- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Magisk
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szergei
tag
Értem. Tehát, ha jól értelmezem, akkor az MSAA is egyre inkább elkopik már akár DX11 mellett (a Deus EX -Human Revolution-ben is lehet, hogy csak Edge AA és FXAA lesz menüből bekapcsolható, vannak erre utaló jelek, de 24 nap múlva kiderül),
Kíváncsi vagyok, mennyire javulnak még ezek az eljárások, mert eddig a fő probléma, hogy a textúrákat is érintik, tehát a homályosító hatás, ami zavaró, ha ezen változtatnak, akkor talán jobb, mint a semmi, de a jelenlegi formában az MLAA, és az FXAA még nagyon messze van a tökéletestől. (A HD2000-5000-es Radeonok narrow- és wide tent szűrőjével is hasonló gondok voltak - tudom, az MSAA mellé volt kiegészítés, ill. az NVIDIA Quincunx AA (2XQ) volt borzalmas a maga idejében, pedig az még a Gothic 3-ban is működött).
A GBAA viszont nem tűnik rossznak, igaz önmagában nem tudom, mennyire elég.Viszont lenne egy kérdésem, ami részben idevág, hátha tudod a választ: miért gondolták úgy a fejlesztők a Witcher 2-nél, hogy az "ÜberAA" 2x2 SSAA legyen minimum, mikor lehetett volna pl. 2x1, vagy 1x2-es mód is? (Feltételezem, hogy utóbbiak nem zabálnák annyira a teljesítményt, bár valószínű, úgysem GTX 460 lenne az ideális kártya hozzá...)
-
Szergei
tag
HD 4870-en sajnos tényleg sehogy, de GeForce-ra már régen volt alternatíva, ez pl. értékelhető minőségű. Illetve így is lehet. (Utóbbinál választhattak volna jobb helyszínt, személyes tapasztalat, hogy 2x ráerőltetett AA, és 4xTRSSAA mellett látványos a javulás, főleg a növényeknél ill. kerítésnél, de a poligonokra is hat valamennyit, persze nem mindenhol tökéletes az eredmény, és már ehhez is egy GTX 480 kell (vagy 570, ha van elég VRAM)) úgyhogy valóban erőforrás-igényesek az alternatív lehetőségek, de az FXAA, vagy az MLAA ocsmány képminőségét messze felülmúlják, úgyhogy nekem személy szerint nem tetszik ez az irány, inkább legyen SSAA, a jövő vonatkozásában pedig a DX11 nyújtotta lehetőségek nem segítenek
? (pl. a Shogun 2 Total War-ban -megint csak szerintem- az MSAA is alázza az MLAA nyújtotta minőséget, és nem feltétlenül kell hozzá HD 6990 sem.)
-
-
Neovenator
senior tag
Sehogy, felnyomom a felbontást, amíg lehet (esetemben a 214T 1600x1200-ig megy), ennyi.
Általában elég szokott lenni. Az FXAA-t is pusztán azért használom, mert nem jár különösebb sebességveszteséggel, de be se kapcsoltam, amikor bevezették, elfelejtettem.
1920x1080-ban pedig még kevésbé lehet zavaró az élsimítás hiánya, a 2560x1600-as felbontásról már nem is beszélve.
-
Neovenator
senior tag
Ez esetben viszont mi értelme a hack-nek? Nyilván engedélyezni fogják a közeljövőben, pláne, hogy már natívan is támogatják játékok. Nem hiszem, hogy ne lehetne AA nélkül élni pár hónapot, pláne a mai monitorfelbontások mellett, amik mellett egyre kevésbé van értelme AA-t használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen NAS-t vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- LEGO klub
- EA Sports WRC '23
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest