Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Helló.
Szeretem a csípőset, így én is termelek csilit szinte minden évben a balkonon.
Mikor van kedvem magról, keltetem. Nem kell sok cserép, csak egyél meg pár joghurtot, a dobozuk épp megfelelő magról keltetni a palántákat. Van kimondottan palántaföld is, nem drága és a legkisebb csomagolás is elég. Majd mikor megerősödtek át is lehet ültetni a végső edényükbe.
Ősszel, mikor már hidegebb van, be szokom tenni a lakásba az ablakba, napos helyre, és van hogy karácsony tájékán is van még friss csilim.
Utóbbi időben, piacon is vettem már virágzó csilit és azt ültetem át otthon nagyobb cserépbe. Itt viszont nem tudod pontosan mit is kapsz a pénzedért.Feldolgozással kapcsolatban. Szárítani, szárítani és szárítani a többletet, ha terem elég, mert én frissen is eszem, levesbe, gulyásba, pörköltbe, lecsóba, zsíros kenyérre aprítva egy két darabot (na ez eléggé üt, van hogy egy kis időre hanyagolom is utána a csípőset).
Szárítottból, készíthetsz fűszerolajat is, nagyszerű. Lehet tisztán csiliset is, vagy fokhagymás csilis, fokhagymás csilis borsos.
A csilis só is príma, friss csilit és nagyszemű sót összemixerelsz, de ne sokáig, nem kell por állagúnak lennie. Utána megszárítod. A só nagyszerűen elraktározza a csili aromáját.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged