Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
Feltehetően a Safari megszakított betöltéseit (PDF, video, stb.) és a Mail megszakított letöltéseit a (Library/Cache/stb.) a saját Cache.db állományában tárolja.
Ezek megnyítására vannak progik (Retrospective, File Juicer, HistoryHound) és így lehet kutatni bennük, de szerintem egyszerűbb normálisan kezelni a gépet, mint ezekkel bányászni.
Köszönet minden Maces társnak! Sok érdekeset hallottam, tanultam tőletek!
Ha lenne kedve valakinek ezeket kipróbálni, akkor szívesen olvasnám!
Nekem ennyi elég volt ebben a témában!Üdv,
r
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Ööö... mitől hihetetlen?
Tanultam belőle, a levélben érkező linkeket (ha azok letöltésre vannak) ezentúl megnyitom másképp.
Kezdem élvezni ezt a blogot, nem is csinálok semmit, csak használom a rendszert, s tök vidám hibákba futok bele a rengeteg előnye mellett, nyilván.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
s_zozoka
csendes tag
Hihetetlen, de igazad van.
Sikerült holt egyszerűen szimulálni az esetet.
Kerestem egy megfelelő pdf fájlt, elküldtem a linket e-mailben .
Ha azt csináltam amit te, tehát jobb klik és download linked file.
Nem látszik semmi információs csik a download mappában. Nulla, zero.
sleepbe raktam a gépet, visszatérve a fájl eltünt.
Azt nem tudom, hogy más e-mail proginál (akár macen, vagy pc-n) rendben menne-e a művelet. Valamelyik, unatkozó tag nézze meg
Legközelebb és ez egyszerű szerintem.
Tedd ezt jobb klikk a linken utána Copy link.
A linket vagy egy download managerbe illeszted, vagy nyitsz egy Safarit. Window menü majd Downloads almenü ablakot és cmd+v parancsal be illeszted. A letöltést el kell hogy kezdje.Itt a linkem a válalkozó kedvűeknek 40 MB pdf
http://pixelmator.s3.amazonaws.com/Pixelmator-Manual-151.pdf[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Nekem az egészben az a különös, hogy a Downloads könyvtárból eltűnt a fájl. Egy félig letöltött fájlnál mindig látható egy kék csík ami azt jelzi, hogy hol áll vagy szakadt meg a letöltés (lásd fent). Ha ilyenkor kérünk egy fájl infót akkor megtalálható a fálj letöltésének a címe (kép melléklet piros keretében). Ha ezt kikopizod és beteszed egy letöltésvezérlőbe jó esély van arra, hogy folytatni tudja a már megkezdett letöltést (resume download).
Egyébként ez az információ akkor is hasznos ha elfelejtetted, hogy honnan szedtél le valamit!
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Cathfaern
nagyúr
Igazából ide hozzá lehetne tenni, hogy alapvetően az e-mailt nem arra találták ki, hogy fájlokat küldjön vele az ember. Sem maga a protokol, sem a háttérinfrastruktúra nem támogatja ezt, gyakorlatilag utólag lett belehegesztve, mert hogy igény lenne rá. Persze nem mintha ez felmentené az OSX-et bármi alól.
-
Bocha
HÁZIGAZDA
A dolog egyébként nekem is furcsa: mármint a Mail valahogy nem kezeli megfelelően a levélben lévő URL-es letöltéseket (tehát nem a csatolt fájlokat, abban király). Én azt vártam volna, hogy ha rányomok, akkor megjelenítse (ez meg is történt, videolejátszó plugin Safariban), ha pedig letöltöm, akkor ugorjon a Safari letöltések közé, látszódjon a csík, hogy hol tartok (mint egy sima letöltésnél), ne a Get Info-ból kelljen kisakkoznom, hogy még hány MB van hátra.
Game On minden második szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n
-
Xero
nagyúr
Ha legközelebb ilyenbe futsz bele akkor simán bökj rá a link-re. Majd böngészőben jelöld ki az egészet és húzd rá a letöltés vezérlő ablakra. Ilyenkor simán megy a downloads mappába megállítható/folytatható.
Megmondom őszintén mail-ben még nem próbáltam ekkora fileokkal bohóckodni és a net kapcsolatom sem indokolja a várakozást, így pontos információt nem tudok adni, de sajnos simán lehet, hogy kidobta a picsába az egészet.Legjobb ötletként én is csak a mail letöltés mappát tudtam volna javasolni esetleg ismét ugyan úgy megkezdeni a letöltést, hogy úgy arra mit lép.
Ez sajnos egy szerencsétlen kialakításnak néz ki. -
s_zozoka
csendes tag
Hello!
A probléma első felére remélem segítséget tudok adni.
Safariban ha nézel youtube videót, katt a window menüre ott válaszd ki az activity almenüt.Remélem megjelenik a kép Huh hát persze nagyon profi megoldásotok van. Grat.
A listában keresd meg azt a linked, ami hasonló a képen, tehát egy olyan sor, aminek változik (nő) a mérete. (jobb szélen)
Dupla katt és elkezdi a letöltést .flv kiterjesztéssel menti.
Youtube videókat így lehet menteni Safariban.Következő problémát nem értem igazából. Lásd kép.
Nálam a download mappa így néz ki. Arra figyelni kell, hogy csak a safariban kezdeményezett letöltéseket mutatja akár folyamatában, hogy hol tart. Csak ezért használom a Safarit, szerintem nem jobb vagy rosszabb mint pl. firefox vagy a crome. Csak hasznos tud lenni, hogy figyelemmel tudom követni a letöltéseket.
Kikapcsolt gépnél nem tudod folytatni a letöltés, ilyen esetben managert használj.
Alvó módból visszatérve viszont nem volt soha problémám, hogy folytassa a letöltést.E-mail esetében nincs ötletem, esetleg hasonló formában kapok mailt tőletek ránéznék.
Azért szerintem nem lehettek olyan bonyolultak a lehetőségek ilyen esetben, tehát szerintem mindent jól csináltál és nem felhaszáló barátságos a megoldás tényleg.
Bye[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
A Quicktime pro tud save as...-t, illetve szerintem amikor összecsuktad megszakította a letöltést(és le is törölte, mert hibás fájlt minek tárolni).
[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
contaxg
veterán
Én azt hittem, hogy a TV kártya + EyeTV kavart be a kikapcsolásba.
Tényleg Bog!
Ha isteni TV progit akarnál tesztelni az EyeTV progit ki ne hagyd!
Na, az gyaláz minden vacak (általam ismert) Windows cuccot.
Gyors, okos meg minden! (csak megsüti a vinyódat ha nem vagy elég éber... )Talán még egy baja van. Soha nem tudtam értelmes MPEG-et exportálni belőle XP alá. Magában a Macbook vagy rákötve egy TV-re vagy DVD-re exportálva nagyon jó. De lehet, hogy én voltam a béna és másnak ment simán...
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de ilyenkor egy Speed Download nevű progi segítene rajtad. Ha megadod a linked mailben szívesen kipróbálom a neked küldött fájllal , de nálam mindig a Download könyvtárban landolnak a dolgok de olyan gyorsan, hogy mire bekukkantok már lent is van (58MB). Ilyen apró méretű anyaggal nehéz szimulálni a dolgokat.
contaxg kuk@c msn pont com
[ Szerkesztve ]
-
33as
senior tag
Tényleg Bog erre nagyon vigyázz amit contaxg mondott az alvó módba helyezésről!
Nem egy "rémtörténet" kering a beszmac-en arról, hogy sikerült megfőzniük a gépet az állítólagos sleep alatt.
Én személy szerint mindig meggyőződök arról ha lecsukom a gép fedelét, hogy ténylegesen elaludt e a gép és pislog e az elején a kis led.
MacBook Air M2 , iPhone 12 , Watch , Apple TV , Pixel 7a , Pocket 3 és Action 2 , Nikon P900 , Htc G1 white , iPod classic , xDuoo X2 , Xbox One , RC Pilot
-
contaxg
veterán
Idézem a Mester sorait: "Ha a levélben levő lnkre kattintok, akkor megnyílik a fent említett QuickTime"
-
contaxg
veterán
Egészen biztos, hogy QT akarja lejátszani a filmet és nem a Safari?
Feltöltöttem az eftépémre egy MP4 fájlt és megadtam mailben a linket. Mikor rákattintottam minden esetben a Safari ugrott fel lejátszóként. Az alapértelmezett mp4 nézőm egyébként a QT.Ezzel az "elindultam és lecsuktammal" egyszer megfőztem a vinyómat. Ment valami TV felvétel és a szerencsétlen nem kapcsolta ki a gépet lecsukáskor és mire visszaértem egy óra múlva, jó forró volt és többet adatot nem értem el lemezről.
Mindez hazánktól 1600km-re történt így lesétáltam az első PC boltba kidobtam a régi vinyót, feltettem a külső USB 2.5" meghajtómról a rendszert meg ami kellett és minden ment tovább. De azóta nagyon nézem, hogy mikor csukom le a tetejét!
[ Szerkesztve ]
-
gerbaudhu
tag
Egyébként nagy valószínűséggel az a megoldás sem jó pl. videófájl esetében, amit írtam, mivel csak annyit csinál, hogy a háttérben "nyitja" meg a fájlt (a böngészőben, adott esetben quicktime-mal) és nem letölti, szóval ez valóban nem működik itt tökéletesen, legalábbis még nem jöttem rá, mi a megoldás...
-
Alex91
félisten
If you open an attachment in a message, Mail temporarily saves the attachment in the Mail downloads folder, located in the Library folder of your home folder.
Persze, ezt nem fogod kiszopni a kisujjadbol, de gondolom Win alatt is megtanultad, hogy mit hova tesz .
Azert nezd meg, tenyleg oda menti-e...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Oké, akkor felteszem megint a kérdést:
1. Honnan kéne tudnom, hogy a levélben a felkínáltak közül melyik opciót érdemes választanom?
2. Ha a leglogikusabb "Download linked file" opciót választom (mert igazából ezt akarom csinálni: letölteni a linkelt állományt), akkor a letöltés megszakadása esetén hova, ismétlem hova tűnik 500 megányi adat, miért nem tájékoztat erről, miért nem kukorékol, és vajon ez mennyire júzerfrendli?Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
-
contaxg
veterán
-
gerbaudhu
tag
Na kipróbáltam én is, nagyon egyszerű a dolog: a linkre (a levélben) jobbklikk, és az "Open Link behind Mail" -re kattints, akkor letöltéskezelővel nyitja meg, és ugyanúgy tudod folytatni, mintha Safariban töltötted volna le...
Azér nem volt olyan bonyolult és én is csak 1 éve használok MAC-et
Kitartás!
-
contaxg
veterán
Nagyon bonyolult. Belenéztél már a Downloads folderbe?
Egyébként amikor lejött a cucc akkor lelkesen ugrik egyet a Downloads könyvtár ikonja a Dockon, jelezvén hogy új fájl érkezett. Eddig tudtad követni?A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
almaspece
tag
safariban megnyitod a downloads ablakot, rákattintasz a fájlra és már tölti is
-
besk23
tag
Ha összecsukod, akkor kilövi a Wi-Fi-t.
Amúgy, ha Safarival töltessz le, akkor a dokkon jelzi a letöltésben lévő fájlok ikonjai alatt a státuszcsíkot.
Ha Chrome-al, akkor az ikonjánál szintén a dokkon jelzi egy körben a folyamatot.
Ha Firefox-al, akkor a growl-jelzi, ha lejött egy fájl.
[ Szerkesztve ]
@ Nokia Lumia 1520 Black @
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest