Új hozzászólás Aktív témák
-
Dini88
újonc
Sziasztok!
Kerestem de nem találom, a mobilcsere kedvezménnyel vett telefonnál van időkorlát ameddig nem adhatod el a telefont a kedvezmény miatt? Előre is köszönöm. -
janeszgol
félisten
Én kettőt is cseréltem (egyet én, egyet a nővérem, adtam neki egyet, hogy cserélje már be). Igaz én még a 20 ezres érában.
-
Cyborg
őstag
Sajnos én lemaradtam, pedig megmozgattam mindent, és mindenkit egy 3G telefonért.
Mondjuk nem szorulok rá, de jól jött volna a támogatás az új telefonba -
ledgeri
nagyúr
válasz
Digitalpimp #225 üzenetére
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Digitalpimp #218 üzenetére
Ma jött a mail, hogy berögzítették az adatbázisba. Már meg is vettem az új telót. Végül siker lett.
-
skroy
senior tag
A régi készüléket töltővel együtt kell leadni? Vagy elég csak a teló?
-
beef
őstag
válasz
Digitalpimp #220 üzenetére
Lehet nekik írni, hogy vizsgálják felül. Szoktak válaszolni.
-
beef
őstag
válasz
Digitalpimp #218 üzenetére
Nem a készüléknek kell magánnak lennie, hanem az előfizetésnek amivel használva volt.
-
Digitalpimp
senior tag
Sziasztok! Olyankor mit lehet tenni, ha az IMEI ellenőrzésre azt írja a rendszer, hogy nem jogosult, pedig amúgy minden feltételnek megfelel a teló? Használva volt a megadott időben, buta, magánkészülék stb.
Köszi.
-
Csápájev
őstag
Sziasztok,mobilcsere programban vennék a mediamarktban telefont, lehet ezt is netes rendeléssel és személyes átvétellel?
Hogy zajlik ilyenkor a mobilcsere program? A 14 napos elállás miatt lenne jó a netes rendelés. Mi történik olyankor a régi telefonnal,ha visszaviszem az újat,mert elállok? Visszakapom? -
bostone
addikt
Lehet, ostobaságot kérdezek…
Online vásárlásnál is igénybe vehető a kedvezmény? -
st6969
őstag
válasz
quailstorm #208 üzenetére
Próbáld úgy, hogy bele se teszed az akksit. Tőlem csak azt kérte, hogy diktáljam be az imei-t. Ne kelljen már szétpattintania a telefont. Onnan is csak leolvasta volna. Bekapcsolni esze ágában sem volt. Bestbyte Kecskemét. Máshol lehet, másképp van...
-
csorba23
tag
Tabletet lehet venni Mobil csere programmal? Látom korábban valaki írta, hogy nem, de mindenhol Mobil készüléket írnak, nem mobiltelefont. Elvileg a tablet is Mobil készülék.
-
beef
őstag
Már szerintem itt többször leírtuk, hogy bárki viheti. Talán annyi megkötés van csak, hogy egy személy csak egyszer, kivéve ha más megbízásából és arról van meghatalmazás.
A második kérdésdre meg ott megadják a választ
Nem hiszem, hogy bárkit is érdekelne miután leadtad, hogy mi történt a telóval. -
st6969
őstag
Sziasztok,
az kizáró ok-e, hogy az én nevemen az elmúlt 15 évben nem volt telefon előfizetés, sem sim kártya (céges telefont használok)? A mama telefonját vinném cserélni (ügyfélkapun lecsekkolva, a készülék jogosult), de a saját nevemen regisztrálnék, nem akarom elcipelni az ügyintézésre a mamát, messze van a bolt.
A készülék működőképes, IMEI-t lehet csekkolni. Viszont örülnék, ha az akksit megtarthatnám (van még egy ilyen régi telefon itthon). Próbálkozott már ilyennel valaki, szerintetek ezt megengedik? -
lord_m
senior tag
Magánhasználatban volt, van. Kártyás. Továbbra is fura, mert azt írták, hogy a szolgáltató közlése alapján nem volt forgalom, holott de...
Beszéltem a Vodafonnal is, látjàk, hogy volt kimenő SMS pl., küldenek erről majd dokumentumot, számlát, majd ezt tudom a hatóságnak továbbítani.
Persze ez sem bizonyítja, hogy az adott telefonban volt használva a SIM, pedig ezer éve ezt használja édesanyám.Szerintem ezt bukjuk, csak nem értem..
-
beef
őstag
Fent van a honlapjukon a kereskedők listája PDF-ben.
A követelmény csak annyi, hogy telefon és minimum 4G képes legyen. -
st6969
őstag
Sziasztok,
Arról van esetleg lista, hogy mely boltokban érhető el ez a lehetőség? Media Markt, Euronics, Emag, szolgáltatóknál tudom, hogy van. De ezeken a helyeken minden mobilra, vagy csak egy meghatározott körre?
Kisebb GSM boltokban gondolom esélytelen ezt igénybe venni? -
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Édesanyámnak terveztem volna ma becserélni egy aktív használatban lévő, Samsung GT-C3322 telefont.
Meglepetésre mindkét IMEI számra hibát dobott a rendszer, hogy nem jogosult a telefon...
Kártyás, még a napokban is volt kimenő forgalom, 2G/3G, ha minden igaz, úgyhogy nem értem. A hiba okát persze nem jelzik.Írtam mailt az NFFKÜ-nek, kíváncsi leszek, mit válaszolnak.
-
S-eye
senior tag
válasz
Viktor0610 #187 üzenetére
Tehát ha veszek egy telót ócón és megfelel a jogosultsági elvárásoknak, akkor ez teljesen legális?
-
beef
őstag
válasz
Arról tudjatok, hogy: Egy természetes személy egy mobilkészüléket cserélhet le támogatással a programban.
Ha többet is akarsz, akkor meghatalmazással más nevére kell leadni (elvileg). -
Csápájev
őstag
válasz
-
-
Csápájev
őstag
Ha az adott telefon nem az enyém volt, hanem a szomszédé az probléma lehet? Neki is jönnie kéne a boltba,mikor az újat veszem?
-
Csápájev
őstag
válasz
Viktor0610 #183 üzenetére
Mint nagyjából az összes állami informatikai cucc.
-
-
Csápájev
őstag
válasz
Viktor0610 #181 üzenetére
ezt mondjuk odaírhatták volna a lekérdezés oldalra, akkor eddig egyet se ütöttem be jól
-
-
Csápájev
őstag
Nem tudjátok véletlenül,hogy ha az ellenőrizendő imei számban van space, /-jel st,akkor azt úgy kell beírni,ahogy a telefon kiírja,vagy egyben?
A telefon így írja ki: xxxx x xxxx /x -
tlac
nagyúr
válasz
Viktor77 #172 üzenetére
gondolom a Telekom rendszerében meg tudják nézni, hogy az IMEI milyen telefonhoz tartozik
ebben nem vagyok biztos
volt 1 telefon, aminek a jogosulttá tétele több mint 1 hónap volt
az is talán még a Telekom/T-mobile-tól volt vásárolva, de már évek óta a nem létezett a gyártó weboldala semÉs ha át is hackeli, a telefonban az akku alatt ott a matrica.
ugyan, azt pont lehet véletlen lekopott már vagy leesett a matrica
Közvetlen ez után lett ellenőrizve, azt írta, jogosult a telefon cserére.
Most viszont konkrétan azt írja, hogy ez az IMEI már fel lett használva.majd ír le plz, hogy mi lesz az ügy vége, kíváncsi vagyok most már
-
Viktor77
titán
Csináltam előregisztrációt, aztán meggondoltam magam, töröltettem emailben (ugye megvolt a kód). Visszaírtak, hogy törölték az előregisztrációt (kb 2 perc múlva, nagyon gyorsak voltak), ez után már nem lehet előregisztrálni a telefont, de a cserére még jogosult.
Közvetlen ez után lett ellenőrizve, azt írta, jogosult a telefon cserére.
Most viszont konkrétan azt írja, hogy ez az IMEI már fel lett használva.Könnyen tudom bizonyítani, hogy az enyém nem áthackelt, a doboza is megvan, gondolom a Telekom rendszerében meg tudják nézni, hogy az IMEI milyen telefonhoz tartozik.
És ha át is hackeli, a telefonban az akku alatt ott a matrica. -
tlac
nagyúr
válasz
Viktor77 #168 üzenetére
igen, a cseréhez kell
de előre max. az előregisztrációhoz, ami opcionálisazt nem tudom, hogy ha valaki ezt önmagában megcsinálja, de nem váltja még be a telefont, akkor milyen üzenetet dob a rendszer
ez még csak a jobbik eset, mert valószínűleg ezt könnyen vissza tudják csinálni
itt az is történhetett, hogy valaki csak elírta a számotde ha valaki áthackelte egy régi telefon imei kódját a tiedre, na az necces
írj a mobilcsere@nffku.hu címre, hogy visszaélésgyanúd van
-
Viktor77
titán
Ugye jól tudom, hogy a telefonnak ott kell lennie cserekor?
Az általam árult telefonra az írja az ügyfélkapus ellenőrzés, hogy fel lett használva az IMEI.
Hogyan, ha itt van nálam a telefon? -
-
Sziasztok!
Jól látom, hogy nem lehet már regisztrálni?
Elfogyott a keret?
-
enté
csendes tag
Van valakinek infója, hogy eddig hány csere történt? Elvileg a valamelyik sorszámból ki lehet következtetni.
-
mrteacher
csendes tag
Sziasztok! Keresgetek a leírásokban, de nem találom, hogy tabletekre is érvényes lehet ez a program? Azért gondolom, mivel az is mobil eszköz.
-
zolnagy
őstag
válasz
MZsoltee #148 üzenetére
Itt megvan minden: [link]
De a levélbe nekem így foglalták össze:Tájékoztatjuk, hogy a Pályázati kiírás és útmutatóban rögzített feltétek szerint, a támogatási program keretében azon egyéni előfizetéses és feltöltőkártyás mobiltelefon készülékek cseréjére van lehetőség, melyek
kizárólag 3G vagy 2G technológiával működnek, valamint a 2021. július 1. – 2022. április 30. közti időszakban valamely magyarországi 3G vagy 2G hálózaton (Magyar Telekom, Vodafone, Telenor, Digi) legalább egyszer sikeres hanghívást indított, adatforgalmat bonyolított vagy sms-t küldött. -
zolnagy
őstag
Flottás telefonokkal van valakinek tapasztalata?
Apósom régi Nokia 113 telefont használ és szeretne okostelót.
Ellenőriztem az oldalon és nem jogosult. Írtam e-mailt a megadottra (mobilcsere@nffku.hu)
Azt írják, hogy üzleti, vállalati készülék nem támogatott. Ez valóban a cégem flottája, de a saját előfizetésem, nem a cég fizeti. Ilyenkor mi van? -
tlac
nagyúr
nekem sikerült az emagnál ma, de mikor meglátta, már előre mondta, hogy ebből gond lesz
kincskeresős 10%-os kedvezmény és a mobilcsere végül működött együtt (bár volt egy kis vitám vele és egy hosszú telefonálása)
volt még rajta egy 3k-s kupon is, na azt viszont elbuktamvalójában a rendszerük rossz, mert a 40k-t úgy viszik fel és a számlán is az látszik mintha vásárlási utalvánnyal fizettem volna
és ezeket nem igazán tudják halmozni -
DGery
aktív tag
Ez azért nonszensz, mivel az állami támogatás nem egy kedvezmény és nem egy kupon. Ugyan úgy teljes mértékben ki lesz a készülék ára fizetve, csak nem te vagy az egyedüli kifizető.
Picit olyan, mintha bemennél egy boltba és 40e-et kp-ban fizetnél, a másik mondjuk 40et meg kártyával, de akkoris kifizetted a 80e-es vételárat.
Szóval mindnképp beszélnék az üsz-el... -
nibur
újonc
válasz
Brutforsz #113 üzenetére
Én nem tudtam az emagnál akciósan vásárolni. A kincskereséses kuponnal lejött volna 10%, de az értékesítő szerint nem lehet két kupont egyszerre felhasználni. Szerinte az állami támogatás egy kupon, a kincses kupon meg egy másik kupon. Az emag mobilcseréről szóló tájékoztató oldalán a gyakori kérdések között valóban szerepel az a kitétel, hogy "a kedvezmény más kuponnal és kedvezménnyel nem vonható össze".
-
IOX
tag
Sziasztok! személyenként 1 készülék beszámítása lehetséges, vagy vihetek később másikat is?
-
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok. IMEI ellenőrzéskor milyen indokokkal utasíthat el a rendszer? Feltöltőkártyás telóm van, elég régi de még működik, igaz keveset van használva, de hívás is ment ki róla tegnap ez nem lehet gond. Mégis azt írja a rendszer, hogy nem vagyok jogosult a kedvezményre.
-
ledgeri
nagyúr
A személyi azért kell mert igénybeveszel egy állami támogatást, és nem azért mert a támogatás feltétele, hogy igazold hogy te vagy a telefon tulajdonosa, vagy a telefont az adatbázisba juttató szolgáltatói szerződés szerződő fele.
Amire válaszoltál az más szavakkal: tök mindegy ki juttatja be az adatbázidba a telefont, ha benne van, akkor csak azt nézik/látják cseréjénél, hogy benne van-e vagy sem.
Ha az utcán találsz egy telót, amit lekérdezel, és benne van az adatbázisban, akkor az beváltható. -
hcs57
addikt
Kár, hogy olyan okosórára nem vonatkozik, amelyben van LTE... azaz akár telefonálni is lehet róla.
-
hoffaboy
csendes tag
válasz
cicaslany86 #130 üzenetére
Ma 11 órakor szerencsére sikerrel jártam a Yettelben!
-
tyrichie
csendes újonc
Az se gond ha valakinek nincs ügyfélkapuja. Bemegy bármelyik mobilcserében résztvevő boltba és megnézik az IMEI számot.
-
ledgeri
nagyúr
Ami a SIM kártya szolgáltató-ügyfél- szerződés oldalán van azon túl, hogy adott SIM kártya volt használva adott időpontban, adott IMEI-s telóval, az nem érdekel senkit.
Ha a 3 dolog megvolt, akkor adatbázisban van a szám, amit az adott "bárki eladó" csak Igen/Nem szinten ellenőriz.
Ezért ajánlott neten megnézetni ügyfélkapusan előtte, ha ott ok, akkor minden oké. -
beef
őstag
Szerintem tök mindegy, hogy az előfizetés kinek a nevén van (de ezt majd megerősíti vagy cáfolja valaki). Annyit ellenőrizz le a mobilcsere oldalon, hogy tényleg magánszemélyes-e az előfizetés. Flottás az problémás lehet.
-
zolnagy
őstag
Erősítsetek meg légy szíves, hogy lehet-e az amit gondolok.
Apósom régi 2G-s telefont használ a mai napig. Előfizetése flottás, az én nevemen van.
Ő másik városban él. Lehet-e olyan, hogy Ő bemegy a helyi MédiaMarktba pl. és ott elintézik neki a cserét? Tehát én nem kellek ehhez? -
hoffaboy
csendes tag
Valaki tegnap vagy ma vásárolt a támogatással készüléket?
Holnap mentem volna Yettelbe készüléket vásárolni, az ügyintéző viszont most hívott, hogy tegnap óta le van halva az NMHH rendszere és nem tudnak oda rögzíteni. -
hoffaboy
csendes tag
válasz
cicaslany86 #120 üzenetére
Köszönöm és neked is DGery!
-
cicaslany86
aktív tag
-
hoffaboy
csendes tag
Sziasztok!
Ha a támogatás a telefon végösszegét 250.000 forint alá viszi, akkor csak 2 év jótállás lesz rá érvényes?
Köszi! -
Davidkoma
tag
Üdv!
Asztali GSM-telefonom [link] helyett keresnék ugyanilyen asztalit, de 4G-s kivitelben.
Azért ide írom, és nem a hardverapróra, mert talán más is jár hasonló cipőben:
Ez egy tipikusan időseknek szánt telefon.
Családon belül örököltem (még én vettem anno), jelenleg is használatban van, mint pót-telefon, de ha van hasonló 4G-s, váltanék.Egy ilyet találtam az emag-nál (Blaupunkt DT 01), talán akad más is.
Köszönettel.
-
Brutforsz
senior tag
Az NFFKÜ tájékoztató oldalán letölthető Mobilcsere Pályázati kiírás, útmutató és mellékletei - pályázóknak dokumentum az alábbit tartalmazza a témában:
"2.8.1. Egyedi kereskedői kedvezmények
A Kereskedők is alkalmazhatnak saját kedvezményeket. Ezek a Támogatási Program keretében igénybe vehető támogatás összegét, igénybevételének lehetőségét nem befolyásolják. A mobilkészülék forgalmazók által kínált, a Támogatási Programba nem tartozó kedvezmény a Támogatási Program leírásaiban semmilyen formában nem szerepelhet, a Támogatási Programtól függetlenül, elkülönülten lehet ismertetni. A Támogatási Programba nem tartozó, a Kereskedő által biztosított kedvezményekre vonatkozó információkat a Kereskedők saját hatáskörben alakítják ki és alkalmazzák."Röviden: igen.
-
hcs57
addikt
Akciós telefon vehető ebben a támogatásban?
-
DGery
aktív tag
40 alatt nem kell fizetni
elég egy hívás vagy egy sms, de IMEI szám alapján le lehet ellenőrizni az alábbi oldalon: https://mobilcsere.nffku.hu/
4G elegendő -
Đusty
addikt
néhány kérdés ha valaki tudja a választ:
Ha 40-től olcsóbb az új telo akkor ingyen van és nem kell fizetni semmit? A régin adatforgalomnak is kell lennie, ha telefonálásra használta csak az nem elég? Az újnak 4 vagy 5G-t kell tudnia? -
janeszgol
félisten
válasz
Donki Hóte #101 üzenetére
Már nincs meg az az Alcatel. De volt ez is: [link]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest