-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Sparrow
tag
Sziasztok! 3 éve használom a WCDMA-s Note 1-emet. Itt az ideje egy akku cserének. Tudok vhonnan nem horror áron eredeti gyárit rendelni? Egy jó minőségű utángyártottól sem zárkózom el. Tapasztalat ebayről, máshonnan?
És még egy dolog. Van vkinek új matt fekete hátlapja, mert azt is cserélném.
Üdv -
Sir Sparrow
tag
válasz
Csóró™ #10276 üzenetére
+1
1,5 éve megy V5 v37-tel és semmi baja! Nincs miBand-em, és máshoz sem kell a frissebb droid verzió. Nekem nem létszükség a ROM-olgatás, pláne h néha elég lesújtó amilyen problémákkal küzd egyik-másik frissebb ROM. A V5 v37 atombiztos! Minek kísérletezzek.
Más kérdés, h eljátszottam már a gondolattal a V7 kapcsán szintén a "nyomás" miatt
de talán majd pár hónap múlva visszatérek a témára, mert azért kíváncsi vagyok.
-
Sir Sparrow
tag
válasz
tahepa #10000 üzenetére
OK. És melyik TWRP-vel? Régebben mintha olvastam volna, hogy van olyan TWRP, ami "nem szereti" ezt vagy azt a MIUI verziót.
Akkor sztem úgy csinálnám, hogy ugyanazzal a verziójú TWRP-vel csinálnék egy mentést a mostani v37-ről (hátha visszatérnék és ne kelljen még egyszer belaknom az egészet előröl) majd feldobom ugyanazzal a TWRP-vel a 7.1.2.0 MIUI 7 Stabil Multit.Ez így működőképes elgondolás van olyan TWRP, ami mindkettő verzióhoz jó (kérdezem a többiektől is)?
-
Sir Sparrow
tag
válasz
gubabela #9997 üzenetére
Tegnap is csináltam egy videót, de ezt már 1080p-n és most nem volt csúszás, ezért írtam, hogy totál random a dolog, hogy csúszik-e vagy sem. Egyébként Samsung ECO memóriakártyám (cl10) van, ennek bírnia kell a tempót, uh nem emiatt csúszik néha. Majd ha eljutok a MIUI 7 frissítésig akkor, majd remélem ez is megoldódik és nem lesz kevésbé stabil sem, mint a mostani MIUI 5 v37.
tahepa: Várom a hosszabb távú tapasztalatokat a MIUI 7-ről.
Melyiket raktad fel? A legalsó v7.1.2.0 Stabil Multit? -
Sir Sparrow
tag
Nekem nincs semmi bajom a v37-tel. Amire használom a telefont az megy hibátlanul (a random videófelvétel hibát kivéve). Eddig nem akartam bajlódni egy "kevésbé kiforrott" rendszerrel. A MIUI 7 egyébként valószínű megoldaná a videófelvételes gondot, uh nyitott vagyok.
Szóval akkor mennyire stabil az a stabil V7? Van ami nem működik? Van belőle ugyanúgy magyar stabil, mint v37-ből?
-
Sir Sparrow
tag
Másnál is előfordul időnként, hogy elkészített videófelvételnél visszanézve a videót (akár a telefonon akár PC-n) a hang siet a képhez képest?
MIUI 5 v37, videó 720p. Mióta megvan a telefon azóta megvan ez a probléma, de nem mindig jön elő, és eddig nem jöttem rá mitől függ, h előjön-e a csúszás vagy sem. -
Sir Sparrow
tag
válasz
Milestone2 #9925 üzenetére
Köszi mindent! Használd egészséggel az új xiaomit.
-
Sir Sparrow
tag
tahepa; Flexy90: Köszönöm mindkettőtöknek!
Ezek szerint a v7-es MIUI-t kéne feldobnom és azzal már menne.
Ha a v7 stabilnak mondott verziója pár hétig stabil is marad, akkor lehet most már váltok én is a v7-re, de az az igazság, hogy eddig ez az egyetlen ok (a MinDig TV alkalmazás), amiért eddig kevésnek érzem a a v5-öt.Flexy90: ...egyébként a videókat nekem is játsza az alkalmazás csak az ÉLŐ adást nem stream-eli. Gondolom, Te az ÉLŐ-re írtad, hogy megy az is...!(?)
-
Sir Sparrow
tag
A segítségeteket kérném. A telefonra felraktam a MinDig TV alkalmazást, de hogy nézzem az adásokat az ÉLŐ-re nyomva mindig fekete kép és "Error: 100 with url:..." hibaüzenet fogad minden csatornánál.
Nekem MIUI V5 v37 van fent. Valaki lenne olyan kedves és megnézné V5 v37-es verzióval és valaki egy V7-essel is, hogy neki is ugyanez a hibaüzenet jelenik meg, vagy csak nálam van vmilyen gond?
Köszönöm! -
Sir Sparrow
tag
Az elmúlt héten ha a gyári böngészőben keresek google-ba akkor kifagy a böngésző. vkinek ötlet? (V5; v37)
A nem gyári böngészővel megy csak zavar a dolog, h 1 év után mi történt a gyári böngészővel. -
Sir Sparrow
tag
Megpróbáltam mindent, amit leírtatok. Egyik sem ment. Közben akku és SIM ki - akku és SIM be. Többször is! Majd átraktam a régi telefonomba a SIM-et ott meg ment a mobilnet. Visszaraktam a Note-ba és ezután ott is ment, ráadásul a régi beállítással.
Lövésem sincs mi volt a gond, mind1 a lényeg, hogy megoldódott.
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget! -
Sir Sparrow
tag
Nekem ugyanígy néz ki a hozzáférési pontom, amit korábban egy kolléga mutatott (legalábbis ezt látom most, és ha rámegyek a "Visszaállítás alaphelyzetbe" lehetőségre erre áll vissza). Egyébként egészen pontosan djuice-os SIM kártya van a telefonban és kb. 4-5 éves.
Ha erre állítom be, ami most a telenor oldalán van "Mobil adatkapcsolat, mobilportál" címszó alatt, akkor sem megy!
Ötlet, hogy mi a pék van, miért nem megy a mobilnetem?
-
Sir Sparrow
tag
Segítségeteket kérnék! Pár napja egyszerűen nem megy a mobilnetem (Telenor).
Nem tudom mi lehet a gond. Próbából átraktam a 2-es SIM foglalatba, de ott se megy. Volt egy-két görbe estém
és nézegettem a telefon beállításait kb. azóta nincs mobilnet. Hanghívással nincs gond. Wifi-n megy a net. v37-es ROM van fent. Azóta végignéztem többször és nem találtam mit állíthattam el, már ha elállítottam egyáltalán. Van még 3G Watchdog Pro és Avast antivírus a telefonon, de ezeknél sem találtam semmit, amit elállíthattam volna.
Ötlet, hogy mit nézzek meg? Mi lehet a gond?
A *#*#6484#*#* beírva ezt adta ki a SIM Test-nél.
-
Sir Sparrow
tag
Most egy világ dőlt össze bennem!
Varesz_86: 98%-ról 92%-ra esés sztem nem olyan vészes, lehet program is a ludas. Majd ha 98%-ról 70-80%-ra esik le pár pillanat alatt, akkor már probléma van. Sztem még használd a mostanit, aztán ha valóban romlik az állapota veszel egy új akkut.
Én a Banggood-tól vásároltam már jó pár alkalommal, uh merem ajánlani.
-
Sir Sparrow
tag
...előbb lemaradt és kicsúsztam az időből!
Szóval, csak hogy ne érjen meglepetés, ezek az appok root-ot igényelnek. -
Sir Sparrow
tag
válasz
Varesz_86 #8660 üzenetére
Ártani nem ártasz vele. Időnként én is kalibrálni szoktam. Én a Battery Calibration alkalmazást használom erre a célra.
-
Sir Sparrow
tag
válasz
vipviform #8406 üzenetére
Hát, jobbulást a telefonodnak!
...és mihez tudnád kötni, amitől 1 év használat után váratlanul előjött? Megdolgoztattad mostanában a hardverét vmi combosabb alkalmazással/játékkal és felhevült a telefon (régebben ezt írták többen mint esélyes kiváltó okot) vagy "csak úgy" előjött a sárgulás, mert ilyen hosszú idő után meglepő a dolog? -
Sir Sparrow
tag
válasz
Milestone2 #8029 üzenetére
...én is azok közé a 8 magos tulajok közé tartozok, akik maximálisan elégedettek a telefonnal.
Nekem még az android 4.4 sem hiányzik és a 4G sem.
Viszont régebben volt pár fórumtárs, aki váltott volna pl. a nagyobb támogatottság miatt a 4G-s Redmi Note-ra csak az 1 SIM-es kialakítás miatt nem tették mégsem. Ezzel az új szériával ez most kipipálva. Ezért is osztottam meg, és mint érdekesség sem utolsó, mégiscsak egy új testvértelefon... -
Sir Sparrow
tag
válasz
Viktor0610 #8026 üzenetére
"...akinek érthetőbb és kézzel foghatóbb infó kell, akkor a Banggood.com-on elérhető"
=
a kínai tyúklábas specifikáció helyett érthetőbb kézzel foghatóbb információ érhető el (pl.: angol specifikáció és az ár) a Banggod-on. -
Sir Sparrow
tag
Új testvér a láthatáron!
Redmi Note 4G DUAL SIM!!!
...akinek érthetőbb és kézzel foghatóbb infó kell, akkor a Banggood.com-on elérhető.Tömören a lényeg:
DUAL SIM Dual Standby
CPU: Qualcomm Snapdragon 410 MSM8916 1.2Ghz Quad-core
GPU: Adreno 306
ROM: 16GB
RAM: 2GB -
Sir Sparrow
tag
válasz
Kristof14 #7744 üzenetére
egyelőre passz, mert eddig 24 órája sincs fent a progi, uh erről nem tudok nyilatkozni. A Lite változattal viszont Te is tesztelheted a beállításokat, hátha tudja azt amire neked kell. Jelenleg én a gyári jelzéseket is használom, mert csak egy-két plusz program visszajelzése miatt volt szükségem egy ilyen alkalmazásra!
-
Sir Sparrow
tag
Chaser & _ak_: Igen, azóta próbálkoztam a Light Flow mindenféle beállításával, de nem jött össze sehogyan se, hogy rendesen működjön.
DE...azóta megtaláltam a megfelelő programot és működik is rendesen: LED Blinker Notification (van lite verzió is próbára).
...és ráadásul ez kevesebb személyes adathoz fér hozzá, mint a Light Flow és az említett Light Manager (ha már a személyes adatok védelméről is szó esett az előbb). És még úgy is működik, hogy jó pár hozzáférést letiltottam utólag, a MIUI "Alkalmazás engedélyeinek kezelőjében". -
Sir Sparrow
tag
Valaki használja a Light Flow-t a Note-ján, hogy más programokhoz is be lehessen állítani a visszajelző LED-et?
Jól jönne egy beállítás hozzá (ami van dögivel a programban), mert eddig csak úgy tudtam beállítani, hogy vagy egyáltalán nem jelzett vagy folyamatosan világított. Eddig nem bírtam villogásra bírni. Ha vki használja és sikerült rendesen beállítani, megköszönném, ha megosztaná a módját!Egyébként folyamatosan olvasom a topicot, én október óta használom V37-tel, és minden OK. Nincs panaszom (persze akinek miBand-je van érthető a dolog
és persze bosszantó az ígérgetés).
Én majd, ha kijön egy stabil multi MIUI V6, majd lehet felrakom, de még az sem biztos. A MIUI V5 stabil és gyors!
...egyébként a 4G-s topicban meg a V6-ot szidják páran és inkább egy stabil V5-nek örülnének néhányan, de úgy látszik ez már csak ilyen! -
Sir Sparrow
tag
Próbáltam rálelni, de eddig hiába! Ha vki talál changelog-ot a v40-hez, akkor linkelje be legyen szíves!
-
Sir Sparrow
tag
Remek, összejött a kapcsolat, de streamelésnél vmelyik videónál van hang, vhol meg nincs, de főként nincs.
Ha simán a microSD-ről nézem ugyanezeket a videókat ott simán van hang.
Milyen videó lejátszót használsz a telefonon?
Nekem az MX Player van fent, de stremelésnél a HW decoder-rel nem megy a hang, a HW+ és a SW decoder-nél meg azt írja, hogy nem lehetséges vagy nem támogatott (vagy vmi hasonló). Az AC3 külső kodek fent van! Lehet rossz az MX Playerem beállítása, de nem értem mi a gond, már sokféle beállítást próbáltam!
BSPlayerrel is próbáltam, de az le se játsz a streamelt videókat, hibával kilép!
A mi telefonunk amúgy ARM V7 Neon-os?
-
Sir Sparrow
tag
Köszönöm!
...hirtelen a bőség zavara! -
Sir Sparrow
tag
#tolvaj!: ezt úgy érted, hogy az microSD egyik részét pl. FAT32-re a másikat NTFS-re (bár így meg nem világos, hogy akkor miért ne lehetne az egészet NTFS-re, ha már az NTFS-re formázott partíciót felismeri a telefon ezt nem értem???) Vagy mire gondoltál pontosan?
#Murphy(O.o), dzsidzsas: Nyilván nem médiatárolóként akarom használni a telefont,
de ha épp meg akarok nézni vmit azt csak átmásolnám SD-re és megnézném, aztán törlés. Régebben konvertálgattam, de nyilván sokkal kényelmesebb lenne, ha épp vmi kell és esetleg 4GB+ -os akkor átmásolom az microSD-re oszt' jónapot, már nézem is.
Egyébként tud vki olyan progit, ami PC-ról streamel Wifin keresztül HD videót és a telefon ezt fogadni és lejátszani képes, mintha pl. youtube-ról néznék vmit Wifin a telón? Egyszerűen meg lenne oldva a dolog!
-
Sir Sparrow
tag
válasz
Sir Sparrow #7054 üzenetére
Némileg sikerült megoldani a problémát, mert az "új" MX Player a "Paragon exFAT, NTFS & HFS+" pogival már képes külső meghajtóról is lejátszani.
Egyetlen gond, hogy van egy 32GB-os microSD kártyám a telefonban, amire nem tudok 4GB-nál nagyobb méretű fájlt másolni a FAT32 miatt.
Ha vkinek van erre vmi megoldása, akkor várom szeretettel!
...egyébként a 4.4-es androiddal a V6-os miui sem tudja lekezelni az exFAT-ra vagy NTFS-re formázott microSD-t? -
Sir Sparrow
tag
válasz
Viktor0610 #7053 üzenetére
Köszi! Mondjuk azt hozzáteszem, hogy a Paragon exFAT, NTFS & HFS+ program fent van és így egy NTFS pendrive-ot már lát a telefon, arról viszont nem tudom közvetlenül videót nézni pl. MX Playerrel.
-
Sir Sparrow
tag
Olyan problémám lenne, hogy a telefonon szeretnék megnézni egy 4GB-nál nagyobb terjedelmű videókat, de a benne lévő microSD FAT32-re van formázva így csak 4GB megy át rá. A kérdésem az lenne, hogy ha a microSD-ről, ami most a telefonba van lementek mindent PC-re, majd exFAT-ra leformázom a kártyát, majd visszapakolok rá mindent, akkor úgy működni fog-e a telefon az exFAT-os microSD-vel és maradéktalanul működnek-e a korábban FAT32-re formázott kártyán lévő cuccok, programok a telefonon a visszamásolást követően? Tapasztalat?
-
Sir Sparrow
tag
válasz
brian-w #6782 üzenetére
Köszi a beszámolót a tapasztaltakról! Jó lett volna, ha sikerül így megoldani a sárgulási problémákat.
Milyen UV-vel csináltad, műkörmös cuccossal vagy elvitted szolizni? Igazából arra lennék kíváncsi, hogy mennyire volt erős a "kúra"?
(de szerencsére - és lekopogom - eddig nálam, nincs semmi ilyesmi és bízom benne, hogy így is marad) -
Sir Sparrow
tag
válasz
GoldhandRent #6775 üzenetére
...hát én csak azokat az infokat tudom, amik itt a fórumon jelentek meg és volt egy ilyen hozzászólás régebben. Olyan hozzászólás rémlik még, hogy átmenetileg javított rajta az UV, de később visszatért. Erősítsenek meg a fórumtársak, de én ilyen hozzászólásokra emlékszem. Talán dobj egy pü-t brian-w-nek hátha többet tud mondani.
-
Sir Sparrow
tag
válasz
GoldhandRent #6728 üzenetére
...pont ezért akadt fent nekem is a szemem, hogy van indiai V38, mert nekem egyelőre megfelel a V5 és ha még néhány dolgon csiszoltak a V37-hez képest és esetleg jobban is optimalizálták a telefonra, akkor én inkább maradok majd a V5-ön, egészen addig míg nincs vmi külső kütyüm (pl. miband), amihez kell az android 4.4 vagy vmi extra funkció, amire szükségem lesz.
Jaja, korábban Uckz linkelte be a V5 vs. V6-ot és elgondolkodtató!
-
Sir Sparrow
tag
válasz
tolvaj! #6713 üzenetére
Igen, igazából erre voltam kíváncsi elsősorban, hogy akkor ez egy általunk is használható ROM, ami újabb mint a mi V37-es ROM-unk. A indiai a plusz indiai appok miatt nagyobb szűk 200MB-tal, vagy mi az oka?
Milestone2: akkor kérdéses, hogy kompatibilis a miénkkel? ...bennem is azért merül fel a kérdés, mert feltételeztem, hogy ha kompatibilis lenne, akkor már rég lenne belőle egy Multilang V38-as verzió!
-
Sir Sparrow
tag
válasz
Milestone2 #6709 üzenetére
Akkor kérdésem inkább úgy hangzik, hogy ha van egy indiai V38, ami frissebb, mint a mi V37-ünk, akkor abból miért nem csinálnak egy V38 multit?
-
Sir Sparrow
tag
Az indiai WCDMA-s ROM eddig is V38 volt?
-
Sir Sparrow
tag
válasz
HornedReaper #6690 üzenetére
...én nem tudom, de a 3G-s is "Smooth"
nálam! (ne legyünk már ennyire "angolosok") Mennyivel szebb: gördülékeny, zökkenőmentes!
-
Sir Sparrow
tag
Én egyedül azt sajnálom ezekben az új készülékekben, hogy nem cserélhető az akku (ahogy nézem itt sem levehető a hátlap, a slim slot-ból ítélve), ami azt jelenti, hogy pár év és az akku "elfárad". Persze, aki gyakran váltja a telefonját és nem több évre veszi, annak mind1, de nekem pl. ez is fontos szempont volt anno, hogy cserélhető legyen az akku, de akár a későbbi eladás szempontjából sem utolsó dolog egy új akku.
Persze értem én, hogy vékony telefonnál macerásabb megoldani, hogy cserélhető legyen az akku, de azért kivitelezhető lenne biztosan... ...és gondolom nem is érdek, mert így gyakrabban vesz telefont az ember, ha meghal az akku!
Amúgy nagyon mutatós a miNote! -
Sir Sparrow
tag
Esetleg próbáld meg Battery Calibration a progit, lehet megoldja hogy "arányosan" jelezze ki az akkud merülését a teljes kisütési időszakban.
-
Sir Sparrow
tag
Hát nekem sem működik flip tokkal, természetesen telefonálás közben kikapcsol a kijelző, tehát a közelségérzékelő működik. ...de akkor nem az én készülékemmel van a baj, ez megnyugtató (vagy mindkettőnk készülékével)!
Az viszont kevésbé, hogy miért nem kapcsol ki automatikusan a flip tok lecsukásakor?!
Nem vmi mágnest szoktak beépíteni a tok egy megfelelő pontjára és attól kapcsol ki a kijelző, amikor lecsukják, ill. kinyitják? Szóval egy külön érzékelő való erre a funkcióra nem, ami nem az a proximity szenzor, ami lekapcsolja a kijelzőt mikor hívásod van?
-
Sir Sparrow
tag
...akkor kérdezném a flip tokos kollégáktól, hogy a flip tok lecsukásakor a kijelző automatikusan kikapcsol, ill. nyitáskor automatikusan bekapcsol? Vkinél ez így működik?
-
Sir Sparrow
tag
B.Ú.É.K. minden fórumtársnak!
-
Sir Sparrow
tag
Most nézem az általad linkelt megoldást és látom, hogy hányan jártak vele sikerrel, csodálkoztam is, hogy nálad meg nem ment, aztán elolvasom mégegyszer a fórumot és az elején ki van emelve hogy v37 alatt bootloopot csinál.
(neked be is jött sajnos)
Probáld meg az egyel előbbi hozzászólásomban linkelt programokkal, úgy mennie kell!
-
Sir Sparrow
tag
válasz
Milestone2 #5948 üzenetére
+1
...arról nem beszélve, ha valaki benéz újként, azt se fogja tudni hol jár! (én is csak kapkodom a fejem, azt hittem "Nekünk" jött ki új ROM)
(ha esetleg a másik típust is érintő dologról van szó vagy segítségre van szüksége az persze más tészta!) -
Sir Sparrow
tag
...korábban már írtam erre a problémádra, hogy sztem ez "természetes". A kamera lencséi, ahogy mozognak, fókuszálnak, - kamera ki-be kapcsolás, váltás előlapi és hátlapi kamera között és váltás videó és fényképező mód között -, ezeknél mind-mind nálam is hallat egy halk hangot.
Weeman1: Nálam is v37 és nem működik (nem mintha hiányozna, de kíváncsi voltam) Ha frissességtől függ, akkor nem tudom mi lehet a gond.
...btw azt hittem ez csak a 4G-s új ROM-oknál működik!
Vagy most megint a 4G-s "rokonok" párbeszéde zajlik?!
-
Sir Sparrow
tag
válasz
lacora5 #5687 üzenetére
A paraméterek szerint a 8 magos, 3G-s van 68E-ért!
-
Sir Sparrow
tag
válasz
Sir Sparrow #5685 üzenetére
boccs, lejárt a szerkesztési idő! Módosítok az előzőn: a drágábbik a 4G-s lesz!
dual SIM: nem;
LTE támogatás;
processzor frekvencia: 1,6MHz, 4 mag -
Sir Sparrow
tag
válasz
lacora5 #5683 üzenetére
Én azért nem hagynám ki a Mall.hu-t sem. Én is tőlük vettem, 2 év garanciát vállalnak rá, ja és nem kell külföldre küldözgetni, ha gáz van.
Az oldalon érzek némi zavart az erőben, a drágábbik nem tudom, hogy melyik verzió akar lenni (mert az összes specifikációja a WCDMA-s verzóéval megegyezik kivéve, hogy a nevében megemlíti, hogy LTE, (vagyis 4G??), szóval ez kicsit kusza, de fel lehet hívni őket és tisztázni a dolgot!), ha az is WCDMA, akkor meg drága! Sanszos, hogy az is inkább a 8 magos lesz, mert az első linken szereplőnél írja, hogy az utolsó darab azon az áron! -
Sir Sparrow
tag
Na, én is írtam a hivatalos oldalukra! ...csak lesz vmi basszus!
-
Sir Sparrow
tag
Többetektől olvasom (és jogosan) a felháborodást, hogy "a WCDMA-s Note-ot elfelejtették az elmúlt időszakban, bezzeg a 4G-set" Én nem követem a hivatalos vagy egyéb nagy külföldi Note fórumokat, amit a fejlesztők is olvashatnak, úgyhogy egyben ez kérdés is, mielőtt felszólítás lenne, hogy:
Mindenki a saját "otthoni" berkein belül puffog ezügyben vagy bőven kap/hall belőle a Xiaomi is?!?
Ha nem, egyenként írhatna mindenki egy pár sort a saját véleményéről az elmúlt időszakról!
Nekem egyébként nem hiányzik a V6, bőven elég lenne egyelőre ha a V5-öt csiszolnák, mert sztem lenne rajta mit, szóval frissítést én is várnék!
-
Sir Sparrow
tag
válasz
tolvaj! #5565 üzenetére
Valóban!
Köszi! ...ez nem jutott volna eszembe, hogy 3rd party kell hozzá!
Akkor megpróbálok a másik régebbi kérdésemre is visszatérni, hátha azzal kapcsolatban is van tapasztalat!
A flip tokom nem kapcsolja ki ill. be a képernyőt ha lecsukom vagy kinyitom, pedig elvileg a tok tudja ezt a funkciót. Kerestem a neten, de nem találtam, gondolom ha note-hoz gyártott tok tudja, akkor a telefonnak is kellene tudnia ezt?! Szóval tudja a telefon ezt a funkciót?
-
Sir Sparrow
tag
válasz
tolvaj! #5562 üzenetére
Köszi!
...akkor jó!
...azt hittem van esetleg egy gyorsabb vezeték nélküli adatátviteli lehetőség TC és Note-között. ...bár most hogy megvan az OTG kábelem, így azért sokkal gyorsabban tudok adatot átvinni. Viszont a NTFS vagy exFAT-ra formázott pendrive-ot még mindig nem sikerült felismertetnem a telefonnal (korábban említettem)!
Van ötlet, hogy mi lehet a gond? Tapasztalat? (mástól is kérdezném)
-
Sir Sparrow
tag
Ha már szóba kerültek a különböző tokok, hátlapok és kijezővédő fóliák! Én egy ilyet használok feketében és nagyon meg vagyok vele elégedve! Elegáns és remekül véd! Ezzel tényleg olyan mint egy notesz!
A kijelzőn pedig egy Nillkin Tempered Glass 9H fólia van és nincs rá panaszom, szuper!
_ak_: ...a gyári flippes "beragasztós" fajta és az oldalakról nem véd szinte semmit, nézd meg a képeken... (igaz, cserébe talán nem vastagít a telefonon annyit)
-
Sir Sparrow
tag
Régi problémám továbbra is fennáll, miszerint nem tudom működésre bírni a Paragon exFAT, NTFS & HFS+ programot!
Egyszerűen azt írja "no superuser acces" pedig megadtam neki! Mi lehet a gond, ill. hogy tudnám másképp vagy más programmal megoldani, hogy egy NTFS-re vagy exFAT-ra formázott pendriveot kezelni tudjon a telefon OTG-n?
-
Sir Sparrow
tag
A időzített automatikus hangbeállításokra én a Timeriffic nevű alkalmazást használom, nálam bevált (talán, ha újraindítod a telefont utána nem indul el a rendszerrel automatikusan, pedig be van kapcsolva az aut. indítás, de most már fel sem tűnik ez sem, ha egyszer elindítom utána már megy).
A visszajelzésre, pedig a Light Flow-t javaslom kipróbálásra, hátha megoldja a problémát, de én még ezt nem teszteltem. -
Sir Sparrow
tag
válasz
jonnyjoker01 #5343 üzenetére
Igen lehet, de a VÁM-osok sem hülyék, találkoztak már ilyennel!
Nagy eséllyel bekérik fizetési elismervényt, ha nem, akkor nagyon nagy mák (ja, és ha így lenne - és csak halkan jelzem -, hogy akkor meg bejelentési kötelezettséggel tartozol a NAV felé, hogy nem raktak rá ÁFÁ-t és utólag befizeted, legalábbis ez a hivatalos procedúra tudtommal)!
-
Sir Sparrow
tag
válasz
tolvaj! #5329 üzenetére
Akkor tényleg sok baromságot írnak össze-vissza még a megbízhatónak tűnő források is! Köszi a tesztet!
Ennek örülök, hogy így működik!
(...de gondolom egyszerre csak egy hívás tud aktív lenni és a másik kártya olyankor "nem kapcsolható" jelzést ad a hívónak, vagy akkor ez sem így van?)
-
Sir Sparrow
tag
válasz
tolvaj! #5325 üzenetére
Pedig ez van írva, tájékozódtam és mondom NEM csak itt! ...mondjuk ha egyiken beszélsz és a másikon épp hívnának, akkor sanszos, hogy nem elérhetőként fog visszajelezni afelé aki hívott! Netforgalomnál értem is, hogy az megszakítható a hanghívás javára, de ha folyamatosan letöltesz, mint ami a linkelt cikkben is szerepel, akkor nem tudom, hogy olyankor is bontja-e. Egy biztos, nem lehet úgy kezelni, mintha két külön telefonja lenne az embernek és mindkettőn folyamatosan "ütközés nélkül" elérhető, éppen ezért nem dual active! Ezért nem gondolom, hogy teljesen hülyeséget írnának, az viszont lehet és logikus is, hogy a hanghívás prioritást kap, amikor lehetséges!
...kíváncsi vagyok Duliee beszámolójára!
-
Sir Sparrow
tag
válasz
tolvaj! #5321 üzenetére
Utánaolvastam!
Pl. amit belinkeltem (amit viszont Te nem olvastál el), de nem csak itt írták ezt! ...úgyhogy innen vettem!
...lehet ők rosszul tudják!
PL.:
"Dual Standby phone
The market is filled with a lot of low cost or high end phones that supports dual Standby mode. Read the word carefully and you will understand what it really means. Dual + Standby, this means the phone supports dual SIM but in Standby mode. In simple words when none of the SIM are used then both the SIM’s are active but when you are using a particular SIM the other SIM becomes inactive.
Another issue with dual standby phones that support 3G is that, when the 3G / 2G network is used the other SIM becomes inactive. Usually you will not notice this issue with normal usage, but try downloading a big file or watch a streaming YouTube video, the other SIM will be unreachable.
In dual standby if a person is using SIM 1 and another person is calling on SIM 2 they will hear the message “not reachable, try again later”.
Many of the dual SIM users usually talk more on one particular SIM and the other SIM is basically for their personal use – not so important, they don’t really have any issues with this mode. If you want both the SIM’s active at all times then this is not the feature you should are looking for."
-
Sir Sparrow
tag
válasz
Graphics #5311 üzenetére
Hát, ha menni fog, akkor be**arok!
...pont ez a hátránya a dual standby-os telefonoknak, mert nem olyan mintha lenne két külön telefonod. Csak ugye ritkán fordul elő, hogy pont akkor hívjon vki, mikor a másik kártyádon épp beszélsz vagy letöltesz (és most szándékosan nem azt írom, hogy be van kapcsolva az adatforgalom, és böngészgetsz, vagy időnként szinkronizál egy-egy appot, mert az nem mindig generál folyamatos aktív adathasználatot)!
...azért a papírt bekészítem! -
-
Sir Sparrow
tag
válasz
Jano_023 #5300 üzenetére
Azért ez nem teljesen így van!!
A WCDMA-s Note, Dual Standby telefon!
szkuvi: ...azért tanulmányozd a fenti linket, hogy ne érjen meglepetés!
-
Sir Sparrow
tag
Beszereztem egy OTG kábelt és megpróbáltam egy exFAT-os pendriveot hozzácsatlakoztatni a telefonhoz. Olvastam, hogy az NTFS-t és az exFAT-ot nem tudom csak úgy felismertetni, ezért telepítettem a Paragon exFAT, NTFS & HFS+ programot, de így se megy sajnos. Azt írja ki a program, hogy "No superuser acces", pedig a telefon rootolva és a program telepítése után megadtam neki a root jogot. Újraindítottam a telót, hátha, de sajnos nem segített. FAT32-vel megy a pendrive, uh az OTG kábel jó. Próbálkoztam a [root] StickMount, de ezzel sem megy.
Ötlet, hogy mi lehet a gond?
-
Sir Sparrow
tag
Most, hogy próbálgattam a billentyűzeteket, aki tejes magyart keres annak ajánlom a Clavis Keyboard-ot, de végül a Smart Keyboard mellett döntöttem.
más: a LED visszajelzés a 3 (figyelmeztetés, hívás, sms) alapbeállításon kívül be lehet állítani más appokra is vhol, mert nem találom? Pl. a nem MIUI-s naptár appommal nem működik a LED. Csak külön programmal megoldható a dolog. pl. a Light Flow-val?
Flip tokkal nincs senkinek se tapasztalata, működik a telóval vagy sem az auto altatás/ébresztés?
-
Sir Sparrow
tag
Pár napja én is érdeklődtem billentyűzet ügyben, vki használja a Magyar AnySoftKeyboard-ot? Kéne vmi jó kis magyar kiosztású bill., nem ilyen swipe-féle és nem olyan "A"-betűt nyomva tartós, hogy "Á"-legyen belőle típusú, hanem teljes. Ötlet?
más: flip tokot becsukva altatós és kinyitva ébresztős megoldásra van lehetőség? Használ valaki ilyet, működik ezzel a módszerrel egyáltalán a telefon?
-
Sir Sparrow
tag
válasz
Milestone2 #5035 üzenetére
Itt pl van. Én is tőlük rendeltem, csak én Nillkint, de most épp nincs nekik (megbízható jó webshop, nekem eddig csak pozitív tapasztalataim vannak).
-
Sir Sparrow
tag
A telefonba van awake/sleep funkció a megfelelő flip tokkal. Most kaptam kézhez egyet, elvileg felébreszti és elaltatja a telefont ha nyitom-csukom a tokot, de ha jól látom, akkor a telefon nem tudja ezt a funkciót!
Vagy be kell vhol kapcsolni?
-
Sir Sparrow
tag
Tudja vki, hogy tudnám működésre bírni a Magyar AnySoftKeyboard-ot a telefonon?
Telepítés után a Beállítások -> Nyelv és bevitel -> Billentyűzet- és beviteli módoknál nem látszik a program csak a google billentyűzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest