- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fitzgerald
veterán
válasz
#84490496 #22 üzenetére
Mért tenném?
A kernel igazából csak az egyik fele a dolognak. Amit a komolyabb custom kernelekben be lehet állítani az az, hogy egy mag mekkora terhelést kapjon. Magyarul hogy a lehető legtöbb feladatot egy magnak ossza ki a kernel, vagy több magnak. Amiről én beszélek az az, hogy jelenleg szinte mindegy, hogy hány magot tesznek egy ilyen chipbe, mivel a legtöbb alkalmazás, (néhány benchmark kivételével) processz, stb. mindössze egy, kettő, ritkább esetben négy magot képes használni, kernel beállítástól függetlenül. Úgyhogy a true-octa-hexa-deca core procik egyenlőre kizárólag marketing céllal készülnek.
Tehát ha beállítasz egy performance governort pl., lehet hogy azt fogod tapasztalni hogy gyors az UI (meg a multitasking, stb.) mint a zsírozott villám. De az alkalmazások nem fogják az összes magot használni. -
válasz
#84490496 #22 üzenetére
Persze, értem , kellene egy olyan chip az MTK oldaláról is mint a Snap810, na jó nem, olyan nem kéne...
De értelemszerűen a középkategóriában nem lesznek kiváltságos megoldások, hogy erős a CPU, meg akkor már brutál a GPU... Az akkor nem adható középkategóriás áron, az MTK maga alá tenne...
LEhetne törekedni a kiegyensúlyozott dolgokra is, de nekem az MTK-k fekszenek, hozzák azt amit kell
Idén már nagy bumm úgyse lesz a piacon, meg azért jelenleg szépen felfejlődött a konkurenciaharc a két nagy között, ebből mi nyertünk.
Olcsón, erős készülékek jöttek ki.
u.i.: Köszi, azért SoC témában van pár jártasabb kollega
én olyan sokat olvasott fórumozó vagyok, meg pár okosságot tudok MTK alatt, de semmi több
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest