharmat hullt a határra...
Hányszor? 16 és 26 között háromszor, aztán eccer, harminc + . De annak már több, mint húsz esztendeje...
Ezért nem is rakom idézőjelbe, mert már nem emlékszem rájuk szó szerint. Öregszem. Pedig az 1633. esztendővel kezdődő fejezetből volna még mit idéznem, csak nem akarom pontatlansággal elkontárkodni a mesteri sorokat; de az egész fejezet hangulata fogvacogtató ... sír a napnyugati szél, zúg a Szamos vize, hogy nyög belé a gyalui híd(?) oszlopa stb...
Eccer éccaka olvastam, midőn őszi eső hullt a határra és szabályosan borzongott a hátam.Rengeteg mondatra emlékszem ebből a könyvből, de a legszebb részt a könyv elején találod:
Halkan koccant a két csupor és az öreg házban 16 esztendő és még több, egy egész élet támadott fel újra. Emberek, akik voltak, öröm és vigasságok, elfejtett, verítékes tusakodások, mind-mind, kicsi és nagy ott táncolt a két ember szeme előtt a homályosodó szobában. És a vénülő csendben, mint az előre és csupán előre nyomakodó idő szava, halk hangon, meg-meg szakadozva őrölt a percegő szú és az asztalra hullt, hulldogált a tölgygerendák finom fehér pora...
ehhh.... úgy érzem magam, mint aki szóban akarja visszaadni Leonardo Utolsó vacsoráját...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3101 üzenetére
Az komoly dolog. A Varjunemzetség az egyik legjobb magyar könyv, amit olvastam. Kicsit hasonló figura, mint Leoncavallo Bajazzók-ja, mert még egy ilyen remekművet nem tudott elkövetni sem az író, sem a zeneszerző...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3098 üzenetére
naccerű. Úgy irigyellek. Jaj, bár én is nézhetném.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3096 üzenetére
I don't understand Sudárland Kid
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3093 üzenetére
Egy áruházban hasznát lehetne venni ennek... vagy egy bordélyban...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3073 üzenetére
herriplotter hoppanált hermijónéba... Dambledor professzor gyerekeket kínoz a mardalekvárban és közben önmagával jáccik. fertő...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3073 üzenetére
harriplotterra vár a vasorrú bába kemencéje
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3071 üzenetére
egy olyan varázslót szeretnék, aki harriplottert dehopponálja jancsiésjuliska seggébe...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3068 üzenetére
egyszerűen nem tudom elindítani a telegráf utat... :-((
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3067 üzenetére
"
Áldozat bárkiből lehet, akármilyen típusú a lelke...A gonosz pedig előbb-utóbb elnyeri méltó jutalmát, a gyerek meg, hát, az gyerek."hány éves vagy te, királylány? és még hiszel a tündérmesékben??? háháháháhá
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3063 üzenetére
A gyermeki lelkület kincset ér azok számára, akik született áldozatokat keresnek... Ezért én is elhatároztam, miként a shakespeare-i III. Richárd, hogy gazember leszek s a napos oldalon sántikálva árnyékomat nézve azzal szórakoztatom magam, hogy önnön rútságom magamnak magyarázom...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3059 üzenetére
ja. Csak gyermeteg lelkületű felnőtteknek érdemes elolvasni. A többi elég, ha tudja: halál Herri PLotterra!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #3059 üzenetére
Annak akinek ez a lap jár?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #3054 üzenetére
Nem-nem, a Star Wars borzalmas könyvben, annál már a film is jobb...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3046 üzenetére
Most és mindörökké: a regény után csalódás a film.... (Az Oroszlánkölykök detto.)
Igazán jól filmre adoptált regény hirtelenjében a Nyugaton a helyzet változatlan, A legyek ura és A hajó. A felsorolás egyben sorrend is.Megoldás: tudnék, ill. van elképzelésem, de hosszú lenne itt kifejteni. Lényege: 3 gyereknél kezdődően kiemelt gyermeknevelési támogatás. A nők 4, vagy 6 órás munkaidőben, akár vezető állásban teljes bérezést kapjanak, azaz feloldani a dilemmát: gyerek vagy karrier. Fejlett gyerekfelügyelő szolgáltatás.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3043 üzenetére
mellesleg egyik kib@szott kormány sem oldta meg, sehol. Még Frországban sem, ahol pedig egész jó a gyermekvállalási kedv, 1.8 gyermek jut családonként. Európa későn kapott észbe, hogy az elöregedés folytán, új befizetők hiányában a nyugdíjrendszer sem lesz fenntartható.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3043 üzenetére
Erről is van fent egy jó film a youtube-on, sorozat, ha jól emlékszem. A Senki földjén-t pedig kizárólag akármikor érdemes megnézni.
Ja, VIII. Henrik: A Tudorok. [link]
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3040 üzenetére
A cikk ennél sokkat többet vet fel. Minimális gyerekvállalás, egyéni karrier, elöregedő Európa... egyszer a nyugdíjrendszer is összeomlik. Szingli or not szingli? Karrier vagy gyerek? 20 nő ismerősömből legalább 15 túl van a 27-28-on, még most akar menni Belgiumba stb. karriert csinálni- Kapcsolat? Nincs, vagy kihült és alkalmi. Család? Az mi?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #3037 üzenetére
a lábtechnikája epic.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #3022 üzenetére
öt napra halt ki csak miatta a topik... szóval lehet inkább mégse
.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #3030 üzenetére
Egy luxusvendéglőben egy házaspár ebédel. Egyszer csak érkezik egy gyönyörű, csinos, fiatal nő és megcsókolja a férjet. A felesége felháborodva, önmagából kikelve kérdi:
- Ki ez a nő
A férj, teljesen nyugodtan:
- A szeretőm.
- Én ezt nem tűröm, elválunk, visszaköltözöm a szüleimhez - ordítja a feleség.
- Jó szívem - mondja a férjcsendesen - váljunk. De tudod, hogy akkor nincs több hawaii nyaralás, karácsonyi bevásárlás Párizsban, sízés az Alpokban, és még sorolhatnám...
Mély csend következik, csak az evőeszközök csilingelése hallatszik.
Egyszer csak belép az étterembe a család egyik barátja, jobbján szintén egy csinos fiatal nővel. A feleség ismét felháborodva:
- Ki az a nő ott Bélával?
- A szeretője - mondja a férj ugyanazzal a nyugalommal.
Kis csend következik, majd a feleség megszólal:
- A miénk szebb ugye? -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3032 üzenetére
jaja... még fel is dobja a dobverőt 2X vagy 3 m magasra, elkapja és ütemre: takkk
[link] LOL
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3027 üzenetére
És ha hárman? A feleség is tudja, de úgy tesz, mintha...
"Day after to day, love turning to grey, like skin of dying man" asszem így van a Pink Floyd
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3023 üzenetére
Nem hiszem, hogy ketten volnánk... csak az ösztön, és az elvekre építkező lelkiismeret.
Sokáig menekülhetsz
Sokáig menekülhetsz
Sokáig menekülhetsz
De előbb, vagy utóbb, az Isten majd lesújt rád
De előbb, vagy utóbb, az Isten majd lesújt rádMenj, és mondd meg annak a hazug kígyónak
Menj, és mondd meg annak a csalónak
Mondd meg a csellengőnek, a szerencsejátékosnak, a gerinctelennek
Mondd meg nekik, hogy Isten majd megtorolja a bűneiket
Mondd meg nekik, hogy Isten majd megtorolja a bűneiketAz ég kegyes volt, és megengedte, hogy elmondjam most neked
A fejem nedves volt az éjféli harmattól, ahogy
Térdre ereszkedve fohászkodtam a Galileai férfihoz
Olyan lágy volt a hangja
Mintha csak egy angyal léptét hallottam volna
A szívem kővé dermedt, amikor megszólított
Azt mondta „John, menj, és teljesítsd az akaratom!”Menj, és mondd meg annak a hazug kígyónak
Mondd meg nekik, hogy Isten majd megtorolja a bűneiketSokáig menekülhetsz
Sokáig menekülhetsz
Sokáig menekülhetsz
De előbb, vagy utóbb, az Isten majd lesújt rádEldobhatod a felelősséget és elrejtheted az árulkodó jeleket
Ármánykodhatsz az árnyékban felebarátod ellenDe ahogy Isten teremtette a feketét és a fehéret, úgy
A sötétben vétett is napvilágra kerülSokáig menekülhetsz
Sokáig menekülhetsz
Sokáig menekülhetsz
De előbb, vagy utóbb, az Isten majd lesújt rádMenj, és mondd meg annak a hazug kígyónak
Mondd meg nekik, hogy Isten majd megtorolja a bűneiket -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #3022 üzenetére
Tudod, mikor egyszerre megy valaki nyaralni a feleségével és a barátnőjével...... Persze két külön helyre...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #3020 üzenetére
mi történt utánna érdekes kérdés, de én inkább a mit olvastamra és bedolgozásra szoktam koncentrálni.
filmeknél változó, jellemzően a képi világot és az érdekes látásmódot szeretem, a történetet ennek akár teljes egészében is alá lehet rendelni (ld a Satyricon Fellinitől a töredékszerű szerkezetével).
hm, ha jól emlékszem akkor az írót anyámnál láttam párszor, azt mondja nagyon jó. sajnos nekem mostanában csak szakkönyvek jutnak. ellenben két hete olvastam egy remek könyvet párhuzamos programozás témakörben Andrewstől, ha az számít
.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #3014 üzenetére
jaja, előreolvasás, félreérthető voltam.
.
"ó de kár, hogy vége" nekem annyira nem fordul elő, ha jó a könyv, akkor egy ideig reflektálni szoktam, és gondolkodom.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #3014 üzenetére
Nekem tulajdonképpen mind.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #3010 üzenetére
magyarokat én se annyira hallgatok. meg utóbbi időben élőben lehetőségem se nagyon van rá.
köszi
hm, Winnetou. ott tudtam először tartani az oldal/percet. ott tudtam először letolni 300-400 oldalat egy nap alatt. és ott jöttem rá, hogy az utolsó pár oldalat nem éri meg elolvasni. hát, elég régen volt
.
előtte talán a Végtelen Történet, de azt még inkább nekem olvasták. és úgy tényleg sokáig tartott.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #3010 üzenetére
nálad bétóven már aberráció...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2999 üzenetére
ez... ez egyszerűen kicseszett jóóóóóóóóóóóó! és a 2012-es, amikor már öreg a csóka, szerintem jobb.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2989 üzenetére
Miskolci!
vagy nem? Azért az a régi EDDA sokkal jobb volt, a későbbi gabonakör közepén álló Pataki bendeket én se szeretem...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2987 üzenetére
Ezen meg lehettünk volna.....[link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2982 üzenetére
Nekem max ez, de inkább érzelmi okok miatt....[link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2980 üzenetére
Nem, nekem Ő eleve nem rokonszenves, tudod, valaki vagy bejön, vagy nem.... Shakespeare-t se szeretem például, sőt az agyonhájpolt művészekhez eleve előítélettel állok, szeretem magamnak felfedezni a dolgokat, aki divatos, gyanús, Esterházyt se sikerült még (eddig
) megkedvelnem....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2978 üzenetére
Előítélettel hallgattad....
Mint én szoktam Bétóvent, meg Súmant, pedig Bakkot meg Lisztet szeretem....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2976 üzenetére
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2973 üzenetére
Ha már a gitárosoknál tartunk. Most találtam ezt az AC/DC- eldolgozást, Rokinak ajánlom figyelmébe: [link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2973 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2971 üzenetére
Azt hittem mutatvány lesz, de tényleg jó:[link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2969 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2967 üzenetére
Csak most, csak Neked, dupla haszon, mindkét nyelvet gyakorolhatod...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2965 üzenetére
Mintha Te még tanultál volna....
Ideje felfrissíteni...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2963 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2960 üzenetére
Közben ez szól a háttérben és főzöm a káposztás tésztát....
-
Hóóember
csendes tag
válasz
moonlight115 #2960 üzenetére
A végét nem lőttem le, majd meglátod és maga a cselekmény is izgalmas.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2958 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2955 üzenetére
Anno rémlik, hogy olvastam, de vagy harminc éve már.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2945 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2942 üzenetére
Mit?
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2939 üzenetére
Elkezdtem olvasni a Csodák korát, a 20. oldal környékén vagyok. Nektek feltűnt, h szinte minden szereplő, szomszéd, iskolatárs, akit megemlít Júlia vörös hajú? Van ennek jelentősége? Ennyi vörös ember a világon nincs, nem hogy Kaliforniában. Na, jó, talán Írországban, vagy Skóciában.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2935 üzenetére
Csak azé írtam ezeket, mer' ma kib@szottú filozófikás hangulatba vagyok, lásd még [link] 3717 h. sz.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2933 üzenetére
kabbbe
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2931 üzenetére
szíjjelkardozom őket!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2919 üzenetére
[link] Ez volt az eredeti gondolatom, csak közben kerestem előképet a témában az emlékeim között....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2909 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2907 üzenetére
Három könyvét fordították le angolra, ha jól olvasom, a Lala nincs köztük...
Olaszt találtam:[link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2904 üzenetére
Kicsit csalós a "potter",ne a (I)műfajban(/I) gondolkodj....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2900 üzenetére
Messzebb sokkal, hideg-hideg, bár a Tündér Lala nagy kedvencem volt negyven éve....
Ezt meg hallgasd gondolkodás közben....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2897 üzenetére
Rám még a magyar potter is anno...
ismét rejtvény
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2897 üzenetére
tuuuuuuuuuudom.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2895 üzenetére
A Cooper indián könyvei is, de gimi 2.-3. osztályától kezdve fiatal felnőttkoromban a Nyomorultak tette rám a legnagyobb hatást. "... egyszóval mindaddig, amíg nyomor és tudatlanság lesz a földön, az effajta könyvek talán nem lesznek feleslegesek. " V. H., előszó
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2893 üzenetére
Nagy igazság... engem a Les miserables (Nyomorultak) ejtett foglyul...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2891 üzenetére
Új írót fedeztem fel magamnak... Tegnap olvastam, nagyon bejött...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2889 üzenetére
én nem is próbáltam. De bárki megveszi, jöhet utána hozzám dedikáltatni. P. Zsolt barátom most olvassa másodszor ... a perverz állatja; dehát barát az barát, ha sz@r is...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2885 üzenetére
A dokiknak az előző főleg, de ez is.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2871 üzenetére
a közös érzés, hogy odakint szól a harang, nem technológiai üzemzavar, óh nem, ez az út a pokolba.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2877 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2861 üzenetére
Szépen sírok....
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2874 üzenetére
ok.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2872 üzenetére
Még nem láttam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch 2
- P2P Fogadóoldal
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest