Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Roland-87

aktív tag

válasz Uthenger #1139 üzenetére

És a topikot olvasva az a korlátlan se nagyon korlátlan mert ha túl sokat forgalmazol akkor rádszólnak, ha torrentezel rádszólnak bár ezzel még egyetértek, de ha a saját gépemről töltök át ftp-n gigákat akkor is várható sőt ha csak napi 5 6 órányi videót nézek 480p-ben akkor is simán 100 150gb havi forgalom jöhet össze. Ez így lényegében csak nagyon keveseknek éri meg.

• Roland-87

aktív tag

Az utóbbi hetekben folyamatosan nyálazom a szolgáltatók mobilinternet ajánlatait, nemrég akadtam rá erre az UPC korlátlan lehetőségre de két dolog nem világos. Ha nem vagyok UPC előfizető de UPC szolgáltatási területen lakok akkor kérhetem csak? Na mert nálunk nincs semmilyen UPC előfizetésre lehetőség, ebben az esetben nem kérhetek mobil szolgáltatást sem? Feláron sem? Ez így most lehangolt. Olyan mobilnet lehetőséget keresnék ami a (munkahelyi) folyamatos netrádió hallgatást valahogyan kiszolgálhatná szóval erre simán elég lenne az 1mbit csomag is. De aztán olvasgattam vissza még és láttam hogy a korlátlan nem teljesen korlátlan azaz ha az ember több 10Gb-ot használ akkor elkezdik piszkálni, márpedig ennyit simán le lehet forgalmazni netrádióval is. Havi 15 napot dolgozom 12 órában, ez 180 óra, 128kbit/s a legtöbb netrádió sebessége ez 16 Kbyte/s azaz óránként azaz 56 mega óránként azaz 10 giga havonta, 256-os rádióknál már 20 giga, ráadásul ahogy olvasom a megosztást sem szeretik, márpedig így szoktuk a rádiót hallgatni jelenleg. És akkor még nem beszéltünk az egyéb forgalmakról, Youtube rádió a kocsiban, zeneszolgáltatások. Elképzelésem szerint simán megeshetne hogy havi 50-70GB-ot forgalmaznék. Ez így sajnos buktának tűnik de hát sejtettem hogy nem minden arany ugyebár :D Lehet marad a Telenor Hipernet(akár LTE-n) a 100GB éjszakai opcióval az óráim fele úgyis éjjeles, a maradék 10Gb elég lehet nappalra.

Új hozzászólás Aktív témák