Megmutatta az erejét a MediaTek Helio P10

A MediaTek a nyolc Cortex-A53 processzormagot és a Mali-T760MP2-es IGP-t tartalmazó MT6752-vel igencsak erős lapkakészletet tett le az asztalra a középkategóriában, amely például a Sony Xperia C4-ben is jól muzsikált, jobb pontszámokat elérve a különféle teljesítményteszteken, mint a rivális Qualcomm Snapdragon 615-ös mobilok. Az MT6753 ugyanakkor visszalépés volt az alacsonyabb órajel és a valamivel gyengébb Mali-T720MP3-es IGP okán, viszont ezt az SoC-t olcsóbban kínálja a MediaTek a partnereinek, lehetővé téve többek között azt, hogy a Meizu m2 note alacsonyabb árcédulát kapjon elődjénél.


[+]

A nyolcmagos középkategóriás sorozat következő tagja az MT6755 lesz, más néven a Helio P10, amelyben előzetes információk szerint négy 2,2 gigahertzes, valamint négy 1,1 gigahertzes Cortex-A53-as processzormag dolgozik, méghozzá a Mali-T860MP2-es IGP-vel kiegészítve. A Helio P10 támogatja a Cat.6-os LTE hálózatokat is. Egy ismeretlen MT6755-ös készülék (talán egy MediaTek referenciamodell) most kipróbálta magát GeekBenchben, és a fenti pontszámokat sikerült elérnie. Az eredmény érdekessége, hogy a többmagos tesztben az Xperia C4 jóval több pontot ért el (4376-ot), ám egyelőre azt nem tudni, hogy a fenti eszköz a tömeggyártásra szánt Helio P10-zel futtatta le a teszteket, úgyhogy nem árt az eredményeket fenntartásokkal kezelni. Az igazi előrelépés egyébként nem is feltétlenül teljesítményben, hanem fogyasztásban lehet, köszönhetően a TSMC frissített, 28 nanométeres gyártástechnológiájának. Azt, hogy az első Helio P10-es mobilok mikor bukkannak fel először, egyelőre nem tudjuk megmondani.

Azóta történt

  • Bemutatkozott a Lenovo K5 Note

    Nem kellett sokat várni a készülékre, ami MediaTek Helio P10 chipsettel debütált, és 5,5 hüvelykes Full HD LTPS kijelzőt kapott.

  • 16 nanométerre vált a MediaTek

    A Helio P20 szinte biztosan 16 nanométeres gyártástechnológiával készülhet, ám erre még a harmadik negyedévig várnunk kell.

  • Felbukkant az Oppo Find 9

    Egy ideje nem nagyon lehetett hallani a következő Oppo Findról, a GFXBench-nél viszont most előkerült a mobil.

Előzmények

Hirdetés