- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
- Mobil flották
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Nem lett arányos a fogyókúra
Új hozzászólás Aktív témák
-
osztraksajt
őstag
Hát igen, használati gépbe raidet kiépíteni felesleges (pláne ekkorába, gamer config alá egy raid0 esetleg), szerverbe meg úgyis rendes kártyát rak az ember, de az már más liga.
Az ion amire kitalták arra tökéletes, kicsi, keveset fogyaszt, fullhd támogatás, pici jáék is belefér, 25 körül igazi bestbuy lesz, jöjjön csak a többi gyártó is, majd leverik egymás árait.
-
osztraksajt
őstag
Igen, én is emiatt gondolkoztam az ionon, a point of viewnak van olyan ionos lapja amin mind a 4 sata belül van, ott be lehetne a raid5-öt üzemelni, de ott is csak softraidet!
Én is sajnálom, hogy az ICH7-ből csak 2 SATA-t vezetnek ki) ezt az ion nagyon jól csinálja, ott a 6-ból 4 van kivezetve, ami azért kultúráltabb megoldás, az esata meg server nélkül baromi hasznos, nem kell az USB-vel szenvedni.
-
osztraksajt
őstag
Persze, ezért is írtam, hogy van akinek tökéletes, az általad felvázolt esetekben valóban jobb az ion, csak azt mondtam, hogy külön külön vannak jobb alternatívák is, de mindent bele alapon nagyon jó választás, de szerintem túlárazott.
Nekem is miniITX-em van 780G-vel, alulfeszelt sempronnal (1gh, 0,96V, 11watt) prociventi nélkül, csak házventi van 1db, hálistennek az sem melegszik, és egy 75w-os picopsu-val üzemel, tokkal vonóval,és néha beröffentem rajta a Trackmania nationt is.
DE többet fogyaszt mint egy ionos lap ez tény.
Van egy d945SEJT Mini-itx lapom, az viszont feleannyit fogyaszt mint az ION, az is tény és nem melegszik, ami a 4 winyó mellet (NASként üzemel) nem hátrány. Ez is elmegy a beépített SEJT 60wattos tápjáról, igaz két hdd benne 2,5"-os.
Én is akartam IONos lapot, nem sok hiányzott, hogy megvegyem, és egy remek konstrukciónak tartom.
Mint láthatod nagy miniITX fan vagyok.
-
osztraksajt
őstag
Igen, mini-itx-ben is akár. Jwele (Mo-n is kapható, PCIe 4x is van rajta ami akár egy 4670et is kiszolgál nagyjából), albatron, jetway.
20 wattba senki nem rokkan bele, 24/7-ben sem jelent havi 3-400 forintnál többet. (erra viszont nem ionos lapot használnék).
Én is szemeztem egy ilyen lappal, de végül nem sikerült magam rávenni a megvételre.
Persze azért lesz akinek nyílván ez a tökéletes alaplap, szerintem addig szarakodtak vele, hogy piacot vesztenek lassan, nem is csodálom, hogy az intelnek az a pár hónapos csúszás amit elértek sokat jelentett, megis mondom szerintem miért:
- A fullHd lejátszók elkezdtek lehúzódni 20-40eFt közötti magasságba, ami megkérdőjelezi ezen lapok létjogosúltságát hd-re, munkára meg egy sima atomos lap s elég feleennyiért.
- Megjelent a fogyasztásra is jobb alternatíva.D945SEJT pl 10 watt, igaz nem HD képes, 2 satával kevesebb, viszont teljesen passzív és olcsóbb.
-
osztraksajt
őstag
A Zotac ami ugyanez szinte teljesen, idle 22W full terheléssel 34W megfelelő hatásfokú táppal konektorból. Ehez jönnek a perifériák még, tehát lap + egy 3,5 winyó + dvd kb 50 wattból megvan.
Csak az ára... ezek az ionos lapok pofátlanul drágák. Egy hasonló képességű 780G lap + athlon proci olcsóbb + alulfeszelve nem fogyaszt sokkal többet (10-20watt) és jóval erősebb/bővíthetőbb stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Trollok komolyan
- Arch Linux
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Formula-1
- Lexus, Toyota topik
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged