- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
mogyesz
aktív tag
Ebből semmi nem lett végül?
-
Kobaljov
senior tag
válasz
RaveForce #37 üzenetére
Előástam a weboldalukat, hogy piacon van-e már és ott találtam, hogy egy a hátlapra felragasztható antenna "matricát" is adnak hozzá, ez erősíti a gyanút, hogy a microSD önmagában nem biztos, hogy mindig elég lenne (illetve az iPhone-os verzió eleve egy külön tokkal jön)
-
Kobaljov
senior tag
Az amerikai SGS II-k egy része elvileg kapott NFC-t
-
DarkByte
addikt
Nagyon nagy kár ha nem általános NFC hardverként működik. Gondolom ezek után hogy a Moneto valami saját Android appjával kommunikál, és nem rendszer szintű NFC hardverként jelenik meg amit bármelyik app használhat a standard Android API-n keresztül.
Én valami ilyesmit el tudtam volna viselni az SGS2-be, mert egyébként eszem ágában sincs lecserélni a közeljövőben. Habár mire itthon valami elterjedtebb dologra lehet majd használni az NFC-t, ez bőven változhat
Viszont tesztelgetni, játszani, fejlesztgetni rá teljesen jó lett volna egy ilyen megoldás.
-
Kobaljov
senior tag
A microSD-s NFC megoldás gyenge pontjának az antennája tűnik, a legrosszabb eset valószínűleg az amikor a mSD aljzat valahol mélyen (pl. aksi alatt) fém készülékházban van, nem tudom onnan tud-e egyáltalán kommunikálni.
Egy a(z unióban forgalomba hozott telefonoknál már egyébként is kötelező) microUSB aljzatba illeszthető mini "dugós" megoldás talán jobb lenne, bár az meg kevésbé esztétikus és könnyebben elhagyható.
-
tjb007
nagyúr
Két fontos dolog ami kimaradt.
Az egyik az, hogy ez a moneto egy szolgáltatás, ugyan olyan/hasonló mint a Google Wallet csak ehhez tartozik egy prepaid MasterCard PayPass kártya is amit az University National Bank bocsájt ki, ezen keresztül történik a tranzakciók lebonyolítása.
A másik és legfontosabb, hogy ez csak az USA -ban lesz elérhető.Az In2Pay® microSD kártyából háromfajta verzió létezik, a v2.0, a v2.6 és a v3.0, előbbi kettő biztosan elérhető már, utóbbi elérhetőségéről még nincs információ.
A 2.0 kapacitása 128MB és többek között az olyan nagy értékű vásárlásokra sem használható amihez már PIN kód szükséges. A 2.6 -os verzió már 1GB kapacitású, ezzel már mennek a PIN igényes tranzakciók is és a PP POS terminállal ellátott üzletbe való be és kilépéseket is tudja érzékelni.
A v3.0 már támogatni fogja mind a három NFC módot (kártya emuláció, írás/olvasás és peer-to-peer módok). -
LouiS22
veterán
Pálgium
Na ne politizáljunk!
Egyébként a PP matricát próbálta már valaki? Mennyire árnyékolja le mondjuk egy fémesebb hátlap. Nekem amúgy rendes PP-s bankkártyám van, de el tudnám viselni, ha a KFC-ben telefont érintenék. Ott úgyis csini fiatal csajok vannak. Azt meg már megfigyeltem, hogy a PP igazi p*ncimágnes
-
SkyLaci
őstag
gondolom ez a microSD-s megoldás a telefonnal is kommunikál valahogyan (különben miért lenne kiemelve, hogy androidos telefonokhoz), nem úgy mint egy matrica.
-
Cathulhu
addikt
Az alsokategoria legaljan elhelyezkedo S2-n sincs NFC, a cikk eleg pongyola. De mar itthon is lehet igenyelni NFC bankkartyat akar !matrica! formajaban is. Inkabb egy olyan a hatlapom belselyere mint ez.
-
Jó ötlet nekem tetszik.
-
kcsa
veterán
Olvassatok:
Will I lose data on my original microSD?
No. The great thing about moneto is the fact that the microSD doubles as a storage source on non-iPhone smartphones. If you have any data or media, such as application folders, music, videos, or pictures on your microSD that you’d like to keep you can easily transfer that content to the moneto microSD. -
brendoncsopi
tag
szvsz egy baromi jó 5let. Az én "alsókategóriás" sgs+omban sincs NFC,de lehet jól jön majd a közeljövőben,akkor veszek egy ilyen kártyát és 0,2másodperc alatt kicserélem a jelenlegivel, utána ha fizettem,újabb 0,2alatt vissza a rendes karit,le se xarva hogy most van e tárhely az NFC-sen vagy sem.
Nem kell ezt azért túllihegni. De szerintem a technológia alkalmas arra hogy bármilyen kártyát legyártsanak,a kérdés hogy mennyiért... -
Pete55555
addikt
A cikk szerint valóban az alacsonyabb árfekvésű telefonoknak szánják, a valóságban szerintem a régebbi felső(bb) kategóriás cuccokba lehet jó, mint pl az SGS, amiben van elfogadható méretű háttértár, de nincs NFC.
Ettől függetlenül viszont Magyarországon nem sok értelmét látom, mire itt kiépül az NFC-s fizetési rendszer, addigra kb. minden telefonban lesz NFC chip.
-
törölt tag
Idézet:
Az alacsonyabb árfekvésű Android-alapú modellekből továbbra is gyakran hiányzik az NFC modul, mely az egyszerűsített tartozék párosítás mellett többek között érintésmentes fizetések lebonyolításához is elengedhetetlen.Az alacsonyabb árfekvésű telefonokba nem szoktak tenni 1 gb memóriát sem alapba.A cikk erről szól.
-
-=ZsocC=-
tag
mert ha megnézed, akkor ez két terméket reklámoz..
egy microSD-t androidra, és egy tokot iPhone-hoz... amit az iphone hátuljára teszel
(ahogy a képen is látszik!)
---------------------------------------------
ennek akkor látom értelmét ha az adattárolási funkciója is megmaradna a kártyának..
akkor még lehet, h be is szereznék egyet
minden esetre, jó az ötlet! -
SkyLaci
őstag
azt nem írja hogy tárhely nincs a kártyán.
-
RaveForce
veterán
ha androidra van, akkor mért iPhone-nal modellezik?
-
Szerintem ez nem lesz sikeres, mivel senki nem akar egy NFC chipet tartani a háttértár helyén. Az olcsóbb készülékeknél pedig még inkább kérdéses ez, mivel azoknak a belső táruk is kicsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest