- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonlight115
őstag
válasz
proci985 #3019 üzenetére
Én mindig kíváncsi vagyok: és mi történt utána? (De a jó filmekkel is így vagyok.)
Most épp szeretnék egy évvel idősebb lenni, ugyanis jövőre jelenik meg Ken Follett évszázad trilógiájának 3. része, alig várom! Az első, a Titánok bukása az I. világháború alatt játszódik, a második, A Megfagyott világ a II. világháború alatt, és a 3. a hidegháború idején.Részlet egy kritikából:
"Némiképp hollywoodias íze van, de mégis működik, amikor Erich az első alkalommal felöltött náci egyenruhában a zsidó orvosért rohan, hogy segítséget hozzon a vajúdó szobalánynak. Olcsó fogásnak tűnik, de ugyancsak hatásos Pearl Harborba utaztatni a szereplők egy csoportját, hogy aztán élőben közvetíthessenek a támadásról. Mert remekül mutatja be ennek apropóján az író, hogy mekkora szerepük volt a kódfejtőknek ebben a háborúban, aztán a pénznek, hogy egy év alatt kinek hány repülőgép-hordozót sikerül építenie, hiszen fel kell ismerni: az óceánon a csatát a repülőgépek nyerhetik meg.
A náci Németország ábrázolásában szép történet a fogyatékosok módszeres gyilkolásának (Aktion T4) civil megállítása, ahelyett, hogy a haláltáborok már mások által megénekelt poklát hozná elénk.
Nem tudtam sírjak-e vagy nevessek, amikor a kísérleti atomrobbantás előtt a tudósok még komolyan elvitatkoznak azon, hogy vajon képes-e a robbanás begyújtani a Föld légkörét, és elpusztítani a bolygót.
Gyomrot görcsbe rándítóan megindító, ahogyan a berlini nők várják az orosz hódítókat, mert alig várják, hogy véget érjen a háború. Az oroszok megjönnek, és karórát és nőt követelnek. És mindent el is vesznek.
Utólag könnyen vonjuk fel a szemöldökünket azon, hogy Churchill Munkáspárttal szembeni bukásában mennyire nagy szerepe volt annak, amikor azt állította, hogy a kommunizmusnak szükségszerűen létre kell hozni egy Gestapo-szerű erőszakszervezetet.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy százszor jobb, mint akárhány történelemóra. A kutatómunka, a történelmi tudás elvitathatatlan és tiszteletre méltó, tudományos ismeretterjesztés ez felsőfokon."
-
moonlight115
őstag
válasz
proci985 #3012 üzenetére
"...az utolsó pár oldalt nem éri meg elolvasni..."
Ezt úgy érted, hogy előre elolvasni?
De ha a végén olvasod el, akkor oké, persze én sokszor jártam úgy, hogy "ó, de kár, hogy vége van!" - ilyenkor naná, hogy nem éri meg...Rocker Ha Bétóven aberráció, akkor az mi, hogy neduddki az egyik kedvencem?
finest Nekem az első tetszik, az zsurpubi meg...
-
moonlight115
őstag
válasz
proci985 #3005 üzenetére
Bevallom, a magyarokat nem nagyon ismerem, mivel nem is hallgatom őket...Már teljesen elangolosodtam.
Üdv a topicban!
"Az embert semmi nem jellemzi olyan jól, mint az a könyv, ami legelőször rabul ejti a lelkét."
Beugró kvízkérdés: neked melyik volt ez a könyv?finest Én (mily meglepő!
) Roryval vagyok így, már persze a hangjával.
rocker Nem baj az, ha hússzor meghallgatod, én is szoktam Bétóvent és Roryt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- R_volution médialejátszók
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest