Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Átcímkézett TCL modellekkel nyit az Alcatel
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Yettel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
"Az utóbbi esztendőkben ugyanis nem történtek drasztikus változások az OS-ben, illetve számos apró változtatást alkalmazás- és szolgáltatásszinten élesített a Google"
Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a 4 éves Galaxy S7 edge telefonomon kiválóan elvan a portolt Android 10 (amire egyébként az utolsó hivatalos Android a 8-as), egy S9+-ról portolva. Az elenyésző mennyiségű hardveres funkciókat (pl. Bixby gombos dolgok, arcfelismerés, stb.) leszámítva minden benne van és ugyanolyan olajozottan fut, mint a hivatalos Android 8. Ami azért bosszantó, mivel a gyártók sorra köpik ki a gyengébb hardverrel ellátott, ám 10-et futtató friss modelleket, holott egy régebbi készüléknek sem lenne szégyenkeznivalója.
Ha végre eljutnánk odáig, hogy az Android is ketté lenne bontva, lenne maga az alap rendszer (amihez esetleg a gyártói, készülékspecifikus driverek jönnének hozzá), plusz a gyártói/Google GUI+alapszoftverek, akkor simán frissülhetne az alaprendszer mindentől függetlenül, és a környezetvédelem jegyében nem kellene kukázni egy egyébként kiválóan szuperáló hardvert. Nekem azért volt szükségem a frissebb rendszerre, mert - egyeseknek apróságnak tűnhet - sok szoftver nem frissült már (köztük jó pár gyári Samsung app), holott itt az ékes példája, hogy a vas nem kevés hozzá. Most ugyanazok a cuccok vannak fent rajta, mint ami a szintén 10-et futtató céges S10-emen.
-
válasz
#65577472 #42 üzenetére
A gms hiányát nem érzem fájónak , az talán áthidalható a saját felhasználói szokásaimat , alkalmazás igényemet figyelembe véve . Persze ez a nagy többségnek ez nem megoldás , ezért aztán egy út marad , márkát váltani. Ezt nem belátni botorság , aki/akik ezzel a hiányossággal együtt tudnak élni lelkük rajta, gondolom az igényüket gms nélkül is ki tudja elégíteni a huawei (rövid távon). Hosszabb távra nem lehet tervezni , mert sw korlátozás után életbe lépő hw BAN , kivégzi a mobil üzletágat ha nem is örökre, de legalábbis jó időre .
-
törölt tag
válasz
this is life #36 üzenetére
"Az egészből mi felhasználók jövünk ki legrosszabbul"
Ebben egyetértünk. Egy másik topikban már írtam, hogy szerettem a Huawei modelljeit, de GMS nélkül nem veszek többet. Csak tudod elborzaszt, hogy vannak olyan elvetemült fanboyok (nem rád gondolok), akik akkor is hűek maradnak egy nyamvadt gyártóhoz, ha lassan az összes széket kihúzzák alóla. Nevetséges és bicskanyitogató. -
válasz
#65577472 #35 üzenetére
Nem védem , hanem unalmas mindig ugyanazokat a negatív sablonokat olvasni .
Felrakták őket a sz.pó rollerre igen , a vége a történetnek nem ismert , az oka gyanítható .
Az egészből mi felhasználók jövünk ki legrosszabbul . Senkinek sem kell szurkolni ahhoz , hogy ez világos legyen . -
törölt tag
válasz
this is life #34 üzenetére
Rendben, védjétek csak a szent Huaweit, nehogy lepontozzanak odakint a gazdáitok.
-
-
moleculez
veterán
válasz
MikeWazowski #8 üzenetére
En is valami tobb oldalas nagybemutatora keszultem
-
Csak nekem tünt fel, hogy biztonságról sokat nem találtam benne?
-
Gyerekek, felejtsük már el a Huawei-t amíg ilyen bizonytalanság van a cég körül. Meg kell várni az amerikai elnökválasztást de még ha Biden nyerne se rohannék másnap Huawei-t venni. Amíg nem rendeződik végleg és megnyugtatóan ez a Huwei ügy addig mint okostelefon szvsz felejtős.
-
-
törölt tag
Nagyon rendes dolog a Huawei részéről, hogy részt vesz a bétateszt programban, ezzel is segítve a Google munkáját, hogy a végleges Andoid 11 a lehető legjobb legyen. Ja nem, csak szétlopja, amit lehet.
-
Zso83
tag
válasz
rigoberto #14 üzenetére
Nem jól tudod. Mit értesz régebbi modellek alatt?
A pontosítás kedvéért: a Huawei továbbra is támogatja azokat a GMS-termékeket, amelyek 2019. május 16. előtt kerültek kereskedelmi forgalomba. A Huawei az új Android-funkciókat és biztonsági frissítéseket az AOSP-n keresztül tudja elérni, és ezeket automatikusan ki is adja majd az eszközökre. A Huawei GMS-sel működő készülékei tovább használhatnak más, GMS-alapú alkalmazásokat vagyis a Play áruházból letöltött programokra is jár ugyanúgy a frissítés! -
MikeWazowski
veterán
válasz
this is life #9 üzenetére
Mindegy, majd megnézem más oldalakon, csak meglepett.
-
válasz
MikeWazowski #8 üzenetére
Valamiért kimaradt a cikkből a változások és az újabb korlátok listája , de gondolom ami késik nem múlik ..
-
MikeWazowski
veterán
Ennyi a cikk? Nincs is semmi a tartalmakról, változásokról? Kb. ezt egy tőmondattal is el lehetett volna intézni...
-
Gubu0101
veterán
Gondolom a régieket kivéve igen.Senki nem mondta,hogy nem lesz android,inkább pletykaszinten van még az amit híresztelenek,majd ha bejelentik hivatalosan,akkor kiderül.
Szerintem ugyan úgy lesz ez is mint a gugliva,amiken már android fut az marad is,max az újakra jön majd a harmónia -
-
oszi666
őstag
Most akkor a tiltas elotti huawei/honor keszulekek is lemondhatnak errol?
En ezt most mar nem ertem. Ha kijon egy uj ingyenes android frissites, azt a Huawei felpakolhatja a telokra nem? Az android open source, a google-related appokat nem lehet felpakolni.
De ezt sem ertem, az en honor 20amon meg mjndig van play aruhaz.
Tudom en vagyok gyoker, de most mar full nem ertem az egeszet -
Pheadar
tag
a huawei minek tesztel? lesz olyan készülék ami megkapja? vagy csak reménykednek?
-
atike
nagyúr
A rendszerszintű hívásszűrés belekerült végül?
Mármint hogy nem csak egy-egy számra azt mondani, hogy tiltás, hanem ezeket csoportokra is használni meg nem mentett / letiltott hívószámra is...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest