- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin topik
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- A legolcsóbb és a legdrágább új iPhone fogy a legjobban
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
FullHD 60FPS H265-öt viszont tud dekódolni, ami egészen szép. TV-hez nem értek, nekem 37 centis képcsöves van és nem nézem. Azt tudom, hogy sokkal drágább egy lepedőnyi HD ready panel, mint egy zsebkendőnyi fullHD.
Van még normális hangú LCD TV egyáltalán? A vékonyítás áldozata lett szerintem a hang, azért vannak alá a soundbarok. Nekünk még jó vastag áramzabáló LCD van, annak korrekt a hangja. Egy 600 éves Tucson, aminek még mechanikus az On/Off gombja

-
quailstorm
félisten
Ekkorában a HDready kemény lesz
Kipróbálni mondjuk talán jó. Sajna én kétszer is pofára estem, a gagyi TV csak 1366x768-nak hazudta magát, valójában valami 1166x6?? volt a felbontása, úgy kellett pixelenként léptetni, hogy meglegyen... Egyébként meg torz volt mint a rettenet, vagy lelógott.Akkor gondolom majd nézel egy kisebb MonitorTV-t, bár az zsebbenyúlósabb lesz mint egy monitorcsere amit fentebb vázoltam.
-
quailstorm
félisten
Használtpiacot nézve:
20k alatt simán, de akár 15k alatt is kap tetszőleges TN+ filmes retket, ami fullHD és van rajta DVI, meg nincs szétgányolva.
Oázisból használt 1 év garival 25k-ért már IPS fullHD van.
Jelenlegi monitorját el tudja adni mondjuk 12k-ért. Legrosszabb esetben 10k.Most akkor ugyanannyi, vagy kevesebb befektetéssel, mint az átalakító, van egy másik Tesco gazdaságos fullHD monitorja, de átalakító nélkül kisebb input lagra való hajlammal.
Vagy közepes befektetéssel tud venni egy korrekt monitort.Én sokat nem gondolkoznék. Átalakítózzon a fene.
(#24) bacsis : tudom, világ szégyene. Mikor tavaly nyáron bekrepált a monitor a sok tanulástól (beégett a kép), akkor azzal szembesültem, hogy már megint csak a használt maradt, mert egy bizonyos árszint alatt a boltban még mindig csak D-SUB van.
Pedig már évek óta nincs analóg a gépeken, se az integrálthoz se a diszkréthez, Mokó is most szembesült ezzel. Nekem még GTX750Ti van, abból ki lehet nyerni az analógot a DVI-A miatt, de egyik utolsó Low Profile kártya ami ezt tudja.Másodlagos monitorom nekem is D-SUB, de azt most még mindig a régi géppel tudom csak használni, mert 1024x768 kéne legyen az elsődleges a 750Ti-be akkor, és a HDMI-n át a másodlagos, az meg nem menő. Utódja már megvan, csak meg kéne mosni (éljen a konténer).
-
quailstorm
félisten
Mokónak nem erre kell. Nekem nem állt elő ilyen élethelyzet, én már 2009-ben váltottam képcsövesről, közvetlenül DVI bemenetes monitorra. Akkor volt 10k HUF munkahelyi selejtről. Az a generáció most a konténeres kiszerelés kb.
1280x1024-es monitorom van csak D-SUB only, azok tutira nem érnek meg ilyen befektetést, de eddigi pályafutásom során nem láttam egy kiemelkedőt se, egyszerű olcsó TN monitorok mindenütt.
Ezen is van már DVI.Nem győztél meg, hogy ez megérné. Te mihez vetted az átalakítót egyébként?
Ami most van Mokónak azt én rühellem, pont a digitális bemeneten spóroltak (csak nyomott áron venném meg emiatt). Legalább az övé LED háttérvilágítású és fullHD, nem egy 1366-os gagyiság. De mivel a fő gépére kötné és köztudottan játszik, én nem erőltetném az átalakítót.
Kész vicc, hogy egy 2007-es HannsG akármin már van DVI és D-SUB egyszerre, egy fullHD-n meg nincs

-
quailstorm
félisten
Szóval egy monitor árának harmadáért/negyedéért vennél valamit, ami kitolja a régi, már 10 éve elavult monitor használati idejét még jobban. Oké, értem én.
Már egy 2002-2003-as VGA-n is kb alapfelszereltség a DVI
Egyébként mivel játszol? Cuccaid alapján valószínűleg nem csak netezel. Nekem más a tapasztalatom, kompetitíven tolom és az input laghoz nem hozzászokni kell, hanem eltakarítani. Pénzszűke miatt a monitor a gyenge pontom nekem, de még a billentyűt is le kellett cserélnem, mikor az új gépen nem volt PS/2, mert játszhatatlan volt átalakítóval. Amit a legtöbb ember észre se venne gondolom, csak az izommemória beköszönt.
Ja igen, még valami. Szívesen látnék egy response time tesztet tőled CRT monitor vs átalakító témában, nyilván egy másik gépen akkor már. Mert az előző fotelhuszár csak hadovált meg használhatatlan kameralóbálós videóval vakított hogy jólvanazúgy, ráadásul a monitora egy TV és még a színeket is rendbe tette neki az átalakító, tehát erősen élek a gyanúval hogy csak az lett rossz, ami lehet.
(#19) SlayerPrince: Xboxhoz nem értek, de a HDMI és a DVI-D képjele ugyanaz, egy ezres kisker áron az adapter, nekem is van. Neki digitálisról analóggá kell konvertálni.
-
quailstorm
félisten
A miértet már megkaptad válaszul, csak aktív átalakítót lehet.
Én sem szívesen terhelném a HDMI kimenetet aktív átalakítóval, ne onnan vegye az áramot.
Valamint egyáltalán nem javaslom az egészet úgy ahogy van, hacsak nem rövid, nagyon rövid tesztre kell.DVI-os monitor 10 éves és annál fiatalabb kommersz modellekben van, nem nagy ördöngősség beszerezni, főleg neked.
Az aktív átalakító pedig rontja a minőséget. Elkalibrálja a színeket elsősorban, jobb esetben képélességgel nincs baj és felbontást is rendesen átviszi.
A másik, az input lag. Aktív átalakítóval játszani neeeee, azt felejtsd el. Az a telót wifin kontrollerként használom szindróma.2007-nél fiatalabb monitor nincs itthon, de 3db is fogad DVI-D-t bemenetnek. Pedig anyagilag állunk úgy, mint te. Úgyhogy ha jót akarsz, inkább használt monitort keress. Akár a 10 éves tervezőmonitorok közt, nekem HP LP2065 van éppen.
A linkelt Aliexpresszes hirdetésben két felhasználási mód teljesen korrekt, az irodai projector és a TV műsor. Játékra hanyagolnám, max körökre osztott stratégia.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hardcore café
- Battlefield 6
- Garmin topik
- További aktív témák...
- ASUS VivoBook Max X541UVK i5-7200U 8GB RAM 512GB SSD NVIDIA GeForce 920MX 2GB Windows 11
- Szép! HP EliteBook 840 G10 Hordozható Ultrabook Fémház 14" -40% i5-1335U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Új OEM INTEL XEON E-1241V3/E-1270V3
- Eladó Sony CS-széria házimozi szett hibátlan működéssel, megkímélt állapotban
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 Golyóálló Üzleti Érintős Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest