- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Telekom mobilszolgáltatások
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
VBalu987
csendes tag
Sziasztok!
Arra jutottam, hogyha lenne egy ilyen atom proci, mondjuk a Z530-as, és mellé 1 Gigabájt memória, passzív CPU hűtés, egy gigabites ethernet, + 3 sata csatlakozó, 2 1TB-s merevlemez és egy DVD író, akkor teljesen jó lenne torrentezésre 24/7-ben!
Vélemény erről?
Üdv: VBalu987
-
-
törölt tag
Konfig: Intel D945GCLF ( Atom 230 1,6GHz ), 1x1GB Kingmax DDR2-1066 ( 533MHz 4-4-4-12 ), 80GB Maxtor merevlemez, Deer 360W tápegység, WinXPSP2
Fogyasztás Prime95 alatt: 44W
SuperPI 1M: 1:32.734
Everest:
Memória olvasás: 3566 MB/s
Memória írás: 2837 MB/s
Memória másolás: 1197 MB/s
Memória késleltetés: 122,6ns
CPU Queen: 3522
CPU PhotoWorxx: 2114
CPU Zlib: 8466
FPU Julia: 537
FPU Mandel: 129
FPU SinJulia: 285Megnéztem az utasításkésleltetési időket is. Erősen látszik hogy egy éhenkórász arhitektúra. Integer utasításokban remekel, de FPU-ban harmatgyenge. Az SSE egység is csak 64 bites!
-
törölt tag
Jut is eszembe, úgy láttam hogy az Intel D945GCLF mini-ITX lapot már kapni...
-
sksporky
tag
Van már egy Atomos videó,ahol 39W a gép összteljesítménye.Várom már nagyon,egy jó kis netezős gépet össze is rakok,ha Mo-n is bejön.
-
TomBoy1986
veterán
-
zoltanz
nagyúr
Már bejeltették a kétmagos Atom procikat is azért az egész impresszív közepes P4 -es szintű lesz alkalmazásokban, életszerű alkalmazásokban.
A Hipert-Threading technológiát támógató változat már kapható, nemtudom ezzel nem lehet több virtuális magot előállítani, lenne haszna.
-
Hmm... Ez nagyon jól hangzik... Amint kicsit lejjebb megy az áruk és megjelennek a 2magosak, asszem nagyszülőknek netezésre jó lesz
Esetleg ezeken kisebb játékokat is lehetne futtatni?(CounterStrike)
-
Esmein
nagyúr
-
hdcsaba87
aktív tag
Nemrossz, csak a teljesítménye is legyen majd elfogadható.
-
Rive
veterán
Röviden. Letört kondis proccból négy-öt N-magos járt a kezeim között, 2.4/400-tól 3/800-ig vegyesen. Működtek. Valóban nincs most a kezeim között egy se, mert jóóól el is adtam őket. A 'procctervezésben' meglehetősen általános irányelvek vannak a pufferek méretét illetően. Akkor is, ha nyákra, akkor is, ha hordozóra rakjuk őket. Akkor is, ha én rakom őket, és akkor is, ha más. Ha pedig az elkók helyét nem érted itt - kapacitáscsökkenés táp-pufferkörben témakör alapdolog - akkor tényleg nincs miről tárgyalnunk.
-
Rammm
csendes tag
Elnézést mindenkitől, de most tényelg utoljára, mivel Rive kolléga legalább akkorát ferdít, mint a jólétes politikus(ok). Bár tudom, hogy ezt a válaszában ismét meg fogja tenni, de hátha őt is meg lehet győzni, hogy lehet azért terveznek valamit rá arra a szerencsétlen chipset-re, hogy az rajta is legyen
Tehát a személyes válaszaim:
Egyébként az elektrolit kondit én nem keverném bele a sztoriba -mivel a tárgynál maradva nincs elektrolit kondi, valamint nem hiszem, hogy te tervezél procit az intelnél, ezért a min 200% a procikra nem biztos, hogy igazPersze egy 1GHz-es működő letört kondis N magos procid sincs, mivel arról mélyen hallgatsz
Elhiszem, hogy a szalag mellett sok TV-t látsz - nem én csinálom a TV-ket, de még nem is javítom/analizálom már őket. Ezért jó munkásember csak te lehetsz kettőnk közül
amit mond, abban nem minden kóser - (ha jól tudom ez még nem judeland), tehát a kondi elmozdulása, vagy a valószínüleg nem működik volt a helytelen?
... és folytathatnám, de magam részéről lezárom, elnézést, ha valakit untattam vagy zavartam!
Azért ez a proci, ha tényleg ilyen lesz, akkor nem lesz rossz, mert elég sok maradt benne egy mostani X86-hoz képest ahhoz, hogy még az asztali PC-ben is elég erő maradjon egy irdai gépbe -sőt-, bár a csak sorrendi utasításvégrehajtás nem tudom hogy fog tetszeni a vistának
Kellemes hétévégt mindenkinek: Rammm
-
Rive
veterán
Egyébként az elektrolit kondit én nem keverném bele a sztoriba
Én viszont - tekintve, hogy a TV is tanult szakmám - nagyon is belekeverném, mivel a kapacitásának csökkenése - öregedése - pont ugyanazt okozza, amit az a félrefittyedt SMD kerámia ott. A túlméretezést meg azért mondom, mert volt a kezemben olyan procc - írtam is föntebb - amiről fele letört már. Nem is egy, nem is egyféle olyan procc. Ja, meg véletlenül én is úgy kétszáz százalékra szoktam méretezni ezeket a vacak kerámiákat.Elhiszem, hogy a szalag mellett sok TV-t látsz, nekem viszont kifejezetten a problémás dolgok adják a melót. Nem, nem csak TV-k. Ami azt illeti, mostság főleg mikroelektronika. A durvájából. Bocs, hogy proccb@szogtatós elektrogüzülős szakbarbár mérnökember létemre egy TV-gyár jómunkásemberének szólni mertem, hogy amit mond, abban nem minden kóser
És bocs, hogy a marketingbaki elismerése mellett a nem kóser részt még ki is merészeltelem egészíteni
-
Rammm
csendes tag
Hát ha azt mondom, hogy napi kb 3000 TV-t látok épp készülni, az ország dél-dunántúli részén, akkor elhiszed, hogy egy még oly "lealacsonyítot" kondi is tud nem kevés galibát okozni ? (fogadjunk, hogy egy 1gHz-es sincs a N magosok között,mert ugye az a mag arra készült = az a specifikációja)
Egyébként az elektrolit kondit én nem keverném bele a sztoriba, mert a kerámia kondi nem veszt az értékéből a használat alatt. Ezért a tervezéskor is sokkal kevésbé méretezik túl, főleg ebben "azutolsófillértismegspórolni" világban.
De mindegy, végülis a reklámoktól agyonégetett agynak teljesen mindegy mi jön ki, csak olcsó legyen, még akár hibás is lehet az sem baj. Simán beveszik újnak a már vagy 5* elsütött "újítást" is.Bocs, hogy szóltam, most megint 5 évig nem szólok
, ti meg faljátok híreket, legyetek okosak, és még csak véletlenül se szóljatok egy elismerő szót sem egy hiba felfedezésekor bárkinek ...
-
Rive
veterán
Emlékszel a 'telikondis' meg a standard Northwood proccok körüli macerára? Próbáltad kimérni a különbséget?
A legtöbb procc fele kondival - akár a nem-telikondisak is fele kondival, ami azt illeti: volt a kezemben néhány targonca-súlytott példány - vidáman muzsikáltak. Ami azt illeti, még tuning is fért bele.
Hasonló tapasztalatom volt K7-el is, ami azt illeti.
Ui.: a TV-ben a szűrőkondi - az a fajta, ami sercegni szok' - ténylegesen zavarszűrésről szól. Jel-zavarszűrésről. A PC-ben viszont táp-zavarszűrésről. Gy.k. pufferkondi. Szóval láttál már TV-t perfektül üzemelni harmadolódott/negyedelődött kapacitású elko-pufferekkel? Mert én már igen, és nem egyet, nem kettőt
-
Esmein
nagyúr
Ú.... ilyet én is kérek. Asztali deszkát alá!
-
Rive
veterán
A hasonló társai futhatnak, amin jól be van forrasztva/ültetve, de hogy ez a db nem tudja a gyár által meghatázott összes paramétert teljesíteni, az minimum nagyon valószínű!
Azok a szűrőkondik, amik közül egy nincs jól beforrasztva, cirka 200 százalékos tartalékkal kerülnek fel a hordozóra. Jó eséllyel a chip tökéletesen működőképes és hozza az elvártakat.Ami viszont a marketing-bakit illeti... No, az ciki
-
Rammm
csendes tag
Igen, biztos így akarták gyártani és kiállítani "esztétikai hibásan". Sőt nem is kell az rá, csak tartalék alkatrésznek tervezték, és nem azért van rajta, hogy a zajokat szűrjék/tápingadozást csökkentsék :-)
A hasonló társai futhatnak, amin jól be van forrasztva/ültetve, de hogy ez a db nem tudja a gyár által meghatázott összes paramétert teljesíteni, az minimum nagyon valószínű! -
Myers
senior tag
Ezeket az Atom procikat mennyire lehet majd húzni?
Az 1,6-os elmegy 3,2-őn, nem?
-
Cane
őstag
Engem is érdekelnek ezek a megoldások, a tuning helyett már effelé hajlok. Az ideális számomra az lenne, ha lenne egy izmos játékgép és egy netezősszerű alacsony fogyasztású pc-m. Természetesen menne éjjel nappal mind a kettő
Viccet félretéve, arról hogy mennyit fogyaszt havonta a pc-m, inkább számítógépezek, mint hogy az erre fordított áramszámlát vagy annak többszörösét befektessem a vendéglátásba. (kocsmázás)
Annak viszont semmi értelmét nem látom már, hogy a gépemet bekapcsolva hagyjam és azon számoltassak. Régebben csináltam: proci a maximumra húzás, monitor kikapcsolás, áramszámla év végi elszámolás, állam a földön megkeresés.
-
Rammm
csendes tag
Nem tudom, hogy másnak is feltűnt, de ez a chipset nem hiszem, hogy működhet
Ha jobban megnézitek, az alsó sorban a 4. chip kondi balról finoman fogalmazva nincs a helyén!
Gratula az intel marketing és quaity csapatnak
-
azbest
félisten
(#68) Integra:
Hibrid alatt elektromos és robbanómotoros meghajtású csodára gondolsz? Mert ha igen, akkor az energia előállítása és tárolása (és ezeknek a nem túl jó hatékonysága) miatt lehet hogy nem is környezetbarátabb. Csak nem a városban jelenik meg a szmog és a szennyezés.
A gázüzemű talán életképesebb (ebből még talán készletek is vannak), a biodízel gyártása szintén kétes megoldás.(#99) orbano:
Ahogy (#77) rudi jól megfogalmazta, nem kell vakon hinni a környezettudatos mesének sem. Sok dolog van ami írtó környezetbarátan üzemel és 10 év alatt visszahozza az árát is... csak azt felejtik el megemlíteni hogy a gyártása rengeteg energiafogyasztással és veszélyeshulladék képződéssel jár. (pl: napelem?)
Egyébként is arról volt szó hogy milyen jól lehet spórolni egy energiatakarékos eszközzel. Ez általában nem igaz, mert vagy legalább annyival drágább, mint amennyit spórolni lehet vele vagy több ideig tartana a megtérülés, mint az életciklusa.
Környezettudatosság más téma. A legegyszerűbb kikapcsolni azokat a dolgokat amit nem használunk. A tápegységeket is (kapcsolós elosztó).
Általában a jó ár teljesítményű dolgok, jó fogyasztás/teljesítmény mutatóval is rendelkeznek (és az árban sem kérnek ezért extra profitot). -
Vevőjelölt
tag
Majd meglátjuk, hogy mennyire támogatják más PC alkatrész gyártók. Ha jól tudom, akkor a VIA kénytelen maga gyártatni az Epia platformhoz a hozzávaló kisméretű házat is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest