- DIGI Mobil
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Hát hogy a boltokban ki hogy mit művel igazából engem nem érdekel.
Tegnap óta vicces módon 3e-t esek az árak mindegyik boltban. Vicces.XXL-nél ÁFÁ-s ár van írva, csak készülék doboz nélkül, kínai import szóval magyar gari tuti nincs rá, csak bolti.
GSMLine-nál ÁFA nélküli van írva, csak készülék. (érdes módon egyezik, az XXL-es árral )
újGSM/ÚjMobileok, szintén ÁFA nélküli árat tüntet fel szintén csak készülék, az XXL-lel azonos áron.Maradjunk annyiban, hogy XXL "valamit" jobban csinál mint a többiek.
-
b0bcat
addikt
Nem is állítottam, hogy bármiféle összefüggés van a SoC és a fotós képességek között. Pláne, hogy nekem Krait procis kínaim van, mégsem váltják meg a világot a fotói.
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
Dominó85
addikt
Azért fotózásban is kezdenek feljönni. Most már általánosságokban nem beszélhetünk arról, hogy egy MTK SoC-val nem lehet jó képeket készíteni. Ez is egy akkora blőd negatív reklám volt itt a PH-n sokáig. Nem a SoC függvénye hanem a beépített optika felépítésén, tulajdonságain és a feldolgozó szoftveren múlik minden. Majd hogy nem mindegy milyen SoC van mögötte, ha szoftveresen jól van optimalizálva, akkor szép képeket lőhetünk vele. A kínai telefonoknál ez utóbbi hiányzott főleg. Ők a kevésbé márkás (igen kínai márkák, brnadek is léteznek) telefonoknál, meg a gyatra noname xaroknál nem törődtek semmivel. Rátették az android 4.1.2-őt (legjellemzőbb) és xartak optimalizálni bármit is. A Xiaomi, Lenovo, Zopo és Thl telefonok cáfolják hogy az MTK SoC-ban gyenge lenne a GPS. De érdekes módon én még a Jiayu G3-mal is tettem egy családi (röpke 5 órás folyamatos GPS) túrát Nyírbátorból át Romániába és csupán kétszer vesztett jelet (mily meglepő határváltáskor oda és vissza).
Az igazság az, hogy sokan félnek a keleti veszedelemtől, pedig nem kellene. Kínai telefon vásárlásakor csak megfelelő tájékozódásra van szükség a vásárlás indítása előtt (hazai támogatottság, saját topik, CWM, root és egyéb hasznos leírások, elérhető romok, custom romok mennyisége, minősége, telefon valós minősége és tudása). Szóval nem kell itt ez a nagy negatív felhang senkitől sem. Lehet utálni a kínai cuccokat, igen a gagyi részét. De a valós minőségi daraboknál már csak az irigység (???) beszél egyesekből, mert rátapostak kicsit a Samsung, Sony, iPhone lelkére. Én is vennék Sony-t, ha látnám azt hogy átgondolt, jól össze van rakva (mondjuk 2 SIM-es végre...) és az üzemidőre is odafigyeltek. Ne legyen papír vékonyságú az aksi kárára és ne szálljanak el az árakkal... (ez utóbbi valamennyi márkára igaz, főleg a középkategóriás készülékeket elnézve).
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
Rosszul értelmezted a HSZ-emet. Kérlek fusd végig mégegyszer vagy hagyd a csudába. Nem rajongok egyértelműen a kínai cuccokért, mert azok 70-75% továbbra is a "garbage" azaz a szemét kategóriába tartozik. Viszont ami eme telefon alternatíváját képezhetné sokkal minőségibb tud lenni ezeknél a szolgáltatói szutykoknál. Eddig kevés kivétellel láttam valamire is használható, átgondolt belsővel szerelt szolgáltató által szitázott, amúgy OEM szállító termékét. Azon meg felesleges rágódni, hogy most a kínai alternatíva 3-4k-val drágább az Áfa után. Amúgy meg nem hisztizek, hanem nevetek azon mennyire a brand felé húz az egész lapcsalád szíve és mennyire alulértékelitek az esetleges kínai jó vagy felső kategóriás cumókat. Szerintem majd a vásárló eldöntik, igazatok van-e némely tesztben. Amúgy meg továbbra is sérelmezem kicsit, hogy a Jiayu G3 tesztetek továbbra is azzal a vacak, leharcolt állapotú kölcsön G3-val lett ismertetve és a képek minősége sem tükrözi a teló valós tudását. Béke.
* Péter - 06302461862 *
-
b0bcat
addikt
Én egy tekintetben érzem jobbnak a márkás, itthon kapható készülékeket, mint a velük azonos kategóriás kínaiakat: szebb fotókat készítenek. Cserébe jelentősen drágábbak. Nekem a fotózás nem érdekes, úgyhogy maradok a Kínainál, mert spúr vagyok.
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
Bog
HÁZIGAZDA
Először is.
Idehisztiztél egy hosszú és semmitmondó akármit arról, hogy mennyire rajongsz a kínai cuccokért. Szíved joga. De az egész onnan indult, hogy az adásban szereplő telefon kapcsán siettél elmondani, hogy ezt Kínából mennyivel olcsóbban lehet behozni. Miközben nem.Vicze1: Nem, egy-két éve a NAV erősen rászállt a "használt 0 perces" meg a "0% ÁFA" vonalra, volt olyan üzlet, ahova kommandósokkal mentek ki. Ahonnan az említett készüléket kaptuk, ott is áfás ár szerepel, ráadásul ha beütöd árukeresőbe a készülék nevét, akkor 2 év magyar garis verziót találsz 85-ért. És én pont ezt az árat írtam bele a cikkbe.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Dominó85
addikt
Mit vártál? PH. Itt a kínai dolgok xarok, lassúak és az Antutu számít egyedül...
Amúgy egy MT6589T SoC az Unreal Benchmarkban 1280*720-on, Super High Quality-n 27,7 átlag FPS-t generál. Azt többre tartom, mint a nagy és neves gyártók e-pénisz növelő, csaló Antutu-ját. Érdekes, hogy amikor a Xiaomi Mi3 megverte pontokban (4.2.1 droid mellett) a nagy és hatalmasokat (Samsung és Sony), akkor a következő Antutu frissítés után már az előbb említettek jól megverték a Xiaomi üdvöskéjét... Köhöm, csak nem nekik optimalizálta volna frissítését az Antutu? Lehet összeesküvés, de akkor is szégyen ez a nagy benchmark buzulás.
Visszatérve a kínai importra. Sokaknak az nem tetszik, hogy Kínából féláron vagy legalábbis jóval olcsóbban kapni minőséget, mint idehaza. Itthon a tipikus "csak az iPhone, Samsung, Sony" szlogen megy, minden más telefon xarnak minősül, ráadásul még ha kínai is... Ezzel csak egy bibi van. Ma már minden Kínában készül. Az hogy a Samsung, Sony (stb) nagyobb figyelmet fordít a minőség ellenőrzésre is kezd eltűnni. Szerintem az említett nagy gyártóknál a minőség úgy 75-80.000Ft környékén kezdődik a felső középkategóriás készülékeknél. A többi hardveresen el van kúrva, nem kicsit, nagyon! Illetve a minőség is hagy némi kívánni valót maga után. Lehet ellenkezni, meg nem egyet érteni velem, de én a való életből indulok ki, ahol csak a sok nyafogást hallom a kollégáimtól barátaimtól, hogy mennyire akad, lassul, xar és kezelhetetlen, ennyi meg annyiszor kellet már szervizbe vinni a készüléket... És itt most a közép és alsó kategóriás Sony, Samsung termékekről beszélek. Kínai termék esetén amennyiben az ember nem a legolcsóbbat és nem noname-et vesz, hanem kicsit is tájékozódik, akkor nagy meglepetés nem érheti. A kétkedők meg olvasgathatnának egy két kínai telefon topikját is néha, bár kétlem, hogy a szemüket elvakított marketing
f0sáradat miatt valaha is tisztán fogják látni a dolgokat. Nem azt mondom, hogy mindenki vegyen kínai telefont, hanem hogy aki szeretne, az vegyen, aki meg nem szereti az fogja be és ne ócsárolja úgy, hogy még csak a kezében sem fogott egy minőségibb darabot. Mert igencsak meglepődnének néhányan. Példa a való életből: Első kínai telefonom egy Jiayu G3 volt (most apám nyúzza) és rendre megcsodálták a városban, metrón, buszon. Most Xiaomi Hongmi-m van és volt már olyan kollégám, aki a munkahelyemen megvette volna, úgy megtetszett neki. Ezt a telefont pedig még jobban megbámulják az emberek. És valószínűleg nem azért, mert ócska és ronda kinézetet sugall. Míg az ember a buszon meglát egy szappantartót és a reakcióidején túl konstatálja, hogy "hja csak egy Samsung".[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
vicze
félisten
Ezt tök jó és érthető is, hogy a ÁFA-s ár kell, ezzel egyet is értek.
Csak akkor viszont legyetek konzekvensek, mert pl. a Desire 816 cikknél ÁFA nélküli gyakorlatilag kínai eredetű készülék ára szerepel. (Ráadásul ez csak a készülék, csomagolás nélkül értendő ár.)Értem a dilemmát és ti nem tehetek róla, hogy a forgalmazó kerüli az adótartalom kifizetését, de akkor ne szóljuk már le a kínai importot se.
-
halkow
őstag
15k ért egy remek ajánlat volt anno, hátha lemegy később....
[ Szerkesztve ]
Alcatel onetouch idol2s the king
-
b0bcat
addikt
"...tudván, hogy milyen hatékonysággal nem szedik ki a vámon ezeket a pakkokat..."
Mostanság 90% fölött van ez az arány. A kiszedettek aránya. Tehát ma már gyakorlatilag abban a tudatban rendelünk kintről, hogy "áfás" lesz.
"...úgy fair összehasonlítani a kínai webshopos árakat, hogy azokra rászámoljuk azokat a terheket, amelyeket egy itthon értékesített telefon esetében a forgalmazónak ki kell fizetnie."
Egyetértek. Ilyen értelemben mondtam, hogy felsőbb árkategóriákban a kínai import telefonok jobb ajánlatot jelentenek. Értsd: "sarcolás" után is jobban megéri megvenni őket, mert többet nyújtanak olcsóbban.
U.i.: Mindezekkel együtt is a Talk 5H például egy ragyogó ajánlat magyarországi viszonylatban. Én magam is elmerengtem rajta egy időben, hogy vennék, de végül Kínából rendeltem - jobbat olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
-
Bog
HÁZIGAZDA
Bár eltérünk a témától, de kicsit fentebb is van versenyképes magyar ajánlat, pl WayteQ.
És egyébként - tudván, hogy milyen hatékonysággal nem szedik ki a vámon ezeket a pakkokat - azt gondolom, hogy úgy fair összehasonlítani a kínai webshopos árakat, hogy azokra rászámoljuk azokat a terheket, amelyeket egy itthon értékesített telefon esetében a forgalmazónak ki kell fizetnie.Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
b0bcat
addikt
Egyről beszélünk. (Pedig én magam is "csájnafanboj" vagyok. ) Ilyen tudású készüléket ennyiért lehet kintről is berendelni, de akkor nincs magyar gari. Nem mellesleg ez a készülék is kínai. Szóval pont azt mondom én is, hogy 20-ért ez egy kifejezetten jó ajánlat minden szempontból (papíron).
Kicsit fentebbi árkategóriában viszont gyökeresen elkezd változni a kép a kínai import telefonok javára...
-
Bog
HÁZIGAZDA
Oké, hogy nem számolnak, de khm, illene. Illetve másképp fogalmazok: a Magyarországon értékesített telefonokra kötelező. A Smart 4 mini árában ez benne van. És hát úgy hírlik, hogy egy-két lepedővel fog ez még lentebb is menni. Úgy meg aztán végképp nem tudom, hogy Kínából a csájnafanbojok mivel szeretnék kiváltani.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
b0bcat
addikt
Azért 20 ezerért kintről sem kapsz csodát. 80-85 dollárról beszélünk. A Jiayu F1-en kívül (ami nagyon hasonló hardverrel rendelkezik, mint ez) mi van még, ami márkás és számításba jöhet?
-
Dominó85
addikt
válasz #53932800 #22 üzenetére
Van aki még mindig ezen lovagol? Talán olvasni kéne más IT oldalakat is. Az MTK is megkapja a 4.4-es KiTKaT frissítést. Persze nem minden szutyok, csak a nagyobb márkák (Xiaomi, Lenovo, Zopo, Thl, Jiayu stb...) közép és felső kategóriás telói. Ez a Vodaf0s Dumb Mini 4 soha nem fogja megkapni. Ennyiért amúgy itthon jobb ajánlat is van Kínából érkezett készülékek személyében. A 3MP kamerától csodát nem kell várni, mert le merem fogadni, hogy max szentimentalista stílusú, Salvador Dali nyomdokait taposó, képekre alkalmas... 15-ért se venném meg.
* Péter - 06302461862 *
-
h3lios
addikt
SGS+ t használok és főzött ROM-al röhögve elvan az 512 mega RAM-jával. Még csak be sem telik a memória, jelen pillanatban is kb. 100 mega szabad. Nem mintha kellene, mert az android kilövi azt amire már nincs szükség. A G2-mön pedig 715 mega szabad RAM van amire szintén sokan fanyalognak, hogy 2 giga esetén miért csak ennyi. Könyörgök a régi telómban összesen nincs ennyi, nem hogy szabadon. Ez az egész mára tényleg odáig fajult, hogy annak nagyobb az E - pénisze, akinél több szabad memória van szabadon. 3 gigát, ami az új telókkal jár majd ki se lehet használni. Még ha telepakolod játékkal akkor sem. Pláne, hogy KK után okosabb lett a memória kezelés.
B-tag: H3lios#2825
-
b0bcat
addikt
Tartok tőle, hogy sajnos még a te személyes tapasztalataid sem fogják tudni meggyőzni azokat, akik szentül hiszik és állítják, hogy fél giga RAM-mal nem lehet használható egy Android-os okostelefon...
-
h3lios
addikt
Én a tapasztalataim alapján nem tudom szidni ezt a telefont, mert ezért az árért cserében abszolút rendben van. Meló közben amikor nincsenek van idő megtapogatni a telefonokat és ennek is nekiestem picit. A kijelző az árkategóriájához képest szép képet ad, főleg az árnyalatokat illetően. A betekintési szögekkel sem voltak különösebb gondjaim. Példának okáért első ránézésre ennek szebb a képe, mint egy SP-nek, vagy LG G2 mininek. Nem ppi -re kell gondolni, hanem színerősségre.
512 mega ramra panasz nem lehet, mivel nincs telepakolva gyártói szeméttel. Az egyetlen pontja amit nagyon tudok szidni az a kamera, mert az kb. olyan mint 1 krumpliban, de ilyen áron nem sok jobb lehetőség van. Szóval nekem ez a telefon elsőre kellemes csalódás. Az előd Smart III és Smart Mini házasságának tekintem, és ezek után bőven megállja a helyét. Arra kíváncsi lennék, hogy vajon a csengetési hangerő mennyire van rendben hosszú távon. A Smart Minivel sokat szoktunk szívni, viszont ott GSM kóddal fel tudom tekerni a cuccot, szóval orvosolható a probléma.B-tag: H3lios#2825
-
B1T3
addikt
válasz pro_killer #59 üzenetére
A 100 MB meg néhány program telepítése után megtelik, mert a telefonmemóriából is kiharap picit a telepített alkalmazás, hiába nem oda van helyezve.
[ Szerkesztve ]
-
menyhartlevi
aktív tag
Nekem 1,85 a ft/antutu pont
[ Szerkesztve ]
-
pro_killer
csendes tag
Én speciel a '100Mb romos' telókat preferálom.Akkor beletettél egy memóriakártyát,rápakoltad 'gigás játékokat' akár Play-ről,akár netről.Mostmeg a 4 meg 8GB ROM-os telókat(ismerősömet idézem)'rút-bútolni' kell,meg foldermountolni kell,csak mert nemes egyszerűséggel 2-3gigát hagynak.Egyébként a többivel egyetértek
[ Szerkesztve ]
pro_killer
-
M.A.Z.
aktív tag
Első mondat második fele értelmetlenül van fogalmazva.
-
Milyen árlista szerint? A honlapjukon 26k.
(#12) boncser: nem, de 2014-ben már elvárható lenne, hogy a lowend ne fél gigás legyen.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
ucli
senior tag
válasz kocsisdavid5 #54 üzenetére
na hogy
-
zizi7229
tag
válasz kocsisdavid5 #46 üzenetére
GALAXY MINI-t ne szidd az egy szent eszköz. három évig dobáltam vagdaltam, de csak áprilisban költözött az örök bitmezőkre
Tel.: 06-30/650-1098 --- megbízhatóságom, hirdetéseim --- http://hardverapro.hu/tag/zizi7229 || OnePlus One 64GB >> Huawei P9 Plus >> P20 >> S22 Ultra || 8800 Ultra -- Because I believe in power
-
b0bcat
addikt
A 4.2-es szűz Android rendszer fél giga RAM-mal jól elvan.
Három ilyen belsőséggel szerelt készülékem is volt az elmúlt fél évben (mindegyik Európai szemmel márkátlan modell Kínából, 4,7-5,5 colos méretben), és az én nem igazán hárdkór használati módomnak mindegyik megfelelt. Nem fagytak, nem akadoztak: működtek szépen. 3-5 napos üzemidőt tudtak a névlegesen 2000-2500 mAh-s akkumulátoraikkal.
U.i.: Döbbenetes módon nekem a 256 mega RAM-mal megáldott Huawei Y200-zal sem volt semmi bajom. Nagyon ritkán hisztizett a kevés memória miatt.
@kocsisdavid5:
A Galaxy Mini Antutu eredménye 1600 pont. Ennek a telefonnak 9-11 ezer között valahol.
[ Szerkesztve ]
-
Ferelson
tag
válasz pulyka jocó #43 üzenetére
Vagy az SP a 4.3-mas androiddal...
Ipad Pro 2018, Iphone X, Airpods, ASUS ROG STRIX GL503VD
-
kocsisdavid5
aktív tag
Képzelhetitek, hogy ehhez képest a galaxy mini mennyire akad
-
törölt tag
válasz pulyka jocó #43 üzenetére
Tényleg nem akad? Akkor mért mondja azt a kolléga(DJGABI)?
(44) Crydan : Nem hinném
[ Szerkesztve ]
-
Crydan
senior tag
Lehet belőle Dual SIM-es verzió?
Xiaomi Mi 13T Pro 12/512GB - Playstation 3 - PlayStation 5 - Life's Good :)
-
pulyka jocó
senior tag
DE legalább nem akad,mint nekem a sony xperia e!!
-
kocsisdavid5
aktív tag
Kind-al mi a helyzet?
-
Huawei
tag
A gps-el mi a helyzet?
-
Crydan
senior tag
Ennyire érzéketlen, vagy pontatlan a kijelző?
(Vagy csak szimplán mellé kattintottál?)[ Szerkesztve ]
-
kocsisdavid5
aktív tag
kamera?
-
Crydan
senior tag
Nem riogat a kevés memória miatt?
-
kocsisdavid5
aktív tag
van nfc vagy/és otg?
-
kocsisdavid5
aktív tag
Üzemidő?
-
törölt tag
válasz kocsisdavid5 #29 üzenetére
Ne kiabálj...
-
kocsisdavid5
aktív tag
bootidő?
-
Crydan
senior tag
Mennyire kényelmes a fogása?
-
kocsisdavid5
aktív tag
MIKOR LESZ THL T11 TESZT?
-
Csocsesz75
őstag
Értesítési led van-é ? Vagy mondtad már ?
-
f(x)=exp(x)
őstag
Akkumulátor idő milyen?
-
Crydan
senior tag
Egy bootidőt láthatnánk?
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
Betekintési szögek voltak már? elég szörnyűnek tűnik így fentről...
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Csocsesz75
őstag
Jól szólna ha jó lenne a kamera hangja.
-
Crydan
senior tag
Az a jobb oldali gomb menüt vagy task managert hozza elő?
-
zsoltek
aktív tag
Ha már a 4.4 a gyengébb telefonok sebességén hívatott javítani, akkor miért nem azzal adják ki?
(#22) Robeszka5: jaah, azt nem tudtam
[ Szerkesztve ]
Huawei P30
-
f(x)=exp(x)
őstag
Kép és hang OK, bár vannak fókuszzavarok.
GPS van benne? A wifi milyen erős? Flash-t bírja?
Furcsa ez a 1 pont mennyi forint példa.[ Szerkesztve ]
-
Crydan
senior tag
Ennyi a maximum fényerő?
[ Szerkesztve ]
-
benji2001
csendes tag
kép,hang ok
-
Ferelson
tag
Kép és hang ok.
Ipad Pro 2018, Iphone X, Airpods, ASUS ROG STRIX GL503VD
-
zsoltek
aktív tag
Kép és hang OK
Huawei P30
-
Crydan
senior tag
Kép és Hang OK!
-
LyonnaisFan1
őstag
768 MB RAMmal már bőven jó lenne.
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
SkyLaci
őstag
üdítő ajánlat (2 éve ez még erős középkategória lett volna), ideje kiszorítani a kínálatból a QVGA, HVGA kijelzős 256 MB ramos, 100 MB romos készülékeket.
Ha már Alcatel, Idol 2 S-ről jó volna egy tesztet olvasni, jó ajánlatnak tűnik a Telenornál.
-
Még mindig csak 512MB RAM van benne sajnos.
(#6) razorka777: 20? Jelenleg 26k feltöltőkártyásan.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
papZoo
csendes tag
varjuk
Xperia™ L
-
razorka777
veterán
15k volt mikor kezdték árulni, az még egész baráti ár volt ezért a telefonért.
20-at már nem ér, szerintem.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52s 5G&A72
-
sz3lim
tag
Modern nagyiknak jó lesz ez.
-
Célcsoport lehet tolongani...
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
roli543
őstag
Jól hangzik
Apple iPhone 13 mini + Watch SE 44 mm / iPad 2017 & Airpods Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB Green, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, Zöld, 1 Év Apple Garancia
- iphone 14 Pro 256 GB - használt, független, 230 000 HUF
- Honor 200 Pro új, 12/512GB black eladó!
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
- iPhone 16 Pro Max 256 GB Black Titan - Bontatlan - ApCom
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest