Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BonFire

veterán

válasz vans? #75 üzenetére

"Egyszeruen annyira megszoktak az idosebbek is az xp-t... Faterom belepusztulna, ha feltennem neki a W7-et."

Ez az igazság! Lehet a dolgokat így meg úgy megideologizálni, de két dolgot tudomásul kéne venni.

1. A MS azért fejleszti az új rendszer, hogy vegyék és használják, mert ebből élnek. Az nekik nem bót, hogy mindenki a 10 évvel ezelőtt eladott XP licenccel nyomul. Attól az ő álluk még felkopik. Naná, hogy majd szép lassan elkezdik bojkottálni a saját terméküket, azért, hogy az újat is el tudják adni. Ez az üzleti világ.

2. Sajnálatos módon vannak emberek, akik inkább belepusztulnak, minthogy az újdonságba belevágjanak. Bele lehet pusztulni nyugodtan. Tudom, kegyetlen szavak, de az élővilág így működik. Aki nem tud alkalmazkodni, annak viszont látásra. Nem muszáj mindenkinek számítógépet használni. Majd ismét kisszéket fognak faragni, kerítést festeni, ajtózárat bütykölni az ilyen emberek... illetve bocsának, NEM. Mert addigra nem lesz festhető fakerítés, meg olyan ajtózár, ami házilag javítható.

Vége a barkácsvilágnak, ezt tudomásul kell venni. Lehet nézni a tévét ezután, majd ha nem lesz számítógép.

• BonFire

veterán

válasz moonman #46 üzenetére

Nem mintha a betűméret globális növelése nem növelné az ikontávolságot, az ablakszegélyt és a gombokat is, ezzel elfoglalva a hasznos helyet! Csak növeld meg 125%-ra, majd nyiss meg egy ablakot. Akkora gombok vannak rajta, mint egy nagykabáton, nem beszélve az ablakszegélyről, ami sokkal vastagabb, mintsem a betűméret nagysága. A hasznos teret veszi el.

A nagyító az kényszermegoldás, és nem lehet hatékonyan használni. A kontrasztos téma csökkentlátóknak PV kategória, gyakorlatilag fekete alapon fehér betű félkövéren, és lila kijelöléssel, amitől két perc után úgy folyik az ember könnye, mint a szökőkút.

Ezek a kisegítő lehetőségek olyanok, mintha nem is lennének.

• BonFire

veterán

válasz CPT.Pirk #34 üzenetére

Nem is tudom, nekem a bumszli tálcaikonok tetszenek, a kicsik nem. Persze láttam már nagy monitoron dolgozókat, akiknek sokkal több minden fér az asztalra, és a tálcára, is, de engem személy szerint jobban zavar, hogy a weboldalak olyan apró betűkkel vannak szedve, hogy mindet nagyítani kell, és ha a képeket nem akarom nagyítani, akkor mind széthullik. Ez jobban zavar, mert vaksi vagyok.

Persze a Windows szövegmérete is zavar, mert kicsik, bár nekem "csak" 1280×1024-es a felbontásom. Viszont sokakat zavar ez, és pl a tesóm is, aki szintén rövidlátó 1024×768-ban bámulja az XP-t, holott az ő monitorja is natívban 1280×960 lenne, és akkor a legélesebb rajta a kép, azt mondja: legyen inkább homályos kissé, de lássa és tudja elolvasni a szöveget.

És a vicc, hogy ezt ő XP-n teszi. Tehát a kicsi betűk és a kicsi ikonok nem a W7 fícsörjei, hanem közben eltelt 10 év, és a monitorok felbontása, az akkori átlag SVGA 800×600-ról minimum megduplázódott! Sőt.

Szóval ez nem érv a W7 ellen.

• BonFire

veterán

válasz Bluegene #30 üzenetére

"én Win7-ről jöttem vissza XP-be, főleg azért mert már kifolyt a szemem a sok csicsától, meg felugrik az ablak meg ilyen animáció olyan animáció, elsőre szép de hosszú távon unalmas és fárasztó..."

Ugye ezt nem gondoltad komolyan? Az összes csicsát egy kattintással kikapcsolhatod, akárcsak az XP-ben! Ugyanaz.

Ez nem W7 fícsör, az XP-t is agyon lehet skinezni, ahhoz is van egy csomó aeró cucc, Google Desktop oldalsávnak, meg animált, meg drop shadow cuccok, csak ha ezeket felteszed, felzabálja az összes erőforrásodat, míg a w7-ben ez alapból benne van, nem 3rd party Stevie Blood-féle program, ami mindenféle zűröket csinál.

A W7-et úgy lecsupaszíthatod, mint az XP-t, ha éppen úgy tetszik. A hozzáértés hiányából fakadó badarságainkat mellőzzük már!

• BonFire

veterán

válasz CPT.Pirk #21 üzenetére

"Ráadásul W7-ben az intelligens kereső menü magyarosított winben nem érti meg az angol winben megtanult fontos parancsszavakat, tökölhetem ki, hogy éppen mire fordították a dolgokat..."

Eléggé intelligens ahhoz, hogy ne kelljen vele tökölni, meg a Vezérlőpultban keresgélni.

Tegnap a haver ősöreg, kivénhedt XP-s laptopján próbáltam rendet rakni. Ő nem igazán ért a számítógépekhez, csak a munkájához kell. Ami kupi azon volt...! Szóval nagyon elkényelmesedtem az utóbbi évben a W7 gyorskeresője miatt, no és persze a dokk használata miatt. Egyszerűen fogalmam sem volt, hogy hol tudom az automatikus lejátszást kikapcsolni XP-ben, mert ezt kérte. Teljesen elfelejtettem. A W7 keresőjébe meg beütjük, hogy "automa", és már ki is köpi. A kifejezések nem sokat változtak. Az automatikus lejátszás, a lemezkarbantartó és a rendszereszközök ugyanazon a néven futnak, mint az XP-n. A lemeztöredezettség-mentesítő a W7-ben is az. A hálózat, az hálózat, és többet nem kell beírni a keresőbe, mint "háló" – kiköpi a lehetséges beállításokat.

Nagyon jó az a kereső.

A tálcához: Nem tudom, valakinek mi nem tetszik rajta. Hogy lapos lett, nem glossy? Az Vista design elem volt, a W7 meg lapos. Nem mondom, hogy nem ronda, de nekem jobban tetszik a négyzet ikonokkal, mint a hosszú, szöveges ablakokkal, ami sok helyet foglal. Egyébként, ha valaki akarja, visszaállíthatja a régi tálcagombokat szöveges széles formájúra.

És nem tálca, hanem Superbar! :DD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés