- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
fojuzer
aktív tag
Hm_Hm na ez igen hasznos,kellnének a hasonloak, 1.ébként mindenki azt-úgy csinálja a telefonjával,amit akar,mert az övé,ha kockáztat,akkor teszi,s ha meg jobb is akkor pláne,Mindent szabad amit a § kifejezetten nem tilt,Viszont hackelést nem csipik büntetik,mégis komoly lebénitást tudnak tenni,s ez igy müködik.Tilos nem? Hát akkor rajta.Megteszik.Tanulság?,A mit az szakemberek?kiagyalnak,csinálják,OS-OP-rendszert azt mások feltörik,mert ök még jobb tudatosabban értik a melot!
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Darth Sith #45 üzenetére
Elég rég óta megy a 10.1 fejlesztése, így ezek a noghtly-k már majdnem véglegesek. Szerintem nyugodtan felteheted, max ha nem tetszik, visszaállsz a gyárira.
-
Vajon Huawei U8160-ra (Vodafone 858 Smart) fel lehet majd dobni?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Uncool Ben #66 üzenetére
Hát, hajrá.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Uncool Ben #64 üzenetére
BTK 300/C. § , ha izmozni szeretnél...
-
Uncool Ben
tag
A jótállás első évében a forgalmazónak kell bizonyítania, hogy a meghibásodás a fogyasztó hibájából következett be (utána pedig megfordul a bizonyítási kényszer), így az automatikus garanciavesztés erősen megkérdőjelezhető. Lehet, hogy sok tahó cég ezzel próbálkozik, de jogilag nem tehetik meg. Szép is lenne, ha a pixelhibás képernyőt, vagy a forrasztási hibás alaplapot a moddolt ROM-okra fognák...
-
dchard
veterán
Nexsus S-re két napja raktam fel, egyelőre minden oké vele, és a béta brancsban lévő érintőkijező problémát is megoldották benne, az akkus üzemidő jó, a hálózati interfészek is rendesen működnek. Merem ajánlani. A gyári szoftvernél nagyságrenddel jobb.
Dchard
-
válasz
aprokaroka87 #60 üzenetére
Azt lehet tudni hogy vannak-e közös projektek?
nincsenekPl egy egy új Android verzió kiadása elött a Google mennyire támaszkodik az XDA-a fejlesztő csapatára?
csak amennyire az Audi bármely dél-alföldi szerelőműhely tapasztalataira.A Hardveres Gyorsitást vajon az Xda "nyomására" kapcsolta be a Google a 4.0-ban?
nem. a HW GUI gyorsítást azért "kapcsolta be" (értsd: fejlesztette ki) a Google, mert ez volt a piaci elvárás. elsősorban az iPhone-okkal való összehasonlítások miatt, ahol sokkal "smooth-abb" volt az egész rendszer.Mert az már az már az 1.6 óta megoldható,viszont csak a Cm romok használták.
hardveres videógyorsítás volt már kezdetek óta van a gyári Androidban is, a kezelőfelület viszont még 2.3-as CM-ben sem HW gyorsított. tudtommal. -
aprokaroka87
nagyúr
értem.
Azt lehet tudni hogy vannak-e közös projektek?
Pl egy egy új Android verzió kiadása elött a Google mennyire támaszkodik az XDA-a fejlesztő csapatára?
Pl az Android tipikus "lag" gondjait sokkal jobban megoldja vmilyen Cm-romon az Xda.
A Hardveres Gyorsitást vajon az Xda "nyomására" kapcsolta be a Google a 4.0-ban?
Mert az már az már az 1.6 óta megoldható,viszont csak a Cm romok használták. -
válasz
aprokaroka87 #58 üzenetére
az állapotsori kapcsolo gombokat nem a Cm romokban alkalmazták elöször?
de, azt hiszem az is ott volt először
Egyébként az is lehet hogy egy két funkcióért cserébe a Google nem néz rossz szemmel hogy a CM romokban használják a GAPS-ot,mert korábban ez volt a Google baja
a CM ROMokban nincs GAPPS, az külön telepítendő, mert így egyeztek meg a Google-el, nem funkciókért cserébe, hanem mert így jogszerű.
-
aprokaroka87
nagyúr
az állapotsori kapcsolo gombokat nem a Cm romokban alkalmazták elöször?
Egyébként az is lehet hogy egy két funkcióért cserébe a Google nem néz rossz szemmel hogy a CM romokban használják a GAPS-ot,mert korábban ez volt a Google baja -
-
Tim82
félisten
SGS-en RC4-ről nem megy a frissítés, az RC5 letöltése helyett hibaüzenetet kapok. Kár.
-
-
ducsidu
senior tag
Én is azt néztem
Szerintem nemsokára lesz, mertsokan kérik őket és népszerű készülék
-
-
The Seer
tag
Sajnálom, hogy Lenovo telefonokra nincs CM
-
Darth Sith
tag
Samsung Galaxy Tab P7500 -ra nem tud valaki egy jó legalább 4.1 -es stabil ROM-ot? nem ragaszkodom a 4.2-höz, de a project butter elég sokat dobna rajta. CM-ből csak nightly build-et találtam, azt pedig nem mertem felrakni eddig
A kedves Samu meg cseszte kihozni hozzá a 4.1-et, a 4.0.4-et is kb 1 év késéssel volt jófej és kihozta rá..
-
-
Ed3r_X_
nagyúr
Hmm nem rossz, bár O Black-re nincs újabb. Annál csak a CM10 van
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok, nem igazán értek a romokhoz, de majd telefont akarok venni, és gondolkodtam, hogy CM-ot rakok rá.
Mondjuk ha egy xperia v-t vennék számolhatok számottevő üzemidő növekedéssel, aktív használat mellett?
(bocsi a tudatlanságomért, csak ehhez nem értek)
-
válasz
aprokaroka87 #34 üzenetére
egy ma született bárány naivitásával rendelkezel...
Egyébként szerintem tényleg indulhatna egy rom fözéses rovat itt a MA-n.
indulhatna, de kétlem, hogy fog. minden gyártó ellene van, érthető okokból, nem hiszem, hogy magukra akarnák haragítani őket. (persze ez csak saját vélemény, nem hivatalos állásfoglalás)
Rengeteg extra funkció van benne,és rengeteg dolgot belerakhatnának a gyártok amikor updatet csinálnak.
került már át feature a CM-ből a mainline Androidba
Egyébként jó lenne ha a Google pl ajánlaná a fözött Romokat,akár hivatalos formában is.
ezt te sem gondolhattad komolyanMeghát a gyártokat se nagyon értem,az XDA-s emberkék elkészitenék nekik a szoftveres frissitéseket.
miért? mennyiért? ha meg akarnák csinálni, arra ott vannak a saját embereik. csak hogy az updateből nincs pénz, új telefonból viszont van.
Egyébként azt lehet tudni,hogy a Google mennyire fogadja el azt hogy vannak olyan emberek,akik az általuk készitett dolgokat átveszik és akár tovább fejlesztik?
az Android opensource, annak meg pont ez a lényege. ha a Google nem akarná ezt, akkor nem GPL alatt licencelte volna az Androidot
Egyszer szeretnék látni olyat hogy kiáll valamelyik nagyobb guru a Google-töl és ajánla pl a Cm romot a Nexus 5-re vagy 6-ra.
és miért is tennének ilyet? az ő általuk elképzelt Android ott van minden Nexuson, miért is ajánlanák valaki más termékét?
-
aprokaroka87
nagyúr
Egyébként szerintem tényleg indulhatna egy rom fözéses rovat itt a MA-n.
Pl én is Cm romot használok az Lg gt540-en,ha azt mondom hogy sokkal gyorsabb lett,a lagok jórésze eltünt.
Rengeteg extra funkció van benne,és rengeteg dolgot belerakhatnának a gyártok amikor updatet csinálnak.
Egyébként jó lenne ha a Google pl ajánlaná a fözött Romokat,akár hivatalos formában is.
Meghát a gyártokat se nagyon értem,az XDA-s emberkék elkészitenék nekik a szoftveres frissitéseket.
Egyébként azt lehet tudni,hogy a Google mennyire fogadja el azt hogy vannak olyan emberek,akik az általuk készitett dolgokat átveszik és akár tovább fejlesztik?
Egyszer szeretnék látni olyat hogy kiáll valamelyik nagyobb guru a Google-töl és ajánla pl a Cm romot a Nexus 5-re vagy 6-ra. -
-
imi314
senior tag
jó úton haladnak a srácok
-
Koczó93
őstag
Még hasonló cikkeket!
-
válasz
korpicschess #28 üzenetére
-
korpicschess
veterán
Meglepő, hogy ilyen cikk is kikerül. Pár napja már valóban elérhető.
A Nexus Q az micsoda egyébként?
-
BDave
őstag
Ha letöltöm az egyik zip-et, akkor abban benne van a ROM kernele is, vagy azt külön kell feltenni? Ha igen, akkor honnan lehet letölteni?
-
Pete55555
addikt
válasz
anony.name1 #19 üzenetére
Foglalkozzanak csak ! Sőt, egy jó kis cikket is kerekíthetnének belőle, pár ROMos topik oszlopos tagjától információt szerezve, hogy mi-hogy folyik egy ilyen "nem hivatalos" frissítésnél, mit kell róla tudni, és hogy úgy általában nem kell annyira félni tőle, mint ahogyan azt sokan teszik. Lehetne kicsit bátorítani a népet, hátha kevesebb lenne azon emberek száma, akik szidják a telefont/gyártót, és többen lennének elégedettek a telefonjukkal, persze fel kellene hívni a figyelmet az esetleges veszélyekre is (amik ugye kis számban, de előfordulhatnak)
Ha ez egy hivatalos MA-s cikkben össze lenne foglalva, biztos vagyok benne, hogy sok olvasót érdekelne. -
Matada2.3
veterán
Meglepődtem, hogy ez hír
Bár örülök a hírnek
-
anony.name1
tag
A galaxy minimen vagy 2 napja használtam, nincs microlag, a szoftveres újdonságok királyak, sok-sok script-tel, ram managerrel, entropy genrátorral és Nova launcherrel már egész jó 604Mhz-en és 256MB RAM-mal is.
De inkább visszatettem a CM10-et (4.1.2), mert az kicsit gyorsabb és nekem jobban bejön a 4.1-es statusbar.Egyébként most hogyhogy foglalkoztok főzött romokkal?
-
A fenébe, hogy nincs benne az Ascend Y300
-
törölt tag
Galaxy S2-re miért nincs ? Csak I9100G-re
-
-
szponzor
senior tag
-
BDave
őstag
Mik a tapasztalatok akksihasználat terén?
-
zso79
őstag
HTC One sorozatot nem tudod rootolni a HTC tudta nélkül, ergó azonnal buktad a garit.
-
Segal
veterán
konkrétan nem veszik el. Nekem anno a gs2-őmet már a megvétel napján rootoltam ami ugye már garanciavesztéssel jár(na) és kb 1 héttel késöbb meg már főzött rom volt a telefonon. Nekem speciel nem CM alapú de az jelen esetben tökmindegy a lénbyeg ez is garanciavesztéssel jár(na)
Azóta 2x is volt szervízbe a kicsike mindkétszer a micro usb meghibásodásával ami sajnos szériahiba ennél a modelnél és megcsinálták. Nyilván mielőtt szervízbeadta az ember visszarakta a gyári szoftvert, eltüntette a rootot és nullázta a számlálót download módba de a lényeg hogy ezzel maximum ideiglenesen nincs garancia. -
Pete55555
addikt
garancia megvonását vonja maga után, így muszáj kihangsúlyozni, hogy mindenki csak saját felelősségre essen neki a folyamatnak.
Garancia megvonását vonhatja, vagy nem
Vissza lehet állítani a gyári szoftvert, akár nyom nélkül is, sőt, sok SGS-t főzött ROM-al is javítottak már.
Tehát elveszhet a garancia, de közel sem biztos, sőt, ha ésszel csinálja az ember, akkor nem fog. -
batai15
félisten
pont tegnap raktam fel optimus 4xre. jófajta, bár vannak hiányosságok.
-
Blyan
félisten
Főzött rom rovat?
-
ViZion
félisten
Lehet megkövezni a sok usert aki az ilyen modokat telepíti... persze a szolgáltató, aki nem adja ki a készülékre a frissítést, az nem hibás. Már vagy 2 hónapja volt PH!-n a Galaxy tabra is érkező frissítésről szó, nah, nekem a trémobilos azóta sem találja... érdekes.
-
HaJózsi
aktív tag
Nahát, ilyen 'eseményekkel' is foglalkoztok? Még több ilyet, fözött ROM yeah!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest