Macblog: Hová tűnik a letöltésem?

Az történt, hogy Szőlő mester elkészítette a bada videót HD minőségben (azóta már fent van a YouTube-on) és átküldött egy linket, hogy onnan tudjuk letölteni. Ez egy mp4 fájl, a QuickTime vidáman lejátssza.

Hirdetés

Namostan.

Ha a levélben levő lnkre kattintok, akkor megnyílik a Safari, s ahogyan csorognak le az adatok, mutatja a képet, de persze nálam nem 10 perc alatt ugrik le 650 mega, úgyhogy a történet elején benyomtam a pause gombot, aztán vártam a mannát. Viszont ha lejön, akkor hogyan fogom elmenteni? Ez a kérdés annyira nyugtalanított, hogy felhívtam Bochat, aki inkább azt javasolta, hogy ne a böngetőben nézzem, hanem a levélben válasszam jobb klikk után a download opciót és akkor az szépen lejön a downloads mappába.

So do I. Elkezdte tölteni a gép a 650 megát, a Finderben meg tudtam nézni, hogy mennyinél tart (ez is milyen már, miért nincs valami státuszsáv a downloads folderben a még nem letöltött cuccok felett/alatt, akármi?), csorgott szépen lefelé, de eljött az idő (530 megánál), amikor el kellett indulnom. A gépet egy jovális mosollyal becsuktam, elraktam, s amikor legközelebb kinyitottam, a download folderből szőröstől-bőröstől eltűnt az addig letöltött 530 mega. Kerestem a kukában, kerestem a Finderbe beírva a fájl nevét, de nem találtam.

És most jön a kérdés: hova lett?

Azóta történt

  • Macblog: A Dokk bemutatása

    Tematika szerint mutatjuk be és véleményezzük az OS X operációs rendszer elemeit. A dokkal kezdünk.

  • Macblog: Az ablakok kezelése

    Mi a helyzet a teljes képernyővel? Mi történik, ha becsukok egy ablakot?

  • Macblog: Exposé és Spaces

    Linuxosoknak nem újdonság, Windows-ról való váltás után viszont egyértelmű, hogy ezt a két funkciót fogjuk a legjobban kedvelni.

Előzmények

Hirdetés