Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Egon

nagyúr

válasz bencze #64 üzenetére

Nem értem mit nem lehet felfogni azon, amit írtam. Ráadásul kiforgatva a szavaimat... :W
    Utoljára, mert nem ér ennyit a téma.
    1. Szótárazd ki a példa szó jelentését. A routert példaként említettem, VPN szerver feladatokra (pl. egy Asus RT-N16 tud ilyet). Hol mondtam, hogy pusztán egy router tud egyidejűleg annyi mindent, mint amit felsoroltál?!? :U Egy otthoni hálózatban általában van router. Ha az adott router tud egy szolgáltatást, másik kettőt (amire szükségem van) pedig tud egy NAS, akkor felesleges mikroszervert venni (ha másra nincs szükségem). A Zyxel NAS-om pl. nem tud VPN szervert, a router tud, így amire szükségem van, ellátja a két eszköz együtt.
    2. Próbáltad már az említett feladatokat egy NAS-sal kiszolgálni? Egy NSA-310-et teszteltek (ami mellesleg hardveresen gyengébb az enyémnél), ami egyidejűleg streamelt két fullHD adatfolyamot (az egyiket wi-fin), plusz ment pár torrent, mindezt akadásmentesen. Synology (a fórumos tesztek alapján) még többet tud. Nyilván bármit meg lehet fektetni, de normál, rendeltetésszerű, átlagos felhasználásra teljesen megfelelőek a kisebb vasak is.
    3. Szerinted mitől tudatosulna bárkiben is, hogy ágyúval lőtt verébre? Max. ha olvassa a fórumokat, a konkurens célhardverekről. Ergo naivitás azt gondolni, hogy eladja (pláne ha már belőtte).
    4. Egy mikroszerver kész vas? LOL. Önmagában max. az ajtót kitámasztani lehet vele: nem működőképes, kell rá szoftver is. A kész az az, amit bedugsz, és működik, és ellátja a feladatát. Telepítés nélkül, minimális (netán autodetect-tel, varázslóval megtámogatott) konfigurációval. Mint egy téve, vagy egy router. Vagy egy NAS...

A témát részemről lezártam.

• Egon

nagyúr

válasz bencze #60 üzenetére

Azért nem "25 milliót" (per-has) adtak el belőle, mert kevés embernek van kedve telepítgetni-konfigurálni: a készet szeretik a népek.
    Mivel én is kacérkodtam a gondolattal, hogy veszek egy ilyen cuccot, olvastam nem egy fórumot. Nekem az jött le, hogy nagyon sokan használják "csak" olyan feladatokra, amit egy NAS is remekül ellát. Persze feltehetjük a kérdést, hogy mit tekintünk szerver feladatnak. Pl. VPN szerver szolgáltatást már a jobb routerek is tudnak (a komolyabb NAS-okról nem is beszélve), ergo úgy gondolom belátható, hogy igen kevés olyan szolgáltatás létezik, amihez tényleg dedikált szerverre lenne szükségünk otthonra (ezért írtam az "igazi szerver" kitételt).
    Persze aki netalántán tanulni, próbálkozni szeretne, annak egy ilyen cucc remek gyakorlóterep, az nem vitás (én is gondoltam erre, de győzött a lustaságom).

Új hozzászólás Aktív témák