- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #153 üzenetére
Akkor akik a 20GB-s 3080-ra vártak mint minden szempontból értelmes alternatívára a 2080Ti/1080Ti után, de már eladták az előd kártyájukat, azok két szék között a földön ülve maradnak még egy darabig.
Talán a még/már nem kapható 10GB-s 3080 mögül addig nem hátrálnak ki, amíg el nem készülnek hozzá egy V2.0 GPU-val, amit a jobb gyárthatóságra optimalizálnak.
Én drukkolok, hogy a közép kat. ezekhez képest apró méretű GPU-kal ne járjanak pórul, legyen a legalább a tömegnek szép a karácsonya az új NV VGA-kkal! -
törölt tag
válasz
antikomcsi #93 üzenetére
Ha le akartnak gyártani 100.000.000. darabot, és átlag (2 év alatt) 60%-os kihozatalra számítottak, akkor most a kezdeti 5-10%-os kihozatallal 3 hónap alatt (karácsonyig) is sikerülhet legyártani úgy 3x700.000 db GPU-t.
Amúgy szerintem két de lehet hogy hárommal arrébb lehetne tolni a tizedes vesszőt, és úgy közelítenének a valósághoz a tervezett és valós darabszámok.
-
törölt tag
A bizonyíték a 3085-öt lesz, amire az alacsony órajelre képes 3080 GPU-k kerülnek rá, kettesével és még úgy is bele fog férni 320W-ba.
Nem, ezzel csak vicceltem.
Azért én kíváncsi lennék, hogy most a várakozáson kívül mit tesznek, mert ez így olyan problémának hangzik, amit újra tervezés nélkül nem fog az idővel, gyártás felfutásával megoldódni. Addig meg kárba megy? a legyártott szilícium jelentős része, ami a kötött szerződéstől függően vagy a Samsungnak vagy az NV-nek de rettentően sokba fog kerülni, ha állandósul ez az állapot.
És megint csak megerősítést nyert, hogy a tervezethez képest jócskán túl lett hajtva a GPU. Ha már nem is a magas órajelhez illő technológiával, és tranzisztor sűrűséggel gyártják, már azt a kérdést is fel kellene tenni hogy, hogyan áll ez a GPU a használatból eredő degradálódással, elegendő órajel tartalékot hagytak-e benne, erre az esetre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest