- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Netfone
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- MIUI / HyperOS topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3687 üzenetére
Moonchild Rory nélkül?
A Don't know where egész jó, még nem hallottam. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3685 üzenetére
Ha elmeséled, megtennéd, hogy megkérdezed tőle, szerinte mi ebből a tanulság? Igazán kíváncsi vagyok, egy gyerek mit szűr le ebből. Pl. hogy a vakond bosszúálló, de nem lusta, végigturnézza a mezőt a tettest keresve...tehát igazságos, mellesleg van önérzete. A többi állat pedig készségesebb már nem is lehetne, mindegyik kitesz magáért, ráadásul pillanatokon belül produkál ...
Vagy egyből rátapint a gyerek a lényegre, vagyis Mahatma Ghandi híres mondatára...? Igaz, az szemről szól, ez meg...de egy értelmes gyerek el tud vonatkoztatni, persze ez korfüggő. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3682 üzenetére
Az állatos rész irtó jó.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3680 üzenetére
Szerintem is. Mi a film címe?
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3678 üzenetére
Lehet, hogy láttam ezt a filmet
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3671 üzenetére
Ezt nem ismertem (meg sok mást sem), de jó.
Alex ...hát, nem rossz. Kicsit túljátssza, szerintem.Philo Nem tudom megnézni, nagyon szaggatózik.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3668 üzenetére
Csak gondoltam, érdekes, hogy ilyenféle célra is hasznos a könyv és a műsor is.
Naná, hogy sose találtad volna ki. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3665 üzenetére
Orvosházaspár, 2 pici gyerkőccel. Szegeden fognak dolgozni a klinikán. Zsuzsi (nem Csala!!!) elárulta, kicsit szorong, mivel a leendő (amúgy mostani) főnökén kívül nem ismer ott senkit. Ezért pont kapóra jött neki munkásságod
, a műsor és a könyv.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3662 üzenetére
Akkor kivárom, míg olyan hangulatban leszel.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3660 üzenetére
Oké.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3658 üzenetére
Nem "mezei" olvasó...
Ha nem találgatsz, nem árulom el. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3656 üzenetére
Ezen nem csodálkozom, hisz egész jó könyv.
Gondolom, ha jön az ihlet, megírod a harmadikat.
Ez a lány, illetve fiatalasszony, aki megörült az ajánlásomnak, viszont nem egy "mezei" olvasód, ill. néződ lesz...Ha kíváncsi vagy, miért, majd elárulom. Még találgass egy kicsit. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3650 üzenetére
Fantasztikus képek, gyönyörű hely. Megnéztem a térképen, pontosan hol is van, és ezek szerint egyszer egészen közel jártam hozzá, mikor Bulgáriából átmentünk Törökországba.
Őszintén kívánom, hogy eljuss Gallipoliba. Ez egy jó cél. Remélem, nem kell sokáig várni, hogy megoszd velünk az élményt! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3617 üzenetére
Ezt nem ismertem, köszi. Rory is the best.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3612 üzenetére
Ez szerintem is igaz. Én még a nyári-téli időszámítás-változást is megérzem.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3610 üzenetére
Ez jó!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3606 üzenetére
LOL!
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #3605 üzenetére
Itt hangzott el az a dialógus Szürke és a kiskunfélegyházi rendelkező fsztő között, amit a kiadóra való tekintettel nem írtam le a könyvemben:
"Szürke: - Akkor a Ro-La után küldjed tovább a 67710-est...
forgalmista: - 67712!!
Szürke: - Elnézést, 67712-t...
fsztő: Ferikém, tudod, mi az elnézés?
Szürke: - (sunyi ártatlansággal, mert a "vicc" ókori) - Nem tudom... micsoda?
fsztő: (Diadalittas hangon) - Amikor megb@szod a kecskét és elnézel a szarva között!
Szürke: (ráhajolva a mikrofonra, csípőből replikázva) - Nem, komám! Az az elnézés, ha megb@szom anyádat, apád meg elnézi!
fsztő: néma csend... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
old rocker #3602 üzenetére
Az előzőhöz. Azért egy OTP fiókban illett volna keresni a kamerát....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
old rocker #3597 üzenetére
Hát igen, nálunk is előfordult valahol anno még a nyolcvanas években, hogy az ajtó fölé tett fél vödör víz a főnököt kapta telibe, mikor jött ellenőrizni, persze az se neki volt szánva, de ilyenért nem lehetett büntetést adni...
a vasútnál ilyenkor jó pofát kell vágni a dologhoz, mert ha túl nagyot ugrasz, megvan az alap a következőre, meg ugye mindig azt jó szívatni, aki ugrik...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3593 üzenetére
Égető úrPhilo Hiába, a nagy
ságbetűsség átka...(már akinek) -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
old rocker #3593 üzenetére
Már az eleje is besz*ás...
Mr Bean némelyik poénja nemhogy duplafenekű,hanem sokszor tripla, többször megnézve is újra és újra élvezhető, annyira (sztereotip) angol sokszor, közben meg annyira nem, aztán teljesen váratlanul megfejeli a poént valamivel, amire nem számítasz....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
old rocker #3590 üzenetére
Ja, akkor bocsi.
A vasútnál nagy hagyománya van a szívatásnak....
Csak közben még szerkesztettem az előzőt, azért nem reagáltam, hiába, már megszoktam hogy szerkeszthetek bármeddig....
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #3588 üzenetére
tévesen előzményezve, a 3585-nek szól.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
old rocker #3587 üzenetére
Nekem ez nem igazán vicces..
Az ilyen embernek jó lenne tudni a telefonszámát, fölhívni, kíváncsi lennék, hogy reagálna.... Nekem is vannak ötleteim ám, de egy kisgyereket, öregasszonyt könnyű átvágni, nem igényel túl nagy felkészülést. Az igazi átb*ásnak két általam is értékelt formája van. Amikor igazán fölkészülsz az alanyból, mint némelyik kész átverésben van, a másik a pillanat hevében születik:
Az egyik munkatársam kérdezte egy másik kolléga telefonszámát. A harmadik kolléga pillanatnyi ötlettől vezérelve bemondta neki az előtte lévő újságon szereplő szexmunkás hirdetésben olvasottat, a munkatárs lelkesen fölhívta a számot, majd becenevén szólítva a "vonal" túlsó végén remélt kollégát megkérdezte: "Lajbi, te vagy az?" "Hát, lehetek az is." jött a válasz csábos női hangon....A többi "művébe" is belehallgattam az illetőnek, hát nem. Felénk az ilyenre azt mondták, "szellemes, mint a huzatos WC" vagy enyhébb kifejezéssel, "Ismét jót nevettük."
Ez például szép átverés... Mert valóban zavaró, mikor a riporter fölkészületlen. Szeretem Veiszer Alindát, de itt nagyot égett ő is, mikor Stockholmba tette a VIT-et... A riporter legyen felkészült szerintem.
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #3587 üzenetére
ez b@szta a fal alját...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3580 üzenetére
Esetleg egy jó kis Rammstein?
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3578 üzenetére
Azért nem voltam ott. :-)
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3576 üzenetére
Én erre a koncertre elmentem volna.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3574 üzenetére
Hú, ez mekkora koncert lehetett...tudnak ezek a japcsik.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3569 üzenetére
Az Endless Rain is jó.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3569 üzenetére
Teccik. Valamire hasonlít, de nem tudom, mire...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3566 üzenetére
Good answer :-)
Kicsit még tompán hasogat, lehet, hogy fafejű vagyok, a fát szokták hasogatni...
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #3566 üzenetére
eeemút mán a főfájásod?
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3564 üzenetére
Aha, t a tárgyrag, jaja!
Oké, akkor a képzeletbeli, soha meg nem történő menetben mit néznél? Hogy kik jöttek el, vagy mit? Megsúgnád nekik, mikor illik elájulni? :-) -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3562 üzenetére
Miért?
Lesz temetésed? Ébenfakoporsóval? :-) Tudsz élni...ide képzelj egy csúnya szót! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3560 üzenetére
Huhh...az a tömeg!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3558 üzenetére
Ez jó.
Nem egy macsó jelenség, némelyik képen szinte gyerek. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3556 üzenetére
Nem rossz. Csak kicsit rontott a fejfájásomon...
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #3554 üzenetére
hide (eredetileg Matsumoto Hideto, japán karakterekkel 松本 秀人, Yosuka, Kanagawa prefektúra, Japán, 1964. december 13 – Tokió, 1998. május 2.) a mai napig Japán egyik legnagyobb gitárosának tartott személy. Gitárosa volt Japán egyik legnépszerűbb és legfontosabb rock bandájának, az X Japannak, szóló karrierje is gazdag volt sikerekben.
Élete
Középiskolában kezdett el gitározni és 17 évesen belépett a Saver Tigerbe. A banda feloszlása után folytatta tanulmányait és ruhatervező iskolában tanult, amikor Yoshiki felkereste és felkérte, hogy lépjen be az akkoriban még X néven működő zenekarába, amelyhez 1987-ben csatlakoztak Patával együtt. A zenekarban a gitárosi poszton kívül dalszövegeket is írt, zenét szerzett, valamint egyes dalokban háttérénekesként is közreműködött.
1997-ben feloszlott az X, innentől kezdve szólómunkáira koncerntrált, valamint Zilch néven közös zenekart alapított két amerikai zenésszel.
Szóló karrierje 1993-ban indult, amikor elkezdett dolgozni első albumán, mely 1994-ben jelent meg Hide Your Face címen. Két évvel később megjelent a Psyence, majd a Zilch-el készült a 3.2.1, melyen régebbi számainak feldolgozásai is helyet kaptak. 1998-ban új, Ja, Zoo című lemezén dolgozott, azonban ez már csak halála után, zenésztársai által befejezve jelenhetett meg.
1998-ban a „Pink Spider” nyerte a Japán Nemzetközi Közönség díját, az MTV Video Music Awardon.
Halála
1998. május 1-jén még koncertezett, azonban 1998, május 2-án máig nem teljesen tisztázott körülmények közt elhunyt: a fürdőszoba kilincsre csomózott törülközővel felakasztva találtak rá. Május 2-án 08:45-kor hunyt el hivatalosan, 2 óra szenvedés után. A találgatások tartanak még, noha öngyilkosságnak titulálták és állítólag az alkohol miatt tette, ami ellentétben áll az orvosi jegyzőkönyvvel. Az ügyet a rendőrség öngyilkosságként lezárta.
Yoshiki beszéde
„Lesokkolt, amikor haláláról hallottam. Én valójában nem akartam elhinni, ami történt. Igaz, ő alszik gyönyörű arcával. Sokszor próbáltam felkelteni, de ő még mindig aludt...
Ötünk közt, Hide volt, aki tartotta nyugodságát és mindig kitalált valamit. Noha én voltam a vezető, ő volt a nyugodt ki adta a tanácsokat kezdtem elveszteni önuralmam és érzéseimet. Persze ez az egész feszültséggel járt, ő is kis híján elvesztette személyiségét. De eközben a nehéz időkben, ő mindig felhívott. Tudtunk beszélgetni az X-ről, zenéről, barátokról, életről, rajongókról, szinte mindenről. Ő olyan volt mint a bátyám és néha ugyanúgy az öcsém. Mi együtt ittunk, és néha verekedtünk. De a következő nap, ő oda jött hozzám és mondta: 'Yoshiki, csináltam valamit az éjjel? Bocsánat, de nem emlékszem semmire.' De most már nem mond nekem semmit... Alszik...
Minden rajongónak és barátnak, össze vagytok zavarodva. Nem tudom leírni ezt a szomorúságot szavakkal, de nekünk meg kell értenünk, és el kell fogadnunk ezt a fájdalmas valóságot. Mindenkit kérek, nézzen keresztül békés pihenésén…”1998. május 7-én temették, buddhista templomban. Több mint 70 000 ember jelent meg a temetésen, 170 biztonsági őr, rendőrök, helikopter próbálta a tömeget féken tartani. 27 ember került kórházba különböző okok miatt. Halála folytán történt néhány öngyilkosság, véletlen baleset a temetésére menet (a Madeth Gray'll gitárosa, Hizumi is a beszédre ment 2-án délután, és autóbalesetben elhunyt).
A X Japan az 1980-as évek egyik legnagyobb hatású japán heavy metal együttese, alapítói Toshi (Toshi – Toshimitsu Deyama – 出山利三) és Yoshiki (Yoshiki – Yoshiki Hayashi – 林佳树). Hivatalosan az együttes 1982-ben alakult. Eleinte átdolgoztak más amerikai vagy nagyobb bandáktól számokat. Egyik fellépésen Yoshiki női kimonóban és sminkben jelent meg, amivel sokakat megdöbbentett. Amikor elkészült első promójuk több céget és kiadót felkerestek, ők ellenben visszautasították őket. Zavarta a kinézetük és azt jósolták nekik, sosem lesznek sikeres banda.1985-ben került be Taiji (Sawada Taiji – 泽田泰司). Végül Yoshiki megalapította az Extasy Recordsot. 1987-ben belépett az együttesbe Pata (Tomoaki Ishizuka – 石冢智昭) és a későbbiekben legendássá vált hide (Hideto Matsumoto – 松本秀人). 1988-ban debütáltak a Vanishing Vision című albummal. Japánban egyre sikeresebbé válnak.
1989-ben kiadják a Blue bloodot amit az egyik legsikeresebb albumnak tartanak. Késöbb fellépnek a Tokyo domeban, majd Amerikában.
1992-ben kilép Taiji, helyette belép Heath (Heath – Hiroshi Morie – 森江博). 1993-ban megjelenik az Art of life. Rövid 29 perces album, 1 számból áll. 2 részre van bontva. Első 18 perc ének, ami részekre van taglalalva és újabb események más szempontból történnek. A lét, az elme, az elme szenvedése és a végén az elme halála, amikor az ember megváltozik. A következő 11 perc zongora szóló. Yoshiki néha erősebb hangokat használ. Art of life koncertet is adnak. Igényes, szép és mégis érezhető az ellentét. Yoshiki zongora szólója félelmetes néha. Veri a zongora billentyűket, ráfekszik, hirtelen mozzanatai vannak. Mégis kifejez mindent. Ezért vált olyan kiváló zongoristává és dobossá.
Yoshiki és a Queen dobosa – Roger Taylor közös projekten dolgozik: Foreign Sand. 1994-ben kiadja hide is első albumát a hide your face-t. Yoshiki késöbb összedolgozik a Londoni Filharmonikus zenekarral.
1996-ban kijön a Dahlia és hide is új albumot adott ki. Amit nem sejtettek, hogy az utolsó albuma lesz az X-nek. 2 koncert túrájuk volt: 1995. decemberi Dahlia tour és az 1996. decemberi Dahlia tour.
Végül: 1997.12.31-én Toshi kezdeményezésére feloszlanak és a Last live koncertel befejezik pályafutásukat. Maga a koncert közel 4 órás.
hide folytatta szóló karrierjét. Óriási siker volt japánaban. Imádták. Klippek, liveok, 2 új albumon dolgozott, amiből egyik majdnem kész volt és a másik félkész volt: 1998. május 2-án reggel 8:52-kor rejtélyes körülmények között hide elhunyt 33 évesen. Felakadva találták a fürdőszoba ajtókilincsére egy törülközővel a nyakán. Az ügyet öngyilkosággal zárták le, de ebben szinte senki nem hisz. Eleinte a lapok arról írtak, hogy részeg volt, azonban késöbb kiderült, hogy ez nem igaz. Yoshikit a hírek lelkileg összetörték. Elmondta remegve a temetési beszédet, amin sokan meglepődnek és mégis mindenkit mélyen megérint. Végül 1998. május 7-én megtartották a temetést Yokosukában, ahol hide született. Utoljára lehetett látni a bandát együtt és hallani a mai napig a legnagyobbnak tartott számukat, a: Forever love -ot. Yoshikiről évekig nem lehetett hallani. Késöbb visszatért a klasszikus zenei vonalon. Majd a Violet UK projekten dolgozott.
~Newspaper Article on May 7, 1998~
JAPENESE FANS MOURN ROCKER'S DEATH
By CHISAKI WATANABE
c. The Associated Press
TOKYO (May 7)Tens of thousands of young fans shut down central Tokyo today in an extraordinary outpouring of grief for a rock guitarist who hanged himself. One fan followed him in suicide, and two tried. Helicopters buzzed over the Buddhist temple where as many as 50 000 lined up outside services for Hideto 'hide' Matsumoto. TV networks went live as ambulances carted away dozens overcome by emotion and the 82-degree (28c) heat.
Matsumoto killed himself on Saturday, leaving nothing to explain why. His group (X-JAPAN, one of Japan's most popular) broke up in September, Matsumoto had a solo tour planned for the summer.
'I can't believe he's dead',said Mayumi Meguro, a 21 years old part-time worker who took today off for the services. She stood in line with throngs of people in their teens and 20s, many in black, many with the brightly dyed hair that was a trademark of X-JAPAN. They waited to sign their names and leave flowers.
Initially unprepared for the turnout, workers at Honganji Temple set up a first-aid room after about 12 000 fans visited the temple for Matsumoto's wake Wednesday. By late today, 26 people had been hospitalized. Police sent helicopters, boats and about 100 officers to the temple. Another 170 private security guards were deployed to keep the fans from disrupting traffic. Alarmed by the response, Matsumoto's old band mates have urged mourning fans to stay calm. They have reason to be fearful.
A 14 years old girl was declared dead today after hanging herself Monday night at her home in Tokyo, using a towel tied around her neck, the same method Matsumoto used. Another girl jumped from a bridge Monday night but survived, and on Wednesday a 19 years old woman who attended the wake was taken to the emergency room after she cut her wrist with a paper knife. A monk at the temple, speaking on condition of anonymity, said the cuts were superficial. If precedent holds, more attempts could follow.
Matsumoto's death was only the latest in a series of high-profile suicides that have dominated Japenese headlines in recent weeks - chiefly of businessmen and bureaucrats linked to a government scandal. A rash of suicides followed the death of singer Yutaka Ozaki in 1992, and some parents standing in line with their children for today's service said they were apprehensive. 'I am here to make sure my daughter comes home afterward', said Kazuko Ishiwata. 'I am worried about her, even though she has said she wouldn't do anything like that'.
Yoshiki's Speech
This was the speech Yoshiki gave at hide's funeral
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
I'm very shocked to hear about his death. I still can't believe what has happened. Right now, he's sleeping with a beautiful face. I tried to wake him up many times, but he's still sleeping.Between the five of us, hide was the one who kept his calm and thought out things. Even though I was the leader, he was the calm one who gave me good advice when I was being short tempered and emotional. Of course with all that pressure, he too almost lost his identity. But during those hard times, he'd always give me a call. We would talk about X, music, friends, life, fans, almost anything. He was like a big brother to me and sometimes like a young brother too. We'd drink together and sometimes fight. But the next day, he'd come to me and say, "Yoshiki, have I done something last night? I'm sorry, I don't remember a thing." But this time, he didn't say anything back to me... sleeping.
To all fans and friends, you must all be confused. I also cannot express this sadness in words, but we must understand and accept this painful reality. Everyone please watch over his eternal sleep warmly.
X Japan leader
- Yoshiki~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Yoshiki was wiping his tears with a white handkerchief, the paper he was reading was shaking, his words all muffled by his tears. This was read in front of the temple where hide's funeral was on May 7th.Name: Hideto Matsumoto AKA hide(Prounounced hee-day) He was also given the nickname 'Pink Spider' by Yoshiki.
Birthplace: Kanagawa, Yokohama Japan.
Birthday: December 13, 1964
Deathday: May 2,1998. R.I.P. Forever
Band Position:Lead Guitarist and background vocals.
On December 13, 1964, Hideto Matsumoto was born in Kanagawa, Yokohama Japan. From when he was little, hide loved the guitar. When he first started, he only played other peoples music, but slowly began to compose his own.
When he was enrolled in primary school, hide was overweight, and often teased by his classmates. He was somewhat of an outcast, keeping mainly to himself. In secondary II, hide went over to America to learn, and that was when he first got into metal music. He listened to bands such as kiss, that got him started on his musical carrier. In Secondary III, hide bought his first guitar. It was a gibson, and he loved it so much, he would often bring it with him to school, thereby earning the nickname 'Gibson'from his classmates.
When hide got back to Japan, he started the band 'Savor Tiger'. They only produced a few demo tapes though, before they disbanded. Oddly enough, even with his obvious skill and ease with the guitar. The failiar of Savor Tiger turned hide away from his dream at a musical carrier. hide then attended a beauty school, where he studied to become a hairdresser, inspired by his grandmother, who was the town's hairdresser at that time.
Not long after he graduated, hide recieved a phone call from Hayashi Yoshiki, asking him to be their band's guitarist. hide agreed, and in 1987 he joined the band X, later to become the imfamous X-Japan, in which the music touched our hearts, and led many others to partake in a musical carrier. hide's younger brother became his chauffeur, and would often cook his meals for him. hide said that he didn't like to work or learn, nor did he enjoy any sports, though he did like to watch wrestling on TV.
On May 2, 1998 at around 8:32 in the morning, hide died. He had arrived at his home, which he shared with his roommate at 6:30 that morning, very drunk. He was found by his roommate, with one end of a bath towel wrapped around his neck, the other on the doorknob. He was taken to the hospital, but it was too late. hide passed away that morning. The police wrote it as a suicide on his death certificate, but I, along with many others refuse to believe that. hide had too many things going for him at that time. X-Japan had disbanded the year before when their vocalist, Toshi, left. After that, hide, who had already been working on his solo carrier with other bands was planning on going on tour that summer. He had already released two CD's, hide Your Face, and Rocket Drive. He also preformed with Spread Beaver and Zilch. And, just earlier, hide and Yoshiki had been talking of starting a new X in 2000, and hide had been ecstatic about it.
Another thing was said, that many guitarists often get pains in their neck and upper back. A way to relieve this is to pull the neck back. hide would often do this at home, with a bath towel and a doorknob. That morning, when hide got home, he had been using this method, but had fallen asleep due to the effects of alcohal, not to wake again, inadvertantly committing involentary suicide.
It was known, that while drunk, hide would do many things he would regret later on, and never do while sober. He would often come to Yoshiki afterwards, and appologize while asking about what he had done the night before. He had even once said he scared himself while drunk.
hide had been in two serious accidents, one breaking his skull, the other, his ankles. Both occured while he was drunk.
A ceramony was held for hide's funeral, in which all the roads the hearse passed through were closed off, and thousands of fans lined the streets. It was a sad day for all of Japan, and many people all over the world in who hide and X-Japan influenced.
Tsukiji Honganji, A temple in Tokyo where they put hide, Yoshiki gave a speech to support the fans. It was hard for him, and all those that looked on. His hand which held the paper was shaking greatly, and he could hardly speek, for his voice was choaked with tears. Where the funeral was held, hide's guitars were lined up and put on display. They can now be viewed, along with his cars and other such possesions in a museum in Tokyo.
On the day of the funeral, tens of thousands of fans lined up to bring flowers to hide and sign their name. Sadly, some also tried to committe suicide, one succeeding. Two others were killed in a car accident. These incidents only made things worse. hide wouldn't have wanted his fans to die.
In 1995, hide went to meet with a fan who suffered from Periphal Nerve Regenerative Disorder. There are only a few people in the world with a serious case of this disease. The following year, in 1996, hide regestered for a bone marrow trasplant, and was accepted.
There was another instance in where hide helped out a fan. One such suffered from Aids. The boy had drawn a picture for hide. hide went to visit him and the family. They gave him the picture, and he put it on a shirt. Often, he would be seen wearing this shirt during concerts. hide, along with the rest of X-Japan were major supporters in helping those with Aids.You have inspired many with your wonderful guitar skills, and wonderful attitude you carried with you, and still do You will never be forgotten, nor will the wonderful things you've done fade from our minds. You inspired all of Japan, and those across seas, many miles away with your smile and grace on stage.
Though you have passed, you will live forever as we will never forget you. And when you are never forgotten, you never cease to be. Though it saddens me, and many others that you are no longer here, I will no longer cry for you. It is said in some places that the spirit cannot pass on until it looses it's earthly connections. And when we cry for you, we keep you tied here, not able to pass on to where you need to be. We Love You Forever, hide.
Sivatag rózsa
Miért élsz egyedül
Ha szomorú vagy
Majd én elhagyom veled ezt az életet
Fehér vagy, kék vagy vérvörös
Én csak a hideg szürke homokban való fuldoklást látomIdők szelei
A földre löktök/taszítotok
Szomjan halok
El akarok fmenekülni
Nem tudom, hogyan szabaduljak meg, hogy éljek
Az elmém felkiált a fájdalomtól (amit érez)Vándoroltam, hogy magamra találjak
Mióta érzem már a végtelen fájdalmat
Elbukva, az eső folyik a szívembe
Fájdalmak közt várok rád
Nem tudok visszamenni
Nincs hová visszamenni
Az élet elveszett, a virágok lehullnak
Ha ez mind csak álom
Most ébresszetek fel
Ha ez mind valóság
Csak öljetek meg -
old rocker
veterán
válasz
old rocker #3552 üzenetére
az elejét érdemes megnézni, bár a párizsi koncertet nem találom, elég rosszul hallatszik, de ott van Hide---
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3552 üzenetére
Igen, ezt a történetet ismerem.
A művészekben van valami...ez a másképp gondolkodás, más látásmód, és még ha különcök, érthetetlenek is, ezt el tudom fogadni, mert más srófra jár az agyuk, mint a nem művészeknek. Más szóval: sok mindent elnézek nekik...:-) -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3550 üzenetére
Ez teccik!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3548 üzenetére
Ja, lehet. Úgy emlékeztem, közös szerzemény volt. :-)
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3545 üzenetére
Ez egész jó. Már egyszer lefordítottuk.
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #3545 üzenetére
azért nem raktam be a jappppán/angol feliratos változatát, mert kotubbúl szól; kár ezért a számért.
R.I.P. Hide!!!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3543 üzenetére
Persze, dühös és gúnyos, de nem optimista, az tuti.
Tegnap ezt a vígjátékot néztem, fergeteges.Persze a Csak egy kis pániknak a nyomában sincs...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
old rocker #3540 üzenetére
Sok csatorna van, nemcsak az a három-négy... /ahol az általad említett műsorok mennek/
Csak a legolcsóbb csomagokban is van pár "tudományos" csatorna is. Ismeretterjesztés rulez...
Persze nekem a legtöbb nem köti le a figyelmemet magában, de nekem internet és olvasásfüggőségem is van... A legtöbb film is túl lassú az olvasáshoz képest Most például megy a "háttérben" az NG.ez van műsoron. Elég érdekes.
Az összes hasonló csatornán bőven találni érdekességeket, aminek a neten rögtön utána is nézhetek, ha valami még részletesebben kell. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
old rocker #3538 üzenetére
A lengyel húsért például azért állnak sorba az emberek, mert felénk a határban alig terem például valami, mióta EU tagok lettünk és van támogatás... Nehéz elhinni például, hogy az állomány itt leírt fejlesztése saját zsebből történt volna.... De emlékszem a támogatásból vett traktorokkal az utat elzáró "gazdák"-ra is...
A VV X faktor stb. nem gazdasági, vagy politikai probléma, sokan néznek ilyet gazdagabb országokban is...
A balhét meg a kisember sose ússza meg, ez is a vezetőségre vonatkozik inkább...
A sokat tévézés sem annyira jellemző már, legföljebb az idősek és a gyerekek között, a Face ellenben komoly penetrációval bír az országban. De a tévében nézhetsz komoly műsorokat is és olvashatsz naphosszat Harlequint, nem fokmérője ez sem a kulturálódásnak szerintem.
Azt, például, hogy "a jenkik a hülyék" leginkább a tévéből "tudják" az emberek.
hõsök vagyunk, csak sose állunk ki az ügyért ez sem igaz ebben a formában szvsz. ellenben az biztos, hogy a rendszerváltás előtt annyi partizán és a rendszerváltás után annyi "belülről bomlasztó" egy országban sem volt mint nálunk....Persze nem ekézni akarom konkrétan ezt a szerzeményt, a magyar "rap" nekem úgy egészében nem a szívem csücske, bár a külföldi sem, de ott ráfogom arra, hogy nem értem a szöveget...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3533 üzenetére
A díszlet és a szöveg szuper, a zene...hát, az kevésbé.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3531 üzenetére
A szegényeknek szerintem mindig zivataros volt.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3529 üzenetére
Vajon a magyar népnek volt olyan százada, ami nem volt zivataros?
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #3526 üzenetére
ide nem
több párt kell, hanem több külön ország
Az Okosak Földje, Magyarország. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3526 üzenetére
"megbûnhődte már e nép az összes ötletét"
Ezt jól összerakták. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3524 üzenetére
"Bölcsőnk ez, gyakran sírunk is rajta"
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #3522 üzenetére
... az nem lehet, hogy annyi szív
hiába szív...
de lehet.fosunk a jövõtõl, büszkén a múltra
de hogy mi volt a múlt, azt senki se tudja
úgy tudtuk, más bánt el velünk
pedig mi voltunk azok, hidd el nekünka Habsburgok kérték és kapták a koronát
önkéntes gyarmat voltunk több koron át
késõn keltünk, hogy fel kéne kelni
addigra utált körbe mindenki
míg Deákot ünnepelte száz torok
a fejünkre nõttek a román pásztorok
õk nem egyeztek ki a kiegyezéssel
baj is lett belõle késõbb kevéssel
hogy becsúsztunk a háborúba
hülyére verve álltunk Trianonba'
utána Horthyék is okosak voltak
hadat üzenni a Szovjetuniónakmínusz negyven fok volt az oroszoknál
ott maradt a fél hadsereg a Donnál
jöttek a ruszkik, fal lett a Lajta
bölcsõnk ez, gyakran sírunk is rajtami vagyunk a hõsök és mi vagyunk a holtak
a nácik és a komcsik is magyarok voltak
mi voltunk Koppány és Kun Béla
mi vagyunk magunk a probléma
Való Világ, Megasztár, X-Faktor
szidjuk mindet, de nincs, aki elkapcsol
és hiába védjük másoktól a földet
ha lengyel húsért sorban állni ragyogó ötlet
mi tévézünk öt órát, de a jenkik a hülyék
hõsök vagyunk, csak sose állunk ki az ügyért
aki akar itt bármit, az úgyis dobbant
és marad egymillió kamurokkant
az országban, ahol mindenrõl más tehet
a bankok, a zsidók, az IMF, a melegek
balhé van, de sosincs felelõs
mindenki megússza, van jog, csak nem erõseltûnt a Postabank, de senki se tette el
Kulcsár Attila is egyedül kezdte el
hozott is valamit az Ezüsthajó
a Hagyóból lett csak cellalakó
a pártokat építik az autópályák
egykor még féltek, de azóta látják
hogy nem üvegzseb van, csak üveges szemek
úgyhogy ideje, hogy építkezzenek
mi is építjük a nemzeti falansztert
de errõl nem írt se Kertész, se Wass Albert
Nyugat-Európa és a káosz partján
félig Ázsia, de egészen Balkánmi vagyunk Orbán és mi vagyunk Gyurcsány
mi vagyunk a rendõr, az orvos, a furcsán
bekötött nemzet, ez a szédült nép
mi vagyunk a tábor és az ellenség
ki itt hatalmat kap, az sohase fékez
elõször dönt, és aztán se kérdez
hiszünk még, de tudjuk legbelül
hogy hazudnak rendületlenüllégy csendben, ó, magyar
ha viselkedsz, eljön az ómagyar
táltos, és neked is letol egy szettet
szebbet, mint ahogy eltervezted
nézed a plazmán, majd kifizeted egyszer
az állam is így él, ilyen ez a rendszer
itt tudja minden kisgyermek
hogy svájci frankból nõnek a díszkertek
úgyhogy senki se szól, hogy így nem lesz jól
meleg ez a kibaszott disznóól
huszonöt éve nonstop a válság
nem mászunk ki, csak a gödröt ássák
volt egy lépcsõnk, de eltemettük
most építjük újra, hogy lebontsuk együtt
mert az utód is úgyis begõzöl
még pár év és kezdhetjük elölrõlIsten, várd meg a magyart
majd odaérünk, csak még vesszük a kanyart
Isten, várd meg a magyart
rögtön odaérünk, csak még vesszük a kanyartnem is akkora gond, hogy nincs nagy sietség
megbûnhödte már e nép az összes ötletét
lehet, hogy gyerekként még máshogy tanultad
de ha hátralépnél, látnád, hogy magunknak
basszuk el, de pusztuljon az idegen
léptek a ruszkik, de látszik, hogy ide nem
Az Okosak Földje, Magyarországmi basszuk el, de pusztuljon az idegen
léptek a ruszkik, de látszik, hogy ide nem
Az Okosak Földje, Magyarország. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3522 üzenetére
Ez a teljes koncert, nem csak egy szám.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3519 üzenetére
Hűű, ezt majd végighallgatom!
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #3518 üzenetére
Itt a komplett koncert... pár évet adtam volna, ha én is ott lettem volna. 250 ezer rajongó...
[link]Mivel dévédén meg van, a szomszédaim is szeretik...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3516 üzenetére
Gillan milyen fura rövid hajjal...:-) -
old rocker
veterán
válasz
old rocker #3514 üzenetére
meg ez is...[link]
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3512 üzenetére
Dickinsont szeretem. Nem sok számát ismerem, de azok mind jók.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3510 üzenetére
Can't let you go - ezt nem ismertem, vagy csak egyszer hallottam, de nagyon jó!
Az utolsó is.És mindegyik.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3507 üzenetére
Persze, mert te azokat hallgattad többet. És a füled is ki van vájva...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3503 üzenetére
Én sose tudtam improvizálni, hallás után játszani, mindent csak kottából. Viszont az első egy-két hang után bármit felismerek, akármilyen régen hallottam, és a klasszikusokat elég jól megtippelem, még ha nem is ismerem az adott darabot.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3501 üzenetére
Szerintem, ha az értéktelen popzene szórakoztatott, akkor nem baj, ha hallgattad, nem volt elfecsérelt idő.
By the way...én azt sajnálom, hogy abbahagytam a zongorázást, de azt még jobban, hogy eladtuk a zongorát, mert költözködés miatt úgy gondoltam, nem fér majd el. Én agyalágyult
baromliba!Pár év múlva próbáltam egy zongorán eljátszani a Für Elise-t meg a Török indulót, hát, egy-két sor után feladtam. Meglepődtem, milyen hamar el lehet felejteni...Érdekes, az ujjaimban még ott voltak (mai napig is) a mozdulatok, az automatizmus, az ujjrend, de mégse ment. A kottára is csak bámultam, mint borjú...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3498 üzenetére
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #3498 üzenetére
I hear the beating of your wings
And you're playing on my strings
In mysterious ways
You draw me in
To a love
Beyond all understandingBeyond my reach
So far away
But it seems
Like only yesterdayI'm Haunted
Haunted
Is that what you wantedAll that's left
Is the ghost of your smile
It stays awhile
Then fades awayI hear your footsteps on the ground
Tempting me to turn around
It's just the echo
Of a disenchanted lover
Shuffling aimlessly
Homeward boundTo empty rooms
And picture frames
And Friends
Who can't recall our namesI'm Haunted
Haunted
Is that what you wantedAll that's left
Is the ghost of your smile
It stays awhile
Then fades away -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3496 üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3493 üzenetére
Ezek mind nagyon jó számok, nem is tudnék választani közülük, de talán a Violin song, ami leginkább tetszik. A virtuozitás mellett a dallamos gitárszólók, ami megfog ebben a zenében. Ahányszor hallgatom, annyiszor fedezek fel benne valami újat. Nem egysíkú, az biztos!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3491 üzenetére
Nekem most ez a kedvencem: Tony MacAlpine
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3489 üzenetére
Jó a szövege!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3482 üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3482 üzenetére
Bujééék!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3477 üzenetére
Tényleg jó!
CTU 1.04 - ' I'd like to see where Tony died... He died somewhere on this floor...it' s probably blood somewhere on here...'
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3475 üzenetére
A vállba fúrt Morris-tól, aki atombombát élesített a tenoristáknak! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3473 üzenetére
Január, ittanyár!
Kloinak kisbabája lesz!
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #3472 üzenetére
Elmúlnak az ünnepek, az új év, jön a januári leszámolás...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3470 üzenetére
Ja, persze, te Naptánckölyökfan vagy. Neki elhiszed, hogy gyorsan lő, de Dzseknek még a fojtogatási technikáját is kritizálod!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3468 üzenetére
Mert fanok vagyunk!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3466 üzenetére
Dzsekk tahó itt fan,
Ő nem izgága,
Fél, aki látja,
Cseng a dobhártya,
Sztár, sztár, Dzseki sztár,
Gyilkos bomba tovaszáll!
Sztár, sztár, Dzseki sztár,
Lengőbordát kicibál! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3464 üzenetére
Neki is karácsony van... itt melegszik a konyhában, aztán pénteken megújult erővel, tele energiával, a vendégségből hazatérve szűk, hideg kuckójába, újra buzgólkodhat.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3460 üzenetére
Jó szám! A gesztenyés bejglihez különösen fincsi...
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #3459 üzenetére
Smack, crack, bushwhacked
Tie another one to the racks, babyHey kids, rock and roll
Nobody tells you where to go, babyWhat if I ride? What if you walk?
What if you rock around the clock?
Tick-tock, tick-tock
What if you did? What if you walk?
What if you tried to get off, baby?Hey kids, where are you?
Nobody tells you what to do, babyHey kids, shake a leg
Maybe you're crazy in the head, babyMaybe you did, maybe you walked
Maybe you rocked around the clock
Tick-tock, tick-tock
Maybe I drive, maybe you walk
Maybe you try to get off, babyHey kids, shake a leg
Maybe you're crazy in the head, babyOllie, ollie
Ollie, ollie, ollie
Ollie, ollie in come free, babyHey kids, where are you?
Nobody tells you what to do, babySmack, crack, shack-a-lack
Tie another one to your back, babyHey kids, rock and roll
Nobody tells you where to go, babyMaybe you did, maybe you walked
Maybe you rocked around the clock
Tick-tock, tick-tock
Maybe I drive, maybe you walk
Maybe I try to get off, babyHey kids, where are you?
Nobody tells you what to do, babyHey kids, rock and roll
Nobody tells you where to go, baby, baby, baby -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3457 üzenetére
Tick-tock tick-tock...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3455 üzenetére
Köszi szépen. Jó szöveg!
Én is kívánok minden topiclakó és alkalmanként idetévedő látogatónak nagyon boldog, sütiillatú karácsonyi ünnepeket. Még a fojtogatási szakértő naptánckölyök-fanoknak is!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3452 üzenetére
Te csak reccsenteni tudnál, Dzsekk bezzeg...
-0-
"Ugyanitt az indiai jóslat szerint a hunik, szákák, (szkíták) árasztják majd az Istenek Fényét az Emberiségre."
Hurrá! És ha eljön az a szép kor, soha többé nem kell aggódni a villanyszámla miatt!Viccen kívül: ez egy agyrém.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3450 üzenetére
Értem én, csak fel nem foghatom. Mert a kattanás után szoktak rögtön elalélni. De ha te mondod, biztos nincs köze...
Azért majd figyeld meg, mikor később XY-t vagy ZY-t (ez legyen titok!:-)) így elájultatja...katt. és nyiff., persze nem a végleges változat
Jó, félre lettem vezetve, lehet, de az a kattanás akkor is szuper! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3448 üzenetére
De a további évadokban, majd figyeld meg, lesz még ilyen jelenet, és akkor úgy tűnik, szándékosan roppant egyet a nyakon. Elhiszem, hogy végleges is lehet, de Dzsekk úgy csinálja, hogy pár perc múlva magukhoz térnek az áldozatai. Ezt általában barátok pillanatnyi kiiktatására használja, de csakis akkor, ha nincs más megoldás.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3446 üzenetére
[link] - "Think what you are doing, Jack...no present for you this year..."
De akkor miért van kattanás? Tisztán hallatszik egy-két ilyen fojtogatós jelenetben.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3444 üzenetére
Igen, de én egy későbbi epizódban, amit te még valószínűleg nem láttál, kattanást hallottam, mikor valakit így fojtogatott. Hasonló hangot, mint mikor a csontkovács kovácsol.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3442 üzenetére
Szegény Doyle...Ha hitt volna Dzsekknek...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3439 üzenetére
Akkor te szeresd a naptánckidet, mert az gyorsan tud lőni. :-)
Doyle tényleg rendes, hagyta, hogy Jack félig megfojtsa (nem tudom, mi a neve annak a technikának, mikor elkezdi hátulról fojtogatni, közben azt suttogja a fülébe, hogy"ne védekezz!", aztán kattint egyet a nyakcsigolyán, ami pár perces eszméletlenséget eredményez), hogy így Jack Audrey védelmére siethessen. Végül ő is belátja, hogy Jacknek mindig igaza van.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3437 üzenetére
Hűha! Most jó sokat megtudtam a lőfegyverekről, köszi!
Persze látom én is a sorozat hibáit, de ezekkel együtt is szeretem. Talán a drámaisága miatt, nem tudom, de tényleg, rajongani csak elfogultan lehet. És szerintem egy filmet nem lehet összehasonlítani egy 8 évados sorozattal, pláne egy westernt egy akciódrámával. Az utóbbiban már csak a mennyisége miatt is, sokkal több a lehetőség a hibázásra, a jelenetek, szófordulatok, poénok ismételgetésére, jogos a klisészerű jelző, elismerem. De mondj egy sorozatot, amiben nincsenek ismétlődő momentumok.
Jack egy szerethető figura, még ha hajlamos is a kínzásraés nem tévedhetetlen, ettől emberi, hogy nem egy szuperhős. Igaz, a regenerációs képessége mesébe illő.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3432 üzenetére
Bezony!
A Potter filmek - az első 3 kivételével - elég vacakok, meg se közelítik a könyveket. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3430 üzenetére
És ő játszotta Voldemortot!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3428 üzenetére
Én is, mint színészt is, de ez a rendezése fantasztikus. A szereposztás is, Ralph Fiennes, pl.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3426 üzenetére
Majd nézd meg egyszer a Redford rendezte Quiz showt. Abban ugyan nincs sok humor, de az a kevés, ami van, igazán jó.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3424 üzenetére
Ó, az igazi romantikus a Sztárom a párom. Műfajában talán a legjobb.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3421 üzenetére
Vagy legyen vígjáték, vagy legyen komoly. Ezért nem csípem pl. a badszpenszeres filmeket. Jó, lehet rajtuk nevetni, de limonádé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Netfone
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- alza vélemények - tapasztalatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autóhifi
- További aktív témák...
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- Apple iPhone 8 - 256 GB - fekete (152)
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest