- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Magisk
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Pontosan, lassan 7-8 éve ilyen az összes proci. Egy rövid ideje a modernebb VGA-k is. A hővédelemnek csak a legvégső lépcsője a lekapcsolás, ami fagyással egyenértékű. Ez jó ha van, de az a probléma vele, hogy a működése nem 100%-os (rendszerint a chip túléli, de a kötéseknél már nem biztos, hogy sikeres a lekapcsolás), így a lekapcsolás előtt több extra védelem is van, amelyek arra szolgálnak, hogy a kritikus hőmérsékletet sose érje el a hardver. Ez a kombináció elég jól működik manapság.
-
hettaki
tag
Csak még egy és részemről vége, Rudi is kérte. Az ilyenek amiket írsz, ez kb az Acer, MSI, Asus-nál nem lehet, de a hdd-t bármelyik komolyabb gyári szerviz a kezedbe adja, tök mindegy, hogy lenovo, hp, dell, toshiba vagy fujitsu. Elhiszem, csak kicsit hihetetlen, már csak azért is mert 3 - 5 javítás után, amúgy köteles cserélni a gépet a gyártó képviselete.
(#196) atesss
Igen nekem is ilyen tapasztalataib vannak, a Fujitsu, még a Fujitsu Siemens korszakban is egész kellemes volt.
-
atesss
addikt
Egy kis saját tapasztalat - ha már erről folyik a vita:
Nyáron vettünk anyámnak egy Fujitsu Lifebook A530-ast (ti segítettetek kiválasztani).
Kb. 2 hét után a DVD tálca kiadó gombja besüllyedt, csak körömmel nagy nehezen lehetett benyomni - és az se ment elsőre. Mivel nem nagyon használtuk, volt még vagy 2 hét mire elvittük, helyileg Óbudára.
2 nap múlva telefonáltak, hogy kész, mehetünk érte.
Másnap el is hoztuk.
A vinyó - illetve a rajta lévő adatok - tekintetében is rugalmasak voltak, mondtam hogy szeretném kiszedni / kiszedetni, egyrészt nem bíznám másra az adatokat, másrészt lehet valami kellene is róla, amíg javítják - akkor beraknám egy USB-s keretbe (persze hosszabb időre számítottam). Szólt egy szervizes kollégának, az hátravitte, és kiszedte egy perc alatt.
Amikor megkaptuk meg visszaszerelte. -
hettaki
tag
Én meg ha majd tömegesen kisfalukban élő emberektől beírt kommenteknél azt olvasom, hogy a Dell kimegy és vissza is viszi, akkor majd elhiszem amit írsz.
De addig azért ezt fenntartásokkal kezelem. Valamint én csak Care Pack-al írtam, nem alaphelyzetben HP esetében, vagy nem?
Szentes nem falu, és nem hiszem, hogy Pestről, és nagyon kétlem, hogy helyben javították, vagy 1 - 2 napon belül visszakaptad. Persze lehet, csak kicsit hihetelen.
-
hettaki
tag
A dell valóban nagyszerű, de azért nem mindenhova, és mindenáron mennek ki, de a többi sem rosszabb, ott az Acer, vagy az Asus, aki aztán tényleg kimegy az utolsó Alföldi tanyára is ha kell illetve a futár, de akkor is. Nem kell bizonygatnod, hogy a dell kimegy igen ki, csak éppen nem mindig. Ha pedig lötyög a zsanér az a minimum, hogy meghúzza, de azért az nehogy elmond, hogy egy mikrofon miatt küld a dell egy komplett alaplapot. Azért az merész lenne.
A Dell esetében függ a helytől is, ha Bp-en vagy akkor ez él, de pl Gyulán már nem biztos, szóval azért ez nem olyan egyértelmű.
-
hettaki
tag
Nekünk van egy halom HP-nk, mivel nagy tételben vettük meg 200+ gép szerver notebook stb, kedvezményesen kaptuk a Care Pack-ot, működik, az, hogy ki mit hall, nem nagyon érdekel, mert nálunk nem egyszer jött ki a HP szervizpartner, hogy akkor hol a rossz gép és javítanák. Papíron is van, ez igaz, de működik is ez is, valamint nem gondolod azt azért komolyan ugye, hogy a HP, Lenovo majd egy olcsóbb 100 - 150 000 Ft-os géphez is komolyan kiképzett szakembert küld, esetleg egy vidéki kisfaluba, na arra ott az Acer, meg az Asus modell, pontosan az is kell.
Boltos mondta ami A530-530-nél volt kis gond nagyon gyorsan megcsinálták. Nem a gyártó hibája, ált-ban ram v hdd csere, egy alaplapos volt a sok közül, de az is megvolt 1 hét alatt.
Bejelöltem azt a részt, aminél az a mondat rosszul indult nem is reagálnék rá.
A Lenovo sok esetben már nem Magyarországon szervizeli a gépeit, de itt is meg tudod venni a supportot ha kell, és akkor ott vannak másnap.
Dell valóban jó, de a dell sem fog kimenni egy Nagykanizsa melletti 300 fős kisfaluba az is biztos, ellenben a HP-val ha megveszed a Care Pack-ot.
-
hettaki
tag
Várj csak itt valami nem tiszta,
Se lenovo-tól, se HP-tól nem tudok olyan nbd garról ami úgy működik mint dellnél.
Na ez működik az tuti. Igaz nem olcsó.
Fujinál ezeknél a belépő 530%531-eseknél sem hallani negatív tapasztalatról gyorsaság ügyben sem.
Az új Fujitsu-k alaphelyzetben is jók. Nem is nagyon lehetnek rossz tapasztalatok. A szervízek éheznek
Ez Igaz.
Acernek itthon nincs szervize tudtommal, szóval ahova vitted nem hivatalos szervizpartner.
De az, csak 1 éven túli szerviz, és ha vettél a gépre 1 éven felüli jótállásbővítést, akkor az EC-CO foglalkozik vele, valamint az alkatrész bővítést is az EC-CO végzi, aki ASP parter, tehát hivalatalos, :
Amúgy azon nem annyira kell csodálkozni, hogyha beviszi valaki a Lenovo gépét a kereskedőhöz, akinél megvette, majd az elküldi vagy a bécsi, szlovákiai, vagy a pesti központi szervizbe, majd visszaküldi a kereskedőnek, aki átadja az ügyfélnek. Csoda, hogy csak 7 - 10 nap.
-
hettaki
tag
Persze ebben igazad van, de az a helyzet, hogy hiába fontos ez. Alaphelyzetben nem feltétlenül jár a sebesség, és precizitás, ahogyan fogalmazol.
Ott van az élő példa a ProBook 4535, az egyik leglassűbb, a csapartban, de ott a 160 ropi-ban banne van már az is, hogy foglalkoznak a problémáiddal, de ha ez neked nem lenne elég, akkor olyan CarePack-et veszel amilyen szimpatikus, és amit meg bírsz fizetni, egészen a beviszem a szervizbe-től, a holnap kimegy a HP, és helyszínen megjavítja neked, akár 4 - 5 évig kategóriáig.
A Lenovo szervíz pedig kétrétű dolog, mert amiket allítasz egy Lenovo ThinkPad T, X, W szériánál nem engedheti meg, mert nem ennyi. A többinél el tudok képzelni némi időhúzást, meg precizitás beli problémát, de hogy hallottad, az kevés. nekem van egy T61-em alaplapos lett, szerviz, elkértem a HDD-t, 23 óra múlva hívtak, hogy gyere a gépért viheted. Szerintem ne hasonlítsuk össze egy Acer, MSI, Sony, ASUS, Packard Bell stb gyártólistával.
Fujitsu gyors és korrekt
Ezt sem jelenteném ki így egyszerűen. Melyik kategóriában?Toshibáról se, bár nem is nézem, elég gyenge felhozatala volt az utóbbi időben.
Magyarországon, mert máshol azért keményen osztanak az újabb tecra-k, meg portege-k, és igencsak jó a felhozatal.Acer so-so, fejlődik, de itthon még mindig nincs szervizük.
A so-so, mit jelent, mert én éppen egy hete vittem be az Acer gépem az EC-CO-ba, alkatrész bővítésre, mert ha belenyúlok, akkor veszik a garancia(amúgy 3 órát tartották benn, de ezt vehetjük 1 napnak, mert a legtöbb ember (én is) ezért 1 szabadnapot vesz ki). Valamint ha baj lenne vele, akkor legalább 4 - 5 nap amíg visszakerül. De ez elfogadható, figyelnek a termékeikre nincs is ezzel semmi baj, csak körülményes.
Dell:
Valóban jó.Notebook topik alapján sok embernek fontos a gar ügyintézés gyorsasága és a szerelhetőség is ram+ssd bővítés végett. Gondolom aki otthonra veszi, az se azért veszi a gépet hogy hetekig szervizben álljon.
Amúgy konzumer kategóriában 3 - 10 napos javítási ciklus átlagosnak mondható. De ez így is van jó.
Ha valakinek igényei vannak fizesse meg, de a konzumer kategória egy két kivételtől eltekintve nem erről szól.
(#179) csega007
Ebben nem tudok segíteni nem játszom.
-
hettaki
tag
Ebben igazad van Magyarországon a szervízházáttér szermpontjából a HP - Lenovo, Dell, Fujitsu, Toshiba a legjobb, ilyen sorrendben. De a konzumer gép teszteknél ez nem szokott megjelenni, mivel itt nem a szervíz gyorsasága és precizitása az első számú szempont, hanem az ár és a mindennap otthoni feladatokban nyújtott teljeesítmény, alapvető munka feladatokkal társítva. Szóval sztem ezért, itt nem feltétlenül fontos, hogy a gépet 1 - 2 - 3 hétre viszik el, vagy éppen te szeretnél benne alkatrészt bővíteni, vagy sem, ezek nem nagyon szempontok itt.
Amúgy szerintem is beleférne egy tettszett mezőnybe az A531, ha már a Packard Bell-t is oda tették.
Egy small business, vagy egy Corporate/Enterprise business géptesztnél ez alapvető pont lehetne, de abban a mezőnyben innen sok versenyző nem is indulhatna.
szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Mint az ÚJ - Lenovo Legion 5 (Ryzen pro 6600H 16Gb 512Gb SSD) 2 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA!!!
- Újszerű erőmű Lenovo P1 G3 (Core I7 6mag/12 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest