- iPhone topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brogyi
őstag
válasz
SUPERMAN1 #346 üzenetére
Ahogy írták. A te szempontodból a fogyi nem befolyásol, és van már elég erős hardware-d.
A négy LAN-osnál figyelj oda a PCIe lane-re. Azt hiszem 4x kell, de megy 8x, 16x-szel is.
Nézz utána, mert én csak amatőr vagyok.
A két WAN-os rendszer zöme failsafe is, és loadbalance is kell hogy legyen. Ezek alap dolgok ha két WAN van.
Ez a 4 magos dolog elég sokáig nem számított a Pfsense-nél. ŐŐŐ, a PPPOe-nél, snort-nál. Mondtam, hogy amatőr vagyok. Talán már változott, ezt nem tudom.
Ha nem is számít a villanyszámla jó ha tudod a következőt:
System/Advanced/Miscellaneous/Power Savings/PowerD pipa, és ajánlott az Adaptive beállítás.
Jó az ha tudod. Talán egyszer otthon is lesz egy Pfsense, és jól jön majd ha ezt is tudod. -
Brogyi
őstag
válasz
SUPERMAN1 #336 üzenetére
A dual WAN-hoz kitartás kell, és angol nyelv ismerete. Ha valamelyik hiányzik akkor felejtős. Létezik pfsense topik, ott olvashatsz a dual WAN-os setup-ról.
Igazából ha ez a terved akkor számolj azzal hogy eljutsz egy G4560-as PC-hez amihez venni fogsz 4 LAN-os kártyát (ezt az e-bay-ről, nem pedig boltból). Ahogy írta a kolléga Intel chip legyen rajta. A többit felejtsd el.
Kisebb fogyihoz a 3215U, és a J4205. A J1900 felejtős!
Szóval ha ezen jár az eszed nekem van i350-4T. Tuti megy rajta a pfsense. E-bay-ről van.
Két LAN-os kártyával is megúszhatod, de akkor egy drágább alaplap kell Intel LAN-nal ami gamer lap.
A másik lényeges mire használod.
Ha akarsz snort, squid csomagot akkor már megint a G4560-nál vagyunk. A VPN megint erős procit kíván.
Ülj le, és gondolkodj el mit is akarsz, és ez mennyibe fog fájni.
Nem elijeszteni akarlak.
Azért hogy jót is írjak a soho vonalon valódi gigás tempó pfsense szolgáltatással nem létezik.
Erős, egyedi, és szinte minden igényt lefed ha te barkácsolsz össze egyet.
A 3215U, és a J4205 fogyasztása kevesebb mint némelyik top soho anus, vagy Neatgear router.
Keresgélj, és kérdezz sokat a topik gazditól.Hú, az a duál LAN jó ár.
-
Serricon
senior tag
válasz
SUPERMAN1 #338 üzenetére
Szia és köszi!
Jó konfig az, proci bőven elég, ha visszanézel kicsit nálam egy G4400 lefojtva röhögve viszi a giga netet.
Igen ezek jók bele, ha kettest veszel az alaplapi jó backup nethez, de ha szeretnél nem csak multi WAN-t, hanem több külön LAN hálót, akkor már inkább a quad, ennyiért meg főleg. -
Core2duo6600
veterán
válasz
SUPERMAN1 #336 üzenetére
Annyiban befolyásolja, hogy akkor erősebb cpu kell bele.
Amit kinéztél gépet elég sokat fogyaszt nem ?
Túl sok ide
A lan kártyának olyannak kell lennie, amit felismer a pfsense, az intelekkel általában nincs gond.Ha a pfsenset akarod használni tűzfalként, akkor célszerű átrakatni bridge módba a modemet, hogy ne legyen dupla nat, de csak azután tedd meg miután a hardware összeállt.
Különben úgy jársz mint én, hogy a töredékén megy a történet.
Én még nem használtam dual wan ban, mert csak 2 lan karesz van az atomos gépben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Formula-1
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- iPhone topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Spórolós topik
- Apple Watch
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged