- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
SPQR301
tag
Két komolyabb technikai problémám volt mostanában:
1. Az iOS rendszer szolgáltatásait a másik 3 szolgáltatóval ellentétben nem támogatják, pl. a FaceTime és iMessage telefonszámmal való aktivációját. Ez még nem is komoly probléma, mert e-mail címhez is lehet kötni ezeket, de a UPC kiszámlázza külföldre küldött SMS-ként kb. 60ft/db áron a telefon regisztrációs próbálkozásait. Ebből 10db volt, kapásból 600Ft-tal indult a számlám, ezt pedig nagyon nehezen, de végül is jóváírták. Azért elég nagy az iOS elterjedtsége, Pest belvárosában szerintem simán 20-30%, ha nem támogatják ezeket, akkor legalább ne számlázzák ki.
2. Nagyon sok cég visszaigazoló / reigisztrációs SMS-ei nem érkeznek meg erre a számra. Csak pár példa: Facebook 2-step verification, Google SMS-ek, UBER visszaigazoló SMS, Oszkar. Ezeknél általában végül telefonon felhívott az ügyfélszolgálat és kézzel beállították a telefonszámomat, de egy idő után igen fárasztó volt a dolog.
-
SPQR301
tag
válasz
Tav-Csoves #356 üzenetére
Igen.
-
SPQR301
tag
válasz
Tav-Csoves #341 üzenetére
No, megkérdeztem a UPC-t erről az egész túlforgalmazós / tetheringes dologról:
1. A tetheringet nem támogatják, nem rendeltetésszerű használatnak minősül.
2. Nincs adatforgalmi korlát, ha nincs tethering, akkor akár több TB-ot is leforgalmazhatsz.A nem rendeltetésszerű használat miatt nem feltétlenül zargatnak, szóval hébe-hóba szerintem lehet tetherezni. De ha akarják megtehetik, hogy az első figyelmeztetés után átraknak a sima mobilos csomagjaikba, ahol ráadásul 25Ft/MB a díjazás.
Szóval nem az adatforgalom, hanem a tethering miatt fogják veled felmondani ezt az előfizetést, minden jogi alapjuk megvan rá. Megértelek, hogy spórolni akartál, de szerintem a Digi 2700Ft-os netét elöbb-utóbb újra kell majd kötnöd. :/ Örülj neki, hogy ilyen olcsó, van ahol 5-6000-től indul a legvacakabb ADSL. Egy pár hónapig mondjuk még talán megúszod.
https://www.upc.hu/pdf/telefon_ASZF_20150315.pdf?hc_location=ufi
24.oldalA tetheringet szolgáltatói oldalról amúgy rendkívűl könnyű kiszűrni, de egy megoldás van: VPN-en keresztüli netet kell tetherezned, azt lehetetlen kiszűrni. Bár szerintem nem éri meg a macerát. A legjobb megoldás amúgy is a korlátlan HTTP opció 1800-nél a T-Mobile-nál és mellé az otthoni gépen egy HTTP tunnel beállítása. Az nem 1Mbit lesz hanem 150.
-
SPQR301
tag
Egy-két tapasztalat:
1 Mbit mellett jobban előjön, hogy mennyire optimalizált egy-egy app, és meglepő módon a Facebook a leggyorsabb, észre sem lehet venni a különbséget az 1 és a régi 40Mbit között. Egy pillanat alatt frissül a teljes news feed, és csak a képek betöltésére kell várni. Nagyon jól optimalizálták.
A web is teljesen szokható, a főoldalak lassan, 7-8 másodperc jönnek be, de a kisebb cikkek már 1-2 másodperc alatt bejönnek.
A Youtube szinte rögtön elkezdi a streamet, de rossz minőségben. Aztán később feljavul a minőség, szerintem 480p-re, ami 4 colon tökéletesen rendben van.Az egyetlen hátrány az, hogy ZABÁLJA az akkumulátort az, hogy a 3G kapcsolaton ilyen sokáig tartanak az adatátvitelek. A MB-ok helyett az akksi % a szűk keresztmetszet. Amúgy csodálkozom, hogy a UPC-sek fele még nem állt át erre a csomagra, 4000-ért viccesen olcsó.
-
SPQR301
tag
válasz
Tav-Csoves #308 üzenetére
Az ÁSZF-ben meg itt olvastam, hogy tiltott a tethering. Az iPhone-on nem jelent meg a megosztás menüje, gondolom le van tiltva. Ettől függetlenül Jailbreak-el meg lehetett oldani a dolgot, és sikerült is a gépemre ráosztani, de nem akarom abuse-olni a rendszert. Masszív letöltésre ott a vezetékes net. Ezt a tethert csak arra fogom használni, hogy utazás közben az iPad-emen is tudjak netezni.
-
SPQR301
tag
Ma jött meg a SIM kártyám. Az aktiválás után kb csak 1 órával kezdett el a mobilnet élni, ha esetleg más is ebben a cipőben jár, nem kell pánikolni, csak várni egy kicsit. A szolgáltatás abszolút megfelelő, főleg, hogy csak havi 4000ft.
A Youtube szerintem kb 360p-ben megy röccenés és bufferelés nélkül, de az alkalmazás nem engedi feljebb venni, szerintem kis bufferelés után a 480p is jól menne.
Spotify kompromisszummentesen streamel, még extreme hangminőségben is.
A Facebook abszolút gyorsan frissít, minden rendben van.
A weboldalak érezhetően lassabban töltenek be, index.hu mobilos verzió kb 7-8 másodperc az eddigi 1-2 helyett. 444.hu a sok gif és kép miatt még lassabb, kb 10-15 másodperc.
A ping 120 környékén van, ami a VOIP-ot - hiába nincs korlátozva - eléggé használhatatlanná teszi.És a bónusz: ezt sehol nem említette senki, de UPC mobilos előfizetőként a Wi-Free nem 2.5/0.5Mbit, hanem automatikusan 10/1Mbit. Ezt gondolom azért nem reklámozzák, hogy ne legyen parasztsztrájk a sima net előfizetői között.
Ami még hátrány: a tethering teljesen tiltott, nem szabad továbbosztani a netet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged