Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 Lite - szegény ember kameragombja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
-
Mobilarena
Légy szíves olvasd el
Hivatalos: 10.0.15063.674 (október 10.)
Release Preview: 10.0.15063.674 (október 10.)
Fast ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Slow ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabag28
tag
Kipróbáltam, megnéztem mindkettőt, összehasonlítottam és használni a nagyobb volt számomra a jobb. Nem is ez a kérdés hanem az, hogy a nagy méret miközben hordozom zavaró lesz avagy sem. Mennyire lesz kényelmetlen a nadrág zsebében stb. Ez olyan dolog ami csak akkor derül ki ha már használom. Különben is vicces lenne ha a boltban kiállított darabot betenném a zsebembe, még félreértenék
vonyarc:
Lehet én se újat veszek akkor, mert ha mégis nagynak bizonyul, kevesebb bukót kell lenyelnem. -
gabag28
tag
Én is egyre közelebb vagyok a telefon vásárláshoz és az már korábban eldőlt, hogy 640 vagy 640XL lesz a befutó. Az XL nagyobb kijelzője miatt jobban bejön, jobb rajta olvasni, összehasonlítva a kistestvérrel. Ami miatt mégis bizonytalan vagyok az a méretéből adódó hordozhatóság, hogy az mennyire lesz esetleg kényelmetlen, de ez úgy is csak használat közben fog kiderülni. Szóval ha mégis nagynak bizonyulna, ez a telefon eladható értelmes áron, vagy csak jelentős bukóval?
-
gabag28
tag
válasz
old rocker #5654 üzenetére
Ez szerintem nem csak itt hanem sok más helyen is így van. A felhasználók igényei nagyon szerteágazóak és mindenki kedvének úgy sem lehet eleget tenni. Valószínűleg ők is azt nézik mi az amire a többség vevő lenne, aztán ha eltalálják veszik majd a készülékeket ellenkező esetben meg az eladások csökkennek.
Ez a 3G only is lehet olyan funkció ami csak egyeseknek hiányzik, mert a többség megvan nélküle. De pl. kicsit jobban rákeresve vannak azért olyanok is akik pl. a 4G only beállítási lehetőséget is hiányolják.Ez a 3G only vagy 4G only beállítás szerintem nekem is jól jönne, mert vagyok olyan helyeken ahol gyengébb a jel. Pont a 640-es készüléken gondolkozok én is, mert kváltaná a mostani telefonomat és valószínűleg a mobil stick-et is.
Még egy dolog eszembe jutott amit nem találtam a beállítások között. Wifi csatlakozás esetén kerestem olyan beállítást ahol megmondhatom, hogy az adott wifi az valójában egy mobil hotspot korlátozott adatforgalommal, nem egy valódi korlátlan wifi amin bármennyi datot letölthet.
-
gabag28
tag
válasz
old rocker #5650 üzenetére
Én sem a logikát kérdőjelezem meg, csak kerestem, hogy van-e ilyen beállításra mód a wp telefonokon. Egyelőre úgy néz ki nincs. Amikor viszot mégis jól jöhet az pl. a következő eset. Pár éve egy adott helyen csak mobilinternet lehetősége volt adott. A kertben szépen jött a 3G az épületen belül már nagyon gyenge volt a jel ott a mobil stick állandóan 2G és 3G között ugrált, a net használhatatlan volt emiatt, az EDGE meg iszonyat lassú. Aztán a mobil stick szoftverébe átállítottuk, hogy kizárólag csak 3G hálózatot használjon. Alig mutatott térerőt és közel sem volt olyan minőségű a net mint a kertben, de mégis volt és még ez a harmatgyenge 3G is lényegesen gyorsabb volt mint az EDGE. Lefedettség meg ugye hiába van egy adott településen, azon belül még számtalan tényező befolyásolja a jel erősségét. A telefon atomatán már lehet átvált az általa stabilabbnak ítélt 2G-re, de én még manuálisan inkább 3G-n tartanám mert az gyenge térerővel is jobbnak bizonyul. De a lényeg, hogy akkor a wp egyelőre ilyen beállítást nem tesz lehetővé, majd meglátjuk a végleges 10-es kiadásba bekerül-e ismét, ha már a 10136 Build-ben benne volt.
-
gabag28
tag
válasz
old rocker #5646 üzenetére
Én azt szerettem volna beállítani, hogy 3G only legyen az adatkapcsolat, ne is akarjon átváltani 2G hálózatra egyáltalán. Mert ahogy észrevettük ha valamiért erősebb egy adott ponton a 2G előszeretettel átvált arra, miközben a 3G is elérhető lenne.
Közben rákerestem és erre többen is panaszkodnak. Annyit találtam, hogy korábbi verziónál ezt a beállítást elő lehetett csalni, viszont ez a lehetőség is egy idő után megszűnt a 8.1-ben. Aztán a Windows 10 Mobile 10136 Build-ben ismét elérhetővé vált, de a 10572-ből már megint kivették.
minolta5:
Ezt nem tudom, kevés készülékkel találkoztam csak, szóval elhiszem neked. Most amit sikerült gyorsan a környezetembe fellelni okostelefont annál van 3g only mód, illetve a mobil stick is tud ilyet. WP vonalon nincs még tapasztalatom ezért is kérdeztem. -
gabag28
tag
válasz
old rocker #5644 üzenetére
Nekem volt egy olyan emlékképem, hogy régebbi Lumia telefonon láttam én a beállítások között 3G only módot, ez azóta megszűnt? Vagy csak a 640 esetén nem lehet beállítani más Lumiánál meg igen?
Esetleg aki már a 10-es rendszerrel használja a 640-et ott van 3G only beállítási lehetőség? -
gabag28
tag
Itt állítottam be, de itt csak a maximális adatsebességet lehet kiválasztani. Viszont nem csak akkor ugrál ha egyáltalán nincs lefedettség, hanem akkor is ha mondjuk a 3G gyengébb az EDGE meg erősebb. Kipróbáltuk ugyanott másik két telefonnal is, azok is ugrálnak a két hálózat között, de azoknál ha beállítom, hogy kizárólag csak 3G hálózatot használjon, akkor ugyan csak egy-két térerő csíkkal, de azzal stabilan mennek. És úgy tapasztaltuk a gyenge 3G is gyorsabb netet jelentett mint az EDGE. Viszont a 640-en nem tudtam egyáltalán megmondani a telefnnak, hogy kizárólag a 3G hálózatot használja. Ezek szerint akkor ezt nem is lehet?
-
gabag28
tag
Megint nálam járt ismerősöm 640DS készüléke. Egyetlen dolgot nem tudtam beállítani neki, az adatkapcsolat fix 3G legyen és ne ugráljon EDGE és a 3G között. Ahol gyengébb, de még működőképes a 3G ott percenként váltogat oda és vissza. Erre van valami megoldás? Beállításokban én nem találtam, hogy mindig 3G-t használjon adatkapcsolat esetén.
-
gabag28
tag
válasz
Amantius #5102 üzenetére
Valószínűleg az lehetett amit razzorr írt, valaki kedvéért kinyitották a boltban. A készülék maga hibátlannak bizonyult szóval nincs gond, beüzemelni se volt bonyolult. Eléggé megtetszett nekem is, főleg az egyszerűsége, lehet majd én is benevezek egyre vagy inkább a nagyobb testvérre. Tavasszal már gondolkoztam rajta de végül akkor elvetettem a telefon cserét.
-
gabag28
tag
válasz
razzorr #5100 üzenetére
A csomagolás őt se izgatja, csak maga a készülék, na és persze az akku legyen hibátlan. Csak első kibontásnál kissé megijedt. De egyelőre úgy tűnik minden rendben. Az akkuban 30% szufla volt most még a töltőn van. A hívásszámlálót a gyári visszaállítás nem nullázza le? Mert ha igen ebben az esetben nem sok infót közöl. De külsőleg eddig a telefonon minden rendben. Még az alapvető funkciókat (telefonálás, hangszórók, kamera) megnézzük, aztán ha ott se lesz gond akkor szerintem sem érdemes vele többet vacakolni.
-
gabag28
tag
Itt az akku külön volt. Ugyanúgy egy tasakban mint maga a telefon. Nos ezek a tasakok agyon vannak gyűrve. Szóval első ránézésre nem az jut az embernek az eszébe, hogy itt egy gyári eredeti csomagolású készülék. Márpedig új telefonért fizetett. Szóval ha bármiféle használati nyomot találunk a telefonon akkor megy vissza reklamálni, ha meg ilyet nem találunk akkor marad. Eddig pár szöszt leszámítva nem láttam rajta semmit, szóval lehet maga a készülék teljesen új, de majd a teljes beüzemelés után kiderül, hogy minden rendben van-e.
-
gabag28
tag
válasz
kemotox #5095 üzenetére
Médiában. Olyat már tapasztaltam, hogy a vásárló jelenlétében kinyitják, megnézik a tartozékokat, de azt mondja ilyen nem történt. Na meg furcsa, hogy telefon és az akksi csomagolása ennyire viseletes. Most megnézzük alaposan, hogy nincs-e sérülés karcolás, mert ha igen akkor visszamegy reklamálni.
Járt már esetleg más is úgy, hogy a Médiában vásárolt telefonja nem volt bontatlan?
-
gabag28
tag
Ismerősöm vett egy ilyen készüléket és most hozta el, hogy segítsek beüzemelni. A készülék elvileg új, de érdekes, hogy a dobozán a lezáró matrica fel van vágva és a telefon és akku csomagolása is eléggé viseletes. Jól gondolom, hogy ennek nem így kellene lennie? Valamiből megállapítható, hogy esetleg akár csak kipróbálásra is de már használták korábban a készüléket? A kijelzőn egyébként kellene, hogy legyen valami fólia amit az első használat előtt el kell távolítani? Ami telefonokkal korábban találkoztam azokon volt ilyen.
-
gabag28
tag
Az office 365 az a telefonhoz kell? Vagy ez csak egy akció, hogy aki adott időpontig telefont vesz az kap egy teljes körű 1 éves office-t az asztali gépére is?
Igazából az érdekel, hogy a mobil excel word app az külön licensz köteles vagy alapból működni fog ha veszek egy ilyen WP telefont? -
gabag28
tag
válasz
chipesz #1968 üzenetére
Attól, hogy elavult még lehetnek helyzetek amikor valakinek hasznos. Pl van aki bizonyos esetekben mobilt cserél. Egy túrára, pecázni vagy hétvégi betonozáshoz inkább egy olcsó butatelefont visz amit nem sajnál ha sáros, vizes lesz vagy megkarcolódik stb. Ilyenkor jó ha csak egy sima sim cserével ott vannak a legfontosabb számok. Nyilván akkora tömeget nem érint, különben már lenne rá megoldás. Így marad a kézi módszer akinek ez fontos.
-
gabag28
tag
válasz
ToniSoprano #1208 üzenetére
Ezek a számok leírva szépnek tűnnek, de nem ebből akarok kiindulni. Teszek velük egy próbát és a gyakorlat majd eldönti. Mindenesetre az infó, hogy neked pozitív tapasztalatod van ezen a téren. Már nem is tudom hány éve használtam először mobilnetet, akkoriban még a 3G is csak kevés helyen volt. Szóval ahhoz képest sokkal jobb most a helyzet.
(#1209) erahurka
Már én se vennék olyan telefont ami nem LTE képes, csak egyelőre még szűkös a kínálat a Dual LTE képes telefonokból. Szóval abból kell főzni ami van. Majd változni fog ez idővel, ha jól rémlik WP fronton a Dual sim még nem olyan régóta van. -
gabag28
tag
válasz
janeszgol #1200 üzenetére
Én szolgáltatónál még csak egy sim-es LTE verziót láttam. És igen kifizetem a felárat ha találok független két sim-es LTE verziót rendes gyári garanciával. Egyedül az kérdés még, hogy 640 vagy 640XL legyen, de ez is eldől majd egy próba után.
(#1202) ToniSoprano:
Nyilván az értelmes felár az mindenkinek mást jelent. Nekem a stabil netkapcsolat az megéri, mivel vannak helyzetek amikor a notebookomon is a telefonról megosztott netet kell használnom. Ez viszont általában munka, így fontos.(#1204) ToniSoprano
Azt a 2Gigás csomagot lehet én is kipróbálom. Akár úgy, hogy két szolgáltatónál is lesz egy ideig adatcsomagom és egyszerre tesztelem mindkettőt aztán az marad amelyik a jobb. Ezért is kell a független telefon. Egy darabig még kivárok, hogy lesz-e LTE Dual, ha meg nem lehet én is maradok a 3G Dual verziónál. -
gabag28
tag
válasz
ToniSoprano #1198 üzenetére
T-s műszakis kolléga mondta, hogy a térkép csak viszonylagos, igazából az csak egy elvi lefedettség ami csak korlátozottan veszi figyelembe a helyi adottságokat. Én többnyire nagyvárosokban használom ahol szinte mindenhol van lefedettség és mégis vannak helyek ahol szakadozik a net. Marad az a megoldás, hogy kipróbálom a másik két szolgáltatót is és amelyiket a saját tapasztalataim alapján a legjobbnak ítélem annál maradok. Külön adatkártyám van, szóval ez nem gond. De még nem tettem le az LTE képes készülékről sem, mert ha azzal a 4G hálózat is szóba jöhet és a kettő együtt már jobb lefedettséget ad. Ráadásul ha a jövőben inkább ezt fejlesztik, akkor meg pláne. Sajnos a a két kártyás LTE készülékek még nem túl gyakoriak, de a Lumia 640/640xl szériának pont van ilyen tagja. Igaz egyelőre még azt is csak bolti garanciát adó üzletben találtam meg itthon.
-
gabag28
tag
válasz
ToniSoprano #1194 üzenetére
T-mobil.
De korábbi években próbáltam a másik két szolgáltatót is, igaz azóta biztosan változott a lefedettségük. Meg a másik, hogy sokat számítanak a helyi viszonyok, hiába van lefedettség, ha maga az adott épület olyan, hogy azon belül alig van térerő. Lehet rosszul logikáztam de arra gondoltam, hogy egy LTE képes telefon ami tud 3G és 4G hálózaton is működni az fog a legtöbb esetben stabil netkapcsolatot létesíteni. -
gabag28
tag
Én is a két simes LTE verziót keresem. Nekem csak függeten jöhet szóba. Felhívtam az ismertebb üzleteket ahol valóban gyári garanciával árulják, hogy várható-e a két simes LTE verzió de egyelőre nem tudtak érdemi információval szolgálni.
Így lehet marad a 3G verzió. Bár pont amiatt gondoltam az LTE verzióra, hogy vannak helyek ahol a 3G hálózatról állandóan leszakad a mostani készülékem. Ha meg a jövőben úgy is inkább már a 4G hálózatot fejlesztik az LTE képes telefonnal talán jobban járnék. A letöltési sebesség bőven elég most is ami a 3G-n jön, de a stabilabb hálózati kapcsolat az előny lenne.
-
gabag28
tag
Van valakinek esetleg információja arról, hogy a 640/640xl Dual LTE verziója itthon függetlenül és gyártói garanciával valahol kapható már? Mert eddig csak olyan boltban bukkantam Dual LTE-re ahol csak bolti garanciát adnak.
Illetve egy másik kérdés az LTE verziónál a hálózat választásnál megadható, hogy csak 3G-t vagy 4G-t használjon, vagy automatikusan arra csatlakozik amelyiknek jobb azon a ponton a lefedettsége?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A redmondi cég két új terméke 5 és 5,7 hüvelykes HD kijelzővel és Snapdragon 400 SoC-vel rendelkezik, de kamera és akku terén már nagyban különböznek.
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Fotók, videók mobillal
- Politika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Revolut
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - 40AS Lenovo ThinkPad USB-C dokkoló (akár 3x4K felbontás)
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest