- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szergei
tag
Értem. Tehát, ha jól értelmezem, akkor az MSAA is egyre inkább elkopik már akár DX11 mellett (a Deus EX -Human Revolution-ben is lehet, hogy csak Edge AA és FXAA lesz menüből bekapcsolható, vannak erre utaló jelek, de 24 nap múlva kiderül),
Kíváncsi vagyok, mennyire javulnak még ezek az eljárások, mert eddig a fő probléma, hogy a textúrákat is érintik, tehát a homályosító hatás, ami zavaró, ha ezen változtatnak, akkor talán jobb, mint a semmi, de a jelenlegi formában az MLAA, és az FXAA még nagyon messze van a tökéletestől. (A HD2000-5000-es Radeonok narrow- és wide tent szűrőjével is hasonló gondok voltak - tudom, az MSAA mellé volt kiegészítés, ill. az NVIDIA Quincunx AA (2XQ) volt borzalmas a maga idejében, pedig az még a Gothic 3-ban is működött).
A GBAA viszont nem tűnik rossznak, igaz önmagában nem tudom, mennyire elég.Viszont lenne egy kérdésem, ami részben idevág, hátha tudod a választ: miért gondolták úgy a fejlesztők a Witcher 2-nél, hogy az "ÜberAA" 2x2 SSAA legyen minimum, mikor lehetett volna pl. 2x1, vagy 1x2-es mód is? (Feltételezem, hogy utóbbiak nem zabálnák annyira a teljesítményt, bár valószínű, úgysem GTX 460 lenne az ideális kártya hozzá...)
-
Szergei
tag
HD 4870-en sajnos tényleg sehogy, de GeForce-ra már régen volt alternatíva, ez pl. értékelhető minőségű. Illetve így is lehet. (Utóbbinál választhattak volna jobb helyszínt, személyes tapasztalat, hogy 2x ráerőltetett AA, és 4xTRSSAA mellett látványos a javulás, főleg a növényeknél ill. kerítésnél, de a poligonokra is hat valamennyit, persze nem mindenhol tökéletes az eredmény, és már ehhez is egy GTX 480 kell (vagy 570, ha van elég VRAM)) úgyhogy valóban erőforrás-igényesek az alternatív lehetőségek, de az FXAA, vagy az MLAA ocsmány képminőségét messze felülmúlják, úgyhogy nekem személy szerint nem tetszik ez az irány, inkább legyen SSAA, a jövő vonatkozásában pedig a DX11 nyújtotta lehetőségek nem segítenek
? (pl. a Shogun 2 Total War-ban -megint csak szerintem- az MSAA is alázza az MLAA nyújtotta minőséget, és nem feltétlenül kell hozzá HD 6990 sem.)
-
-
Neovenator
senior tag
Sehogy, felnyomom a felbontást, amíg lehet (esetemben a 214T 1600x1200-ig megy), ennyi.
Általában elég szokott lenni. Az FXAA-t is pusztán azért használom, mert nem jár különösebb sebességveszteséggel, de be se kapcsoltam, amikor bevezették, elfelejtettem.
1920x1080-ban pedig még kevésbé lehet zavaró az élsimítás hiánya, a 2560x1600-as felbontásról már nem is beszélve.
-
Neovenator
senior tag
Ez esetben viszont mi értelme a hack-nek? Nyilván engedélyezni fogják a közeljövőben, pláne, hogy már natívan is támogatják játékok. Nem hiszem, hogy ne lehetne AA nélkül élni pár hónapot, pláne a mai monitorfelbontások mellett, amik mellett egyre kevésbé van értelme AA-t használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- TCL LCD és LED TV-k
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- További aktív témák...
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest