- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Íme az új Android Auto!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rossi
addikt
válasz Lord Sidious #94 üzenetére
Tok nélkül használok egy i6-ot pár nap híján egy éve, munkámból fakadóan építkezéseken mászkálok vele, fotózok, létrát mászok, e-mailt írok, stb, stb. Egyetlen egyszer nem ejtettem le a telefont, egyetlen egy karc nincs rajta.
Zsebben bebújtatós bőrtokban tartom.
Vigyázni kell a telefonra, ennyi.
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
madgie
titán
válasz Lord Sidious #94 üzenetére
A Moto X-nek annyi baja van, hogy orrnehéz. Azert esik kifelé az ember kezéből. Amúgy nem lenne rossz fogása.
Tudom miről beszélek, két Moto X-em (és egy Moto G-m) volt
-
Friczy
senior tag
válasz Lord Sidious #45 üzenetére
Az üzemidő kedvéért a +1-2 mm valóban elviselhető, de ez sajnos arányosan súlynövekedéssel is járna, ami - szerintem - már sokkal zavaróbb. Főleg, ha az a cél, hogy a kisméretű telefonok iránti igényt elégítsék ki.
Sose volt Apple telefonom (lehet, hogy nem is lesz), de szimpatikus, hogy a jelek szerint meg kívánják tartani a kezelhető méretű telefonokat is a kínálatban. Ebből a szempontból az SE jó irány, és ha esetleg ráébreszti a többi mobligyártót is, hogy a kis méretű telefonok nem feltétlenül butítottak, abból sok felhasználó fog profitálni (én is). Szóval hajrá Apple
-
assemble
addikt
válasz Lord Sidious #75 üzenetére
Abszolut program fuggo, de az alap UI elemek kb minden modern OS-en hw gyorsitottak, szoval ott foleg a GPU szamit, es egy atlag felhasznalonak foleg ez szamit sztem. Egy olyan progi, mint a Photoshop nyilvan nem sima UI elemeket hasznal, a hatterszamitasokat meg elsosorban CPU-n szamoljak az ilyen progik, GPU-n szamolni ilyen dolgokat inkabb csak PC-n szoktak meg, de ott is meg felfutoban van a dolog. De ott pedig a szamitasok merteket a szerkesztett kep merete, nem pedig a kijelzo felbontasa hatarozza meg.
Videolejatszas es rogzites az tipikusan gpu gyorsitott mobilon is, de egy szerkeszto programnal ahol effekteket is lehet rarakni, ott azert megint csak ugy sejtem, hogy foleg a CPU dolgozik, mobilon nem annyira mennek meg a GPGPU dolgok (bar tamogatja sok cucc az OpenCL-t, szoval elvi akadalya talan nem lenne).[ Szerkesztve ]
-
assemble
addikt
válasz Lord Sidious #45 üzenetére
A CPU-t egyaltalan nem biztos, hogy barmivel is jobban megdolgoztatja (vagy ha igen, teljesen elhanyagolhato mertekben), max a GPU-t. De ez sem erv, az alap UI elemek stabil 60 fps-es mozgatasa meg sem kottyan 1080p felbontason egy mai GPU-nak, de egy 2-3 eves mobil GPU-nak sem kottyan meg, mint peldaul a nexus 5-ben ami van. Lenyegeben egyedul jatekoknal szamithat a dolog ahol tenyleg nagy terhet tud jelenteni egy nagy felbontas, de szinte az osszes jateknal ahol ez szamithat pont emiatt le lehet venni az effektiv felbontasat es egyeb grafikai beallitasait, igy ott sem vesztesz semmit egy nagy felbontassal.
A fejlesztok felbontasokra optimalizalasa sem erv, az android a kezdetektol nagyon flexibilisen es jol kezelte a kulonbozo felbontasokat es keparanyokat, es szinte nulla munkaval elerheto, hogy tetszoleges felbontasu telefonon jol nezzen ki egy app. Ez ios-en sokkal inkabb problema, ahol fixen beegetett felbontasokra optimalizaltak, es minden egyes uj felbontas/meret megjelenesekor lehetett atirni mindent.
skitter: teljesen szanalmas ahogy flame-elni probalsz. Mondanam, hogy ha tenyleg ennyire nem tudsz mondatokat ertelmezni, azon en se tudok segiteni, de kozben nyilvanvaloan inkabb arrol van szo, hogy tudatosan fel sem akarod fogni, amit irok. De ezen se tudok segiteni, szoval a falnak is beszelhetnek.
csorbajeno: a piaci trendek mara szerintem megmutattak, hogy miert volt gaz, meg az apple telefonjai is megmutattak. Es foleg nem azert volt gaz, mert kicsi volt, sokkal inkabb azert, mert csak ilyen kicsi kijelzos telefonjuk volt, mikozben a tobbsegnek nagyobb kijelzore volt/van igenye.
-
Cuccok
tag
válasz Lord Sidious #38 üzenetére
"(nem mellesleg ár/érték arányba is egyre jobbak lesznek ezek a panelek, főleg ha a kijelzőgyártó részlegek mögé beáll az Apple és még pár gyártó,"
Ez már ugye megtörtént és még csak az Apple sem kellett neki.
Tudom hogy csak akkor lesz jobb az amoled amikor belekerül az aktuális csúcs szifonba, de erre még várni kell 1.5 évetSajnos 326ppi felett eljárt az idő, és aki azt állítja hogy nem kell jobb, illetve nincs különbség efelett annak ideje felkeresni a szemészetet, vagy felhajtani a szemellenzőt...
Mindezt leszámítva nincs azzal gond hogy az SE-be nem került nagyobb felbontású kijelző ill force touch, mert ez az alsó kategória modellfrissítése, és így maradhatott olcsó (LOL)
-
assemble
addikt
válasz Lord Sidious #38 üzenetére
Ezzel a "sok mindent nem vesz racionálisan figyelembe"-vel gyakorlatilag semmit nem mondtal.. Tobb mindent vesz figyelembe, mint amikor ti az elobb, amikor veritek a melleteket, hogy marpedig 300 ppi mindenre eleg, mikozben ez nyilvanvaloan hatalmas baromsag.
Az elobb meg 10 centirol meg nagyitorol volt szo, most meg mar 40 centinel tartunk. Egyebkent egeszen biztos vagyok benne, hogy egy egeszseges normal szemmel 40 centirol is meg erzekelni a kulonbseget - akkor is, ha konkret pixeleket mar nem tudsz elkuloniteni. Abban igazad van, hogy van az a tavolsag, ahonnan mar tenyleg retina az a kijelzo. A holdrol nezve peldaul egeszen biztosan, hogy az, de onnan mondjuk egy 1 pixelbol allo oriasi stadion is az lenneIgen, fontos a szinhelyesseg is, es abban jellemzoen tenyleg a jobbak kozott szoktak lenni az Apple kijelzoi, de ahogy te is irtad, abban is azert szoktak lenni jobbak nala. Es ez amugy sem kifogas arra, hogy miert van ugy lemaradva a ppi-juk, mas gyartok megoldjak sokszorosan olyan suru kijelzovel is a szinhelyesseget.
-
assemble
addikt
válasz Lord Sidious #25 üzenetére
Nekem egyaltalan nincs jo szemem, de nem kell se nagyito, se semmi, es 30 centirol is biztosan rohogve megmondom neked 2 kijelzo kozul, hogy melyik 300 es melyik 400 ppi-s. Ahogy szinte barki mas is, akinek normal latasa van, es meg nincs 60-70 eves. Egy kis olvasnivalo a cultofmac oldalrol, amire aztan nem mondhatod, hogy elfogult lenne az Apple ellen: Why Retina Isn’t Enough
Az iPhone 4 kijelzojenek a ppi-je a maga idejeben rendben volt, ott leginkabb csak a kijelzo merete volt gaz.
A gond, hogy az a telefon 6 eve jelent meg, es azota a teljes piac merfoldeket ment elore ppi (es meret) teren, mikozben az Apple egy helyben maradt, es csak mostanaban, csak a tepsi "plus" modellek kaptak kevesbe gaz kijelzot. Hm, es a plus modell vajon miert kapott 400 ppi-s kijelzot ha a 300 ppi is tokeletesen mindenre eleg? Csak koltoi kerdes, nem kell valaszolni.[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Lord Sidious #25 üzenetére
Mindjárt jön a kartondobozos érv: pixeles a cardboxban az iPhone!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Milyen videókártyát?
- E-book olvasók
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- iPad topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...