Hirdetés
- Megtollasodik középkategória
- Akciófigyelő: A Banggood adja legolcsóbban a Blitzwolf okos mennyezeti lámpáját
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Hát hogy a boltokban ki hogy mit művel igazából engem nem érdekel.
Tegnap óta vicces módon 3e-t esek az árak mindegyik boltban. Vicces.XXL-nél ÁFÁ-s ár van írva, csak készülék doboz nélkül, kínai import szóval magyar gari tuti nincs rá, csak bolti.
GSMLine-nál ÁFA nélküli van írva, csak készülék. (érdes módon egyezik, az XXL-es árral)
újGSM/ÚjMobileok, szintén ÁFA nélküli árat tüntet fel szintén csak készülék, az XXL-lel azonos áron.Maradjunk annyiban, hogy XXL "valamit" jobban csinál mint a többiek.
-
Dominó85
addikt
Azért fotózásban is kezdenek feljönni. Most már általánosságokban nem beszélhetünk arról, hogy egy MTK SoC-val nem lehet jó képeket készíteni. Ez is egy akkora blőd negatív reklám volt itt a PH-n sokáig. Nem a SoC függvénye hanem a beépített optika felépítésén, tulajdonságain és a feldolgozó szoftveren múlik minden. Majd hogy nem mindegy milyen SoC van mögötte, ha szoftveresen jól van optimalizálva, akkor szép képeket lőhetünk vele. A kínai telefonoknál ez utóbbi hiányzott főleg. Ők a kevésbé márkás (igen kínai márkák, brnadek is léteznek) telefonoknál, meg a gyatra noname xaroknál nem törődtek semmivel. Rátették az android 4.1.2-őt (legjellemzőbb) és xartak optimalizálni bármit is. A Xiaomi, Lenovo, Zopo és Thl telefonok cáfolják hogy az MTK SoC-ban gyenge lenne a GPS. De érdekes módon én még a Jiayu G3-mal is tettem egy családi (röpke 5 órás folyamatos GPS) túrát Nyírbátorból át Romániába és csupán kétszer vesztett jelet (mily meglepő határváltáskor oda és vissza).
Az igazság az, hogy sokan félnek a keleti veszedelemtől, pedig nem kellene. Kínai telefon vásárlásakor csak megfelelő tájékozódásra van szükség a vásárlás indítása előtt (hazai támogatottság, saját topik, CWM, root és egyéb hasznos leírások, elérhető romok, custom romok mennyisége, minősége, telefon valós minősége és tudása). Szóval nem kell itt ez a nagy negatív felhang senkitől sem. Lehet utálni a kínai cuccokat, igen a gagyi részét. De a valós minőségi daraboknál már csak az irigység (???) beszél egyesekből, mert rátapostak kicsit a Samsung, Sony, iPhone lelkére. Én is vennék Sony-t, ha látnám azt hogy átgondolt, jól össze van rakva (mondjuk 2 SIM-es végre...) és az üzemidőre is odafigyeltek. Ne legyen papír vékonyságú az aksi kárára és ne szálljanak el az árakkal... (ez utóbbi valamennyi márkára igaz, főleg a középkategóriás készülékeket elnézve).
-
Dominó85
addikt
Rosszul értelmezted a HSZ-emet. Kérlek fusd végig mégegyszer vagy hagyd a csudába.
Nem rajongok egyértelműen a kínai cuccokért, mert azok 70-75% továbbra is a "garbage" azaz a szemét kategóriába tartozik. Viszont ami eme telefon alternatíváját képezhetné sokkal minőségibb tud lenni ezeknél a szolgáltatói szutykoknál. Eddig kevés kivétellel láttam valamire is használható, átgondolt belsővel szerelt szolgáltató által szitázott, amúgy OEM szállító termékét. Azon meg felesleges rágódni, hogy most a kínai alternatíva 3-4k-val drágább az Áfa után. Amúgy meg nem hisztizek, hanem nevetek azon mennyire a brand felé húz az egész lapcsalád szíve és mennyire alulértékelitek az esetleges kínai jó vagy felső kategóriás cumókat. Szerintem majd a vásárló eldöntik, igazatok van-e némely tesztben. Amúgy meg továbbra is sérelmezem kicsit, hogy a Jiayu G3 tesztetek továbbra is azzal a vacak, leharcolt állapotú kölcsön G3-val lett ismertetve és a képek minősége sem tükrözi a teló valós tudását. Béke.
-
b0bcat
addikt
Én egy tekintetben érzem jobbnak a márkás, itthon kapható készülékeket, mint a velük azonos kategóriás kínaiakat: szebb fotókat készítenek. Cserébe jelentősen drágábbak. Nekem a fotózás nem érdekes, úgyhogy maradok a Kínainál, mert spúr vagyok.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Először is.
Idehisztiztél egy hosszú és semmitmondó akármit arról, hogy mennyire rajongsz a kínai cuccokért. Szíved joga. De az egész onnan indult, hogy az adásban szereplő telefon kapcsán siettél elmondani, hogy ezt Kínából mennyivel olcsóbban lehet behozni. Miközben nem.Vicze1: Nem, egy-két éve a NAV erősen rászállt a "használt 0 perces" meg a "0% ÁFA" vonalra, volt olyan üzlet, ahova kommandósokkal mentek ki. Ahonnan az említett készüléket kaptuk, ott is áfás ár szerepel, ráadásul ha beütöd árukeresőbe a készülék nevét, akkor 2 év magyar garis verziót találsz 85-ért. És én pont ezt az árat írtam bele a cikkbe.
-
Dominó85
addikt
Mit vártál? PH. Itt a kínai dolgok xarok, lassúak és az Antutu számít egyedül...
Amúgy egy MT6589T SoC az Unreal Benchmarkban 1280*720-on, Super High Quality-n 27,7 átlag FPS-t generál. Azt többre tartom, mint a nagy és neves gyártók e-pénisz növelő, csaló Antutu-ját. Érdekes, hogy amikor a Xiaomi Mi3 megverte pontokban (4.2.1 droid mellett) a nagy és hatalmasokat (Samsung és Sony), akkor a következő Antutu frissítés után már az előbb említettek jól megverték a Xiaomi üdvöskéjét... Köhöm, csak nem nekik optimalizálta volna frissítését az Antutu? Lehet összeesküvés, de akkor is szégyen ez a nagy benchmark buzulás.
Visszatérve a kínai importra. Sokaknak az nem tetszik, hogy Kínából féláron vagy legalábbis jóval olcsóbban kapni minőséget, mint idehaza. Itthon a tipikus "csak az iPhone, Samsung, Sony" szlogen megy, minden más telefon xarnak minősül, ráadásul még ha kínai is... Ezzel csak egy bibi van. Ma már minden Kínában készül.
Az hogy a Samsung, Sony (stb) nagyobb figyelmet fordít a minőség ellenőrzésre is kezd eltűnni. Szerintem az említett nagy gyártóknál a minőség úgy 75-80.000Ft környékén kezdődik a felső középkategóriás készülékeknél. A többi hardveresen el van kúrva, nem kicsit, nagyon! Illetve a minőség is hagy némi kívánni valót maga után. Lehet ellenkezni, meg nem egyet érteni velem, de én a való életből indulok ki, ahol csak a sok nyafogást hallom a kollégáimtól barátaimtól, hogy mennyire akad, lassul, xar és kezelhetetlen, ennyi meg annyiszor kellet már szervizbe vinni a készüléket... És itt most a közép és alsó kategóriás Sony, Samsung termékekről beszélek. Kínai termék esetén amennyiben az ember nem a legolcsóbbat és nem noname-et vesz, hanem kicsit is tájékozódik, akkor nagy meglepetés nem érheti. A kétkedők meg olvasgathatnának egy két kínai telefon topikját is néha, bár kétlem, hogy a szemüket elvakított marketing
f0sáradat miatt valaha is tisztán fogják látni a dolgokat. Nem azt mondom, hogy mindenki vegyen kínai telefont, hanem hogy aki szeretne, az vegyen, aki meg nem szereti az fogja be és ne ócsárolja úgy, hogy még csak a kezében sem fogott egy minőségibb darabot. Mert igencsak meglepődnének néhányan. Példa a való életből: Első kínai telefonom egy Jiayu G3 volt (most apám nyúzza) és rendre megcsodálták a városban, metrón, buszon. Most Xiaomi Hongmi-m van és volt már olyan kollégám, aki a munkahelyemen megvette volna, úgy megtetszett neki. Ezt a telefont pedig még jobban megbámulják az emberek. És valószínűleg nem azért, mert ócska és ronda kinézetet sugall. Míg az ember a buszon meglát egy szappantartót és a reakcióidején túl konstatálja, hogy "hja csak egy Samsung".[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Ezt tök jó és érthető is, hogy a ÁFA-s ár kell, ezzel egyet is értek.
Csak akkor viszont legyetek konzekvensek, mert pl. a Desire 816 cikknél ÁFA nélküli gyakorlatilag kínai eredetű készülék ára szerepel. (Ráadásul ez csak a készülék, csomagolás nélkül értendő ár.)Értem a dilemmát és ti nem tehetek róla, hogy a forgalmazó kerüli az adótartalom kifizetését, de akkor ne szóljuk már le a kínai importot se.
-
halkow
őstag
15k ért egy remek ajánlat volt anno, hátha lemegy később....
[ Szerkesztve ]
-
b0bcat
addikt
"...tudván, hogy milyen hatékonysággal nem szedik ki a vámon ezeket a pakkokat..."
Mostanság 90% fölött van ez az arány. A kiszedettek aránya. Tehát ma már gyakorlatilag abban a tudatban rendelünk kintről, hogy "áfás" lesz.
"...úgy fair összehasonlítani a kínai webshopos árakat, hogy azokra rászámoljuk azokat a terheket, amelyeket egy itthon értékesített telefon esetében a forgalmazónak ki kell fizetnie."
Egyetértek. Ilyen értelemben mondtam, hogy felsőbb árkategóriákban a kínai import telefonok jobb ajánlatot jelentenek.
Értsd: "sarcolás" után is jobban megéri megvenni őket, mert többet nyújtanak olcsóbban.
U.i.: Mindezekkel együtt is a Talk 5H például egy ragyogó ajánlat magyarországi viszonylatban.
Én magam is elmerengtem rajta egy időben, hogy vennék, de végül Kínából rendeltem - jobbat olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
-
Bog
HÁZIGAZDA
Bár eltérünk a témától, de kicsit fentebb is van versenyképes magyar ajánlat, pl WayteQ.
És egyébként - tudván, hogy milyen hatékonysággal nem szedik ki a vámon ezeket a pakkokat - azt gondolom, hogy úgy fair összehasonlítani a kínai webshopos árakat, hogy azokra rászámoljuk azokat a terheket, amelyeket egy itthon értékesített telefon esetében a forgalmazónak ki kell fizetnie. -
b0bcat
addikt
Egyről beszélünk. (Pedig én magam is "csájnafanboj" vagyok.
) Ilyen tudású készüléket ennyiért lehet kintről is berendelni, de akkor nincs magyar gari. Nem mellesleg ez a készülék is kínai.
Szóval pont azt mondom én is, hogy 20-ért ez egy kifejezetten jó ajánlat minden szempontból (papíron).
Kicsit fentebbi árkategóriában viszont gyökeresen elkezd változni a kép a kínai import telefonok javára...
-
Bog
HÁZIGAZDA
Oké, hogy nem számolnak, de khm, illene. Illetve másképp fogalmazok: a Magyarországon értékesített telefonokra kötelező. A Smart 4 mini árában ez benne van. És hát úgy hírlik, hogy egy-két lepedővel fog ez még lentebb is menni. Úgy meg aztán végképp nem tudom, hogy Kínából a csájnafanbojok mivel szeretnék kiváltani.
-
Dominó85
addikt
válasz
#53932800 #22 üzenetére
Van aki még mindig ezen lovagol? Talán olvasni kéne más IT oldalakat is. Az MTK is megkapja a 4.4-es KiTKaT frissítést. Persze nem minden szutyok, csak a nagyobb márkák (Xiaomi, Lenovo, Zopo, Thl, Jiayu stb...) közép és felső kategóriás telói. Ez a Vodaf0s Dumb Mini 4 soha nem fogja megkapni. Ennyiért amúgy itthon jobb ajánlat is van Kínából érkezett készülékek személyében. A 3MP kamerától csodát nem kell várni, mert le merem fogadni, hogy max szentimentalista stílusú, Salvador Dali nyomdokait taposó, képekre alkalmas... 15-ért se venném meg.
-
h3lios
addikt
SGS+ t használok és főzött ROM-al röhögve elvan az 512 mega RAM-jával. Még csak be sem telik a memória, jelen pillanatban is kb. 100 mega szabad. Nem mintha kellene, mert az android kilövi azt amire már nincs szükség. A G2-mön pedig 715 mega szabad RAM van amire szintén sokan fanyalognak, hogy 2 giga esetén miért csak ennyi. Könyörgök a régi telómban összesen nincs ennyi, nem hogy szabadon. Ez az egész mára tényleg odáig fajult, hogy annak nagyobb az E - pénisze, akinél több szabad memória van szabadon. 3 gigát, ami az új telókkal jár majd ki se lehet használni. Még ha telepakolod játékkal akkor sem. Pláne, hogy KK után okosabb lett a memória kezelés.
-
h3lios
addikt
Én a tapasztalataim alapján nem tudom szidni ezt a telefont, mert ezért az árért cserében abszolút rendben van. Meló közben amikor nincsenek van idő megtapogatni a telefonokat és ennek is nekiestem picit. A kijelző az árkategóriájához képest szép képet ad, főleg az árnyalatokat illetően. A betekintési szögekkel sem voltak különösebb gondjaim. Példának okáért első ránézésre ennek szebb a képe, mint egy SP-nek, vagy LG G2 mininek. Nem ppi -re kell gondolni, hanem színerősségre.
512 mega ramra panasz nem lehet, mivel nincs telepakolva gyártói szeméttel. Az egyetlen pontja amit nagyon tudok szidni az a kamera, mert az kb. olyan mint 1 krumpliban, de ilyen áron nem sok jobb lehetőség van. Szóval nekem ez a telefon elsőre kellemes csalódás. Az előd Smart III és Smart Mini házasságának tekintem, és ezek után bőven megállja a helyét. Arra kíváncsi lennék, hogy vajon a csengetési hangerő mennyire van rendben hosszú távon. A Smart Minivel sokat szoktunk szívni, viszont ott GSM kóddal fel tudom tekerni a cuccot, szóval orvosolható a probléma. -
B1T3
addikt
válasz
pro_killer #59 üzenetére
A 100 MB meg néhány program telepítése után megtelik, mert a telefonmemóriából is kiharap picit a telepített alkalmazás, hiába nem oda van helyezve.
[ Szerkesztve ]
-
menyhartlevi
aktív tag
Nekem 1,85 a ft/antutu pont
[ Szerkesztve ]
-
pro_killer
csendes tag
Én speciel a '100Mb romos' telókat preferálom.Akkor beletettél egy memóriakártyát,rápakoltad 'gigás játékokat' akár Play-ről,akár netről.Mostmeg a 4 meg 8GB ROM-os telókat(ismerősömet idézem)'rút-bútolni' kell,meg foldermountolni kell,csak mert nemes egyszerűséggel 2-3gigát hagynak.Egyébként a többivel egyetértek
[ Szerkesztve ]
-
M.A.Z.
aktív tag
Első mondat második fele értelmetlenül van fogalmazva.
-
ucli
senior tag
válasz
kocsisdavid5 #54 üzenetére
na hogy
-
zizi7229
tag
válasz
kocsisdavid5 #46 üzenetére
GALAXY MINI-t ne szidd az egy szent eszköz.
három évig dobáltam vagdaltam, de csak áprilisban költözött az örök bitmezőkre
-
b0bcat
addikt
A 4.2-es szűz Android rendszer fél giga RAM-mal jól elvan.
Három ilyen belsőséggel szerelt készülékem is volt az elmúlt fél évben (mindegyik Európai szemmel márkátlan modell Kínából, 4,7-5,5 colos méretben), és az én nem igazán hárdkór használati módomnak mindegyik megfelelt. Nem fagytak, nem akadoztak: működtek szépen. 3-5 napos üzemidőt tudtak a névlegesen 2000-2500 mAh-s akkumulátoraikkal.
U.i.: Döbbenetes módon nekem a 256 mega RAM-mal megáldott Huawei Y200-zal sem volt semmi bajom. Nagyon ritkán hisztizett a kevés memória miatt.
@kocsisdavid5:
A Galaxy Mini Antutu eredménye 1600 pont. Ennek a telefonnak 9-11 ezer között valahol.
[ Szerkesztve ]
-
Ferelson
tag
válasz
pulyka jocó #43 üzenetére
Vagy az SP a 4.3-mas androiddal...
-
kocsisdavid5
aktív tag
Képzelhetitek, hogy ehhez képest a galaxy mini mennyire akad
-
törölt tag
válasz
pulyka jocó #43 üzenetére
Tényleg nem akad? Akkor mért mondja azt a kolléga(DJGABI)?
(44) Crydan : Nem hinném
[ Szerkesztve ]
-
Crydan
senior tag
Lehet belőle Dual SIM-es verzió?
-
pulyka jocó
senior tag
DE legalább nem akad,mint nekem a sony xperia e!!
-
kocsisdavid5
aktív tag
Kind-al mi a helyzet?
-
Huawei
tag
A gps-el mi a helyzet?
-
Crydan
senior tag
Ennyire érzéketlen, vagy pontatlan a kijelző?
(Vagy csak szimplán mellé kattintottál?)[ Szerkesztve ]
-
kocsisdavid5
aktív tag
kamera?
-
Crydan
senior tag
Nem riogat a kevés memória miatt?
-
kocsisdavid5
aktív tag
van nfc vagy/és otg?
-
kocsisdavid5
aktív tag
Üzemidő?
-
törölt tag
válasz
kocsisdavid5 #29 üzenetére
Ne kiabálj...
-
kocsisdavid5
aktív tag
bootidő?
-
Crydan
senior tag
Mennyire kényelmes a fogása?
-
kocsisdavid5
aktív tag
MIKOR LESZ THL T11 TESZT?
-
Csocsesz75
őstag
Értesítési led van-é ? Vagy mondtad már ?
-
f(x)=exp(x)
őstag
Akkumulátor idő milyen?
-
Crydan
senior tag
Egy bootidőt láthatnánk?
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
Betekintési szögek voltak már? elég szörnyűnek tűnik így fentről...
[ Szerkesztve ]
-
Csocsesz75
őstag
Jól szólna ha jó lenne a kamera hangja.
-
Crydan
senior tag
Az a jobb oldali gomb menüt vagy task managert hozza elő?
-
zsoltek
aktív tag
Ha már a 4.4 a gyengébb telefonok sebességén hívatott javítani, akkor miért nem azzal adják ki?
(#22) Robeszka5: jaah, azt nem tudtam
[ Szerkesztve ]
-
f(x)=exp(x)
őstag
Kép és hang OK, bár vannak fókuszzavarok.
GPS van benne? A wifi milyen erős? Flash-t bírja?
Furcsa ez a 1 pont mennyi forint példa.[ Szerkesztve ]
-
Crydan
senior tag
Ennyi a maximum fényerő?
[ Szerkesztve ]
-
benji2001
csendes tag
kép,hang ok
-
Ferelson
tag
Kép és hang ok.
-
zsoltek
aktív tag
Kép és hang OK
-
Crydan
senior tag
Kép és Hang OK!
-
LyonnaisFan1
őstag
768 MB RAMmal már bőven jó lenne.
-
SkyLaci
őstag
üdítő ajánlat (2 éve ez még erős középkategória lett volna), ideje kiszorítani a kínálatból a QVGA, HVGA kijelzős 256 MB ramos, 100 MB romos készülékeket.
Ha már Alcatel, Idol 2 S-ről jó volna egy tesztet olvasni, jó ajánlatnak tűnik a Telenornál.
-
Még mindig csak 512MB RAM van benne sajnos.
(#6) razorka777: 20? Jelenleg 26k feltöltőkártyásan.
[ Szerkesztve ]
-
papZoo
csendes tag
varjuk
-
razorka777
veterán
15k volt mikor kezdték árulni, az még egész baráti ár volt ezért a telefonért.
20-at már nem ér, szerintem.[ Szerkesztve ]
-
sz3lim
tag
Modern nagyiknak jó lesz ez.
-
Célcsoport lehet tolongani...
-
roli543
őstag
Jól hangzik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Smart 4 mini egy igen olcsó okostelefon, kétmagos processzorral, WVGA kijelzővel és 3 megapixeles kamerával kíván hódítani hazánk árérzékeny piacán.
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A72 6/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 8/256GB, Mekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest