Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Redmi Note 9 - azt nyújtja, amit ígér
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
opr
nagyúr
válasz bwin.party #47 üzenetére
szerk: #48-ban nálam jobban értesült kollega megválaszolta
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Goxi
tag
-
Kékes525
félisten
válasz bwin.party #47 üzenetére
Samsung Galaxy S4 to Officially Get Android 5.1.1 Lollipop Update; Android 6.0 Marshmallow Unlikely!
Samsung Galaxy S6, Galaxy S5 and S4 Android 6.0 update release date details
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
bwin.party
aktív tag
Samsung Galaxy S4 (i9506) megkaphatja ezt a frissítést?
-
-
Kékes525
félisten
válasz Just_Reboot #37 üzenetére
Mennyivel? Körülbelül hány százalékkal? Neked is annyival javult mint szkorhetznek?
-
Fejvadi
nagyúr
Végül is, a sötét témára való váltás egyenlőre kimaradt?
-
Kékes525
félisten
Várom, szerintem egyértelműen jobb, mint az 5-ös. Az év végére, vagy a jövő év elejére megjön az S6-ra.
-
Polllen
nagyúr
-
vicze
félisten
"verziószámbeli ugrás (5.x-ről egyenesen 6-x-re) alapján komoly váltosásokat ígér" (Elírás )
Mivel a Google valószínűleg áttért a csak főverzió számozásra, tehát a tizedes verziók mostantól kiesnek, így az eddigi gyakorlat gyakorlatilag megszűnt, és a verzió semmiben se indikálja a változások mértékét."kimondottan ritkán fog találkozni az ember."
Ha elterjed a 6.0 és az alkalmazások is támogatni fogják, egyáltalán nem ritkán fog találkozni vele a user, mivel egyesével fog engedélyeket kérni az app."Egyrészt átláthatóbbá teszi a hozzáférések szövevényes rendszerét"
Anyám nem ezen a véleményen lesz."Android 5.x-szel telepített mobilok az átlagnál szignifikánsan gyorsabban merültek."
Ez nem tudom honnan jön... Ez se igaz, nem a rendszer meríti, az ART miatt(javított GC) általánosan csökkent az energia igény.Doze + App standby:
Egyik se fog automatikusan működni. Az alkalmazást optimalizálni KELL hozzá. (halottnak a csók innentől kb... )Now OnTap: Tudtommal régebbi verziókon is működik, amennyiben a gyártó implementálna a Now-t, mivel csak szimplán frissül az app.
System UI Tuner-nél nem árt megemlíteni, hogy Developper beállítás, így egyáltalán nem biztos hogy bármelyik gyártói készüléken elérhető lesz, illetve ott nagyrészt értelemtelenek is nyilván.
Hát a cikkből nagyon sok minden kimaradt. Körte az egyik elgfontosabb alkalmazás beállítások auto backupja és restore-ja...
-
törölt tag
Óriási tévedés! A GSM egy üzleti, gazdasági szempontok miatt, mesterségesen életben tartott technológia. Régen eljárt felette az idő. Ugyanúgy használom a telómat, mint bárki más, de egy kezemen meg tudnám számolni, hogy az elmúlt két évben hány GSM hívást indítottam. A VOIP, a GSM -mel teljesen egyenértékű, verbális kommunikációs mód. Nem értem, hogy miért kéne magasabb prioritás a GSM -nek. Ha én épp a kedvesemmel beszélek, akkor lesz..om, hogy ki keres GSM -en. Majd vár a sorára. Úgyis visszahívom, ha akarom.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Sanyi.mTs #14 üzenetére
A túrót. Androidban a VOIP nem verbális kommunikáció, hanem netezés, ami fölött a GSM hívásnak magasabb a prioritása. A hangja sem a beszédhívás, hanem a média hangcsatornán megy. Ha 4G -n VOIP -ozol és érkezik egy bejövő GSM -ed, akkor az Android eldönti helyetted, hogy neked melyik hívás a fontosabb. Ugyanez a szitu, ha 3G -n beszélsz és a GSM bejövő a szolgáltatók "HD hang" nevű merényletével érkezik. Ha viszont a régi módon, 2G -érkezik a hívás, akkor jön csak a csemege! A VOIP nem szakad meg, hanem belecsörög a hívásodba a GSM, a gyári hívásfogadó belakja a kijelzőt és nem férsz hozzá a VOIP kezelőfelületéhez. Még letenni sem tudod. Ezt sikerült eddig a Google -nek összehoznia egy mobilkommunikációra kitalált eszközre.
[ Szerkesztve ]
-
dr. Kind
aktív tag
válasz bollokcs80 #3 üzenetére
Igazad van, este belerakom
-
atike
nagyúr
Nem gondolnám, hogy az ára dönti el egy telefonnak, hogy alkalmas-e futtatni az új rendszert... A gyártón áll és bukik (és a legtöbbnél bukik valljuk be... ).
Amit leírtam egy példa volt a kérdésedre, hogy miért kell net a tárcsázónak. Isten őrizz, hogy meg akarjalak győzni bármiről. Van aki szereti, van aki kényszerből használja a root, xpsoed, cm dolgokat. Van aki meg nagyon nem szereti. Mindenkinek szíve joga és a saját döntése, hogy mit használ.
Részemről örülök az újításoknak, ennyi. Csak azt sajnálom, hogy a forgalom lévő Androidos eszközök töredéke kapja csak meg...
-
aelod
veterán
Azért nem éri meg mert a mostani telefonom nem egy liga árban azokkal a készülékekkel amik 6.0-t futtatnak.
Így marad a root és az xposed.
A jogosultságokat még az ace2-n is tudtam kapcsolgatni CM11 alatt..
Nekem pedig egyáltalán nem hasznos funkció amit írtál..."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Ricardo
titán
Stabilabb és megbízhatóbba Lollipopnál, jobb az üzemidő, simább, több lehetőséget biztosít. Szerintem jó lett.
Egyetértek az utolsó bekezdéssel.
"Míg a Lollipop esetén nem lehetett elmenni a bugok és hiányosságok mellett, a Marshmallow szépen jóvá tette az előd hibáit, érezhető, hogy egy kiforrottabb és jobban optimalizált rendszerrel van dolga az embernek, mely mellett az előző verzió kicsit talán egy bétára emlékeztet."
[ Szerkesztve ]
-
Plafoon
tag
Nem vágtam magam hanyatt, felesleges a 6.0-ás számozás.
-
atike
nagyúr
De mivel a KitKatben ezek nincsenek benne alapból és a 6-ban benne vannak, akkor miért nem éri meg neked váltani?
A híváskezelő miért éri el...? Mert ha engedélyezed a funkciót, akkor egy ismeretlen szám esetén megnézi neten, hogy kihez tartozhat és ki is írja - és működik itthon nálunk is... Nem kicsit hasznos, hogy nem csak egy pesti szám van kiírva, hanem az, hogy "OTP Bank"...
[ Szerkesztve ]
-
Petya88
tag
Másnak nem lassult be a hívás kezelés? Nexus 5-ön hívások után nem világosodik vissza a képernyő, hogy letehessem és nem azért, mert a hívó fél letette. Más nem tapasztalt ilyet?
-
ztoldy
senior tag
Nem működött így. Ha így működött volna, akkor szinte nem is merült volna a készülék, ha nem használod. Ahogy korábban írták, xposed framework és különböző modulok segítségével már sok funkció elérhető volt korábbi rendszereken is és nekem például ezek segítségével szinte nulla a merülés, ha nem nyúlok a telefonhoz. (ha megnézed a feladatkezelőt, akkor egy csómó ébrenlétet generálnak az appok, akkor is, ha hozzá sem nyúlsz a készülékhez, az ilyen és ehhez hasonló dolgokat lehet szabályozni, hogy ezek ne történjenek meg)
[ Szerkesztve ]
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
adabra
senior tag
A jogosultság kezelés akkor lenne az igazi, hogyha a hálózat hozzáférést is lehetne engedélyezni az alábbiak szerint:
- wifi (non-metered connection)
- wifi metered connection
- mobile data
- roamaimg mobile dataAz első kettő megkülönböztetéséhez persze az is kellene, hogy a wifi kapcsolatoknál meg lehessen adni, mért (korlátos) net van-e mögötte. (néha mobilinternetes wifi-router -t használok)
A windows 10-ben van ilyen lehetőség. -
aelod
veterán
Nem vagyok hasra esve az új fícsöröktől. Szerintem alap dolognak kéne lennie a rendszer szintű beállításoknál annak, hogy az alkalmazások engedélyeit korlátozzuk. Pl. minek éri el a netet a híváskezelő, sms program?
Ez a dose mód is szerintem parasztvakítás. Eddig is így működött a droid nem ha screen off volt....4.4.4-em van egyáltalán nem éri meg a váltás nekem 6.0-ra.
[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
M5Norbi
őstag
válasz Plazmacucci #10 üzenetére
Meg ez annak hasznos aki kvázi "nem használja" a telefonját.
Egy irodában vagy otthon ha leteszed oké de ha valakinek menni kell akkor sosem fekszik órákat a telefon hogy spóroljon.Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
törölt tag
De király! A kínai telómon Marshmallow van! Rootoltam, felraktam az Xposedet és KK alatt is minden megvan, amire az M -ből szükségem lenne. Néhány dolog hiányzik, de meglepne, ha ezek közül bármiben is lenne változás.
-Választhatóan deaktiválható SELinux.
-Médiahang lejátszása aktív GSM hívásban.
-Frekvenciasáv szerint is működő kapcsolatmód választás.
-VOIP hívás GSM -mel egyenlő prioritással kezelése és azonos hangcsatornák használata.
-Rendszer szintű hívásmanager (tiltások, fekete és fehér lista).Hirtelen ennyi jutott eszembe, de biztosan van még bőven.
-
félisten
Én azt hittem, hogy minden telefon a képernyő lezárta után úgy viselkedik mint amit itt Doze néven beharangoztak. Bullshit, ezt mondták Loli előtt is, hogy minden jobb lesz...
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
M5Norbi
őstag
Kíváncsi leszek az üzemidőre.
Mennyit nőtt próbálta már valaki?
Az appok hozzáférésének korlátozása nagyon jó újítás szvsz.
A kis apróságok mint a hangerő külön állítása,a gyorspanel variálhatósága is jó bár pl Samsungokon ez régóta jelen van.
Nem is gondoltam hogy ez nem a rendszer saját része.Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
Polllen
nagyúr
Én már nagyon vártam a jogosultság kezelést.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Paul119
addikt
Az a két nexus telefon valami élképesztően undorító lett
Megnéztem volna Sámsont, ha nem rockernek nevelik, Rapperként a gettóban kopaszon mivel dicsekedik
-
atike
nagyúr
Köszi a cikket, vártam már, hogy mikor jelenik meg egy összefoglaló az újításokról.
-
bollokcs80
Korrektor
Úgy látszik, most inkább a belső működésre gyúrtak rá....ideje volt.
Dr. Kind, az 5.1-et és 6.0-t mikor dolgozzátok bele a fejlődéstörténeti cikkbe?! Nagyon hasznos lenne egy naprakész anyag a témában.
[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
netscaler
csendes tag
Majdnem két hete - ha jól emlékszem - jött ki a Nexus 5-re. Tényleg javult az akkuidő ami üdvözlendő, amúgy meg kb nem vettem észre változást. Na jó kicsit megvágtam az appok hozzáféréseit.
-
balintb
csendes tag
Érdekesség: Az Android One-os telefonomon is már megjelent a rendszer múlt héten, szóval tartják az ígéretük, támogatják rendesen a készülékeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- XPEnology
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Videós, mozgóképes topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest