Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• balint107

aktív tag

válasz Nwis86 #84 üzenetére

A 7900 seriest, megint nem tudom milyen kártya, de ha 7950 vagy 7970 az @ GTX 670 és GTX 680 (GTX 770). Szóval itt megint a procik közötti különbségnek kellene látszani. Az azért benne lehet a pakliban, hogy ez a teszt nem minden téren a legjobb, és játékok folyamán kicsit másként alakul, de nagy csodákat nem lehet várni processzor cserélésektől. Mikor egy Intel Dual core E5500 (talán) 2*3GHZ-es processzort váltottam (mert tönkre ment) AMD A10 6800K-ra akkor azért érezni lehetett még azt a bizonyos pluszt. Kb egy videokártya szintnyit gyorsult a rendszer, mintha egy GTX 650-et leváltasz GTX 660-ra. (Azért tudom, mert a következő gépfejlesztésem ez volt). De utána már az I5-el nem volt ekkora fejlődés, csak kb fele ennyi. Én ezt a tesztet csak most kezdtem el nézegetni, eddig mindig játékokkal teszteltem, azok benchmarkjaival, vagy progival folyamatosan kiírva mikor, hol, milyen beállításon, milyen értékeket produkál. És sajnos minden esetben látszik, hogy a processzor édes keveset számít, számít azért, de messze nem annyit, mint a közhiedelem hiszi. Ellenben, ha kártyára költünk annyit, mint más esetben processzorra tennénk, akkor akár valóban duplázódhat a sebesség. Ennek ellenére a "szak topikokban" rendre azt ajánlgatják, vegyél minimum I5-öt, máskülönben egy GTX 670-et meg se próbálj stb... Meg, ha kártyacserét fontolgatsz, akkor előbb eszerint vegyél processzort (még GTX 760, 670 680 szinthez is) Az AMD A10-em, még a mostani GTX 770-emet is kihajtotta, lehet a 780-at már nem tudná. Elmaradna vagy 10% teljesítmény, lehet, de az sem lenne a akkora tragédia, mint az, hogy eszek a csúcs procik semmit nem érnek játék plusz teljesítmény szempontjából.

Új hozzászólás Aktív témák