- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A HMD visszalép az USA piacáról
- HMD Skyline - jó szerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
porto1992
tag
sapphire hd 7850 1gb karim van és én nem tapasztaltam hogy full hd ban kevés lenne bf3 maxon kivéve 2xmssaa és bőven 40 + felett van a minimum fps .
-
ZeroLimit
tag
olyan szépek kéne nekem is 1
-
Sondi1986
addikt
Ha egy teszt oldal letesztel egy 1gb-os meg 2gb-os kártyát hogy mekkora a különbség, az első 5-10percben ugyan azt produkálja, de 1-2 óra múlva már a 1gb-os kártya jóval kevesebb FPS értéket fog produkálni, a ram hiánya miatt!
-
Piftuka
veterán
Milyennek számítanak ezek a 7850-es kártyák egy 5770-eshez viszonyítva?
-
Cyberpunk
félisten
Van pár k különbség az 1-2 GB-os példányok között, nos így hol van ennek piaca?
-
MZperX75
addikt
Van annyi !
(Ez nálam max 100-110W mindennel a max fogyasztás,és az is sok,a Brazosomhoz képest ott 65-70W-ba megállt.)
A teljes rendszerre 600W-at írtam ,monitorral és hangerősítővel együtt,a
tény az hogy sok!
(az összes játéktesztet lapozgatva meg 200felett is 220W körül simán evett
195W TDP,tudod ez nem AMD hanem Nvidia )
"Nálam a 6950CF 4500-as 2600k-val + u2711h BF3 alatt 400-450 között ingázik."
A BF3 nem max terhelés,csak megközelítése.És játék közben milyen monitoron nézed 0W-oson?
Tudom lehet fülhallgatón is hallgatni."Szerezz be egy fogyimérőt."
Fogyasztásmérőre gondolsz?
2 is van,és?
-
Silentfrog
veterán
válasz
Runner_fxr #67 üzenetére
Ez azért itt egy kicsit erős volt szerintem.
-
-
Th3Ac3
tag
Nem rossz kártya ez a 7850 az tény, de még mindig erősen túlárazottnak tartom egy felsőközépkategóriás kariért. Emlékezzetek amikor a 4870, az akkori csúcskártya indult 50k-ról (amíg nem jött a 4890)... hol vagyunk ma már attól?
Amiért szerintem érdemes a vásárlással várni az az, hogy szinte minden játék konzolport (kivéve 1-2 DX11-es csodabogár) ergo egy 4870 is kisebb kompromisszumokkal elég neki FullHD-ban (BF3 Crysis meg ilyenekre verje a nyálát aki akarja). Viszont megjönnek a next-gen konzolok akkor ki tudja mire lesz elég akár a 7850... nem biztos hogy azzal te fullon fogsz játszani. Persze vegyétek amit akartok csak leírtam a véleményem -
nahát, amikor lefele kell menni az árban, akkor hogy tudják rögtön, hogy mennyit ér 1GB VRAM...
ha tényleg 20 USD lesz az árkülönbség, akkor én mindenkit óva intenék az 1GB-os 7850-től. kezd a 2GB a norma lenni a nagysebességű VGA-k között, és egyre több játékhoz jön nagyfelbontású textúracsomag - amellett a sebesség mellett, amit a 7850 tud, egyre inkább kompromisszumokat fog igényelni az 1GB VRAM, felbontástól függetlenül. eladáskor pedig lehet, hogy többet bukik rajta a delikvens, mint amennyit most megspórol.
-
Sondi1986
addikt
A VTX3D most elég jó kártyát alkotott, a mezőny legolcsóbb ja + 4 hőcsöves!!!
És a gyári adat meg 1000/4900! www.vtx3d.com -
törölt tag
Megfelelt ezidáig az 1GB VRAM, de eddig is voltak játékok amik alig fértek meg ezen a kevés tárhelyen, ami teljesítményvesztést is eredményezett. Az idén megjelenő cimek esetén a Crysis 3-ig bezárólag biztosra veszem a 2GB létszükségletét a stabil (közel 50-60 fps) játékélményhez.
-
Pepe78
őstag
FULL HD felbontásig megfelelőnek látszik az 1 GB ram is.
Nekem pont ez volt ez érzésem HD6950 esetén.
Volt 1 és 2 gb Ram-al szerelt is. MW3 és BF3 esetén sem vettem észre semmi különbséget.
1920x1080 a max felbontása a monitoromnak , szóval nekem az 1gb is nagyon megfelelt. -
Lajtorja
aktív tag
válasz
Runner_fxr #48 üzenetére
Jaja, annyival is előrébb lennénk ha a sok buta csóró elhúzna külföldre
-
ufocsalad
tag
Most én élek kerékpérbelsőben! eddig is 1GB volt a ram a HD7850-esen, mi változott?
(Egyébként ezt a tipust lesem, ha a eléri az ára a belépőszintemet ugrok) -
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog #51 üzenetére
Ének is szoktam részletre vásárolni alkatrészeket de max +10K fizetek pluszba és 1 évre veszem, így szinte meg sem érzem.
Archon
Azért egy 400k gép egy hozzá illő 27" -es monitorral (pláne ha CCCFL) napi 4-5 órás játékkal és egy rosszul kiválasztott alkatrészekből álló géppel tud ám jó kis számlát kerekíteni.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Runner_fxr #48 üzenetére
Azért nem kicsit túlzás olyan gépet venni egy szegényebb családnak hiszen a számlákat is ki kellene fizetni no meg egy olyan géphez egy fullhd 27 monitor is dukálna.
-
válasz
Runner_fxr #48 üzenetére
Az lesz az öröm amikor jön a villanyszámla...
-
-
Skizz
addikt
Az az XFX hűtő kéne.
-
-
törölt tag
válasz
Sondi1986 #37 üzenetére
Akkor nekem marad a HD7850 2GB. Az AMD FirePro W5000 ára előreláthatólag elég magasan kezd, de nagyon gyenge kinézetre. A Radeon HD3850-et idézi meg, gyenge egyslotos hütésével és kis ventilátorral megtámogatva. Megint nehéz lesz a váltás (Radeon HD3870-4850-6850-7850?).
-
MZperX75
addikt
válasz
Hun91FaTe #11 üzenetére
Cod4 a tesztbe
DX9.0-ás Games 2012-ben,bár azzal tesztelnek amin csak akarnak,de akkor engedjék meg ,hogy ne vegyen őket komolyan.
(az még egy HD4870-1Gigásomon is FullHD-ban maxon multiztam (CodMW2-őn is) az mellékesNem max beállításokkal tesztelve!,ja és a driver?
Jó teszt csak ,nem életszerű ,ja és hát FullHD felbontásig mindenhol gyorsabb az 1Gigás ,persze max 1-2 Fps-el. HD7850-es ,mint a 2 Gigás ,és csak 1Gigás csak 2500+-os felbontásban hal meg,ez OK
Ez a kártya úgy hiányzott, mint egy falat kenyér -20dollárért.
-
törölt tag
válasz
Silentfrog #29 üzenetére
+1
-
törölt tag
válasz
csucsbicep #17 üzenetére
-
Jaffafa
aktív tag
válasz
Alexa09099 #30 üzenetére
Bizony, mert "eddig jó volt". Nem sok játékkal játszom, és azokkal is max FullHD-ben. A Battlefield 3 volt az elsö játék, ahol már érezhetöen gyenge, mert ahhoz, hogy ne menjek le multiban 50FPS alá, már medium beállítások kellenek. De pl Diablo3 még mindig akadásmentesen megy és megvan az átlag 60FPS max beállítások mellett is.
Tehát egyrészt nem volt miért cserélnem. Tavaly már erösen gondolkodtam rajta, aztán elhatároztam, hogy megvárom az idei szezont, erre mindent megemeltek 500€ fölé.@KaiotEch
Ha veszek, akkor csakis egy-GPU-s hájend karit, mert megérdemlem
Igazából meglenne rá a keret, de........................... -
atok666
őstag
1gb videokarim van, 2monitor van rakotve, az egyik u2711 - amin jatszom (jatszani szoktam) es soha nem tunt fel, h nem lenne eleg a vram...
Atok
-
Silentfrog
veterán
Nem egészen értem ezt.
Vannak jelenleg is 1 gb-os 7850 ek a boltok polcain.
Akkor miért irja a cikk,hogy a hónapban a boltok polcaira kerülnek ezek a kártyák.
Egy hete nézem pont az 1gb-os 7850-eket és el is csodálkoztam,hogy minek adnak ki 3-4 ezer forintért kevesebbért ilyen kártyákat.Szerintem több értelme lenne ha 3-4 ezerrel drágábban 3 gb-osakat adnának ki.
A többkártyás rendszerekhez jobb volna
De megnéznék egy többkártyás konfigot ,hogy menne 2 kártya együtt 1-1- gb memoriával.
Olyan lenne mint a Porshe 911 130/70 R 12 gumival! -
MeszesKPT
őstag
Végre csukódik az olló a 7770 és a 7850 között. Úgy tűnik, hogy megérte kivárnom VGA vásárlással, noha azt az NVidia kártyák hiánya ebben a szegmensben miatt tettem eddig.
Nagyon szuper lenne egy PH-s teszt ezekről a 7850-ekről friss driverrel és Ultra beállításokkal 1920x1200-ban, nem úgy mint a linkelt másik tesztben. Ha akkor sem esik vissza, akkor ez best buy nekem.
Mondjuk csak ki kellene várnom most már a zöldek termékét is, ha már április óta halogatom a vásárlást...
-
lujó55
addikt
Külső alapján megítélve nálam a Club3D és XFX kártyái jönnek be
-
DNS_65
senior tag
Én is csak lestem az árlistákat, hogy micsoda jóárusitott 7850-ek vannak 60k körül, szárnyal a forint.....aztán vettem észre a bibit hogy 1GB ram miatt van a viszonylagos olcsóság.
Egyébként ahogy néztem a teszteket, fullHD-ig semmivel sem lassabb az 1GB-os verzio, sőt kicsivel gyorsabb is volt. (tiborandras +1)
-
Angel1981
veterán
A Sapphire a legszimpibb!
-
Hun91FaTe
csendes tag
Itt egy teszt 1 vs 2 GB-ról természetesen 7850:
TesztR!Ezen is látszik semmi értelme a 2 GB belepakolni, csak 5760x1080 felbontásnál jön ki különbség, de szerintem aki ilyen felbontásba akar játszani, az alapból egy erősebb modelt választ, mert a 7850 teljesítménye nem elég normális játékélményhez ilyen felbontáson
Részemről tetszik a koncepció kb. -5000Ft 0% teljesítmény különbséggel -
mghltm
addikt
Club3D HD 7850 Royal Queen 1 GB
"At resolutions up to, and including, 1920x1200, the card is just as fast as the HD 7850 with 2 GB, if not a little bit faster."
persze a 2gb-os idotallobb befektetes
-
KillBorn
senior tag
Inkább hoztak volna ki egy 2 GB-s 7830-as vagy egy 7790-et...
-
Sondi1986
addikt
A VTX adatait elírtátok, Mert 1000/4900 a pontos gyári adata! www.vtx3d.com
-
Retekegér
MODERÁTOR
Aki 20 dodó felárért nem a 2 GB-os verziót választja, az meg is érdemli.
-
fatallerror
addikt
gg
-
Ezeknek sok értelmét nem látom. Egy ilyen teljesítményű kártyához kell már a 2GB, nembeszélve arról, hogy azonos áron mérik.
-
Hokoyumi
tag
érdekesek ezek a vga gyártók...
ahol semmi értelme a 2,4gb ramnak oda beteszik
a felsőbb szinten meg lefelezik :S
nemhogy inkább duplázták volna 20$ felárértbár gddr5 lehet nem áll tonnaszám raktáron
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest